Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Lumini είπε

δεν ειναι κακη η ελευθερη αγορα , ολες οι χωρες αυτο εχουν

Ομως συγκριτικα ειναι χαος, 1500 για 3 μερες δουλεια - 600 για 21 μερες δουλεια

Δεν ειναι κακή, (είπε αυτος που παιρνει τα 1500€). Ζουγκλα ειναι φιλε, και δεν αλλαζει οσο κουβεντιαζουν οι λιγοι βολεμενοι με τους πολλους. Δεν υπαρχει θεμα συζητησης, απλα θα σε βγαλουν είτε τεμπελη είτε αμορφωτο είτε οτι δε το εψαξες, είτε κανε υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος. Μεχρι να γερασουμε.

5 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Έστω ότι συμφωνεί όλο το Insomnia ότι έτσι είναι, και ότι αυτό το πράγμα δεν είναι "νορμάλ" (ό,τι κι αν σημαίνει το "νορμάλ"). Τί αλλάζει; Άντε και συμφωνήσαμε όλοι, τί γίνεται μετά;

Επαναστση?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lumini είπε

για πες εσυ που τα ξερεις ολα και πεταγεσε σε καθε thread , σου φαινοντε ολα νορμαλ?

Reality check  λέγεται και πρέπει να το κάνεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Reality check  λέγεται και πρέπει να το κάνεις.

εγω το κανω, εσυ αν επιτρεπετε, εισαι πλουσιος ή ελ.επ?

γιατι αν ήσουν μισθωτός θα σε ετσουζε.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, fredd0 είπε

χωρις να ειμαι ηλεκτρολογος η πωλητης του καυκα εχω την αισθηση οτι υποεκτιμας τραγικα το κοστος των υλικων.

Γω επίσης δεν είμαι μήτε ηλεκτρολόγος μα ούτε και πωλητής του καύκα, μολαταύτα είμαι θασιώτης του Κάφκα

Και λέγω στον φίλο τς πως σε τούτη τη ζωή ό,τι σπείρεις πληρώνεσαι.

• Confused 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lumini είπε

ο φθηνοτερος ηταν 1000+ υλικα

Αλλα γενικα φαινετε πως εδω στο ινσομνια τους φαινετε νορμαλ η διαφορα μισθου του μισθωτου με τον ελ.επ. τι να πω ενταξυ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαμαρτύρεσε, κανένας δεν ανάγκασε τον φίλο σου διά τις βιας να κάνει αυτήν την δουλιά, και επίσης κανένας δεν τον ανάγκασε να κάνει νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Έμενα πάντως μου φαίνεται νορμαλ η διάφορα μισθού.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lumini είπε

Υπάλληλος,αλλά έχω κάνει και ΕλΕπ. Πλούσιος δεν έχω κάνει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lumini είπε

Εμ γι αυτο σου λεω, δεν εχει νοημα η συζητηση. Για να καταλαβεις σε τετοια θεματα μετα τις πρωτες εξυπναδες που γραφονται, μπαινει ο σοβαρος κοσμος και λεει τις εμπειριες του και τους προβληματισμους του και μετα κλειδωνει το θεμα. 

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι νορμάλ και οι απαντήσεις εδώ μου φαίνονται εξωφρενικές.

Πρώτα απ' όλα, ας ξεκινήσουμε ότι ο μισθός των 600 ευρώ είναι αστείος εξ' αρχής.

Καφέ να πηγαίνεις να πίνεις επί 9 ώρες και να κάθεσαι σε μια καρέκλα, το να φεύγεις με ένα 20ρικο είναι τραγικό.

Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Το να δουλεύει κάποιος 9 ώρες και να παίρνει τόσα όσο κοστίζουν 5 πιτόγυρα και μια μπύρα, είναι τραγικό, έχει σπουδάσει ή όχι.

Μόνο σε οικονομικά κατεστραμμένες χώρες υπάρχουν αυτοί οι "μισθοί".

Το ότι το επιτρέπει η τραγική ανεργία και το χάλι που έχουμε φτάσει, δεν σημαίνει και ότι είναι νορμάλ.

Ναι, αν έχεις ανάγκη και πεινάς και δεν έχεις ούτε 1 ευρώ να πάρεις μακαρόνια, θα το κάνεις και θα πεις ευχαριστώ, αλλά να φτάσουμε και στο σημείο να λέμε

πως είναι φυσιολογικό και οκ, παραπάει.

"Ας πάει να γίνει ηλεκτρολόγος" λέει ο άλλος. Δηλαδή φταίει το παιδί που πήγε και σπούδασε αντί να ονειρεύεται στα 12 και στα 15 του να γίνει ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός

που μετά το κράτος καταστράφηκε. Τώρα ας κάτσει να την φάει και ας μην του φαίνονται περίεργες τέτοιες καταστάσεις. 

Ή αφου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ας ρίξουμε και στα 300 ευρώ τον βασικό για το 8ωρο, γιατί όχι; Πάλι κάποιοι θα αναγκαστούν να δουλεύου αφού έχουν παιδιά και πεινάνε.

Οι προηγμένες χώρες είναι κορόιδα που ο βασικός μισθός αρκεί για να ζήσεις σαν άνθρωπος, εδώ είμαστε ζώα και πρέπει να κάνουμε τουμπεκί και να λέμε ευχαριστώ.

Απόλυτα φυσιολογικό να σου ζητάει 3 και 4 μηνιάτικα ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός για μια τέτοια δουλειά.

• Like 9
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν ειναι κακή, (είπε αυτος που παιρνει τα 1500€). Ζουγκλα ειναι φιλε, και δεν αλλαζει οσο κουβεντιαζουν οι λιγοι βολεμενοι με τους πολλους. Δεν υπαρχει θεμα συζητησης, απλα θα σε βγαλουν είτε τεμπελη είτε αμορφωτο είτε οτι δε το εψαξες, είτε κανε υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος. Μεχρι να γερασουμε.

Επαναστση?

Για να μην είναι Ζούγκλα θα πρέπει όλοι να έχουν παρόμοιες μηνιαίες αποδοχές?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρτε κάποιοι χαμπάρι ότι  ο μισθός και η αμοιβή δεν είναι ανάλογη των σπουδών αλλά του αντικείμενου σπουδών και της εργασιακής εμπειρίας του εργαζόμενου.The sooner you realise this the longer you are gonna live in this world! Απο εκεί και πέρα ρώτησες αν αυτός ο ηλεκτρολόγος θα έχει και τις επόμενες ημέρες δουλειά ή θα μείνει με αυτά τα 1500 για 1-2 μήνες γιατί υπάρχουν και οι επαγγελματίες εκεί έξω που δεν έχουν την ουρά με τους πελάτες απο πίσω να τους περιμένει μόλις φύγουν απο την δική σας εργασία.Αν τώρα απο εκεί και πέρα τα 1500 σου φαίνονται πολλά δικαίωμα σου σαν πελάτης να ψάξεις να βρείς άλλους ηλεκτρολόγους και όποιος σου δώσει την καλύτερη αμοιβή να τον πάρεις.

Επεξ/σία από giwrgos555
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μάλλον μερικοί δεν ξέρουν τι είναι ο ΕΛ Επ. Θα δουλέψει 3 μέρες.τις υπόλοιπες 27 του μήνα θα δουλέψει;

Θα δουλεψει θα δουλεψει... μη δουλευομαστε.

Δημοσ.

Η βασικη διαφορα ειναι η ευθηνη που φερει ο καθενας και βεβαια η εμπειρια και η ταχυτητα που δουλευει ο καθενας. Ο ηλεκτρολογος θα βαλει υπογραφή για οτι φτιαξει κ θα παει κ φυλακή αν παρει φωτια το σπιτι, ο τηλεφωνητης οτι χοντραδα και να κανει το χειροτερο να απολυθει.

Η χαοτικη διαφορα αμοιβης ειναι κ για αλλους λογους. Θα σου πω παραδειγμα στην δουλεια μου σαν μηχανικος οχηματων. Ο κατασκευαστης σου δινει χρονο "εργατοωρας" για κατεβασμα κινητηρα πχ 6 ωρες. Αν η εργατοωρα χρεωνεται 30 ευρω θα ζητησει ευλογα 180 ευρω. Αν ομως εγω δεν δουλευω με μισθο σε εταιρια και ειναι δικια μου η δουλεια και λογο εμπειριας δουλευω με τετοια ταχυτητα και μπορω να κατεβαζω 2 κινητηρες στο 6ωρο ποιος θα με κατηγορησει αν βγαλω 360 ευρω σε 6 ωρες? 

Ετσι και ο ηλεκτρολογος μπορει σε 3 μερες να μην σηκωσει κεφαλι και να βγαλει δουλεια που κανονικα θα ηταν για βδομαδα, εξαλου δεν πληρωνεις μονο τον χρονο και την τεχνογνωσια αλλα και τα εργαλεια του και το "μετα" την εγγυηση καλης λειτουργειας. Αν το θεωρεις τοσο ευκολο γιατι δεν το φτιαχνει μονος του κ να κρατησει τα ρεστα?

Δημοσ.

Εχουν λεπρα; Καταλαβαινεις οτι το επιχειρείν δινει δουλειά στους μισθωτούς, έτσι δεν είναι? Παιδια ζείτε τωρα μαζί μας στο 2019? Οι εννοιες ελευθερη αγορα, κερδος, προσφορά και ζήτηση σας λενε κάτι....Και μετα λεμε γιατι πάει κατα διαόλου η χώρα.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...