TitanX Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Όπως είπα τη ταχύτητα του σκληρού την αλλάζεις το monitor όχι. Ταλαιπωρία ο εξωτερικος;; Αν θεωρεί κάποιος ταλαιπωρία να βάλει εξωτερικό καλύτερα να μη πάρει καν mac η pc . Και πραγματικά αυτό με τη ταχύτητα με τρελαινει τι δουλεύετε όλοι video αρχεία rendering κλπ κλπ. Ο άνθρωπος μια βάση δεδομένων θέλει και να μπορεί να δει τις εξετάσεις των πελατών του. Σιγα τη διαφορά που θα δει με τον ssd. Τίποτα δε θα δει απλά θα ανοίγει 2 Δευτέρα πιο γρηγορα
winmac Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2019 στις 4:16 ΜΜ, atheatos είπε Νομίζω ότι ξανά έγραψα προηγούμενα, ότι δεν την δικαιολογώ στην τιμολογιακή πολιτική . Θα έπρεπε να σου έδινε την δυνατότητα να επιλέγεις κάτι ενδιάμεσο , μεταξύ 1tb nvme ssd και μηχανικού σκληρού, που είναι οι SATA 3 ssd που έκανες λινκ. Κοιταω να θυμηθώ,την ιστορία των mac να δω ποτέ χρησιμοποίησε SATA 3, 2.5´ ssd και σε ποιο μοντέλο αλλά δεν μου έρχεται τίποτα στο μυαλό πέρα από τα πρώτα MacBook Air , όπου και πάλι είχαν custom σύνδεση. Νομίζω ότι έχει επιλέξει τις λύσεις του flash storage(nvme) και συνδυασμο του flash storage με SATA μηχανικό σκληρό (fusion)προς το παρόν , μέχρι να πάει στο μέλλον τελικά, αποκλειστικά σε flash storage σε όλα τα μοντέλα. Η λύση του fusion, πέρα τα όποια αρνητικά, τώρα πια προσφέρει στα περισσότερα σενάρια ,ταχύτητες μεγαλύτερες ενός SATA 3 ssd που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των κατασκευαστών και που έβαλες στο λινκ . Όταν το fusion αναγνωρίσει τις λειτουργίες , που δουλεύεις συχνότερα θα έχεις ταχύτητες χαμηλότερες από ένα ssd only mac , που τον πληρώνεις πάλι πανάκριβα, αλλά σημαντικά καλυτερες απο έναν απλό SATA ssd. Επισης το κόστος ενός SATA ssd over 2tb στο εμπόριο είναι υπερβολικό ακόμα και το 3tb fusion είναι μια οικονομική επιλογή. Συγνωμη που το υπέρ αναλύω αλλά δεν πιστεύω ότι εκεί στην Apple είναι τόσο βλάκες και εμείς οι έξυπνοι. Βλέποντας και τις αλλαγές που έχουν κάνει στο fusion , είμαι σίγουρος ότι για κάποιο λόγο έχουν κρατήσει αυτή την τεχνολογια και την προωθούν . Βέβαια χάνουν πελάτες όσους γκρινιάζουν και έχουν κακή εμπειρία από το fusion στο παρελθόν , αλλά μάλλον δεν έχουν πει την τελευταία κουβέντα... Οσο για αμφιβόλου ποιότητας που έγραψες αν και με προσβάλει , θα συμφωνήσω ότι σχετίζεται με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς από πλευράς hardware και από πλευράς software. Θα ήθελα να σε προσβάλω και εγώ γράφοντας σου ότι είσαι άσχετος με το τι είναι fusion , ειδικά στην αρχή με τους hybrid drive που ανέφερες και τώρα με τους SATA ssd , αλλά μου αρέσει ο τρόπος που απαντάς και δίνεις λύση σε προβλήματα σε αυτά τα thread, όποτε και σε σεβάστηκα.....περίπου.😉 Υπάρχουν ssd only Mac? Blade ή SATA είναι? Ρωτάω μιας και είμαι σε αναζήτηση SATA ssd για mac και πρέπει να επιλέξω μάρκα κλπ. Οι fusion δίσκοι της Apple είναι νομίζω raid 0 συνδεδεμένοι, οπότε ίσως να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, ίσως και όχι. Γνωρίζει κανείς αν στο μηχάνημα αυτό που θέλει να πάρουν μπορείς να έχεις SATA ssd και τον άλλο της apple μαζί σε συνδεσμολογία raid 1, για backup? Όπως είπαν και πριν θες 16 ram, αλλά ο συγκεκριμένος imac παίρνει μέχρι 64 gb ram με +200 ευρώ περίπου αν το αναβαθμίσεις μόνος σου και δεν τα σκάσεις στην apple. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με εγγύηση τότε. Εγώ προτείνω αυτό το μοντέλο το 6-core με ssd όμως αναβάθμιση οπωσδήποτε. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από winmac
atheatos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν έβγαιναν sata ssd only mac προφανώς δεν θα είχαν τετοιες ταχύτητες. Είναι καθαρά blade . Για ποιον mac ψάχνεις ssd και τι θες να μάθεις ? Το fusion είναι δεν είναι RAID. Ενώνει ένα γρήγορο σκληρό με έναν αργό αυξάνοντας την ταχύτητα του συστήματος από ότι αν έτρεχε μόνο με τον αργό. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Intel με την τεχνολογια RST και η AMD με το store mi. Raid 1 μεταξύ ποιον σκληρών? Ssd και μηχανικού? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής? Μπορείς να φέρεις παράδειγμα από άλλους υπολογιστές με Windows πχ. αν έχεις κάποια παρόμοια εμπειρία ? 28 λεπτά πριν, winmac είπε Υπάρχουν ssd only Mac? Blade ή SATA είναι? Ρωτάω μιας και είμαι σε αναζήτηση SATA ssd για mac και πρέπει να επιλέξω μάρκα κλπ. Οι fusion δίσκοι της Apple είναι νομίζω raid 0 συνδεδεμένοι, οπότε ίσως να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, ίσως και όχι. Γνωρίζει κανείς αν στο μηχάνημα αυτό που θέλει να πάρουν μπορείς να έχεις SATA ssd και τον άλλο της apple μαζί σε συνδεσμολογία raid 1, για backup? Όπως είπαν και πριν θες 16 ram, αλλά ο συγκεκριμένος imac παίρνει μέχρι 64 gb ram με +200 ευρώ περίπου αν το αναβαθμίσεις μόνος σου και δεν τα σκάσεις στην apple. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με εγγύηση τότε. Εγώ προτείνω αυτό το μοντέλο το 6-core με ssd όμως αναβάθμιση οπωσδήποτε. Επίσης από πότε RAID 0 μικραίνει την διάρκεια ζωής των ssd? Το RAID 0 δεν μοιράζει τα data ?άρα ο κάθε ssd δέχεται μικρότερη καταπόνηση? Έχεις καμία εμπειρία με Windows και RAID 0 που μειωνόταν η διάρκεια ζωής του ssd? Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos
winmac Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, atheatos είπε Αν έβγαιναν sata ssd only mac προφανώς δεν θα είχαν τετοιες ταχύτητες. Είναι καθαρά blade . Για ποιον mac ψάχνεις ssd και τι θες να μάθεις ? Το fusion είναι δεν είναι RAID. Ενώνει ένα γρήγορο σκληρό με έναν αργό αυξάνοντας την ταχύτητα του συστήματος από ότι αν έτρεχε μόνο με τον αργό. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Intel με την τεχνολογια RST και η AMD με το store mi. Raid 1 μεταξύ ποιον σκληρών? Ssd και μηχανικού? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής? Μπορείς να φέρεις παράδειγμα από άλλους υπολογιστές με Windows πχ. αν έχεις κάποια παρόμοια εμπειρία ? Επίσης από πότε RAID 0 μικραίνει την διάρκεια ζωής των ssd? Το RAID 0 δεν μοιράζει τα data ?άρα ο κάθε ssd δέχεται μικρότερη καταπόνηση? Έχεις καμία εμπειρία με Windows και RAID 0 που μειωνόταν η διάρκεια ζωής του ssd? SATA ssd κοιτάω τώρα να πάρω. Είμαι μεταξύ samsung και angelbird. Το raid 1 το ρώτησα για μεταξύ του blade ssd της Apple που παίρνεις αν κάνεις ειδική παραγγελία και SATA ssd που μπορείς να βάλεις μετά μόνος σου. Δεν ξέρω αν θα πετύχει κάτι τέτοιο, οπότε ρωτάω αν κάποιος ξέρει/έχει εμπειρία.
atheatos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, winmac είπε SATA ssd κοιτάω τώρα να πάρω. Είμαι μεταξύ samsung και angelbird. Το raid 1 το ρώτησα για μεταξύ του blade ssd της Apple που παίρνεις αν κάνεις ειδική παραγγελία και SATA ssd που μπορείς να βάλεις μετά μόνος σου. Δεν ξέρω αν θα πετύχει κάτι τέτοιο, οπότε ρωτάω αν κάποιος ξέρει/έχει εμπειρία. το RAID 1 για μεταξύ του blade ssd της Apple? Να βάλεις μετά μόνος σου το sata που? Εξωτερικά? Εσωτερικά ? Και γιατί RAID 1? Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν αυτά που ρωτάς . Αν θες να κανείς backup σε ένα mac δεν χρειάζεσαι RAID 1. Επίσης το RAID 1 σε περίπτωση καταστροφής των αρχείων από ιο ή διαγραφή , δεν προστατεύει. Όποτε το μόνο backup που κάνει είναι σε περίπτωση που χαλάσει ο ένας από τους δυο σκληρούς.Μηχανικό backup είναι περισσότερο το RAID 1 παρά backup data. Πάντως αν θέλεις να κανείς RAID 1 ντέ και καλά ,γίνεται μεταξύ blade και εξωτερικού ssd σε mac. Software raid με το ενσωματωμένο disk utility. Γράψε άκυρο γιατί τώρα θυμήθηκα ότι δεν γίνεται να μπουταρει το Mojave και το Catalina απ RAID ακόμα. Αν δεν είναι για boot drive το RAID, ισχύει αυτό που διαγράψα προηγουμένως. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα