BrocasHelm Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Έχω μια 50άρα LG PV350 (FHD προφανώς) ακόμα και γενικά είμαι ικανοποιημένος από ποιότητα εικόνες, απλά της λείπουν διάφορα φρου-φρου λόγω ηλικίας (ούτε καν ARC δεν υποστηρίζει στο HDMI). Επίσης ελπίζω να γλυτώσω από τα 250 watt κατανάλωσης. Καθώς είναι μεταβατική περίοδος για τις τηλεοράσεις πιστεύω και θα αργήσουν λίγο ακόμα να γίνουν διαθέσιμα σε ανθρώπινες τιμές πράγματα όπως 8Κ, HDMI2.1 κλπ, σκέφτομαι για budget 4Κ VFM επιλογή 55άρα για τα επόμενα λίγα χρόνια, πριν πάμε για την 65+ που θα έχει όλα τα παραπάνω. Φαντάζομαι για να έχω αξιοπρεπές μαύρο πρέπει αναγκαστικά να πάω σε VA panel, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με response times. Competitive FPS δεν παίζω, αλλά το PC το έχω στο σαλόνι γενικά για single player και ενίοτε κανένα pro. Σκεφτόμουν για Hisense H55U8B αλλά αν έχετε κι άλλες προτάσεις, πείτε.
Payne83 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μπορείς να δεις και αυτήν. Πόσα διαθέτεις? Έχει VA πανελ και χαμηλό input lag για gaming. Αλλά να ξέρεις οι Samsung δεν υποστηρίζουν αρχεία με κωδικοποίηση DTS από εξωτερική πηγή πχ σκληρό ή usb. https://www.skroutz.gr/s/18094187/Samsung-UE55RU7102.html?keyphrase=55ru7102 Είτε με λίγα παραπάνω την 55RU7402.
BrocasHelm Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα, αλλά το θέμα είναι να πάρω και σωστό μαύρο και να μην έχω γκρι. Προτιμώ να δώσω 100 ευρώ πάνω για να έχω καλό μαύρο. ΟΚ, παίζω παιχνίδια στο σαλόνι, αλλά κυρίως η χρήση θα είναι για ταινίες/σειρές όπου εκεί το καλό μαύρο μετράει περισσότερο από το input lag. Επίσης να αναφέρω ότι γενικά στο σπίτι η χρήση δεν θα γίνεται με πολύ ήλιο, λόγω δουλειάς, αλλά θα είναι αργότερα στην μέρα που δεν θα υπάρχει έντονο φως (ακόμα και το καλοκαίρι).
HALF EVIL Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα, αλλά το θέμα είναι να πάρω και σωστό μαύρο και να μην έχω γκρι. Προτιμώ να δώσω 100 ευρώ πάνω για να έχω καλό μαύρο. ΟΚ, παίζω παιχνίδια στο σαλόνι, αλλά κυρίως η χρήση θα είναι για ταινίες/σειρές όπου εκεί το καλό μαύρο μετράει περισσότερο από το input lag. Επίσης να αναφέρω ότι γενικά στο σπίτι η χρήση δεν θα γίνεται με πολύ ήλιο, λόγω δουλειάς, αλλά θα είναι αργότερα στην μέρα που δεν θα υπάρχει έντονο φως (ακόμα και το καλοκαίρι). Oled θελεις.
BrocasHelm Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε Oled θελεις. Θα προτιμούσα να μην δώσω τώρα στην μεταβατική περίοδο 800 ευρώ που ξεκινάνε οι entry 55άρες oled και να πάω σε 4-5 χρόνια για 65+ oled με όλα τα καλούδια και καλύτερη τιμή. Έλεγα να βρω κάποια καλή με VA panel στα 500 περίπου να κάνω δουλειά για μερικά χρόνια. Αλλά να φανταστώ το μέσο VA panel είναι αισθητά χειρότερο από μία entry/mid plasma κοντά 10 ετών;
Mesqal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Θα σου προτεινα να πας οπωσδηποτε απο 50> σε 65, κατι σε samsung qled η sony. Επισης οι oled εχουν αισθητα ανεβασμενη καταναλωση σε σχεση με LED, νομιζω πλησιαζει αυτην των plasma.
cabdik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σαν εικονα μετα απο Plasma TV, η λογικη λεει οτι πρεπει να πας σε OLED για νε εχεις ιδιου επιπεδου μαυρο. ΟΜΩΣ....Απο οτι θυμαμαι, επειδη κι εγω το 2012 εχω παρει την πρωτη δικη μου LCD TV και το εψαχνα αρκετα τοτε, οι τοτε LG Plasma ΔΕΝ ηταν εφαμιλλης ποιοτητας εικονας των τοτε PANASONIC PLASMA που ηταν η κορυφη, ελεω PIONEER KURO. οποτε........, θεωρω οτι μια καλη σημερινη VA panel 120ΗΖ θα σε αφησει ικανοποιημενο απο αποψη εικονας και κινησης... σε σχεση με αυτη που ειχες..! 1. θα ελεγα να κοιταξεις σε SONY με android OS, αν και οι SONY ειναι πιο ακριβες απο αλλες επιλογες...!! αλλα.. και καλυτερη εικονα και καλυτερα χαρακτηριστικα και λειτουργικο πιο "ευελικτο απο τα υπολοιπα..! 2, επειτα θα προτεινα LG με VA πανελ, κι ομως....ναι......καποια μοντελα 2019 ειναι με VA panel (και απο οτι εχω δει ειναι μονο τα μοντελα 50" και 70", αλλα με 60αρι HZ πανελ) και λογω WEB OS...!!! 3η επιλογη θα εβαζα Samsung, κυριως λογω αποκλεισμων απο Dolby formats...!! αν σε ενδιαφερει..! οσο για το 8κ που ανεφερες, διεγραψε το απο το μυαλο σου για καμια 5ετια ακομα.....και βλεπουμε....! κατσε να... "γεμισουμε" το 4Κ πρωτα.....!! Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από cabdik
Payne83 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Στα 500 απο τις καλύτερες επιλογές με VA πάνελ είναι αυτή που σου ανέφερα παραπάνω. Θα χρειαστεί όμως και κάτι έξτρα εάν θέλεις να παίζεις αρχεία με κωδικοποίηση DTS. Πχ ένα blu-ray player έτσι ώστε να γίνει μετατροπή σε PCM πριν την είσοδο στην Samsung. https://www.skroutz.gr/s/18079776/Samsung-UE55RU7400.html?keyphrase=55ru7402 Αλλιώς εάν θέλεις να δώσεις παραπάνω για VA πήγαινε σε Sony. Αυτή που ανέφερε ο cabdik είναι πολύ καλή.
BrocasHelm Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Payne83 είπε Στα 500 απο τις καλύτερες επιλογές με VA πάνελ είναι αυτή που σου ανέφερα παραπάνω. Θα χρειαστεί όμως και κάτι έξτρα εάν θέλεις να παίζεις αρχεία με κωδικοποίηση DTS. Πχ ένα blu-ray player έτσι ώστε να γίνει μετατροπή σε PCM πριν την είσοδο στην Samsung. https://www.skroutz.gr/s/18079776/Samsung-UE55RU7400.html?keyphrase=55ru7402 Αλλιώς εάν θέλεις να δώσεις παραπάνω για VA πήγαινε σε Sony. Αυτή που ανέφερε ο cabdik είναι πολύ καλή. Η 7102 βλέπω είναι ότι σου κάτσει για πάνελ: UE75RU7102 : PLS panel-like IPS UE65RU7102 : PLS panel-like IPS UE55RU7102 : PLS or VA, panel lottery UE50RU7102 : VA UE43RU7102 : PLS panel-like IPS Για την 7400 δεν ξέρω τι παίζει. Γενικά που το είχα δει και σε άλλα μοντέλα, η Samsung βάζει σταθερά VA στις 50άρες μόνο, στα άλλα είναι πιθανότατα PLS. Το γεγονός ότι δεν έχει DTS passthrough επίσης με δυσκολεύει, γιατί έλεγα να συνδέω υπολογιστή με HDMI στην τηλεόραση, και μετά μέσω HDMI ARC να περνάω τον ήχο σε ένα μικρό 5.1 ηχοσύστημα που έχω (στην παρούσα φάση το κάνω με ταρζανιά στην κάρτα ήχου και με οπτικό καλώδιο, που θα ήθελα να το γλυτώσω γενικά). Οπότε γενικά δεν κοιτάω για Samsung. Δεν με νοιάζει τόσο να παίζει τον ήχο η τηλεόραση στα ηχεία της, αλλά αφού δεν περνάει καν, δεν μου κάνει. Όσο για να δώσω 800+ ευρώ για VA δεν παίζει, όταν με 800-850 βρίσκεις OLED (μία τώρα mediamarkt, μία που έπαιζε πριν 10 μέρες γερμανό). Γενικά έλεγα να μείνω στα όρια 450-550 για τηλεόραση στην παρούσα φάση. ΥΓ: cabdik ισχύει ότι δεν είναι ποιότητα Kuro (αυτό έλειπε, την είχα πάρει πραγματικά φτηνά και σε εποχή μάλιστα που είχε σταματήσει η παραγωγή των Kuro) αλλά αν είναι να πάω σε τηλεόραση 8+ χρόνια μπροστά που θα είναι με χειρότερο μαύρο και από αυτήν που έχω, ας μου λείπει. Γενικά ρωτάω αν έχει εμπειρία κανείς από μετάβαση από πρώην plasma σε σύγχρονο VA να μας πει αν αξίζει ή όχι, οπότε OLED είναι μονόδρομος.
Payne83 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Σε αυτά τα χρήματα, μπορείς να να δείς και αυτές. Οι LG με VA και η Sony με IPS. Παλαιότερα μοντέλα 2018. https://www.skroutz.gr/s/14594220/Sony-KD-55XF8096.html https://www.skroutz.gr/s/14698891/LG-50UK6300.html?keyphrase=50uk6300 https://www.skroutz.gr/s/16145382/LG-60UK6200.html?keyphrase=60uk6200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα