nvel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 προφανώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ΟΤΣ με την ρήτρα ΟΤΣ και τις συγχέουν
Conan2046 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, nvel είπε προφανώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ΟΤΣ με την ρήτρα ΟΤΣ και τις συγχέουν Γι' αυτό κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις αλλά δεν είναι ξεκάθαρες οι απαντήσεις. Τι έχω συμπεράνει ως τώρα αν η τιμή της ΟΤΣ ξεπεράσει ένα συμφωνημένο με κάθε πελάτη όριο οι εταιρείες χρεώνουν αυτήν την ρήτρα. Η τιμή της ΟΤΣ είναι ενιαία και κοινή για όλους. Δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως πως οι εταιρείες υπολογίζουν τι θα πληρώσω εγώ ως ρήτρα. Είναι η διαφορά της τιμής που έχει η ΟΤΣ από την ανώτατη που έχουμε συμφωνήσει; (και άρα για 2 διαφορετικές εταιρείες με ίδιο ανώτατο όριο κοινή) Την υπολογίζει κάθε εταιρεία διαφορετικά; Και αν ναι έχει σχέση με την τιμή της κιλοβατώρας που έχουμε συμφωνήσει; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από Conan2046
akisdom Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Στις 7/12/2019 στις 9:44 ΠΜ, Conan2046 είπε Γι' αυτό κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις αλλά δεν είναι ξεκάθαρες οι απαντήσεις. Τι έχω συμπεράνει ως τώρα αν η τιμή της ΟΤΣ ξεπεράσει ένα συμφωνημένο με κάθε πελάτη όριο οι εταιρείες χρεώνουν αυτήν την ρήτρα. οχι η τιμη αυτή ορίζετε απο το συμβόλαιο της ΔΕΗ ω πωλήτριας και της εταιρείας που αγοράζει οποία κι αν ειναι αυτή. Αν η εταιρεία και όχι ο καταναλωτής ξεπεράσει την συμφωνημένη απορροφούμενη ισχύ τότε η ΔΕΗ πουλάει ακριβότερα την kw/h και αυτή την μετακυλίσουν στον πελάτη. Για αυτό τον λόγο μπορεί αρκετούς μήνες να έχεις ΟΤΣ ενώ εσυ δεν ξεπέρασες την συμφωνημένη με την εταιρεία σου κατανάλωση.Δυστυχως ειναι κάτι που δεν μπορείς να το ορίσεις ή να το διαχειριστείς εσυ. Η τιμή της ΟΤΣ είναι ενιαία και κοινή για όλους. ναι αλλα έχει σημασία και η συμφωνία της εταιρείας με την ΔΕΗ ως πάροχο. Υπαρχουν για παράδειγμα εταιρείες που παίζουν απο 40-60kw/h και άλλες που έχουν αλλα όρια Δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως πως οι εταιρείες υπολογίζουν τι θα πληρώσω εγώ ως ρήτρα. και ούτε θα το καταφέρεις ποτε. Χρεώνουν οτι θέλουν . Είναι η διαφορά της τιμής που έχει η ΟΤΣ από την ανώτατη που έχουμε συμφωνήσει; (και άρα για 2 διαφορετικές εταιρείες με ίδιο ανώτατο όριο κοινή) Την υπολογίζει κάθε εταιρεία διαφορετικά; Και αν ναι έχει σχέση με την τιμή της κιλοβατώρας που έχουμε συμφωνήσει; Μερικές πληροφορίες για την ΟΤΣ θα βρείτε εδώ https://intercom.help/watt-volt/el/articles/1418879-τι-είναι-η-οριακή-τιμή-συστήματος-οτσ
Pantsu_Shogun Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, δεν ξέρω αν είναι χρήσιμη η πληροφορία που θα δώσω αλλά έχω πρόσφατη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Τυχαίνει να δουλεύω σε τμήμα μηχανογράφησης και μετά τους πρώτους λογαριασμούς με τις αυξήσεις της ΔΕΗ είχαμε μαζευτεί όλο το τμήμα μετά από συνάντηση σε ένα γραφείο και μετά από διάφορα κοσμητικά επίθετα που είπαμε για αυτό, είπαμε να το πάρουμε στα χέρια μας και φτιάξαμε ένα δυναμικό excelάκι με τις "προσφορές" παρόχων που έτρεχαν την περίοδο εκείνη - όπου βάζοντας ο καθένας τις κιλοβατώρες του εκκαθαριστικού του έβλεπε πόσο θα πλήρωνε αν ήταν στον τάδε πάροχο και πρόγραμμα. Κάπου εκεί διαβάσαμε και για το ΟΤΣ και κάνοντας άλλη μία μικρή έρευνα, καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα της elpedison που απλά έχει μειωμένη κιλοβατώρα (home night νομίζω λέγεται αν θυμάμαι καλά) που μπορείς με ένα μικρό πάγιο της τάξης του 1 ευρώ να κλειδώσεις το ΟΤΣ και να μην πληρώσεις καμία διαφορά χρέωσης όσο τρέχει. Να προσθέσω απλά ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει αναγκαστική παραμονή (12, 24 μήνες κλπ) και απλά σου εγγυάται τις τιμές αυτές για ένα χρόνο. Καλό από τη μία γιατί φεύγεις όποτε θες χωρίς πρόστιμο, από την άλλη δεν ξέρεις αν μετά από ένα χρόνο μπορείς ακόμα να αποφύγεις τις χρεώσεις του ΟΤΣ. Δυστυχώς στα υπόλοιπα προγράμματα της που υπογράφεις δέσμευση χρόνου δεν μπορεί να δώσει αυτή την ευκολία για κάποιο λόγο, ενώ από άλλους παρόχους τότε δεν είχαμε βρει κάτι παρόμοιο. 12 μήνες μπορεί να ακούγονται αρκετοί αλλά είναι 3 εκκαθαριστικοί λογαριασμοί - πρέπει να έχεις το νου σου προς το τέλος μην αυξηθούν οι χρεώσεις και βγει το πάγιο... Αυτα ήτανε τα 2 cents μου. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από Pantsu_Shogun 1
mkdisgreek Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/12/2019 στις 9:19 ΜΜ, DrLo είπε Όπως τα παρουσιαζεις εινα εντελως παραπλανητικα καθώς δεν ενεργοποιούνται όλες οι ρήτρες στη ίδια τιμή. Και επειδή ο μέσος insomniac έχει μάλλον περιορισμένες γνώσεις σε derivative pricing θα έλεγα ότι το θέμα σου μόνο ζημιά μπορεί να κάνει. μεγαλύτερος κλέφτης απο τον Ηρων δεν γνωρισα ποτε μου. 5 μηνες εκατσα και εφυγα με τα χιλια. οτι θελει κανει με τις χρεωσεις και με το τσαμπουκα ζηταει και 70€ εγγυηση και αμα δεν δωσεις τον αερα λεφτα εγγυηση και ενω πληρώνεις αμεσως χωρις καθυστερησεις τους λογαριασμους, σε εχει στους κακοπληρωτες γιατι δεν εδωσες λεφτα που δεν τους ανηκουν. και ενω πλήρωνα εως 50€ τους 3 τελευταιους μηνες με πηγαν πανω απο 100€ για 60τμ σπίτι. πιστολι εφαγαν και να μην τους ξαναδω
teoxen Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Έχω διαβάσει έχω ψάξει κάποια πραγματακια και δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά,Σκραπας με λίγα λόγια έχω δύο έναντι και έναν εκκαθαριστικό και θέλω να μάθω αν είναι νορμάλ οι χρεώσεις του λογαριασμού και τα ότσ. Και αν όχι τι μπορώ να κάνω τι να κυνηγήσω τι να τους πω...
washcloud Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, teoxen είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έχω διαβάσει έχω ψάξει κάποια πραγματακια και δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά,Σκραπας με λίγα λόγια έχω δύο έναντι και έναν εκκαθαριστικό και θέλω να μάθω αν είναι νορμάλ οι χρεώσεις του λογαριασμού και τα ότσ. Και αν όχι τι μπορώ να κάνω τι να κυνηγήσω τι να τους πω... Νορμάλ είναι (περίπου : μια ιδέα τσιμπημένη την λες την χρέωση αναπροσαρμογής, αλλά εννοώ τύπου "άντε να σου ζητάνε να πληρώσεις 10-20€ παραπάνω". Κι αυτό με επιφύλαξη, καθώς δεν έχω ασχοληθεί με τον τύπο υπολογισμού της Volton - μπορεί δηλαδή ούτως ή άλλως τόσο να να βγαίνει σε αυτούς). Με 0,25-κάτι σου την έχουν χρεώσει για από μέσα Δεκέμβρη μέχρι μέσα σχεδόν Απρίλη, οπότε ναι κάπου εκεί είναι. Σου εχουν βάλει σωστά και την κρατική επιδότηση ("πίστωση ταμείου ενεργειακής μετάβασης"), δηλαδή 104€ (κάπου εκεί την έβγαλα κι εγώ με γρήγορο υπολογισμό). Με άλλα λόγια, πρέπει να τον πληρώσεις, καθώς για 1.360 kWh το 4μηνο, τόσα ήταν να σου έρθουν. Απλώς αν είχες "φροντίσει" να μην είχες ξεπεράσει τις 1.200, θα ήταν περίπου ένα 30άρι πιο λίγος ο λογαριασμός, διότι αυτές τις 161kWh τις πλήρωσες χωρίς να επιδοτηθείς (το όριο είναι 1.200/4μηνο). Αν είχες καταλάβει τί παιζόταν με το ρεύμα πολύ νωρίτερα, απλώς θα είχες πάει στα σταθερης τιμής προγράμματα της ΔΕΗ μέχρι αρχές Δεκέμβρη που τα είχε με 0,10 (τώρα έχουν φτάσει στα 0,24.....) και αντί για το (συνολικά, μαζί με τους έναντι) 450ρι το 4μηνο, θα πλήρωνες γύρω στα μισά... Τώρα απλά θα περιμένεις να δεις τί ακριβώς θα κάνουν με όσα ανακοινώνουν αυτές τις μέρες, και μάλλον θα ισχύσουν από Ιούνη. Μέχρι τότε, απλά προσπάθα να μαζέψεις λίγο τις καταναλώσεις σου (ένα 10% που λέγαμε). Το αν γενικά είναι κλεψιά η όοοοολη φάση (που ξεκινάει από την διαμόρφωση των τιμών χονδρικής στα χρηματιστήρια ενέργειας), είναι άλλη ιστορία - πάντως η "ΟΤΣ" που την λες εσύ, ή η "ρήτρα αναπροσαμογής" που είναι στο στόμα όλου του κόσμου πια, είναι άλλη ιστορία, και για να σε γλυτώσω χρόνο, απλά να σου πω ότι "το μόνο που ΠΡΑΚΤΙΚΑ μπορείς να κάνεις", ΤΩΡΑ, είναι η,,,,οικονομία στις καταναλώσεις σου που είπα, και να περιμένεις να δεις τί θα γίνει με όσα "εξαγγείλανε" αυτές τις μέρες ότι ΘΑ κάνουνε...... (...μέσω αρχών όπως ΡΑΕ ή Συνήγορος Καταναλωτή θέλει ιστορίες που όπως δήλωσες ο ίδιος ως "σκράπας", καλύτερα κρίνω για 'σένα να μην "μπλέξεις" - ούτε να μπλέξεις με αγωγές συλλογικές ή ατομική, γιατί και αυτά θέλουν χρόνο, αλλά ΚΑΙ λεφτά που δεν αξίζει, καθώς τ' αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα και σε βάθος ετών : άλλωστε, πάλι καλά να λες που ούτε τόσο μεγάλη κατανάλωση έχεις, την δε επιδότηση την παίρνεις κανονικά - απλά πες ότι, σε σχέση με πέρσι, σου έχουν μασήσει γύρω στο 50άρικο/μήνα, για ένα 6μηνο.....Αλλίμονο σε αυτούς που ούτε καν επιδότηση δεν δικαιούνται, και έχουν καταναλώσεις τύπου 1.000kWh/μήνα σε σπίτι, ή ακόμα χειρότερα έχουν μαγαζιά που καίνε πολύ......Μπαίνε όμως και διάβαζε πού και πού από τα άλλα δύο μεγάλα νήματα εδώ, για τα σταθερά προγράμματα τις ΔΕΗ και το άλλο για τους εναλλακτικούς παρόχους, που έχει φτάσει στις 1.500 σελίδες....Για να βλέπεις κάθε τόσο τί παίζει, και να μην εισαι πλέον τόσο "σκράπας"....)
teoxen Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Τι είναι καλύτερα να πληρώνεις? Προγράμματα που βγαίνουν χωρίς ρήτρα αλλά νομίζω με ακριβότερη kWh η όπως έχει?
washcloud Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 ^ ...εξαρτάται από διάφορα, κυρίως την κατανάλωση σε βάθος έτους. Δεν υπάρχει "άσπρο ή μαύρο", όπως το θέτεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική για ένα κάρο λόγους,,,,αλλά ας πούμε ότι με τα μέτρα που εξαγγείλανε, και μέχρι να τα εφαρμόσουν (και να δούμε τί τιμές θα έχουν τα κυμαινόμενα), σε γενικε΄ς γραμμές καλύτερα να περιμένεις, διότι τα σταθερά είναι πανάκριβα αυτή τη στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα