Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Λοιπόν, το υπεραναλύεις (με αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα) και δεν είναι καν ανάγκη να μιλάς για 4TB σκληρό δίσκο.

Το εν λόγω μοντέλο, έρχεται με 1TB HDD. Πόσο στοιχίζει ένας 1TB SSD? 100 ευρώ. https://www.bestprice.gr/cat/7131/ssd-skliroi-diskoi/f/45_4704/25.html?q=1tb+ssd

Ποια είναι η δικαιολογία της Apple εν έτει 2020 να σου πουλάει μηχάνημα χωρίς SSD;

Νομίζω ότι ξανά έγραψα προηγούμενα, ότι δεν την δικαιολογώ στην τιμολογιακή πολιτική . Θα έπρεπε να σου έδινε την δυνατότητα να επιλέγεις κάτι ενδιάμεσο , μεταξύ 1tb nvme ssd και μηχανικού σκληρού, που είναι οι SATA 3 ssd που έκανες λινκ.

Κοιταω να θυμηθώ,την ιστορία των mac να δω ποτέ χρησιμοποίησε SATA 3,  2.5´ ssd και σε ποιο μοντέλο αλλά δεν μου έρχεται τίποτα στο μυαλό πέρα από τα πρώτα MacBook Air , όπου και πάλι είχαν custom σύνδεση.

Νομίζω ότι έχει επιλέξει τις λύσεις του flash storage(nvme) και συνδυασμο του flash storage  με SATA μηχανικό σκληρό (fusion)προς το παρόν , μέχρι να πάει στο μέλλον  τελικά, αποκλειστικά σε flash storage σε όλα τα μοντέλα. 
Η λύση του fusion, πέρα τα όποια  αρνητικά, τώρα πια προσφέρει στα περισσότερα σενάρια ,ταχύτητες μεγαλύτερες ενός SATA 3 ssd που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των κατασκευαστών και που έβαλες στο λινκ . Όταν το fusion αναγνωρίσει τις λειτουργίες , που δουλεύεις συχνότερα θα έχεις ταχύτητες  χαμηλότερες από ένα ssd only mac ,  που τον πληρώνεις πάλι πανάκριβα, αλλά σημαντικά καλυτερες απο έναν απλό SATA ssd.

Επισης  το κόστος ενός SATA ssd over 2tb στο εμπόριο είναι υπερβολικό ακόμα και το 3tb fusion είναι μια οικονομική επιλογή.

Συγνωμη που το υπέρ αναλύω αλλά δεν πιστεύω ότι εκεί στην Apple είναι τόσο βλάκες και εμείς οι έξυπνοι.  Βλέποντας και τις αλλαγές που έχουν κάνει στο fusion , είμαι σίγουρος ότι για κάποιο λόγο έχουν κρατήσει αυτή την τεχνολογια και την προωθούν . Βέβαια χάνουν πελάτες όσους γκρινιάζουν και έχουν κακή εμπειρία από το fusion στο παρελθόν , αλλά μάλλον δεν έχουν πει την τελευταία κουβέντα...

Οσο για αμφιβόλου ποιότητας που έγραψες αν και με προσβάλει , θα συμφωνήσω ότι σχετίζεται με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς από πλευράς hardware και από πλευράς software.

Θα ήθελα να σε προσβάλω και εγώ γράφοντας σου ότι είσαι άσχετος με το τι είναι fusion , ειδικά στην αρχή με τους hybrid drive που ανέφερες και τώρα με τους SATA ssd , αλλά μου αρέσει ο τρόπος που απαντάς και δίνεις λύση σε προβλήματα σε αυτά τα thread, όποτε και σε σεβάστηκα.....περίπου.😉

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, atheatos είπε

Οσο για αμφιβόλου ποιότητας που έγραψες αν και με προσβάλει , θα συμφωνήσω ότι σχετίζεται με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς από πλευράς hardware και από πλευράς software.

Θα ήθελα να σε προσβάλω και εγώ γράφοντας σου ότι είσαι άσχετος με το τι είναι fusion , ειδικά στην αρχή με τους hybrid drive που ανέφερες και τώρα με τους SATA ssd , αλλά επειδή μου αρέσει ο τρόπος που απαντάς και δίνεις λύση σε προβλήματα σε αυτά τα thread, όποτε και σε σεβάστηκα.....περίπου.😉

Πως ακριβώς σε προσέβαλα;

Πάμε καλα; Δικαίωμά σου να αισθανθείς ό,τι θες, αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση προσβολή. Απλή παρατήρηση ήταν. Μπορεί να μη συμφωνείς, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Πως ακριβώς σε προσέβαλα;

Πάμε καλα; Δικαίωμά σου να αισθανθείς ό,τι θες, αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση προσβολή. Απλή παρατήρηση ήταν. Μπορεί να μη συμφωνείς, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα...

Οκ αφού ήταν απλή παρατήρηση εντάξει . Καλά πάμε.Μην τσαντίζεσαι . Απλά και εγώ δεν έχω συνηθίσει να μου κάνουν τέτοιου είδους παρατηρήσεις όπως εσύ. Μου  θυμίζουν λίγο από στρατό και άτομα που κρινουν εκ του ασφαλούς , χωρίς τα ίδια να έχουν κριθεί ποτέ.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, atheatos είπε

Οκ αφού ήταν απλή παρατήρηση εντάξει . Καλά πάμε.Μην τσαντίζεσαι . Απλά και εγώ δεν έχω συνηθίσει να μου κάνουν τέτοιου είδους παρατηρήσεις όπως εσύ. Μη θυμίζουν λίγο από στρατό και άτομα που κρινουν εκ του ασφαλούς , χωρίς τα ίδια να έχουν κριθεί ποτέ.

Μπορείς να με κρίνεις, άνετα.

Δημοσ.
On 05/12/2019 at 17:21, margaritagr said:

Ψάχνω για χάρη φίλης γιατρού έναν iMac 21.5’’ . Χρησιμοποιεί προγράμματα στατιστικής (προς το παρόν δεν ξερω ποια ακριβως) και βέβαια διαχειρίζεται έναν μεγάλο όγκο εξετάσεων μεταξύ των οποίων έχει την ανάγκη να βλέπει/αντιγράφει και βίντεο-φωτογραφίες πχ απο μαγνητικές, απο χειρουργεία κλπ

Οποτε θέλει κατι ππυ να μη κολλάει μ αυτά. Εγώ σκέφτομαι αυτον εδώ https://www.istorm.gr/mac/imac/21-5-inch-imac-with-retina-4k-display-3-0ghz-6-core-1tb-fusion-drive.html με τον i7 και 16gb ram . Το μονο που με προβληματίζει ειναι ο σκληρός. Πως τα παει ο fusion, θα ειναι οκ? Δεν ξερω καθόλου την τεχνολογια αυτή 

Θέλει οπωσδήποτε iMac? Οι 21,5" φτάνουν; Χρειάζεται τόσο καλή οθόνη; Προσωπικά οι 21,5" μου φαίνονται λίγες, θα πήγαινα σε 27" αλλά θα ανέβει πολύ το κόστος. Την περίπτωση MAC Mini με μια Dell (ή άλλη) 24άρα, τη συζητάμε;

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/12/2019 στις 5:21 ΜΜ, margaritagr είπε

Ψάχνω για χάρη φίλης γιατρού έναν iMac 21.5’’ . Χρησιμοποιεί προγράμματα στατιστικής (προς το παρόν δεν ξερω ποια ακριβως) και βέβαια διαχειρίζεται έναν μεγάλο όγκο εξετάσεων μεταξύ των οποίων έχει την ανάγκη να βλέπει/αντιγράφει και βίντεο-φωτογραφίες πχ απο μαγνητικές, απο χειρουργεία κλπ

Οποτε θέλει κατι ππυ να μη κολλάει μ αυτά. Εγώ σκέφτομαι αυτον εδώ https://www.istorm.gr/mac/imac/21-5-inch-imac-with-retina-4k-display-3-0ghz-6-core-1tb-fusion-drive.html με τον i7 και 16gb ram . Το μονο που με προβληματίζει ειναι ο σκληρός. Πως τα παει ο fusion, θα ειναι οκ? Δεν ξερω καθόλου την τεχνολογια αυτή 

Επειδή και εδώ, όπως σχεδόν σε όλα τα θέματα apple το ζήτημα φτάνει να γίνεται φιλοσοφικό η δική μου άποψη είναι εξής :

Να προχωρήσει η φίλη σου με το setup που της πρότεινες (με το fusion drive) και ταυτοχρόνως αγοράζει αυτό.

Κάνει setup το account της στο fusion drive κανονικά, και αμέσως μετά παίρνει ένα image του δίσκου (fusion) στον Samsung.

Από κει και πέρα χρησιμοποιεί τον  Samsung ως startup disk και δουλεύει μόνιμα από εκεί με πολύ καλές ταχύτητες και καλή χωρητικότητα. Το iMac έχει θύρες 3.1/thunderbolt οπότε ο Samsung θα πηγαίες πολύ καλά από εκεί. Και τέλος. Της μένει επίσης το 1ΤΒ εσωτερικός σαν αποθήκη. 

Είναι ένα τρικ που δουλεύει και κρατά το κόστος του αποθηκευτικού χώρου χαμηλά.

Έπειτα υπάρχει και η λύση που πρότεινε ο @CheOnWeb.  Και εκεί δουλεύει η ίδια λύση......

• Thanks 1
Δημοσ.

Θέλει οπωσδήποτε iMac γιατί της αρέσει το όλο concept και σαν design. Απλά δεν έχει ιδέα και το ψάχνω λιγο παραπάνω εγώ που έχω μια μεγαλύτερη επαφή. Επισης θέλει 21.5´´ ναι, ρώτησα για τον 27 αλλα ειναι αρνητική. 

Ερωτηση για τη λύση με τον εξωτερικό ssd επειδή δεν έχω εμπειρία: υπάρχει δηλαδή επιλογή ώστε by default να χρησιμοποιείται ο Έν λόγω σκληρός? 

1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Επειδή και εδώ, όπως σχεδόν σε όλα τα θέματα apple το ζήτημα φτάνει να γίνεται φιλοσοφικό η δική μου άποψη είναι εξής :

Να προχωρήσει η φίλη σου με το setup που της πρότεινες (με το fusion drive) και ταυτοχρόνως αγοράζει αυτό.

Κάνει setup το account της στο fusion drive κανονικά, και αμέσως μετά παίρνει ένα image του δίσκου (fusion) στον Samsung.

Από κει και πέρα χρησιμοποιεί τον  Samsung ως startup disk και δουλεύει μόνιμα από εκεί με πολύ καλές ταχύτητες και καλή χωρητικότητα. Το iMac έχει θύρες 3.1/thunderbolt οπότε ο Samsung θα πηγαίες πολύ καλά από εκεί. Και τέλος. Της μένει επίσης το 1ΤΒ εσωτερικός σαν αποθήκη. 

Είναι ένα τρικ που δουλεύει και κρατά το κόστος του αποθηκευτικού χώρου χαμηλά.

Έπειτα υπάρχει και η λύση που πρότεινε ο @CheOnWeb.  Και εκεί δουλεύει η ίδια λύση......

Δημοσ.

πριν πάρεις MAC  σιγούρεψε πως τα προγράμματα που χρησιμοποιούν στην δουλειά της   τρέχουν σε IOS και δες μήπως με λιγότερα λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο μηχάνημα με WIN

• Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, margaritagr said:

Ερωτηση για τη λύση με τον εξωτερικό ssd επειδή δεν έχω εμπειρία: υπάρχει δηλαδή επιλογή ώστε by default να χρησιμοποιείται ο Έν λόγω σκληρός? 

Ναι. Δηλώνεις ποιος δίσκος θέλεις να είναι ο «Startup Disk» και κάνει boot απ’ αυτόν. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εξαρταται βεβαιως: πως και ποσο ειναι συνηθισμενη, αλλα ακτινογραφιες θα ηθελα σε 24αρα 😎
Η λυση του mac mini, που προταθηκε παραπανω? Θα εχει επιπλεον + δυνατοτητα μεταφορων! 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, TheDevilMayCare said:

ακτινογραφιες θα ηθελα σε 24αρα

Δεν ξέρω από ιατρικά αλλά ο ακτινολόγος της γυναίκας μου έχει 2 Barco (κάθετα) που κάνουν όσο 2 iMac το καθένα! (Για να μην πω για τα workstations και τα Pegasus storage που έχει). 😄 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι μεν συνηθειο -ορισμενοι μπορουν και βλεπουν ανετα (?) ακτινογραφιες,
και σε λαπτοπ [!..!] 17"αρι- αλλα παλι μια 24"αρα οθονη βλεπω ως πιο βολικη!
🤓

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
ποιο τραγουδι ακουτε τωρα, χαχα!!
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ice25 είπε

πριν πάρεις MAC  σιγούρεψε πως τα προγράμματα που χρησιμοποιούν στην δουλειά της   τρέχουν σε IOS και δες μήπως με λιγότερα λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο μηχάνημα με WIN

Σωστή συμβουλή αλλά το O/S λέγεται Mac OS X και όχι IOS.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να μην επιλέξει την αναβάθμιση επεξεργαστή, δεν είναι τεράστια για τα λεφτά, καλύτερα 16GB RAM ή 256/512GB SSD.
Αναβάθμιση σε εσωτερικό SSD οπωσδήποτε βασικά, είναι πολύ γρήγοροι, καμία σχέση με το να κάνει boot από εξωτερικό. Αν χρειαστεί περισσότερο χώρο για αποθήκευση κοιτάζει αργότερα κάποιον εξωτερικό usb.

Δες κι εδώ https://store.i-system.gr/imac/imac-21-5-me-othoni-4k-retina-i5-3-0ghz-8gb-1tb-fusion-radeon-pro-560x.html που έχουν επιλογές για non-Apple RAM + SSD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2019 στις 5:21 ΜΜ, margaritagr είπε

Η προσωπική μου εμπειρία σε imac με fusion ήταν κακή! Δεν έχει σχέση με ssd. Καλό είναι να το αποφύγετε.

Όπως έγραψαν και άλλοι μπορείτε να έχετε βασικό startup δίσκο έναν εξωτερικό ssd. Γιατί όμως όλη αυτή η διαδικασία σε καινούργιο μηχάνημα; Άν η φίλη σου θέλει μόνο imac και απορρίπτει το mac mini καλό ειναι να αγοράσει ένα με ssd.

Επεξ/σία από hted
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...