Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είμαι ο ειδικότερος στην ακουστική από ροές αερίων αλλά θα υπεθετα ότι όποιος πιθανός θόρυβος είναι "μηχανικός" (πχ κάτι να κοπάσει, τρίζει κλπ) παρά "αεροδυναμικός" , όχι για τίποτα άλλο γιατί απλά δε συμφέρει τον έχοντα την καμινάδα να έχει τέτοιες ταχύτητες (και άρα αντίστοιχες πιέσεις) στην καμινάδα του. Ο μόνος αεροδυναμικός θόρυβος που θα υπεθετα είναι στο σημείο που βγαίνει το αέριο από τη καμινάδα.

Λόγω εμπειρίας μίλησα για το αν έχει τοποθετήσει για καμινάδα μετά τον καυστήρα το συγκεκριμένο υλικό. Όπως είπα είχε βάλει γείτονας φυσικά είναι ασταθές και όταν έπαιρνε μπροστά ο καυστήρας έκανε ένα διαπεραστικό τρίξιμο που ακουγόταν σε όλη τη γειτονιά.

Του το είπαμε και φυσικά το άλλαξε γιατί είδε πως δεν είναι σωστό.Τώρα αν ο άλλος έχει τοποθετήσει κάτι τέτοιο για καμινάδα το οποίο τρίζει θεωρώ ότι είναι γαιδουριά να μην παίρνει κάποια μέτρα να το διορθώσει.Τα υπόλοιπα περί ταχύτητας και αεροδυναμικής με ξεπερνάνε.:P

5 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Η δική μας καμινάδα πάντως από λεπτό μέταλλο ειναι μιλάμε για Ξυλοσομπα και καμιναδα 50 ετών δεν έχει πάθει τίποτα ούτε κάνει θόρυβο. Μπορεί να παίζει ρόλο η θερμοκρασία περιβάλλοντος σε σχέση με την ισχύ της πηγής θερμοτητας και των καυσαερίων. 

Φίλε και εγώ έχω ξυλόσομπα στο εξοχικό με τα κλασικά μπουριά,αλλά άλλη η δύναμη των καυσαερίων ενός καυστήρα και άλλη μιας ξυλόσομπας.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε και εγώ έχω ξυλόσομπα στο εξοχικό με τα κλασικά μπουριά,αλλά άλλη η δύναμη των καυσαερίων ενός καυστήρα και άλλη μιας ξυλόσομπας.

Σωστό και αυτό, η σομπα μου έχει μέγιστη ισχύ 78000 btu και τρεις σκαλες. Τώρα αν μιλάμε για πολυκατοικία με λέβητα πολλών kw. Για την καμινάδα υπάρχουν προδιαγραφές βάσει προτύπου και κανονισμών. Ο θορυβος λόγω τριγμων προερχεται από διαστολες και συστολες λόγω διαφοράς θερμοκρασίας όταν ξεκινάει και σταματάει ο λέβητας. 

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο καταγγελια στην πολεοδομια, μπορω να κανω κατι αλλο?

Δημοσ.

Μερικές απορίες.

Αυτοί που μένουν εκεί που είναι η πηγή του θορύβου δεν ενοχλούνται;;

Οι "σωλήνες" που κάνουν θόρυβο είναι στην ταράτσα; Πώς το ξέρετε εσείς πως είναι αλουμίνιο μέσα σε γυψοσανίδα αφού δεν φαίνονται;; Η γυψοσανίδα πως αντέχει σε εξωτερικό χώρο και δεν διαλύθηκε;

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά περί λαδωματος που γράφεις σε σχεδόν κάθε σου μύνημα μην τα πεις παραεξω γιατί βλέπω να τρως καμιά μυνηση και να βρεθείς κερατάς και δαρμενος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2019 στις 4:09 ΜΜ, johnpap12345 είπε

ο θορυβος εχει επανελθει στα επιπεδα πρωτου μπει η ηχοπαγιδα ( προφανως την βαλανε για να γινει η μετρηση , και μετα την βγαλανε επι τοπου  )

Ειλικρινής ερώτηση αδαούς: γιατί κάποιος να μπει στη διαδικασία (και στα έξοδα) να εγκαταστήσει ηχοπαγίδες και στη συνέχεια να μπει σε νέα διαδικασία (και νέα έξοδα) για να τις αφαιρέσει; Τι κερδίζει; Ποιο το όφελος;

Ο μόνος που ξέρω να κάνει έξοδα για να αφαιρέσει σιγαστήρες είναι οι καγκουρες από τις εξατμίσεις...

Επεξ/σία από dtzgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...