Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Θα ήθελα την βοήθεια σας για την χρήση ενός δίσκου WD Green 1tb.

Στο pc έχω ένα δίσκο ssd Kingston V300 120gb και ένα hdd WD Blue, στον SSD έχω το OS , ενω στον hdd έχω τα παιχνίδια και τα αρχεία μου.

Τον δευτερο hdd(WD Green 1tb) πώς θα προτείνατε να τον χρησιμοποιήσω;

Να τον κάνω κλώνο του main, να τον κάνω κάποιο raid(αν γίνεται , άσχετος) ή να πάρω μια θήκη και να τον κάνω εξωτερικό;

PS. Δεν χρειάζομαι 2 tb στο σύστημα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, theo93 είπε

Καλησπέρα σας, 

Θα ήθελα την βοήθεια σας για την χρήση ενός δίσκου WD Green 1tb.

Στο pc έχω ένα δίσκο ssd Kingston V300 120gb και ένα hdd WD Blue, στον SSD έχω το OS , ενω στον hdd έχω τα παιχνίδια και τα αρχεία μου.

Τον δευτερο hdd(WD Green 1tb) πώς θα προτείνατε να τον χρησιμοποιήσω;

Να τον κάνω κλώνο του main, να τον κάνω κάποιο raid(αν γίνεται , άσχετος) ή να πάρω μια θήκη και να τον κάνω εξωτερικό;

PS. Δεν χρειάζομαι 2 tb στο σύστημα

Αν σε ενδιαφέρει το backup καλύτερη θήκη και εξωτερικό. Αλλιώς ,αν είναι ίδιας χωρητικότητας με τον άλλον, κάνε RAID 0 για να κερδίσεις σε ταχύτητα. Γίνεται RAID από την μητρική και τα settings του bios. Πάντως κλώνο του άλλου σκληρου δηλαδή RAID 1 δεν στο συνιστώ γιατί δεν κερδίζεις και πολλά. Ειδικά στην περίπτωση ιού δεν κερδίζεις τίποτα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, atheatos είπε

Αν σε ενδιαφέρει το backup καλύτερη θήκη και εξωτερικό. Αλλιώς ,αν είναι ίδιας χωρητικότητας με τον άλλον, κάνε RAID 0 για να κερδίσεις σε ταχύτητα. Γίνεται RAID από την μητρική και τα settings του bios. Πάντως κλώνο του άλλου σκληρου δηλαδή RAID 1 δεν στο συνιστώ γιατί δεν κερδίζεις και πολλά. Ειδικά στην περίπτωση ιού δεν κερδίζεις τίποτα.

Νομίζω πως θα πάω με την πρώτη λύση τότε.

Αν τον βάλω στο κουτί, μπορώ να των έχω σαν εξωτερικό, δηλαδή να μην τον βλέπει συνέχεια αλλά μόνο όταν του λέω;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, theo93 είπε

Νομίζω πως θα πάω με την πρώτη λύση τότε.

Αν τον βάλω στο κουτί, μπορώ να των έχω σαν εξωτερικό, δηλαδή να μην τον βλέπει συνέχεια αλλά μόνο όταν του λέω;

Φυσικά. Αρκεί στο bios να το ορίσεις hot swappable.

Δες εδώ 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...