Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, KFitilis είπε Εχουν λεπρα; Καταλαβαινεις οτι το επιχειρείν δινει δουλειά στους μισθωτούς, έτσι δεν είναι? Παιδια ζείτε τωρα μαζί μας στο 2019? Οι εννοιες ελευθερη αγορα, κερδος, προσφορά και ζήτηση σας λενε κάτι....Και μετα λεμε γιατι πάει κατα διαόλου η χώρα..... Νομιζω οτι οι εργαζομενοι εχουν καθε δικαιωμα να συζητανε μεταξυ τους τα προβληματα και να ψαχνουν τις λυσεις που τους αξιζουν. Βεβαια τοτε οι αλλοι αγχωνονται αλλα προβλημα τους. Οσο διαβαζω εκφρασεις οτι το επιχειρειν δινει δουλεια, και οχι οτι ο εργαζομενος προσφερει την εργασια του για να υπαρχει το επιχειρειν και εχει καθε δικαιωμα αφου ολα εξαρτώνται απο τη δική του εργασια, να μπορει να εχει αξιοπρεπη ζωη, τοσο θα συνεχιζω να λεω οτι ζουμε σε ζουγκλα οσο και αν καποιοι ενοχλουνται. 1 1
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μάλλον μερικοί δεν ξέρουν τι είναι ο ΕΛ Επ. Θα δουλέψει 3 μέρες.τις υπόλοιπες 27 του μήνα θα δουλέψει; Μαλλον εσυ δεν εχεις παρει ποτε απο εδω βαρυμαγκα μαστορα για να δεις πως δουλεύουν και τι βγαζουν . Εδω το 90 % δε προκειται να ερθει να σου κανει τη δουλεια αμα ζητησεις αποδειξη. Εσυ εχεις την αναγκη οχι το υπουργειο οικονομικων .... Και αν κρινω απο τα αμαξια που αλλαζουν οχι δε πεινανε τις υπόλοιπες μερες του μήνα Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από Mhlogiatros
mkp Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Δε συζηταω με ελευθερους επαγγελματιες ή αφεντικα... μάλιστα... Εσύ δηλαδή θέλεις κουμουνισμό, με αφεντικό το κράτος να μας λέι διά τις βιας τι θα κάνουμε σε κάθε πτυχή τις ζεις μας, σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που προσφέρει ελευθερία, κέρδος, νόμος της προσφοράς και ζήτησης, ελεύθερη αγορά, κτλ οπού όλα γίνονται εθελοντικά. επίσης τίποτα από τα δύο δεν είμαι Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από mkp 1
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mkp είπε μάλιστα... Εσύ δηλαδή θέλεις κουμουνισμό, με αφεντικό το κράτος να μας λέι διά τις βιας τι θα κάνουμε σε κάθε πτυχή τις ζεις μας, σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που προσφέρει ελευθερία, κέρδος, νόμος της προσφοράς και ζήτησης, ελεύθερη αγορά, κτλ οπού όλα γίνονται εθελοντικά. επίσης τίποτα από τα δύο δεν είμαι Αγχωνεσαι βλεπω.. ειπαμε δε συζηταμε μαζι. Η κατηγορια αφεντικων και ελ. επαγγελματιων ειναι κατανοητο να μη μπορει να μπει στη θεση του εργαζομενου μιας και υπαρχουν αντικρουομενα συμφεροντα οποτε η συζητηση ειναι χωρις νοημα. Για οποιαδηποτε αλλη κατηγορια υπαρχει, απλα ειναι εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από Curtis76 1
mkp Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Αγχωνεσαι βλεπω.. ειπαμε δε συζηταμε μαζι. Γιατι να αγχωθω?
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Μαλλον εσυ δεν εχεις παρει ποτε απο εδω βαρυμαγκα μαστορα για να δεις πως δουλεύουν και τι βγαζουν . Εδω το 90 % δε προκειται να ερθει να σου κανει τη δουλεια αμα ζητησεις αποδειξη. Εσυ εχεις την αναγκη οχι το υπουργειο οικονομικων .... Και αν κρινω απο τα αμαξια που αλλαζουν οχι δε πεινανε τις υπόλοιπες μερες του μήνα Eπειδή έχω πατέρα και αδερφό υδραυλικούς σε πληροφορώ ότι ξέρω πολύ καλά τι λέω .Ξέρω και τι βγάζουν και πως γυρναγαν σπίτι μετά απο καθαρισμό βόθρων ή αποχετευσεων.Καθαρισμό λέβητα καλοριφέρ,το ότι ο πατέρας έχει χάσει σε μεγάλο βαθμο την ακοή του απο το κομπρεσέρ ή οτι έχει πρόβλημα στα μάτια απο ηλεκτροκολληση. Ή ότι πλήρωνε μια ζώή ΤΕΒΕ στην μεγαλύτερη κλιμακα και τελικά του έχει πέσει η σύνταξη στην μέση. 3 2
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, mkp είπε Γιατι να αγχωθω? Αγχώνεσαι γιατι γραφεις για κρατος και κομμουνισμο ενω το κρατος βασιλευει στον καπιταλισμο. Τα ιδια και τα ιδια βαρεθηκα να τα ακουω. Χωρις παρεξηγηση, δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σου, απλα βαρεθηκα καθε φορα τα ιδια επιχειρηματα. Γι αυτο γραφω, ο εργαζομενος να συζηταει με αλλους εργαζομενους τα προβληματά του για να δει οτι δεν ειναι μονος του, διαφορετικα θα ακουει τα ιδια και τα ιδια για να χανει τον χρονο του.
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, G.TH. είπε Και όλο και κάποιον βοηθό θα έχει και θα τον πληρώσει με τα λεφτά αυτά. Με τοσα που ζητησε σιγα μη παει να δουλεψει... θα βαλει τον βοηθο βγαλει τη δουλεια με 30€. Εξυπνος ο μαστορας.
G.TH. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Για να καταλαβεις σε τετοια θεματα μετα τις πρωτες εξυπναδες που γραφονται, μπαινει ο σοβαρος κοσμος και λεει τις εμπειριες του και τους προβληματισμους του και μετα κλειδωνει το θεμα. Μπαγάσα για τον εαυτό σου τα γράφεις 2 1
mkp Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Αγχώνεσαι γιατι γραφεις για κρατος και κομμουνισμο ενω το κρατος βασιλευει στον καπιταλισμο. Τα ιδια και τα ιδια βαρεθηκα να τα ακουω. Χωρις παρεξηγηση, δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σου, απλα βαρεθηκα καθε φορα τα ιδια επιχειρηματα. Γι αυτο γραφω, ο εργαζομενος να συζηταει με αλλους εργαζομενους τα προβληματά του για να δει οτι δεν ειναι μονος του, διαφορετικα θα ακουει τα ιδια και τα ιδια για να χανει τον χρονο του. Το αντίθετο, το κράτος βασιλεύει στον κομουνισμό. Ο κομουνισμός τι θέλει για να λειτουργήσει? τεράστια κρατική παρεμβατικότητα. Ο καπιταλισμός τι θέλει για να λειτουργήσει? όσο τον δυνατόν ελάχιστη κρατική παρεμβατικότητα. Παντός σωστά τα λες ότι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητάμε με άλλους εργαζόμενους για τα προβλήματα μας, μπας και μερικοί κόκκινοι εργαζόμενοι καταλάβουν ότι ο εχθρός τους δεν είναι ο καπιταλισμός άλλα ο κομουνισμός. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από mkp 2
Curtis76 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Η βασικη διαφορα ειναι η ευθηνη που φερει ο καθενας και βεβαια η εμπειρια και η ταχυτητα που δουλευει ο καθενας. Ο ηλεκτρολογος θα βαλει υπογραφή για οτι φτιαξει κ θα παει κ φυλακή αν παρει φωτια το σπιτι, ο τηλεφωνητης οτι χοντραδα και να κανει το χειροτερο να απολυθει. Η χαοτικη διαφορα αμοιβης ειναι κ για αλλους λογους. Θα σου πω παραδειγμα στην δουλεια μου σαν μηχανικος οχηματων. Ο κατασκευαστης σου δινει χρονο "εργατοωρας" για κατεβασμα κινητηρα πχ 6 ωρες. Αν η εργατοωρα χρεωνεται 30 ευρω θα ζητησει ευλογα 180 ευρω. Αν ομως εγω δεν δουλευω με μισθο σε εταιρια και ειναι δικια μου η δουλεια και λογο εμπειριας δουλευω με τετοια ταχυτητα και μπορω να κατεβαζω 2 κινητηρες στο 6ωρο ποιος θα με κατηγορησει αν βγαλω 360 ευρω σε 6 ωρες? Ετσι και ο ηλεκτρολογος μπορει σε 3 μερες να μην σηκωσει κεφαλι και να βγαλει δουλεια που κανονικα θα ηταν για βδομαδα, εξαλου δεν πληρωνεις μονο τον χρονο και την τεχνογνωσια αλλα και τα εργαλεια του και το "μετα" την εγγυηση καλης λειτουργειας. Αν το θεωρεις τοσο ευκολο γιατι δεν το φτιαχνει μονος του κ να κρατησει τα ρεστα? Τρια θέματα μονο... 1. θελω να ψαξουμε ολοι τα συρταρια μας να βρουμε αυτα τα χαρτια που υπογραφουν οι ηλεκτρολογοι και αναλαμβανουν την ευθυνη της εργασιας τους. (LOL) 2. Ακομα και αν δεν ειναι τεχνιτες αλλα μηχανικοι, χωρις αποδειξη δεν υπογραφουν τιποτα. 3. Αν εχεις δουλεψει ποτε σαν υπαλληλος ηλεκτρολογος θα δεις τι πιεση τρως για να τελειωσεις πιο γρηγορα απο εναν ελευθερο επαγγελματια Στη θεωρια καλα τα λες, θα μπορουσε να δικαιολογησει καποια πραγματα, στη πραξη ομως δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο.
Axelq Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Lumini είπε ρε παιδια 1 κεραια και 20 πριζες, και ενας νεος πινακας, πανω απο 150 ευρω δε κανουν. Μαζι με τα καλώδια. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το ποσό, 150€ - 200€ κοστίζει μόνο ο πίνακας με τις ασφάλειες, αναλόγως πως έχει χωρίσει τις γραμμές του σπιτιού. - Ηλεκτρολόγος 1
Lumini Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Axelq είπε Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το ποσό, 150€ - 200€ κοστίζει μόνο ο πίνακας με τις ασφάλειες, αναλόγως πως έχει χωρίσει τις γραμμές του σπιτιού. - Ηλεκτρολόγος οταν μου εχει βαλει πριζες legrand Niloe, ειμαι σιγουρος οτι εχει βαλει οτι φθηνοτερο απο υλικα. Κι εσυ τετοια κανεις στη δουλεια σου;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Ο φίλος σου έκανε το σφάλμα, που κάνουν και πολλοί άλλοι, να σπουδάσει ένα επάγγελμα το οποίο είναι κορεσμένο. Στην Ελλάδα επειδή είναι η χώρα του παραλόγου δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ σπουδών και αγοράς εργασίας. Αν υπήρχε θα έλεγε η πολιτεία, πόσοι μαθηματικοί μπορούν να απορροφηθούν το χρόνο; 100-200; Τόσους θα βγάλουμε από τις σχολές. Αλλά επειδή αυτό θα ξεβολέψει πολλούς, καθώς μια σχολή σημαίνει χρήματα για την τοπική κοινωνία είναι προτιμότερο να ανοίγουμε σχολές παντού, να δίνουμε πτυχία με την σέσουλα και μετά έχει ο Θεός.
bbbb Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) καταρχας δεν φταίει κανεις ΄άλλος πέρα απο τον ευατό μας για την όποια κακή επιλογή καριέρας κτλ κάνουμε στην ζωή μας και δε χρειάζεται να βγάζουμε τόση χολή επειδή κάποιος φέρθηκε πιο έξυπνα απο εμάς και βγάζει περισσότερα χρήματα. Ετσι ειναι η ζωή. Και μιλώ απο την σκοπιά ως απλού υπαλλήλου σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και όχι ως αφεντικό. και δεύτερον η μαύρη εργασία υπάρχει επειδή κάποιοι την συντηρούν.. και ναι και ο φίλος σου ts συνένοχος σε αυτό είναι που δέχθηκε μαύρη εργασία Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από bbbb
Προτεινόμενες αναρτήσεις