noFEARgr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Kαλησπερα , καταρχας να αναφερω οτι ειμαι τελειως ασχετος οσον αφορα τα δικτυα , επομενως ειτε φανει σε καποιους πολυ ευκολο αυτο που ρωταω ειτε αδυνατο . Παμε στο ερωτημα , ενω εχω στησει κανονικα το plex στην τηλεοραση ( samsung qe65q70r ) με τοπικο server τον υπολογιστη μου εχω θεμα με 4k hdr ταινιες με υψηλο bit rate ( Oποιαδηποτε με πανω απο 40 mbps bitrate εχει stuttering , buffering κτλπ ) Nα αναφερω οτι η συνδεση της τηλεορασης με το router γινεται μεσω PLC χρησημοποιοντας αυτα :https://www.tp-link.com/gr/home-networking/powerline/tl-pa4010/ To router ειναι το huawei ha-35-10 hybrid που δινει η cosmote μαζι με το προγραμμα home booster. To συγκεκριμενο εχει 100mbps ethernet (εκει πιστευω οτι ειναι το προβλημα ) , και 300 mbps μεσω wifi(εχει μονο 2,4ghz ) . Να αναφερω οτι οταν κανω direct play στο plex στο κινητο μου τα προβληματα δεν υπαρχουν, βλεποντας απο το plex server το upload φτανει οσο χρειαζεται η ταινια ( εχω δει και 100αρη ) ενω οταν παιζω την ιδια ταινια στην τηλεοραση δεν εχω δει πανω απο 40 Προφανως η ερωτηση μου ειναι με ποιον τροπο και με ποια συνδεσμολογια θα κανω να τρεχουν ομαλα και τα μεγαλα αρχεια στην τηλεοραση Η χρησημοποηση καλωδιου απο τον υπολογιστη μεχρι την τηλεοραση ειναι αδυνατη καθως η αποσταση ειναι πολυ μεγαλη . Διαθετω τα παρακατω Ενα Archer C1200 με dual band και gigabit ethernet . https://www.tp-link.com/gr/home-networking/wifi-router/archer-c1200/ . Eνα AC1200 WIFI extender R355 με dual band που μπορει να χρησημοποιηθει και ως access point. https://www.tp-link.com/gr/home-networking/range-extender/re355/ Ενα gigabit ethernet port της motherboard που παει στο router Ενα pci express gigabit ethernet port που εχω βαλει extra στον υπολογιστη και ειναι αχρησιμοποίητο αυτην την στιγμη Χρειαζομαι κατι αλλο ; Σκεφτομουν να κατεβασω το router διπλα στην τηλεοραση ,να την συνδεσω μεσω wifi και να συνδεσω τον υπολογιστη μεσω PLC αλλα το οτι εχει μονο 2,4ghz πιστευω θα μου δημιουργησει παλι προβληματα. Ευχαριστω εκ τον προτερων !
2MikronS Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Αν δε τα συνδεσεις με καλωδιο......... χλωμο θα σε βλεπω. PLC και ασυρματο= προβληματα σε υψηλα bitrates.
emperor4her Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) θα μπορουσες να δοκιμασεις αυτα τα λαν over power line.. μπορει να ειναι καλυτερα, μπορει και οχι! και εννοειται με το archer router Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από emperor4her
noFEARgr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, 2MikronS είπε Αν δε τα συνδεσεις με καλωδιο......... χλωμο θα σε βλεπω. PLC και ασυρματο= προβληματα σε υψηλα bitrates. με καλωδιο το ειχα συνδεσει απο το PLC στην ethernet της τηλεορασης . Το προβλημα ειναι το router εχει total buffer τα 100mbps μεσω ethernet . Επομενως οταν ο υπολογιστης ανεβαζει , και απο απο την αλλη συνδεση η τηλεοραση κατεβαζει ''μπουκωνει''. 14 λεπτά πριν, emperor4her είπε θα μπορουσες να δοκιμασεις αυτα τα λαν over power line.. μπορει να ειναι καλυτερα, μπορει και οχι! και εννοειται με το archer router Αυτα χρησηποιουσα , το προβλημα ειναι στο router της cosmote. Θα μπορουσα με το archer να κανω καποιο τοπικο δικτυο καθαρα γιαυτον τον σκοπο χωρις συνδεση στο internet απο αυτο ; Το να αντικαταστησω το router της cosmote με αυτο ειναι αδυνατο καθως θα χασω το 4g Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από noFEARgr
emperor4her Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, noFEARgr είπε με καλωδιο το ειχα συνδεσει απο το PLC στην ethernet της τηλεορασης . Το προβλημα ειναι το router εχει total buffer τα 100mbps μεσω ethernet . Επομενως οταν ο υπολογιστης ανεβαζει , και απο απο την αλλη συνδεση η τηλεοραση κατεβαζει ''μπουκωνει''. Αυτα χρησηποιουσα , το προβλημα ειναι στο router της cosmote. Θα μπορουσα με το archer να κανω καποιο τοπικο δικτυο καθαρα γιαυτον τον σκοπο χωρις συνδεση στο internet απο αυτο ; Το να αντικαταστησω το router της cosmote με αυτο ειναι αδυνατο καθως θα χασω το 4g Αν κανεις το ενα bridge? ουσιαστικα δηλαδη το αρτσερ να παιρνει απο αυτο της κοσμοτε'? με λιγα λογια το 1ο, της κοσμοτε στελνει τα δεδομενα στο αρτσερ και απο κει το αρτσερ κανει το διαμοιρασμο καθως και τις συνδεσεις λαν Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από emperor4her 1
stelios.s Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, noFEARgr είπε Ενα Archer C1200 με dual band και gigabit ethernet Μια χαρά αλλα αν δεν κανω λάθος η τηλεοραση σου εχει fast ethernet καρτα οπότε τα 100mbps ειναι το ταβάνι σου. Αν δεν υποστηριζει και 5ghz ασυρματο πάλι μιλάμε για το ίδιο ταβάνι. 41 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Το προβλημα ειναι το router εχει total buffer τα 100mbps μεσω ethernet Αυτο δεν σε χαλάει μιας και η τηλεοραση εχει την ιδια καρτα. Θα συμφωνησω ότι το καλώδιο ειναι μονόδρομος. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από stelios.s 1
noFEARgr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, emperor4her είπε Αν κανεις το ενα bridge? ουσιαστικα δηλαδη το αρτσερ να παιρνει απο αυτο της κοσμοτε'? με λιγα λογια το 1ο, της κοσμοτε στελνει τα δεδομενα στο αρτσερ και απο κει το αρτσερ κανει το διαμοιρασμο καθως και τις συνδεσεις λαν 19 λεπτά πριν, stelios.s είπε Μια χαρά αλλα αν δεν κανω λάθος η τηλεοραση σου εχει fast ethernet καρτα οπότε τα 100mbps ειναι το ταβάνι σου. Αν δεν υποστηριζει και 5ghz ασυρματο πάλι μιλάμε για το ίδιο ταβάνι. Αυτο δεν σε χαλάει μιας και η τηλεοραση εχει την ιδια καρτα. Θα συμφωνησω ότι το καλώδιο ειναι μονόδρομος. Ευχαριστω για τις απαντησεις καταρχας. Θα γινοταν να συνδεσω το archer πανω στην δευτερη pci express ethernet που εχω ( gigabit ειναι ) και απο εκει να κανω ενα δικτυο μονο γιαυτον τον σκοπο ; Αν εκανα bridge αυτο της cosmote με το archer παλι δεν θα ''μπουκωνε '' ; Ναι η τηλεοραση εχει 100 mbps ethernet αλλα υποστηριζει 5ghz ασυρματο και υψηλοτερες ταχυτητες.
2MikronS Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οταν εγραψα καλωδιο εννοουσα χωρις να παρεμβαλεται το PLC. Το πιθανοτερο ειναι αυτο να σου δημιουργει το προβλημα, δλδ tv<καλωδιο>ρουτερ. Η μπαντα των 5 πιστευω οτι θα ειναι οτι καλυτερο μετα το απευθειας καλωδιο. Οσων αφορα αυτο που λες με το upload.............. δεν υπαρχει καμια λυση και πρεπει να ορισεις bandwidth management στο upload περιπου στο μισο και με δοκιμες να το φερεις. Μπορεις ακομη να βαλεις ενα ρουτερ με SQM package QOS και θα στα φτιαχνει ολα μονο του. Μετα σε πιο εξειδικευμενα μπορεις να βαλεις ρουτερ και να φτιαξεις δικο σου QOS. Αν δε περιορισεις το upload με καποιο τροπο απο αυτους που σου εγραψα και fiber γραμμη με 1G upload να εχεις (Υπερβολικο παραδειγμα ειναι αυτο) το θεμα με το lag θα συνεχισει να υφισταται, μιας και το upload socket που θα εχεις θα τερματιζει αν δεν ειναι περιορισμενο και δε θα μπορει η tv σου να κανει upload για να ζηταει το streaming. Στo upload δλδ οταν θα ανεβαζεις θα εχεις μονιμο botlleneck αν δε το περιορισεις. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από 2MikronS
emperor4her Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις καταρχας. ; Ναι η τηλεοραση εχει 100 mbps ethernet αλλα υποστηριζει 5ghz ασυρματο και υψηλοτερες ταχυτητες. Θα γινοταν να συνδεσω το archer πανω στην δευτερη pci express ethernet που εχω ( gigabit ειναι ) και απο εκει να κανω ενα δικτυο μονο γιαυτον τον σκοπο ισως, δεν το γνωριζω, αλλα σιγουρα θα θελει μπολικες ρυθμισεις ποου δεν το γνωριζω Αν εκανα bridge αυτο της cosmote με το archer παλι δεν θα ''μπουκωνε '' ; οχι, ειναια σχετο το ενα με το αλλο.. το ρουτερ της κοσμοτε απλα θα στελνει το ιντερνετ στο αρτσερ. τη διαχειρηση του λαν την κανει το αρτσερ. οποτε θα τρεχεις με τις ταχυτητες του αρτσερ στο λαν, δηλαδη, το λαν θα περναει μεσω του αρτσερ. παντως, να ξερεις οτι δεν παιζει ρολο το 100mb lan, το προβλημα ειναι ισως αλλου.. το λεω διοτι, 1. και εγω 1οοmb lan εχω στην tv, αλλα μια χαρα streamαρω blue ray 40gb.. 2. αν σκεφτεις οτι τα 100 mbps ειναι 45gb/h, και παλι θα επρεπε να εισαι κομπλε.. οποτε, το προβλημα εχει να κανει με το wifi.. οταν δεν πιανει 100% σημα η ταχυτητα μειωνεται να ξερεις..
2MikronS Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο με το bridge που λεει ο φιλος αν εχεις voip το ξεχνας μιας και δε θα σου παιζει η τηλεφωνια. Μπορεις ομως σε ακολουθια οσων ειπε να το συνδεσεις στη wan του archer και με pppoe passthrough το οποιο ειναι by default ενεργοποιημενο στο speedport να παιξει το archer σα ρουτερ, σε αλλο υποδικτυο κ.λ.π. Ουτε αυτο ειναι λυση ομως μιας και πρεπει να κανεις ολα αυτα που σου εγραψα πιο πανω με το upload. Αυτο ειναι το θεμα που πρεπει να λυσεις. Το speedport στη καρτελλα ιντερνετ (νομιζω), εχει ενα υποτυπωδες QOS. Βρες κανενα οδηγο και ξεκινα ετσι για αρχη. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από 2MikronS
jkoukos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Βασικά κάνε αυτό που ήδη σου έχουν προτείνει, δηλαδή δοκιμή την τηλεόραση συνδεδεμένη ενσύρματα πάνω στον router, ώστε να δούμε αν παίζει ή όχι και μετά προχωράμε στα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα