Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένες οι κλινικές και τα Νοσοκομεία να διατηρούν το ιστορικό ενός ασθενή που ήταν νοσηλευομενος;  Δηλαδή τις εξετάσεις που έγιναν πριν και μετά από το χειρουργείο τις διαγνώσεις των ιατρών και όλη την χαρτουρα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giorgoskouro είπε

Γνωρίζει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένες οι κλινικές και τα Νοσοκομεία να διατηρούν το ιστορικό ενός ασθενή που ήταν νοσηλευομενος;  Δηλαδή τις εξετάσεις που έγιναν πριν και μετά από το χειρουργείο τις διαγνώσεις των ιατρών και όλη την χαρτουρα. 

20 χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Όπως σωστά ανέφερε ο @pluss, στα νοσοκομεία και στις κλινικές πρέπει να διατηρείται για 20 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του ασθενούς, και, στα ιδιωτικά ιατρεία και στις πρωτοβάθμιες ιδιωτικές μονάδες για 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάθε άλλο δεν θέλω διαγραφή. Απλά θέλω να δω αν τπαρχει αρχείο σε ιδιωτική κλινική που είχα νοσηλευτει το καλοκαίρι του 1999 και μετά σε μια άλλη το 2012. Στην δεύτερη θα έχουν σίγουρα αρχείο, στην πρώτη μάλλον δεν θα έχουν αν και την επισκευτομουν για εξετάσεις μέχρι το 2001. Τα αρχεία τα χρειάζομαι εν όψει ΚΕΠΑ που θα περάσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να δω πότε θα καταφέρουμε επιτέλους να φτιάξουμε ηλεκτρονικό αρχείο ασθενούς στην Ελλάδα.

Ο νόμος λέει 10 ή 20 χρόνια... αλλά σύμφωνα με την λογική του νομοθέτη πριν από δεκαετίες. Γιατί πρακτικά δεν θα μπορούσε ο κάθε γιατρός να κρατάει αρχείο εκατοντάδων  ασθενών.

2 ώρες πριν, Skandalf είπε

Μπορείς βέβαια να ζητήσεις να σε διαγράψουν (αίτημα για λήθη) αν το επιθυμείς

δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ισχύει αυτό για τους γιατρούς.

Οι γιατροί τηρούν ιατρικό αρχείο σύμφωνα με το νόμο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και  όχι για προσωπικούς-διαφημιστικούς λόγους. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε

Κάθε άλλο δεν θέλω διαγραφή. Απλά θέλω να δω αν τπαρχει αρχείο σε ιδιωτική κλινική που είχα νοσηλευτει το καλοκαίρι του 1999 και μετά σε μια άλλη το 2012. Στην δεύτερη θα έχουν σίγουρα αρχείο, στην πρώτη μάλλον δεν θα έχουν αν και την επισκευτομουν για εξετάσεις μέχρι το 2001. Τα αρχεία τα χρειάζομαι εν όψει ΚΕΠΑ που θα περάσω 

στα κεπα παρε μονο τα σημαντικα μαζι σου. 

πχ δεν εχει νοημα να δειξεις 200 εξετασεις αιματος.

εαν εχεις χειρουργειο, αυτο μετραει πολλαπλασια & ισως αρκει μονο αυτο.

επισης, αυτο που εγραψε ο γιατρος ή οι γιατροι ως παραπομπη ειναι εξισου σημαντικο.

Δημοσ.

Ο εισηγητικος φάκελος γίνεται ηλεκτρονικά και είναι προφανώς ο σημαντικότερος αλλά στις δικές μου παθήσεις παίζει ρόλο και το έτος στο οποίο έγινε το χειρουργείο πράγμα για το οποίο δεν έχω κανένα αποδεικτικό, ο γιατρός που με χειρουργησε έχει πεθάνει οπότε θα δω αν μπορώ να κάνω κάτι μέσω του φακέλου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...