Lumini Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, fisfirikos είπε Ο φίλος σου έκανε το σφάλμα, που κάνουν και πολλοί άλλοι, να σπουδάσει ένα επάγγελμα το οποίο είναι κορεσμένο. Στην Ελλάδα επειδή είναι η χώρα του παραλόγου δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ σπουδών και αγοράς εργασίας. Αν υπήρχε θα έλεγε η πολιτεία, πόσοι μαθηματικοί μπορούν να απορροφηθούν το χρόνο; 100-200; Τόσους θα βγάλουμε από τις σχολές. Αλλά επειδή αυτό θα ξεβολέψει πολλούς, καθώς μια σχολή σημαίνει χρήματα για την τοπική κοινωνία είναι προτιμότερο να ανοίγουμε σχολές παντού, να δίνουμε πτυχία με την σέσουλα και μετά έχει ο Θεός. ο φιλος τα εκανε ολα σωστα απο την πλευρα του. διαβαζε σα σκυλι. δουλειες δεν... τωρα θελει και να παντρευτει. για πες μου εσυ πως... Μόλις τώρα, bbbb είπε καταρχας δεν φταίει κανεις ΄άλλος πέρα απο τον ευατό μας για την όποια κακή επιλογή καριέρας κτλ κάνουμε στην ζωή μας και δε χρειάζεται να βγάζουμε τόση χολή επειδή κάποιος φέρθηκε πιο έξυπνα απο εμάς και βγάζει περισσότερα χρήματα. Ετσι ειναι η ζωή. Και μιλώ απο την σκοπιά ως απλού υπαλλήλου σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και όχι ως αφεντικό. ε οκ...αν εσυ δεν αισθανεσε μαλακας, προβλημα σου. Κατσε εκει με τον μισθο σου μεχρι να πεθανεις. Τωρα να παμε μπουζουκια, ολοι στις πρωτες σειρες ελ.επ. ειναι. Και εσυ σαν υπαλληλακος μετρας στο τελος του μηνα μπας και χρειαστει να ζητησεις κατι εξτρα απο τους γονεις..
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, fisfirikos είπε Ο φίλος σου έκανε το σφάλμα, που κάνουν και πολλοί άλλοι, να σπουδάσει ένα επάγγελμα το οποίο είναι κορεσμένο. Στην Ελλάδα επειδή είναι η χώρα του παραλόγου δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ σπουδών και αγοράς εργασίας. Αν υπήρχε θα έλεγε η πολιτεία, πόσοι μαθηματικοί μπορούν να απορροφηθούν το χρόνο; 100-200; Τόσους θα βγάλουμε από τις σχολές. Αλλά επειδή αυτό θα ξεβολέψει πολλούς, καθώς μια σχολή σημαίνει χρήματα για την τοπική κοινωνία είναι προτιμότερο να ανοίγουμε σχολές παντού, να δίνουμε πτυχία με την σέσουλα και μετά έχει ο Θεός. Αυτα τα κανει ο κομμουνισμος μη λες τετοια. Ελευθερια εχει να σπουδασει οτι θελει το παιδι. Αυτοι που πανε και σπουδαζουν στρατιωτικες σχολες για να εχουν μετα σιγουρη δουλεια, παιρνουν τετοια αποφαση γιατι ειναι ελευθεροι να το κανουν ή γιατι κατι τους αναγκαζει. Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που πανε γιατι ηταν το ονειρό τους (εκει παω πασο).
bbbb Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 απο την σκοπιά που το θέτεις μπορει να νιώθω μαλάκας πχ που ο bill gates ανακάλυψε τα windows αντι εγώ και έγινε παμπλουτος
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Lumini είπε ο φιλος τα εκανε ολα σωστα απο την πλευρα του. διαβαζε σα σκυλι. δουλειες δεν... τωρα θελει και να παντρευτει. για πες μου εσυ πως... Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που σου έγραψα. Το ότι διάβασε δεν έχει καμία σημασία αν είναι σε ένα επάγγελμα που υπάρχει κορεσμός. Και οι δικηγόροι διαβάζουν και μετά δουλεύουν για 400 ευρώ και μαύρα επειδή έχει γεμίσει ο τόπος δικηγόρους. Το θέμα είναι να έχουμε και λίγο μυαλό στα 18 να επιλέγουμε τι θα σπουδάσουμε με γνώμονα τι δουλειές υπάρχουν. Από εκεί και πέρα ο φίλος σου θα κάνει λίγη υπομονή όπως κάναμε όλοι. Και σκατά δουλειές θα κάνει και χίλια δυο μέχρι να αποκτήσει εμπειρία ώστε να πάει παρακάτω.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Lumini είπε ο φιλος τα εκανε ολα σωστα απο την πλευρα του. διαβαζε σα σκυλι. δουλειες δεν... τωρα θελει και να παντρευτει. για πες μου εσυ πως... ε οκ...αν εσυ δεν αισθανεσε μαλακας, προβλημα σου. Κατσε εκει με τον μισθο σου μεχρι να πεθανεις. Τωρα να παμε μπουζουκια, ολοι στις πρωτες σειρες ελ.επ. ειναι. Και εσυ σαν υπαλληλακος μετρας στο τελος του μηνα μπας και χρειαστει να ζητησεις κατι εξτρα απο τους γονεις.. Eσύ εκτος απο το να κριτικάρεις τους άλλους γιατί δεν παίρνεις στην δουλεψη σου τον "φίλο" σου; 4
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Lumini νομιζω οτι αν κατσεις και διαβασεις αυριο αυτα που εχουν γραφτει εδω, και αυτα που εχεις γραψει, ηρεμα και ωραια, θα καταλαβεις γιατι ειπα ότι δεν εχει νοημα να συζηταει εργαζομενος με αφεντικα τα προβληματά του. Θα δεις οτι και συ εχασες την ψυχραιμια σου και τελικα χαθηκε η ουσια της συζητησης. Εδω ο αλλος επειδη δεν θελω να συζητησω μαζι του, επαιξε το τελευταιο του χαρτι, να κουβεντιασει ο εργαζομενος με τον κοκκινο εργαζομενο για να μη γινει κομμουνιστης. Μιλαμε για τον ορισμο του πανικου. Ξεκολλατε, οταν ξυπνησει ο εργαζομενος θα γινει αυτο που θελει αυτος, ουτε κοκκινος ουτε μπλε. Θα παψει απλα να ειναι το κοροιδο καποιον. 1
Lumini Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 2 hours ago, Curtis76 said: Lumini νομιζω οτι αν κατσεις και διαβασεις αυριο αυτα που εχουν γραφτει εδω, και αυτα που εχεις γραψει, ηρεμα και ωραια, θα καταλαβεις γιατι ειπα ότι δεν εχει νοημα να συζηταει εργαζομενος με αφεντικα τα προβληματά του. Θα δεις οτι και συ εχασες την ψυχραιμια σου και τελικα χαθηκε η ουσια της συζητησης. Εδω ο αλλος επειδη δεν θελω να συζητησω μαζι του, επαιξε το τελευταιο του χαρτι, να κουβεντιασει ο εργαζομενος με τον κοκκινο εργαζομενο για να μη γινει κομμουνιστης. Μιλαμε για τον ορισμο του πανικου. Ξεκολλατε, οταν ξυπνησει ο εργαζομενος θα γινει αυτο που θελει αυτος, ουτε κοκκινος ουτε μπλε. Θα παψει απλα να ειναι το κοροιδο καποιον. κοιτα εγω δε συμφωνω μαζι σου για επαναστάσεις κλπ. Άλλωστε η λαμογια ειναι στο αιμα των αθρωπων. Ομως τα ελευθερα επαγελματα φαινεται πως δεν εχουν καταλαβει απο κριση, οσο ολοι εμεις οι υπόλοιποι. Να στο πω αλλιως, αν ο ηλεκτρολογος βγαζει 2000 και ο μισθωτος 1000, να πω ΟΚ.....
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 2 hours ago, Lumini said: κοιτα εγω δε συμφωνω μαζι σου για επαναστάσεις κλπ. Άλλωστε η λαμογια ειναι στο αιμα των αθρωπων. Ομως τα ελευθερα επαγελματα φαινεται πως δεν εχουν καταλαβει απο κριση, οσο ολοι εμεις οι υπόλοιποι. Να στο πω αλλιως, αν ο ηλεκτρολογος βγαζει 2000 και ο μισθωτος 1000, να πω ΟΚ..... Καλα δε δαγκωνω. Πλακα πλακα που μιλησα εγω για επαναστασεις, Δηλαδη αν καποιος μιλησει για τον συμφερον του ως εργαζομενος πρεπει να ειναι επαναστατης κομμουνιστης? Το οτι απλα μιλαει και λεει αυτα που θεωρει λογικα δεν φτανει? Δηλαδη με αυτα που λες εσυ, εγω πρεπει να πω οτι εισαι κατι? Τεσπα, Lymini δυτυχως αν δεν εχεις δυναμη δε γινεται αυτο που θεωρεις λογικο, οποτε το να ελπιζεις οτι ο ελευθερος επαγγελματιας ή οτι η καθε εταιρεια θα δινει τους μισθους που θεωρεις λογικο, ειναι απλα ονειρο. Δε θα γινει ποτε ετσι ευκολα. Ευκολα μονο να χανουμε δικαιωματα γινεται. Για να δω τωρα που βγηκαμε απο τα μνημονια θα ακυρωθουν ολα τα μετρα η θα πρεπει να περασουν 50 χρονια παλι? Lumini για να σε ρωτησω, αφου η λαμογια ειναι στη φυση του ανθρωπου γιατι δε κανεις και συ καποια λαμογια? (σοβαρα ρωταω)
paperscore Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Επίσης και ο χειρουργός για μια επέμβαση 4ων ωρών να παίρνει 20 ευρώ, όσα κ η καθαρίστρια που έρχεται κ μου καθαρίζει το σπίτι.
ag2014now Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση μόνο σε παράγκα μπορείς να φτιάξεις με 1.500 ευρώ. Εμένα μου κόστισε €12.800 + ΦΠΑ χωρίς υλικά (κανονικά με απόδειξη, ηλεκτρολογική μελέτη/σχέδια, πιστοποίηση καλής λειτουργίας κτλ) σε 4όροφη μεζονέτα + 3 υπόγεια και περίπου €3.000 χαρτζιλίκι σύνολο για τους βοηθούς που σκίστηκαν να τα φτιάξουν όλα στην εντέλεια. Δεν έκανα το παραμικρό παζάρι γιατί σέβομαι την δουλειά του ηλεκτρολόγου. Χρονικά πήρε γύρω στην εβδομάδα γιατί ήρθε συνεργείο με 15+ άτομα. Για να φτάσω όμως εδώ που έφτασα, χωρίς να έχω βγάλει ούτε το δημοτικό, πάει να πει ότι άξιζα περισσότερο από τον φίλο σου. Ξεκίνησα από το 0 να έρθω στην πόλη χωρίς 2ο παντελόνι και τώρα έχω στη δούλεψή μου 320 άτομα. Τα 550-980 ευρώ που παίρνουν τα εκτιμούν με το παραπάνω. Όποιος δεν γουστάρει, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Δουλέψτε να προκόψετε και αφήστε τις γκρίνιες. Αν δεν θεωρείται διαφήμιση, γράφω και τα στοιχεία της εταιρείας μου αν θέλει να έρθει ο φίλος σου να εργαστεί και ίσως φτάσει και τα 800 ευρώ αν είναι τόσο ικανός όσο λες. Για να δούμε πόσοι θα πιστέψουν τα παραπάνω (που φυσικά δεν ισχύουν) και πόσο γρήγορα θα πέσει ban (ελπίζω όχι) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από ag2014now
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, ag2014now είπε 😁 Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση μόνο σε παράγκα μπορείς να φτιάξεις με 1.500 ευρώ. Εμένα μου κόστισε €12.800 + ΦΠΑ χωρίς υλικά (κανονικά με απόδειξη, ηλεκτρολογική μελέτη/σχέδια, πιστοποίηση καλής λειτουργίας κτλ) σε 4όροφη μεζονέτα + 3 υπόγεια και περίπου €3.000 χαρτζιλίκι σύνολο για τους βοηθούς που σκίστηκαν να τα φτιάξουν όλα στην εντέλεια. Δεν έκανα το παραμικρό παζάρι γιατί σέβομαι την δουλειά του ηλεκτρολόγου. Χρονικά πήρε γύρω στην εβδομάδα γιατί ήρθε συνεργείο με 15+ άτομα. Για να φτάσω όμως εδώ που έφτασα, χωρίς να έχω βγάλει ούτε το δημοτικό, πάει να πει ότι άξιζα περισσότερο από τον φίλο σου. Ξεκίνησα από το 0 να έρθω στην πόλη χωρίς 2ο παντελόνι και τώρα έχω στη δούλεψή μου 320 άτομα. Τα 550-980 ευρώ που παίρνουν τα εκτιμούν με το παραπάνω. Όποιος δεν γουστάρει, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Δουλέψτε να προκόψετε και αφήστε τις γκρίνιες. Αν δεν θεωρείται διαφήμιση, γράφω και τα στοιχεία της εταιρείας μου αν θέλει να έρθει ο φίλος σου να εργαστεί και ίσως φτάσει και τα 800 ευρώ αν είναι τόσο ικανός όσο λες. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για να δούμε πόσοι θα πιστέψουν τα παραπάνω (που φυσικά δεν ισχύουν) και πόσο γρήγορα θα πέσει ban 😁 😁 Δουλευουμε να προκοψετε dont worry 1
Lumini Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Καλα δε δαγκωνω. Πλακα πλακα που μιλησα εγω για επαναστασεις, Δηλαδη αν καποιος μιλησει για τον συμφερον του ως εργαζομενος πρεπει να ειναι επαναστατης κομμουνιστης? Το οτι απλα μιλαει και λεει αυτα που θεωρει λογικα δεν φτανει? Δηλαδη με αυτα που λες εσυ, εγω πρεπει να πω οτι εισαι κατι? Τεσπα, Lymini δυτυχως αν δεν εχεις δυναμη δε γινεται αυτο που θεωρεις λογικο, οποτε το να ελπιζεις οτι ο ελευθερος επαγγελματιας ή οτι η καθε εταιρεια θα δινει τους μισθους που θεωρεις λογικο, ειναι απλα ονειρο. Δε θα γινει ποτε ετσι ευκολα. Ευκολα μονο να χανουμε δικαιωματα γινεται. Για να δω τωρα που βγηκαμε απο τα μνημονια θα ακυρωθουν ολα τα μετρα η θα πρεπει να περασουν 50 χρονια παλι? Παλι σε βρισκω αγχωμενο. Για ποιο θεμα ψαχνεις να βρεις επιχειρημα. (πολυ εχουμε συζητησει μαζι και θα τελειωσει ο χρονος, τικ τακ τικ τακ) Lumini για να σε ρωτησω, αφου η λαμογια ειναι στη φυση του ανθρωπου γιατι δε κανεις και συ καποια λαμογια? (σοβαρα ρωταω) πως δε κανω, ολοι κανουμε λαμογιες...οταν δεχομαστε να πληρωσουμε λιγοτερα χωρις αποδειξη τι ειναι? μια μικρη λαμογια...
Sanjuro Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ελεύθεροι Επαγγελματίες βι ες υπάλληλοι με μισθό πείνας, αυτό είναι όλο το νόημα. Το μόνο που λείπει είναι ταξική συνείδηση για τους υπάλληλους με μισθό πείνας ώστε να ανατρέψουν αυτή την μεγάλη αδικία. Βιβα λα ρεβολουθιον, αστα λα βικτορια σεμπρε κλπ. Πάντως πως θα διαβάσω ανάλυση επιπέδου τηλεόρασης για το τι είναι ο κομμουνισμός σε αυτό το θρεντ δεν το περίμενα. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις π.χ. δεν περιμένω να έχει ανοίξει κάποιος καννα βιβλίο πριν γράψει για το θέμα αλλά έστω μια wikipedia ρε παιδιά ανοίξτε. Έλα, θα το κάνω εγώ για εσάς. Πρώτη παράγραφος wikipedia... Αναφορά σε κείμενο Communism (from Latin communis, "common, universal")[1][2] is a philosophical, social, political, and economic ideology and movement whose ultimate goal is the establishment of a communist society, which is a socioeconomic order structured upon the ideas of common ownership of the means of production and the absence of social classes, money,[3][4] and the state.[5][6] Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από Sanjuro
Eloy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) To θέμα είναι οτι ο ηλεκτρολογος δεν ξέρουμε πότε θα του ξαναδωθεί δουλειά για να βγάλει λεφτά, ενώ ο μισθωτος, και άρρωστος στο σπίτι του, θα πληρωθει κανονικά το μηνιάτικο... Η ανταμοιβή για μια δουλειά που κάνουμε δεν πάει ανάλογα με το "πόσες ώρες μου πήρε να την τελειώσω" αλλά με το το "τι επένδυσα και το πόσο προσπάθησα για να είμαι σε θέση να την φέρω εις πέρας" και φυσικά υπάρχουν και οι κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης... Αλλιώς και ο καρδιοχειρούργος θα πρέπει να παίρνει 30 ευρώ μεροκάματο (και μόνο όταν έχει εγχείριση βεβαίως-βεβαίως)... Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από Eloy
Dinos_12345 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Lumini είπε ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ? μπεσα ομως, σου φαινοντε ολα καλα και νορμαλ; Ναι ρε μάστορα, όλα καλά και νορμάλ είναι. Ο ηλεκτρολόγος είπε 1500 καθαρά γιατί αν έλεγε τα με απόδειξη, ο φίλος σου θα έκλαιγε. Αν ο φίλος σου δεν γουστάρει να πληρώσει και ΦΠΑ και ο ηλεκτρολόγος γουστάρει να ρισκάρει λέγοντας τιμή μαύρων, τότε εξυπηρετεί ο ένας τον άλλον. Ο ηλεκτρολόγος δεν έχει κανένα πρόβλημα να κόψει απόδειξη, αν του πει 1800 και θέλει να δώσει κυριολεκτικά 3 μισθούς για να πάρει και απόδειξη, πάλι 1500 θα βάλει στην τσέπη ο ηλεκτρολόγος. Ο φίλος σου δουλεύει σε μία από τις χειρότερες σκουπιδοδουλειές του πλανήτη, καλά να πάθει που παίρνει 600 ευρώ. 600 ευρώ παίρνει και κάποιος που πεθαίνει στην ορθοστασία σε μία θέση σερβιτόρου ας πούμε, ίσως παίρνει και πολλά σε σύγκριση ο φίλος σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις