Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/12/2019 στις 7:02 ΜΜ, margaritagr είπε

Θέλει οπωσδήποτε iMac γιατί της αρέσει το όλο concept και σαν design. Απλά δεν έχει ιδέα και το ψάχνω λιγο παραπάνω εγώ που έχω μια μεγαλύτερη επαφή. Επισης θέλει 21.5´´ ναι, ρώτησα για τον 27 αλλα ειναι αρνητική. 

Εγω θα προτεινα να μην ακους τι νομιζει οτι εχει αναγκη(απο την στιγμη που οπως λες δεν εχει ιδεα) και να μην της παρεις ενα παναργο μηχανημα που κολλαει και λαγκαρει με το καλημερα(λογω hdd) και εχει μικρη, μη-παραγωγικη οθονη 21". 

Παρε κατι οπωσδηποτε με ssd και οθονη 24" (mac mini ή macbook + εξωτερικη οθονη) ή 27". Θα σε ευχαριστει αργοτερα.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως είπαν και πιο πάνω, το βασικό είναι να ελέγξετε πως οι εφαρμογές που χρειάζεται για τη δουλειά της είναι συμβατές με OS X.

Εκτός αν θέλει τον iMac μόνο και μόνο γιατί θα φαίνεται ωραίος πάνω στο γραφείο...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgeadams είπε

Όπως είπαν και πιο πάνω, το βασικό είναι να ελέγξετε πως οι εφαρμογές που χρειάζεται για τη δουλειά της είναι συμβατές με OS X.

Εκτός αν θέλει τον iMac μόνο και μόνο γιατί θα φαίνεται ωραίος πάνω στο γραφείο...

+1

Κατι τετοιο στα  ~1200€ με 24" οθονη, 6πυρηνη cpu, 256GB ssd, 3 χρονια on site next business εγγυηση ισως ειναι προτιμοτερη λυση για καποιον επαγγελματια, μονο και μονο λογω της εγγυησης on site next business . (με μικρο εξτρα κοστος, πχ 50-100€ μπορει να αναβαθμιστει στα 5 χρονια εγγυηση on site next business )

Βγαινει και στα ~1700€ με 8πυρηνο cpu και 512GB ssd, 5 χρονια on site next business εγγυηση. Εχει αισθητα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το αντιστοιχων χρηματων iMac.

Μπορει επισης να κοιταξει και το αντιστοιχο dell στις 27".

Και τα 2 εχουν επομενης γενια ςεπεξεργαστη σε σχεση με το iMac, αλλα εχουν υποδεεστερη gpu. Μικρο προβλημα αυτο, μιας οι εργασιες που κανει η φιλη σου δεν θελουν gpu, χωρια που τα windows εχουν γενικοτερα καλυτερες επιδοσεις στο θεμα γραφικων. 
Tελος, το iMac 21" ειναι λιγο πιο θορυβωδες απο το dell optiplex

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
3 ώρες πριν, haHa είπε

+1

Κατι τετοιο στα  ~1200€ με 24" οθονη, 6πυρηνη cpu, 256GB ssd, 3 χρονια on site next business εγγυηση ισως ειναι προτιμοτερη λυση για καποιον επαγγελματια, μονο και μονο λογω της εγγυησης on site next business . (με μικρο εξτρα κοστος, πχ 50-100€ μπορει να αναβαθμιστει στα 5 χρονια εγγυηση on site next business )

Βγαινει και στα ~1700€ με 8πυρηνο cpu και 512GB ssd, 5 χρονια on site next business εγγυηση. Εχει αισθητα μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το αντιστοιχων χρηματων iMac.

Μπορει επισης να κοιταξει και το αντιστοιχο dell στις 27".

Και τα 2 εχουν επομενης γενια ςεπεξεργαστη σε σχεση με το iMac, αλλα εχουν υποδεεστερη gpu. Μικρο προβλημα αυτο, μιας οι εργασιες που κανει η φιλη σου δεν θελουν gpu, χωρια που τα windows εχουν γενικοτερα καλυτερες επιδοσεις στο θεμα γραφικων. 
Tελος, το iMac 21" ειναι λιγο πιο θορυβωδες απο το dell optiplex

To dell πολύ χειρότερη οθόνη σε σύγκριση με τον iMac και περιλαμβάνονται χειρότερα περιφερειακά. Το κυριότερο από όλα είναι το λειτουργικό. Όταν κάποιος έχει συνήθησει να δουλεύει σε MACOS του φαίνονται απαρχαιωμένα τα windows 10. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, medidia είπε

To dell πολύ χειρότερη οθόνη σε σύγκριση με τον iMac και περιλαμβάνονται χειρότερα περιφερειακά. Το κυριότερο από όλα είναι το λειτουργικό. Όταν κάποιος έχει συνήθησει να δουλεύει σε MACOS του φαίνονται απαρχαιωμένα τα windows 10. 

Αυτη ειναι δικη σου υποθεση. Μην το κανουμε vs εδω, λυσεις για την φιλη προτεινουμε.

Δημοσ.

Παιδιά είναι πολύ ξεκάθαρο το θέμα ως προς το τι θέλει. 

iMac που λατρεύει σαν design και 21.5". Δε θέλει απλά macos, δε θέλει μεγαλύτερη οθόνη. Καθένας μας με τα γούστα και τις επιλογές του :)

Ρώτησα επειδή δε γνωρίζω καθόλου τα προγράμματα στατιστικής επεξεργασίας τι απαιτήσεις συστήματος έχουν κι αφού θα ρίξει ένα μεγαλο ποσό είπα να τη βοηθήσω όσο μπορώ εγώ που έχω μια μεγαλύτερη επαφή. 

Οπότε η ερώτηση είναι μόνο και μόνο για τα iMac. Μπορεί να πει οκ ας πάμε στα 3κ με ένα built to order που θα έχει και stock ssd, Αλλά μπορεί και να μου πει να μείνουμε στα 2.5κ οπότε να επιλέξουμε που είναι καλύτερο να μπουν χρήματα σε i7 ή σε ssd. 

εκεί είναι το θέμα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

υγ: πολύ σωστό ότι πρέπει να προηγηθεί ελεγχος συμβατότητας των προγραμμάτων

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, margaritagr είπε

iMac που λατρεύει σαν design και 21.5". Δε θέλει απλά macos, δε θέλει μεγαλύτερη οθόνη. Καθένας μας με τα γούστα και τις επιλογές του :)

Ρώτησα επειδή δε γνωρίζω καθόλου τα προγράμματα στατιστικής επεξεργασίας τι απαιτήσεις συστήματος έχουν κι αφού θα ρίξει ένα μεγαλο ποσό είπα να τη βοηθήσω όσο μπορώ εγώ που έχω μια μεγαλύτερη επαφή. 

Οπότε η ερώτηση είναι μόνο και μόνο για τα iMac. Μπορεί να πει οκ ας πάμε στα 3κ με ένα built to order που θα έχει και stock ssd, Αλλά μπορεί και να μου πει να μείνουμε στα 2.5κ οπότε να επιλέξουμε που είναι καλύτερο να μπουν χρήματα σε i7 ή σε ssd. 

Ποιο είναι το προηγούμενο της iMac?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ανάμεσα σε i7 και ssd να επιλέξετε ssd. Ως minimum configuration μπορείς να δεις το

https://www.istorm.gr/mac/imac/21-5-inch-imac-me-retina-4k-display-3-6ghz-quad-core-1tb.html

στο οποίο θα βάλεις ssd 256GB  . Τελική τιμή 1973,29 ευρώ.

Μπορείτε μετά να αναβαθμίσετε τη RAM μόνες σας - είναι πολύ εύκολο.

Αυτό βέβαια για ελάχιστο και πάλι σύστημα. Όπως είπαν οι περισσότεροι εδώ η μεγαλύτερη οθόνη θα ήταν καλύτερη. Απο την άλλη , άλλοι δουλεύουν μόνο σε laptop επομένως όλοι βολευόμαστε κάπως :)

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, margaritagr είπε

To 21.5" το προτιμαει λογω μεγεθους ή λογω κοστους;
Αν εβρισκε ενα 27" στα λεφτα του 21", ποιο θα προτιμουσε;

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
12 ώρες πριν, haHa είπε

To 21.5" το προτιμαει λογω μεγεθους ή λογω κοστους;
Αν εβρισκε ενα 27" στα λεφτα του 21", ποιο θα προτιμουσε;

Ειναι μικρό το γραφείο της σχετικά, δε θα κόλλαγε το 27” , νομίζω γι αυτο το λεει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ειναι μικρό το γραφείο της σχετικά, δε θα κόλλαγε το 27” , νομίζω γι αυτο το λεει 

Το 27' σε μικρο γραφειο δειχνει παραταιρο  ειναι σαν μεγαλη  tv  ειναι αρκετα μεγαλη η οθονη θελει επιφανεια και χωρο για να δειξει .kαι εγω ειμαι της αποψης οτι το μεγεθος μετραει και στις οθονες  27' εχω αλλωστε αλλα καταλαβαινω την φιλη σου .

Τωρα για ssd vs  fusion  αυτονοητα ειναι καλυτερος ο ssd   αλλα αν  πιανει οριο στο budget  και για  την χρηση  που το θελει την καλυπτει ο fusion  δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις ετσι και αλλιως .

Επισης μερες που ειναι παρε μου κατι δωρο και εσυ και η φιλη σου .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, margaritagr είπε

Εσεις ξερετε τον χωρο, αλλα μονο σε παιδικα δωματια εχω δει μικρα γραφεια οπου δεν θα ταιριαζε η 27αρα.

Οπως και να εχει, προσωπικα πιστευω πως δεν πρεπει να την ακουσεις, παρε της τον φθηνοτερο 27αρι με ssd, θα σε ευχαριστει αργοτερα.

Πχ, αυτο στα ~2600€.

Ειναι κριμα να παρει κατι με fusion και ετσι το μηχανημα της εν ετει 2020 να λαγκαρει με το καλημερα και να ειναι αργο.
Ενδεικτικα απο review:
https://www.itpro.co.uk/hardware/33677/apple-imac-215in-2019-review-return-of-the-improved-mac

Αναφορά σε κείμενο

Our review model was fitted with a 1TB Apple Fusion drive, quite a fancy name for what is just a 2.5in 5,400rpm Hitachi hard disk combined with a 32GB flash drive, the latter of which is used for caching commonly accessed files.

If you're now used to the blistering speeds of SSDs, you might this older hard disk a little too sluggish, particularly when first opening programs and large files.

https://www.expertreviews.co.uk/apple/1409101/apple-215-inch-imac-2019-review

Αναφορά σε κείμενο

In day-to-day use, the Fusion Drive in my review model feels nippy enough most of the time but there are times when it slows you down, almost stopping you in your tracks. The first time you launch a hefty app or game, for instance, can take an age. 

https://www.pcmag.com/review/367514/apple-imac-21-5-inch-2019

Αναφορά σε κείμενο

Relatively slow Fusion Drive in test model.
...
A Robust CPU, and a Fusion Bottleneck

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Επειδή θα είναι επαγγελματικό μηχάνημα για διάγνωση και όχι μόνο για αποθήκευση, μήπως να πάρει το 27άρι για να μην κάνει scroll στην εικόνα και χάνει πεδίο? Από εκεί θα ξεκινούσα και μετά θα σκεφτόμουν την αποθήκευση σε συνάρτηση με το κόστος.  Κρίμα να παιδεύεται scrollάρωντας τις αξονικές/μαγνητικές/υπερήχους/γουατέβερ που θέλουν άπλα για την αξιολόγηση. 

Δημοσ.

Και ‘γώ προς 27 θα πηγαινα και αν είχα πρόβλημα μελλοντικά με τη ταχύτητα του δίσκου θα χτύπαγα έναν εξωτερικό ssd thunderbolt3 πχ της Samsung και θα πήγαινε σφαίρα. Προσωπικά των 27 iMac έχω και δεν το εχω μετανιώσει καθόλου η οθόνη είναι μαγικη

Δημοσ.
Στις 15/12/2019 στις 6:44 ΜΜ, TitanX είπε

Και ‘γώ προς 27 θα πηγαινα και αν είχα πρόβλημα μελλοντικά με τη ταχύτητα του δίσκου θα χτύπαγα έναν εξωτερικό ssd thunderbolt3 πχ της Samsung και θα πήγαινε σφαίρα. Προσωπικά των 27 iMac έχω και δεν το εχω μετανιώσει καθόλου η οθόνη είναι μαγικη

Ο fusion μόλις ανοίξει το κουτί είναι αργός με την καλημέρα. Έχεις 27 με fusion και το προτείνεις σε μελλοντικό αγοραστή;

Επίσης καταλαβαίνω οτι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής δεν είναι αρκετά έμπειρος. Γιατί να μπει σε ταλαιπωρία εξωτερικών σκληρών δίσκων ; Να πρέπει να μάθει πως να αποθηκεύει εκεί τα βασικά προγράμματα, αρχεία, photo library, ίσως και το βασικό λειτουργικό σύστημα;

Είναι μια ταλαιπωρία για κάποιον που δεν γνωρίζει και απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του. Είναι αρκετοί γιατροί με λαπτοπ και γίνεται μια χαρά η δουλειά τους. Αν θέλει 21'' ας πάρει 21'' και θα τα καταφέρει μια χαρά.. Αρκεί να είναι SSD !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...