Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να κάνω μικρό upgrade σε παλιό pc με μητρική ASUS M4A78LT-M LE.

Αυτή τη στιγμή έχει επεξεργαστή amd athlon (tm) ii x2 250 και gpu την AMD/ATI RS780L [Radeon 3000] η οποια είναι ενσωματωμένη στη mobo αν δεν κάνω λάθος.

image.png.3c13c94215ac075836095235b5b3afb4.png

Αφορμή για την αναβάθμιση είναι ότι ο υπολογιστής τρέχει ubuntu 16.04 και γενικά οι drivers της AMD/ATI δε συνεργάζονται καλά με το συγκεκριμένο OS, κατάσταση που σε κάθε έκδοση γινόταν χειρότερη, με αποκορύφωμα ότι πλέον δεν μπορούν να γίνουν καν οι τελευταίες αναβαθμίσεις του ubuntu.

Άρα με ενδιαφέρει κυρίως να βρω μια σωστή και οικονομική κάρτα γραφικών που να κάνει στη μητρική αυτή και να συνεργάζεται καλά με ubuntu (άρα καλύτερα nvidia;;;). Προτιμώ μεταχειρισμένη, ebay κλπ. Δε με ενδιαφέρει καθόλου η ισχύς της, αλλά η συμβατότητα, μιας και μιλάμε για pc σε επιχείρηση που εκτελεί πολύ συγκεκριμένα tasks. Απλά δε θέλω δλδ να πάρω κάποια και όταν πάω να τη βάλω, να ανακαλύψω ότι δεν είναι συμβατή. Επίσης ελπίζω, αν είναι onboard στη mobo η radeon 3000, να μην την βάλω πάνω και δεν μπορούν τα ubuntu να την απομονώσουν για να παίξω με τη νέα.

Με αφορμή την αλλαγή αυτή, λέω να πάρω από το ebay και έναν Amd phenom ii x4 955 που βρίσκω με κάτω από 20€ και έχει διπλάσια ισχύ από τον τωρινό. Εγκρίνετε για το συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα, καταρχην αναβαθμιση εννοεις κανουργια εκδοση του ubuntu πχ 17,18 κτλπ ετσι? τωρα στο να κανεις αναβαθμιση δεν ξερω αν αξιζει. τι budget εχεις στο μυαλο σου?

Δημοσ.

Αναβάθμιση εννοώ να αλλάξω κυρίως κάρτα γραφικών (για να μπορώ να βάλω τελευταίες εκδόσεις ubuntu) και επεξεργαστή. Δεν έχω μπάτζετ στο μυαλό μου, απλά βλέπω ότι με κάτω από 20€ βρίσκω των επεξεργαστή που θέλω. Ε θεωρώ ότι με άλλα 20-30 θα μπορώ να βρω και μια κάρτα γραφικών με καλύτερη συμβατότητα με το GUI των ubuntu, γιατί η τωρινή δεν τα πάει καλά με αυτό το θέμα.

Δεν κάνω αναβάθμιση του hardware για καλύτερες επιδόσεις με άλλα λόγια, απλά για να μπορώ να κάνω αναβάθμιση στις ubuntu versions.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DownUNDERground είπε

Προφανώς οποιαδήποτε υλοποίηση GT 710 θα κάνει έτσι;

Καλύτερα 2GB μνήμη, και παθητική ψύξη για να είναι αθόρυβη εντελώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

48 λεπτά πριν, billiboo είπε

ναι αλλα μπορει με λιγα παραπανω χρηματα να παρεις ενα pc μεταχειρισμενο να κανεις την δουλεια σου.

Παράδειγμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2019 στις 9:01 ΜΜ, DownUNDERground είπε

Αναβάθμιση εννοώ να αλλάξω κυρίως κάρτα γραφικών (για να μπορώ να βάλω τελευταίες εκδόσεις ubuntu) και επεξεργαστή. Δεν έχω μπάτζετ στο μυαλό μου, απλά βλέπω ότι με κάτω από 20€ βρίσκω των επεξεργαστή που θέλω. Ε θεωρώ ότι με άλλα 20-30 θα μπορώ να βρω και μια κάρτα γραφικών με καλύτερη συμβατότητα με το GUI των ubuntu, γιατί η τωρινή δεν τα πάει καλά με αυτό το θέμα.

Δεν κάνω αναβάθμιση του hardware για καλύτερες επιδόσεις με άλλα λόγια, απλά για να μπορώ να κάνω αναβάθμιση στις ubuntu versions.

Επεξεργαστή βρες έναν PHENOM II X4  (πρέπει να είναι 95watt TDP)  ή καλύτερα PHENOM II X6 (95 WATT TDP) .

Δηλαδή PHENOM 945 C3 REV ---> 95watt TDP  ή πιο κάτω.

ή PHENON Χ6 1045Τ

H μητρική σου δεν παίρνει 125watt TDP επεξεργαστές.

https://www.asus.com/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_CPU/

Η κάρτα τι πρόβλημα έχει?

Τρέχω Pepermint10 σε ASUS M3A78 PRO  με HD3200 για γραφικά και παίζουν όλα καλά .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Επεξεργαστή βρες έναν PHENOM II X4 ή καλύτερα PHENOM II X6 .

Η κάρτα τι πρόβλημα έχει?

Τρέχω Pepermint10 σε ASUS M3A78 PRO με HD3200 για γραφικά και παίζουν όλα καλά .

Τέτοιον κοιτάω. X4.

Η κάρτα δεν έχει drivers που να συνεργάζονται καλά με το GNOME που έχει υιοθετηθεί. Είναι γνωστό θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, DownUNDERground είπε

Τέτοιον κοιτάω. X4.

Η κάρτα δεν έχει drivers που να συνεργάζονται καλά με το GNOME που έχει υιοθετηθεί.

Οκ , κοίταξε τα παραπάνω που σου γράφω για το επεξεργαστή.

Εχω κάνει επεξεργασία.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως μια αγορά παλιάς, συμβατής μητρικής (με άλλη ενσωματωμενη κάρτα γραφικών) μου έβγαινε φθηνότερα από την αγορά add-on κάρτας γραφικών (~30-40€) τώρα που το σκέφτομαι;

Δημοσ.

30-40 ευρω + 20  ο επεξεργαστής βγαίνεις στα 60. Προσωπικά θα σου προτείνω στο 50αρικο να ρίξεις μια ματιά σε κατι πχ σαν αυτο το μηχάνημα https://www.cosmodata.gr/product/333633/pc-refurbish-efkeries/lenovo-thinkcentre-m58p-sff-intel-core-2-duo-e7500-4gb-ram-500gb-hdd-dvd-windows-7-professional

ή και στις αγγελίες εδώ στο φόρουμ κατά καιρούς κάποια παιδιά πουλάνε σε καλές τιμές παλιότερα μηχανήματα που ισως σε βολεύουν για την δουλεια που το θες

• Thanks 1
Δημοσ.

Βάλε καμία κάρτα του 15αρικου 5450,6450 η κάτι παρόμοιο από Nvidia αν το θέμα είναι οι drivers(αφού τσεκάρεις αν παίζουν με το OS).Τώρα για cpu 4x phenom στα 95watt δεν θα ήταν και άσχημα με ένα 20αρι, Ελπίζω να έχεις ήδη τουλάχιστον 4GB ram. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...