giorgoskouro Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Γνωρίζει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένες οι κλινικές και τα Νοσοκομεία να διατηρούν το ιστορικό ενός ασθενή που ήταν νοσηλευομενος; Δηλαδή τις εξετάσεις που έγιναν πριν και μετά από το χειρουργείο τις διαγνώσεις των ιατρών και όλη την χαρτουρα.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δεν γνωριζω αλλα κανονικα δεν θα έπρεπε να διαγράφετε ποτέ.
pluss Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, giorgoskouro είπε Γνωρίζει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένες οι κλινικές και τα Νοσοκομεία να διατηρούν το ιστορικό ενός ασθενή που ήταν νοσηλευομενος; Δηλαδή τις εξετάσεις που έγιναν πριν και μετά από το χειρουργείο τις διαγνώσεις των ιατρών και όλη την χαρτουρα. 20 χρόνια. 3
lightsout Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Όπως σωστά ανέφερε ο @pluss, στα νοσοκομεία και στις κλινικές πρέπει να διατηρείται για 20 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του ασθενούς, και, στα ιδιωτικά ιατρεία και στις πρωτοβάθμιες ιδιωτικές μονάδες για 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη. 1 1
Skandalf Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μπορείς βέβαια να ζητήσεις να σε διαγράψουν (αίτημα για λήθη) αν το επιθυμείς
giorgoskouro Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Κάθε άλλο δεν θέλω διαγραφή. Απλά θέλω να δω αν τπαρχει αρχείο σε ιδιωτική κλινική που είχα νοσηλευτει το καλοκαίρι του 1999 και μετά σε μια άλλη το 2012. Στην δεύτερη θα έχουν σίγουρα αρχείο, στην πρώτη μάλλον δεν θα έχουν αν και την επισκευτομουν για εξετάσεις μέχρι το 2001. Τα αρχεία τα χρειάζομαι εν όψει ΚΕΠΑ που θα περάσω
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να δω πότε θα καταφέρουμε επιτέλους να φτιάξουμε ηλεκτρονικό αρχείο ασθενούς στην Ελλάδα. Ο νόμος λέει 10 ή 20 χρόνια... αλλά σύμφωνα με την λογική του νομοθέτη πριν από δεκαετίες. Γιατί πρακτικά δεν θα μπορούσε ο κάθε γιατρός να κρατάει αρχείο εκατοντάδων ασθενών. 2 ώρες πριν, Skandalf είπε Μπορείς βέβαια να ζητήσεις να σε διαγράψουν (αίτημα για λήθη) αν το επιθυμείς δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ισχύει αυτό για τους γιατρούς. Οι γιατροί τηρούν ιατρικό αρχείο σύμφωνα με το νόμο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και όχι για προσωπικούς-διαφημιστικούς λόγους. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από The_Judas
mclein² Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε Κάθε άλλο δεν θέλω διαγραφή. Απλά θέλω να δω αν τπαρχει αρχείο σε ιδιωτική κλινική που είχα νοσηλευτει το καλοκαίρι του 1999 και μετά σε μια άλλη το 2012. Στην δεύτερη θα έχουν σίγουρα αρχείο, στην πρώτη μάλλον δεν θα έχουν αν και την επισκευτομουν για εξετάσεις μέχρι το 2001. Τα αρχεία τα χρειάζομαι εν όψει ΚΕΠΑ που θα περάσω στα κεπα παρε μονο τα σημαντικα μαζι σου. πχ δεν εχει νοημα να δειξεις 200 εξετασεις αιματος. εαν εχεις χειρουργειο, αυτο μετραει πολλαπλασια & ισως αρκει μονο αυτο. επισης, αυτο που εγραψε ο γιατρος ή οι γιατροι ως παραπομπη ειναι εξισου σημαντικο.
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Για ΚΕΠΑ νομίζω ότι κυρίως ο εισηγητικός φάκελος παίζει ρόλο.
giorgoskouro Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Ο εισηγητικος φάκελος γίνεται ηλεκτρονικά και είναι προφανώς ο σημαντικότερος αλλά στις δικές μου παθήσεις παίζει ρόλο και το έτος στο οποίο έγινε το χειρουργείο πράγμα για το οποίο δεν έχω κανένα αποδεικτικό, ο γιατρός που με χειρουργησε έχει πεθάνει οπότε θα δω αν μπορώ να κάνω κάτι μέσω του φακέλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα