DownUNDERground Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν έβαλα τη CPU, έναν ssd Crucial BX500 120GB και Linux Mint xfce και το μηχάνημα πετάει ήδη! Περιμένω τη RAM. Ξεκίνησα να κάνω ξεκλείδωμα, πάτησα το 4 στη boot screen όπως έλεγε, το pc έσβησε και επανεκκίνησε κατ΄ευθείαν με 6 πυρήνες χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα άλλο! Αυτό ήταν όλο; Τώρα είναι σαν ποιόν από τους υπάρχοντες 6πύρηνους; Τον Phenom II X6 1035T; Θέλω να δω από cpubenchmark.net περίπου πόσο κέρδισα. @TheDevilMayCare Undervolting οδηγίες; Πόσο να το βάλω; Υπόψιν η cpu έχει τελικά ψύκτρα επάνω και μπήκε νέα πάστα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από DownUNDERground
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να τα ξαναθυμηθώ μετα, αλλα βασικα μην το αφήσεις σε "auto", γιατι αυτο συνήθως ειναι υπεραρκετό..! δικός μου ξεκλειδωμενος x5 @ auto, ανέβαινε 3.8ghz
DownUNDERground Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε θα πρέπει να τα ξαναθυμηθώ μετα, αλλα βασικα μην το αφήσεις σε "auto", γιατι αυτο συνήθως ειναι υπεραρκετό..! δικός μου ξεκλειδωμενος x5 @ auto, ανέβαινε 3.8ghz Την τιμή vcore πρέπει να αλλάξω; Αν ναι, δεν ήταν auto αλλά δε θυμάμαι τιμή αυτή τη στιγμή, θα το δω. Πάντως το μηχάνημα όχι απλά δε θα υπερφορτώνεται, αλλά δε θα ζορίζεται στο ελάχιστο, οπότε σκεφτόμουν μήπως το άφηνα κι έτσι σε πρώτη φάση κι αν δω ότι κάνει κανένα σβήσιμο από υπερθέρμανση να κοιτάξω τυχόν undervolting τότε. Τί λέτε; Στην τελική 20€ κόστισε (που δε θα τον αφήσω να τα τινάξει αν δω ότι κάνει νερά) και υπάρχει και backup ο athlon x2 για να μη μείνει χωρίς pc ο χρήστης.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δοκιμασε 1.25v -> 1.22v -> 1.184V: με αυτη τη σειρα & οποια χαμηλοτερη ειναι σταθερη την κρατας. (θεωρω σχεδον 'σιγουρο', οτι θα ειναι σταθερο @ 1,25v -εκτος αν ησουν τυχερος μονο...στο unlock!) 🤠 Τελος με Χ6 πυρηνες θα εισαι => αναμεσα σε AMD Phenom II X6 1065T και 1075T, δηλαδη μια χαρα! 1
DownUNDERground Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μπήκαν και οι μνήμες και δουλεύουν κανονικά, οπότε είμαστε κομπλέ. Για την ώρα άφησα το overclocking από το BIOS στο Auto γιατί το pc δε θα ήταν υπό την επίβλεψή μου και ήθελα να μη ρισκάρω αστάθειες. Με τις μνήμες μου είπαν (δεν το είδα από κοντά) ότι είναι ακόμα καλύτερα σε απόδοση σε περιπτώσεις όπως άνοιγμα προγραμμάτων, φόρτωμα ιστοσελίδων κλπ. Γενικά με 60€ και Mint xfce το PC είναι η μέρα με τη νύχτα (όπως αναμενόταν). Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Εννοεις το εχεις αφησει να τους ξεκλειδωνει απο το bios? Δεν μιλησαμε καθολου ωρε για overclocking..! Undervolting ειπαμε: για να μην του πεταει ξερωγω 1.35-1.45v (..!) η μητρικη: εαν το αφησεις στο "auto"..😋 Δεν λεω οτι θα το κανει απαραιτητως και αυτο το μοντελο, αλλα ναι εχω δει να το κανουν αλλες @ auto.. 1
DownUNDERground Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Θα το ξαναδώ γιατί τώρα έχω κενό μνήμης στο τι έψαχνα και δεν έχω και πρόχειρο το μηχάνημα. Πάντως γενικά ναι, τους πυρήνες τους ξεκλείδωσα από το BIOS (με τη διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω) και ουσιαστικά δεν πείραξα τίποτε άλλο. Δεν μου παρουσίασε πάντως τίποτα περίεργο όσο το δούλεψα. Πρακτικά πως θα συμπέρανα αυτό το 1.35-1.45 που λες; Θα έκαιγε απλά τη CPU ας πούμε;
adtakhs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Θα το ξαναδώ γιατί τώρα έχω κενό μνήμης στο τι έψαχνα και δεν έχω και πρόχειρο το μηχάνημα. Πάντως γενικά ναι, τους πυρήνες τους ξεκλείδωσα από το BIOS (με τη διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω) και ουσιαστικά δεν πείραξα τίποτε άλλο. Δεν μου παρουσίασε πάντως τίποτα περίεργο όσο το δούλεψα. Πρακτικά πως θα συμπέρανα αυτό το 1.35-1.45 που λες; Θα έκαιγε απλά τη CPU ας πούμε; 1) Όταν ξεκλειδώνεις τον επεξεργαστή σταματά να δουλεύει ο αισθητήρας θερμοκρασίας του πυρήνα. Για να μετρήσεις την θερμοκρασία πρέπει να κοιτάς τον αισθητήρα του Socket. Οπότε πρόσεξέ το αυτό. Εγώ τον 960Τ που είχα κάποτε τον λειτουργούσα με μια γομαρόψυκτρα SCYTHE MUGEN 2100 για κάθε ενδεχόμενο. 2) Όταν ξεκλειδώσεις τον επεξεργαστή, πρέπει να κοιτάξεις τις τάσεις λειτουργίας του. Όσο πιο χαμηλά μπορούν να παίξουν, τόσο το καλύτερο. Ειδικά γιατί η μητρική που έχεις ΔΕΝ κάνει για 125Watt TDP επεξεργαστές. Ο 960Τ είναι 95watt TDP επεξεργαστής ΟΣΟ παραμένει 4-πύρηνος. Αν γίνει 6-πύρηνος μετατρέπεται σε 125watto. Όσο μπορείς λοιπόν περιόρισε την τάση γιατί έτσι ρίχνεις και το TDP . 3) Ελπίζω να μην χρησιμοποίησες την ψύκτρα του ATHLON 250, ούτε την 95watt του 960Τ . Athlon X2 250 COOLER (65WATT tdp) PHENOM X4 960T COOLER (95watt TDP) PHENOM 955/ 965/ 1070T, 1090T COOLER (125watt TDP) Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από adtakhs 1 1
DownUNDERground Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Ναι, του Athlon χρησιμοποίησα!
adtakhs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Ναι, του Athlon χρησιμοποίησα! Δεν κάνει. Αν μένεις Αθήνα, έχω να σου δώσω μια από Phenom 1090T. Διαφορετικά πρέπει να αγοράσεις μια ... του τύπου Gammax S11 κ.λ.π. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Οσο ειναι Χειμωνας, εκτος και δουλευει αιρκοντισιον μονιμα στους 30C(!), δεν θα εχεις θεμα λογικα ακομη και με την μικρη, αλλα το καλοκαιρι θα χαθει η μπαλα: και ο ανεμιστηρας εκει θα απογειωθει! ❗ 1
DownUNDERground Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν προέκυψαν νέες εξελίξεις!!! Παίζει να βρω σε τιμή χώμα αξιοπρεπέστατο miniPC. Σκέφτομαι να βάλω αυτό να κάνει τη δουλειά γραφείου και τώρα που το άλλο ψιλοτουμπάνιασε, να του βάλω και μια καλή κάρτα γραφικών για να γίνει με σχετικά λίγα λεφτά ένα αξιοπρεπές -έστω- gaming pc. Θα εξυπηρετήσει έτσι μια δεύτερη ανάγκη που υπάρχει στο σπίτι, αλλά χωρίς να υπάρχει μπάτζετ για αγορά ολόκληρου εξ' αρχής. Φανταστείτε ότι η εναλλακτική ήταν απλά να μη γινόταν καν αγορά gaming PC αν δεν προέκυπτε αυτή η ευκαιρία με το mini PC. Σε αυτό το σενάριο, ποιά/ποιές κάρτες θα μου προτείνατε σαν vfm; Εφόσον πάει για αυτή τη χρήση, δεν είναι ανάγκη να "τσιγκουνευτούμε" όπως στο αρχικό σενάριο που μια GT 710 μου φαινόταν ακριβή. Θέλω να βρω μια χρυσή τομή κόστους/απόδοσης που θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα specs του pc οπως έχει στηθεί τώρα. Προτάσεις για μεταχειρισμένες είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες αλλά ίσως και προτιμητέες, αν γλυτώνουμε έτσι κάτι. Για να κάνω κι εγώ μια ψαχτική: Κάνει οποιαδήποτε PCIe ή με περιορίζει κάτι στο ποιες κοιτάω; Εννοείται ότι σε αυτό το σενάριο το Linux Mint θα μπει στο miniPC και στο desktop θα μπουν Windows. Και προφανώς και θα πρέπει να δω και αυτά που είπατε για καλύτερη ψύκτρα και undervolting στο δεύτερο εφόσον θα ζορίζεται περισσότερο. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από DownUNDERground
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 ισως υπερβολικες οι 580 πραγματι, αλλα εγω θα στις γραψω! 😋 http://www.cosmodatastock.gr/product/333340/karta-grafikon-xfx-radeon-rx580-gts-xxx-edition-8gb-gddr5-dual-bios-256-bit-3x-display-port-1x-hdmi-1x-dvi 1
DownUNDERground Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε ισως υπερβολικες οι 580 πραγματι, αλλα εγω θα στις γραψω! 😋 http://www.cosmodatastock.gr/product/333340/karta-grafikon-xfx-radeon-rx580-gts-xxx-edition-8gb-gddr5-dual-bios-256-bit-3x-display-port-1x-hdmi-1x-dvi Χεχεχε! Ποτέ δεν ξέρεις! 😎 Δώσε όμως και τίποτα έξτρα εναλλακτικές σε άλλα κόστη για να τα βάλω κάτω και να τα ζυγίσω. Γενικά πώς τη βλέπετε την κίνηση που σκέφτομαι να το μετατρέψω σε gaming PC; Έχει λογική; Δεν περιμένω να παίζει AAA games σε υψηλή ανάλυση, αλλά πιστεύω να στέκεται αξιοπρεπώς σε αρκετά gaming σενάρια. Α επίσης μόλις σκέφτηκα ότι μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να υπολογίζω και τον παράγοντα τροφοδοτικό. Πρέπει να δω τι έχει τώρα, για να δω τι σηκώνει (προτιμώ να μην το αλλάξω και αυτό). Θα ενημερώσω μόλις μάθω. Φοβάμαι ότι αυτή που προτάθηκε δε θα τη σηκώνει. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από DownUNDERground
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα