Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bilya είπε

ε τοτε ο φίλος σου ας γινει ηλεκτρολόγος για να μην υπάρχει χάος

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ? μπεσα ομως, σου φαινοντε ολα καλα και νορμαλ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mkp είπε

Υπόθετο υπάρχουν πάρα πολοι που μπορούν να κάνουν

Ναι, αλλά ποιός κάθεται να του το κάνουν;

Δημοσ.

Υπάρχει χαοτική διαφορά μια ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, από το να κάθεται κάποιος σε μια καρέκλα και να σηκώνει απλά ένα τηλέφωνο. Το πρώτο θέλει εμπειρία πολλών ετών, γνώσεις, και ειδική άδεια, το δεύτερο ούτε πτυχίο δημοτικού.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lumini είπε

ρε παιδια 1 κεραια και 20 πριζες, και ενας νεος πινακας, πανω απο 150 ευρω δε κανουν. Μαζι με τα καλώδια.

Οι πινάκες γενικά είναι ακριβοί, να υποθέσω έχει πάρει πρόσφορες και από άλλους ηλεκτρολόγους και αυτός με τα 1500 ήταν ο πιο φτηνός?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mkp είπε

Οι πινάκες γενικά είναι ακριβοί, να υποθέσω έχει πάρει πρόσφορες και από άλλους ηλεκτρολόγους και αυτός με τα 1500 ήταν ο πιο φτηνός?

ο φθηνοτερος ηταν 1000+ υλικα

Αλλα γενικα φαινετε πως εδω στο ινσομνια τους φαινετε νορμαλ η διαφορα μισθου του μισθωτου με τον ελ.επ. τι να πω ενταξυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lumini είπε

ρε παιδια 1 κεραια και 20 πριζες, και ενας νεος πινακας, πανω απο 150 ευρω δε κανουν. Μαζι με τα καλώδια.

χωρις να ειμαι ηλεκτρολογος η πωλητης του καυκα εχω την αισθηση οτι υποεκτιμας τραγικα το κοστος των υλικων.

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

χωρις να ειμαι ηλεκτρολογος η πωλητης του καφκα εχω την αισθηση οτι υποεκτιμας τραγικα το κοστος των υλικων.

κοιτα, εγω δεν υποτιμω τιποτα, αλλα οταν εχει βαλει τις πιο φθηνες πριζες των 3.5 ευρω η μια (τα  ειδα γραμενα στο χαρτι και θα εψαξα σκρουτζ), ειμαι σιγουρος οτι θα βαλει τα πιο φθηνα υλικα.

Δημοσ.

Αν κάποιος σπούδασε κάτι που είναι άχρηστο ή δεν το εξασκεί και πάει να δουλέψει σε κάτι άλλο της πλάκας είναι άλλο θέμα. 

Από κει και πέρα οι μισθοί σε τέτοιες δουλειές είναι αστείοι σε σχέση με το κόστος ζωής. 

Φυσικά αν θες να βγάλεις πολύ χρήμα πρέπει να έχεις δική σου δουλειά 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lumini είπε

κοιτα, εγω δεν υποτιμω τιποτα, αλλα οταν εχει βαλει τις πιο φθηνες πριζες των 3.5 ευρω η μια (τα  ειδα γραμενα στο χαρτι και θα εψαξα σκρουτζ), ειμαι σιγουρος οτι θα βαλει τα πιο φθηνα υλικα.

δηλαδη τι θες να σου πουμε ? ο τον μαλακα τον ηλετκρολογο και να του κανουμε βουντου ολοι μαζι? μαλλον δεν εχεις κατανοηση οτι ο φιλος σου ειναι απλος ανειδικευτος υπαλληλος ακι συγκρινεις μισθους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Lumini είπε

Αλλα γενικα φαινετε πως εδω στο ινσομνια τους φαινετε νορμαλ η διαφορα μισθου του μισθωτου με τον ελ.επ. τι να πω ενταξυ

Προφανώς και είναι νορμάλ. Αν δεν ήταν νορμάλ θα υπήρχε διαφορετική ισορροπία και θα ήταν άλλοι οι μισθοί και άλλες οι αμοιβές. Δηλαδή αν πούμε ότι ΔΕΝ μας φαίνεται νορμάλ, τί μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό; Για να παίρνουν τόσα οι ηλεκτρολόγοι, πάει να πει ότι υπάρχουν αρκετοί πελάτες που τα δίνουν. Τί να κάνουμε τώρα; Να ψηφίσουμε νόμο να παίρνουν λιγότερα; Να κάνουμε διαδήλωση; Να κάνουμε απεργία πείνας;  Έτσι είναι η αγορά εδώ που ζούμε. Και στην Αμερική μια διαδρομή 5 λεπτών με ασθενοφόρο μπορεί να κοστίζει 1000 δολλάρια. Και στην Αγγλ'ία μια επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μπορεί να κοστίζει 400 ευρώ. Στην Κούβα βέβαια, είναι πιθανόν ο τηλεφωνητής και ο ηλεκτρολόγος να αμοίβονται ακριβώς το ίδιο. Για εκεί, αυτό είναι το "νορμάλ".

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

17 λεπτά πριν, Lumini είπε

δεν ειναι κακη η ελευθερη αγορα , ολες οι χωρες αυτο εχουν

Ομως συγκριτικα ειναι χαος, 1500 για 3 μερες δουλεια - 600 για 21 μερες δουλεια

Αν δεν τρολάρεις πρέπει να είσαι κάτω απο 12 χρονών και/ή  άσχετος με εργασία/ζωή/πραγματικότητα.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Αν δεν τρολάρεις πρέπει να είσαι κάτω απο 12 χρονών και/ή  άσχετος με εργασία/ζωή/πραγματικότητα.

για πες εσυ που τα ξερεις ολα και πεταγεσε σε καθε thread , σου φαινοντε ολα νορμαλ?

1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Προφανώς και είναι νορμάλ. Αν δεν ήταν νορμάλ θα υπήρχε διαφορετική ισορροπία και θα ήταν άλλοι οι μισθοί και άλλες οι αμοιβές. Δηλαδή αν πούμε ότι ΔΕΝ μας φαίνεται νορμάλ, τί μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό; Για να παίρνουν τόσα οι ηλεκτρολόγοι, πάει να πει ότι υπάρχουν αρκετοί πελάτες που τα δίνουν. Τί να κάνουμε τώρα; Να ψηφίσουμε νόμο να παίρνουν λιγότερα; Να κάνουμε διαδήλωση; Να κάνουμε απεργία πείνας;  Έτσι είναι η αγορά εδώ που ζούμε. Και στην Αμερική μια διαδρομή 5 λεπτών με ασθενοφόρο μπορεί να κοστίζει 1000 δολλάρια. Και στην Αγγλ'ία μια επίσκεψυ σε ιδιώτη γιατρό μπορεί να κοστίζει 400 ευρώ. Στην Κούβα βέβαια, είναι πιθανόν ο τηλεφωνητής και ο ηλεκτρολόγος να αμοίβονται ακριβώς το ίδιο. Για εκεί, αυτό είναι το "νορμάλ".

αυτο ειναι ο κανονας στην ελλαδα οχι η εξαίρεση. Ειναι κανονας οτι οι ελ.επ. παιρνουν πολλαπλασια απο τους μισθωτούς, φυσικα και ολα μαυρα. Αν σου φαινοντε ολα νορμαλ παω πασο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lumini είπε

Ειναι κανονας οτι οι ελ.επ. παιρνουν πολλαπλασια απο τους μισθωτούς, φυσικα και ολα μαυρα. Αν σου φαινοντε ολα νορμαλ παω πασο.

Έστω ότι συμφωνεί όλο το Insomnia ότι έτσι είναι, και ότι αυτό το πράγμα δεν είναι "νορμάλ" (ό,τι κι αν σημαίνει το "νορμάλ"). Τί αλλάζει; Άντε και συμφωνήσαμε όλοι, τί γίνεται μετά;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lumini είπε

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ? μπεσα ομως, σου φαινοντε ολα καλα και νορμαλ;

ναι γιατί οχι. 

7 λεπτά πριν, Lumini είπε

ο φθηνοτερος ηταν 1000+ υλικα

χωρίς να εξετάσω λεπτομέρειες συγκρίνεις κάποιον με 10+χρόνια εμπειρία κ έναν με μηδέν.

Επίσης πρέπει επιτέλους καποιοι να καταλάβατε την διαφορά του κόστους κ της τιμής.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...