DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Kenshin_Himura είπε Το antix είναι ένα από τα distributions που σχηματίζουν το mx. Απλά καταναλώνει λιγότερους πόρους από το σύστημα. Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσω κάτι όσο πιο user friendly γίνεται, κατάλαβες ποιά είναι η "έγνοια" μου; Γιατί δεν το χρησιμοποιώ εγώ το σύστημα, αλλά καλούμαι ενίοτε να κάνω απομακρυσμένο troubleshooting σε χρήστη μέτριας εμπειρίας. Εξ ου και είχε επιλεγεί το ubuntu πριν χρόνια, με αυτό το σκεπτικό προσπαθώ να κινηθώ και τώρα. Γι΄αυτό σκέφτομαι και το Mint που βλέπω να βολεύει πολλούς.
Kenshin_Himura Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσω κάτι όσο πιο user friendly γίνεται, κατάλαβες ποιά είναι η "έγνοια" μου; Γιατί δεν το χρησιμοποιώ εγώ το σύστημα, αλλά καλούμαι ενίοτε να κάνω απομακρυσμένο troubleshooting σε χρήστη μέτριας εμπειρίας. Εξ ου και είχε επιλεγεί το ubuntu πριν χρόνια, με αυτό το σκεπτικό προσπαθώ να κινηθώ και τώρα. Γι΄αυτό σκέφτομαι και το Mint που βλέπω να βολεύει πολλούς. Αυτό εξαρτάται και από το DE που θα επιλέξεις. Πήγαινε σε gnome ή kde και θα είσαι μια χαρά, αλλά αυτά παράλληλα καταναλώνουν παραπάνω μνήμη συγκριτικά πχ με το xfce το οποίο από ότι θυμάμαι χρησιμοποιεί το antix. Το mint είναι απλά μια διαδεδομένη distro... Τίποτε παραπάνω. Άμα θες τελείως noob friendly φάση βάλε elementary, αλλά και πάλι με λίγο customisation στο Debian έχεις τα πάντα + ένα λογισμικό το οποίο συντηρεί η κοινότητα και όχι κάποια εταιρία + βάζεις στο pc σου ένα λογισμικό πάνω στο οποίο στηρίζονται τόσο το Ubuntu, όσο και το mx + μετράει 19+ χρόνια στο χώρο. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από Kenshin_Himura
DownUNDERground Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κύριο μέλημα είναι το user friendliness. Αν καταναλώνει τώρα λίγο παραπάνω πόρους το kde πχ. (GNOME δε θέλω δε συνεργάζεται καλά με την κάρτα γραφικών, αν δεις το πρώτο ποστ από εκεί ξεκίνησε όλο το πρόβλημα) για το libreoffice και λίγο browsing που χρησιμοποιείται κυρίως, δε χάθηκε ο κόσμος. Ήδη παίζει τώρα με τα 2GB και τον παλιό athlon και ο χρήστης είναι ικανοποιημένος. Αν το GNOME, που τρέχουν οι τελευταίες εκδόσεις του Ubuntu, δεν είχε πρόβλημα με τους drivers δε θα άλλαζα τίποτα. Πόσο μάλλον με διπλάσια RAM και υπερδιπλάσια ισχύ που θα έχει τώρα με μόλις 25€ κόστος. Θα του φανεί Ferrari το pc. Δεν πάμε για... gaming καταστάσεις. Απλά εκεί που έλεγα να δώσω ένα 30ρι για nvidia κάρτα γραφικών, είπα να τα δώσω για αναβάθμιση σε cpu και ram που θα του δώσουν πραγματική βελτίωση ταχύτητας και να παρακάμψω το πρόβλημα της κάρτας γραφικών με δωρεάν τρόπο, δηλαδή αντικαθιστώντας τα ubuntu και το GNOME. Θα μπορούσα δηλαδή να κάνω μόνο την αλλαγή OS και να λύσω το πρόβλημα ακυρώνοντας τελείως την αναβάθμιση, απλά μιας και μπήκα σε αυτό το τριπάκι και ψάχτηκα και είδα ότι με πολύ λίγα λεφτά διπλασιάζεις τις επιδόσεις του, είπα να το προχωρήσω. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Κύριο μέλημα είναι το user friendliness. Αν καταναλώνει τώρα λίγο παραπάνω πόρους το kde πχ. (GNOME δε θέλω δε συνεργάζεται καλά με την κάρτα γραφικών, αν δεις το πρώτο ποστ από εκεί ξεκίνησε όλο το πρόβλημα) για το libreoffice και λίγο browsing που χρησιμοποιείται κυρίως, δε χάθηκε ο κόσμος. Ήδη παίζει τώρα με τα 2GB και τον παλιό athlon και ο χρήστης είναι ικανοποιημένος. Αν το GNOME, που τρέχουν οι τελευταίες εκδόσεις του Ubuntu, δεν είχε πρόβλημα με τους drivers δε θα άλλαζα τίποτα. Πόσο μάλλον με διπλάσια RAM και υπερδιπλάσια ισχύ που θα έχει τώρα με μόλις 25€ κόστος. Θα του φανεί Ferrari το pc. Δεν πάμε για... gaming καταστάσεις. Απλά εκεί που έλεγα να δώσω ένα 30ρι για nvidia κάρτα γραφικών, είπα να τα δώσω για αναβάθμιση σε cpu και ram που θα του δώσουν πραγματική βελτίωση ταχύτητας και να παρακάμψω το πρόβλημα της κάρτας γραφικών με δωρεάν τρόπο, δηλαδή αντικαθιστώντας τα ubuntu και το GNOME. Θα μπορούσα δηλαδή να κάνω μόνο την αλλαγή OS και να λύσω το πρόβλημα ακυρώνοντας τελείως την αναβάθμιση, απλά μιας και μπήκα σε αυτό το τριπάκι και ψάχτηκα και είδα ότι με πολύ λίγα λεφτά διπλασιάζεις τις επιδόσεις του, είπα να το προχωρήσω. H μνήμη στα συστήματα απλών εργασιών έρχεται ΠΑΝΩ από τον επεξεργαστή σε χρησιμότητα. Αν δεν βάλεις 8GB συνολικά, τουλάχιστον βάλε μια 4GB ώστε να το ανεβάσεις στα 6gb το σύνολο. Μετά την μνήμη έρχεται ο γρήγορος δίσκος SSD . Εκεί ΑΝ βγεις κανέναν SSD με 15-20€ στα 120gb, πάρτον για αποκρισιμότητα. Θα αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά του συστήματος !!! Ολες οι παραπάνω δεν είναι ακριβές αναβαθμίσεις. Είναι το min για να πεις πως το σύστημα θα παραμείνει χρηστικό για 5+ χρόνια . Πάρε και μια εικόνα από ένα light λειτουργικό σαν το peppermint 10 σε ότι αφορά την διαχείριση μνήμης κ.λ.π. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από adtakhs 1
DownUNDERground Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μωρέ εσύ καλά τα λες, δε διαφωνώ. Αλλά το θέμα είναι ότι μαζεύονται σιγά-σιγά. Πάμε για 60-65€. Θα το σκεφτώ πάντως. Για το OS ξέχασα να πω ότι θέλω αξιόλογα μεταφρασμένη ελληνική έκδοση, οπότε μάλλον MX κλπ. απορρίπτονται και θα με εξυπηρετήσει καλύτερα ένα Linux Mint / 19.2 Tina σε Cinnamon. Με 8GB και ssd πλέον γιατί να ψάχνω για ελαφρύ λειτουργικό; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
leros2004 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε θα με εξυπηρετήσει καλύτερα ένα Linux Mint / 19.2 Tina σε Cinnamon. Με 8GB και ssd πλέον γιατί να ψάχνω για ελαφρύ λειτουργικό; Εύκολα, και ακόμα ποιο εύκολα αν βάλεις το mate που είναι ποιο ελαφρύ απο το cinnamon και παραμένει όμορφο 1
DownUNDERground Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, leros2004 είπε Εύκολα, και ακόμα ποιο εύκολα αν βάλεις το mate που είναι ποιο ελαφρύ απο το cinnamon και παραμένει όμορφο Λειτουργικότητα > ελαφρότητα+ομορφιά σε αυτή την περίπτωση.😁 Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
DownUNDERground Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με ξεκλείδωμα του ενός ή δύο έξτρα πυρήνων, με undervolting, αλλα χωρίς ψύκτρα, θα έχω προβλήματα υπερθέρμανσης/σταθερότητας; Το pc δε θα ζορίζεται σε γενικές γραμμές. Αφού ο @adtakhs αποφάσισε ότι θα μας βάλει σε έξοδα, παρήγγειλα από ebay: - 1 σετ 2x4GB Crucial DDR3 1600 PC3L-12800U CT51264BD160BJ μεταχειρισμένες προς 20€ - AMD CPU Phenom II X4-960T 3.0GHZ Socket AM3 μεταχειρισμένο άλλο ένα 20ρι. Ήρθε ήδη, μέσα σε 8 μόλις ημερολογιακές μέρες παρακαλώ από Νότιο Κορέα! Δεν το πίστευα! Για SSD λέω αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/15863485/Crucial-BX500-120GB.html Ελπίζω με 65€ και Linux Mint Cinnamon να βγάλει άλλα 4-6 χρονάκια το μηχάνημα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Με ξεκλείδωμα του ενός ή δύο έξτρα πυρήνων, με undervolting, αλλα χωρίς ψύκτρα, θα έχω προβλήματα υπερθέρμανσης/σταθερότητας; Το pc δε θα ζορίζεται σε γενικές γραμμές. Αφού ο @adtakhs αποφάσισε ότι θα μας βάλει σε έξοδα, παρήγγειλα από ebay: - 1 σετ 2x4GB Crucial DDR3 1600 PC3L-12800U CT51264BD160BJ μεταχειρισμένες προς 20€ - AMD CPU Phenom II X4-960T 3.0GHZ Socket AM3 μεταχειρισμένο άλλο ένα 20ρι. Ήρθε ήδη, μέσα σε 8 μόλις ημερολογιακές μέρες παρακαλώ από Νότιο Κορέα! Δεν το πίστευα! Για SSD λέω αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/15863485/Crucial-BX500-120GB.html Ελπίζω με 65€ και Linux Mint Cinnamon να βγάλει άλλα 4-6 χρονάκια το μηχάνημα. To L σημαίνει ότι η μνήμη είναι Low Voltage και πιθανότατα να μην την αναγνωρίσει το μπόρντ σου. 1
DownUNDERground Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dpolal είπε To L σημαίνει ότι η μνήμη είναι Low Voltage και πιθανότατα να μην την αναγνωρίσει το μπόρντ σου. Ωχ, τέτοια λέγε μου @dpolal... Πού θα βρω περισσότερες πληροφορίες για να ξέρω ποιές ταιριάζουν; Για τί σενάρια κάνουν δηλαδή αυτές; Servers; Δεν υπάρχει σωτηρία; ΥΓ: Άααχ έχουμε σκουριάσει στο θέμα των συνθέσεων... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Ωχ, τέτοια λέγε μου... Πού θα βρω περισσότερες πληροφορίες; Για τί σενάρια κάνουν δηλαδή αυτές; Λειτουργούν με χαμηλότερα volt από ότι οι κανονικές και μπαίνουν σε μπόρντ που τις υποστηρίζουν. Το δικό σου αναφέρει ότι λειτουργεί με τις κανονικές DDR3 των 1.5V μεν αλλά υπάρχει πιθανότητα να τις αναγνωρίσει κανονικά γιατί βλέπω αρκετά μοντέλα low voltage στο QVL της μητρικής σου εδώ: https://www.asus.com/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_QVL/ Απλά το επεσήμανα ως πιθανότητα για να το έχεις υπόψιν. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από dpolal 1
DownUNDERground Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μμμμ ναι, δεν το σκέφτηκα να δω στα επίσημα specs. Το βλέπω κι εγώ τώρα, οπότε ελπίζω να τη γλύτωσα. Ευχαριστώ πολύ για το heads up πάντως ε! Κι ας με λαχτάρισες.😛 Τουλάχιστον τώρα αν κάτσει η στραβή θα είμαι υποψιασμένος. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
seseji Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 εχω phenom iix6 1055t ,8gb ,ssd ,ati hd 6670 δεν ξερω τι κανεις με το pc κ αν αξιζει να επενδυσεις κ σε vga για το linux ,κατι διαβασα για γραφειο? κινησου σε xfce με την υπαρχουσα vga + max σταθεροτητα + ταχυτητα θα προτεινα mint xfce η xubuntu 1
DownUNDERground Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, seseji είπε εχω phenom iix6 1055t ,8gb ,ssd ,ati hd 6670 δεν ξερω τι κανεις με το pc κ αν αξιζει να επενδυσεις κ σε vga για το linux ,κατι διαβασα για γραφειο? κινησου σε xfce με την υπαρχουσα vga + max σταθεροτητα + ταχυτητα θα προτεινα mint xfce η xubuntu Όχι δε θα επενδύσω τελικά σε vga. Αν διαβάσεις όλο το τόπικ θα το δεις. Απλά από εκεί ξεκίνησα και τελικά αλλού κατέληξα. Θα έδινα λεφτά για μια κάρτα γραφικών για να είναι συμβατή με τις τελευταίες εκδόσεις ubuntu. Και τελικά θα αλλάξω OS ακριβως για να μη χρειαστεί να πληρώνω για vga. Λεφτά όμως τελικά αποφάσισα να σκάσω, για να το αναβαθμίσω λίγο και να βγάλει μερικά χρόνια ακόμα. Αυτό που λες κι εσύ δηλαδή. Και το xubuntu είναι μια καλή υποψηφιότητα τώρα που το λες. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από DownUNDERground
seseji Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Όχι δε θα επενδύσω τελικά σε vga. Αν διαβάσεις όλο το τόπικ θα το δεις. Απλά από εκεί ξεκίνησα καιτελικά αλλού κατέληξα. Θα έδινα λεφτά για μια κάρτα γραφικών για να είναι συμβατή με τις τελευταίες εκδόσεις ubuntu. Και τελικά θα αλλάξω OS ακριβως για να μη χρειαστεί να πληρώνω για vga. Λεφτά όμως τελικά αποφάσισα να σκάσω, για να το αναβαθμίσω λίγο και να βγάλει μερικά χρόνια ακόμα. Αυτό που λες κι εσύ δηλαδή. Ευχαριστώ. εχω σεταρει απειρες διανομες με το μηχανακι μου που ειναι παρομοιο με το δικο σου ,για γραφειο μην πειραματιστεις ,παιξε καρφι με mint xfce που δοκιμασμενα παιζει καλα, σταθερα και γρηγορα υποψη το mint xfce ειναι επισημο distro ενω η xububtu ειναι community maintained τελος μην κανεις ματσακονιες και χακιες για να μην εχεις απροσδοκητα ,βαλτου τα πακετα που θα δουλευει και ρυθμισε το για αναβαθμισεις μια φορα την εβδομαδα ,εγω θα αφηνα κ τον στοκ αμερικανικο sever γιατι εδω οι ελληνικοι κανουν κατι αψυχολογητα down καποιες φορες α κ μην βγαλεις κανενα πακετο απο αυτα που εχει η διανομη ακομα κ αν δεν τα χρειαζεσαι ,ειναι λαθος πρακτικη λογω dependancies Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2019 από seseji 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα