Προς το περιεχόμενο

Τερματισμός UTΡ καλωδίου

Papajohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα λίνκ που να περιέζει κάποια εικόνα για το πως τερματίζουμε ενα UTP καλώδιο για 10/100 LAN.

Προσοχή:

Δεν θέλω Gigalan. Απο τα 8 καλώδια τα 4 τα θέλω για το LAN ενώ απο τα υπόλοιπα (2, τα αλλα 2 αχρηστα) θα περνάω κανονικό τηλέφωνο! Θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε σε ποια απο τα pins του RJ45 συνδέονται τα 4 αυτά καλώδια!

Heeeelp!

Papajohn

Δημοσ.

Τερματισμός;;; Μάλλον εννοείς το pinout, γιατί τερματισμός όπως σε bnc (ομοαξωνικό) συνδεσμολογία (αντιστάσεις κτλ) δεν υφίσταται σε RJ45.

Πάρε να χεις.

CBENDS.gif%20

http://briefcase.pathfinder.gr/download/madsc/8218/238422/0/CBENDS.gif

10Baset.cross.jpg

http://briefcase.pathfinder.gr/download/madsc/8218/238424/0/10Baset.cross.jpg

sc

Δημοσ.

Βρε με μπερδέψατε!

Κατ’αρχην δεν με ενδιαφέρει το crossover! Σε switch θα καταλήγουν! Thnx anyway madcs!

Γενικά με ψιλομπερδέψατε! :D

Δεν υπάρχει ακνα σχέδιο που να δείχνει ενα καλώδιο non-crossover με pinout και στις 2 πλευρές;;

Papajohn

Δημοσ.

100% siguro afto? Opos i mia akri etsi ke i ali?

afto pu mu les den ine simvato me to sxedio apo pano! sto straight ekso ine portokali(aproportokali) ke kafe (asprokafe).

Afta ta kalodia pu den xriazode den ine fisika anagi na ine sindedemena sto visma e?

Papajohn

Δημοσ.
100% siguro afto? Opos i mia akri etsi ke i ali?

Όπως σωστά αναφέρθηκε Papajohn, το καλώδιο που θα συνδέσει υπολoγιστή με hub/switch είναι straight 2 straight. Τα straight 2 cross υπάρχουν για να είναι πλήρη τα σχέδια, και χρησιμποποιούνται στη σύνδεση pc 2 pc.

billpeppas, ναι μεν αλλά εφόσον τα ζευγάρια είναι ανάλογα δεν έχεις πρόβλημα.

Afta ta kalodia pu den xriazode den ine fisika anagi na ine sindedemena sto visma e?

Σωστά!

sc

Δημοσ.

Δηλαδή τo καλώδιο πάει και απο τιε δύο πλευρές όπως στο σχέδιο 568Β που έδωσες mad. ΟΚ.

Επίσης free είναι σίγουρα τα 2 σετ εξωτερικών, όποια και αν είναι αυτά;;

Papajohn

Δημοσ.

οπως βλεπεις το κλιπσακι με την 'γλωσσα' να κοιταζει το εδαφος τα ελευθερα ειναι τα δυο μεσαια δηλ. το 4,5 μετρωντας απο αριστερα καθως και το 7,8 μετρωντας παλι απο αριστερα δηλ. ουσιαστικα ειναι τα δυο τελευταια δεξια.

τερματισε το καλωδιο οπως θελεις και σε βολευει απο την μια αλλα φροντισε να το τερματισεις ακριβως το ιδιο και απο την αλλη.

Δημοσ.

Ok έυχαριστώ SSS...

Με ψιλομπερδέψες όμως. Στο σχέδιο αυτό, στο straight,

CBENDS.gif

ποια είναι τα free; Προσοχη, στο σχήμα το κλιψακι το βλέπουμε απο κάτω, δηλαδή αν ήταν κανονικό το κλιψακι θα έπρεπε να το δούμε απο πάνω για να διακρίνουμε τα σιδεράκια! With that in mind, παρακαλώ απαντήστε μου σίγουρα! Η τουλάχιστον πείτε μου κατι σαν "όπως και να το βλέπεις, τα 2 μεσαία είναι ελύθερα".

Βρε παιδια, ενας μου λέει τα ακριανά ένας τα μεσαία!

Papajohn

Δημοσ.

Φιλε papajohn στο σχημα που μας δινεις ελευθερα σιγουροτατα ειναι το 4,5,7,8 ή αν θελεις το μπλε, μπλε ασπρο, καφε, καφε ασπρο ακριβως δηλ. οπως σου ειπα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΕΥΧΡΑΡΙΣΤΩ!

Να ρωτισω και κατι αλλό μικρό;;; :D

1)Το S-Bus του ISDN χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια καλώδια ετσι; Η όχι; Δηλαδή αν συνδεσω τα περισευούμενα καλώδια στην ίδιες θέσεις ενος δεύτερου κλιψ θα μπορώ να περσάσω και S-Bus απ το ίδιο καλώδιο;

2)Απ την άλλη πλευρά τα καλώδια θα τερματίζονται σε πρίζα τοίχου. Εκεί φαντάζομαι δεν εφαρμόζεται η ίδια σειρά αλλα τέτοια ώστε αν συνδεσεις στη πρίζα ένα δεύτερο utp να σχηματίζεις ένα μεγάλο σωστο καλώδιο. Εφτιξα πρόχειρα ενα σχήμα στο χέρι και είδα πως πρέπει να πάνε στη πρίζα. Είναι λάθος η λογική μου;

Papajohn

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...