Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JohnConstantine είπε

Μιας και το θετεις ετσι θα σου πω και εγω το εξης. Αμα ειμαι μεσσαια λωριδα και αναψω αλαρμ (Για πλακα προς τα δεξια ) και ο αλλος ερθει σφαιρα απο πισω μου με 200 οπως λες εσυ και ειτε πλακωθεις στα φρενα ειτε πεσει σε κανενα διαζομα θα φταιω; Δικαιωμα μου δεν ειναι; Νομιμος δεν ειμαι;;;4 κινηση και οτι αλλο εχει η αμαξαρα σου. Θα το ξανα πω! 200 πιανει το δικο σου 180 το δικο μου. Εισαι ικανος , εχεις τους δρομους; Το αμαξι σου ειναι γαματο το δικο μου οχι. Αλλα σου εχει τυχει κατι; Γτ εμεις μιλαμε με πραξεις που μπορουμε να κανουμε οχι με αερολογιες. Αυτο δεν καταλαβαινετε εδω μεσα. Και εγω το ειχα παει με 200! Και;;;; Σε αδειο δρομο! ΑΔΕΙΟ Ομως! Οχι εξοδο Χριστουγεννων που σκοπευετε να κανετε.!

κλασικη απαντηση ελληναρα οπως εσυ, δικαιωμα μου μου μαγκια μου και το ενα και το αλλο, κανεις δεν προσπερναει με 200 απο δεξια λωριδα ημαρτον που οταν μιλας σε ελληνα δεν καταλαβαινει τπτ και θα πεταξει ενα σωρο ιστοριες επιστημονικης φαντασιας, σου ειπε κανενας για δεξια λωρια ? για προσπεραση απο δεξια ενω εισαι μουλαρωμενος αριστερη με 120 και κοντευει να βγει η μουρη σου απο το μπαμπριζ και δε κοιτας ουτε πισω ουτε αριστερα ουτε δεξια. αμα δε μπορεις αριστερη λωριδα η εχεις βγει για βολτα καλυτερα καθησε δεξια και τελειωνε μην μας πριζεις με αερολογιες και οτι σου φταινε οι αλλοι. γινε καλυτερος οδηγος εσυ πρωτα και ασε εμας τους γρηγορους που σου φταιμε.

• Like 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όπως και να το κάνεις, είναι πιο light απ' το να πηγαίνεις με 50+ έξω από σχολεία και να περνάς με παραλίγο πράσινο.

Κι εγώ εκνευρίζομαι καθημερινά με όσους δε βγάζουν φλας και μερικοί ακούνε και τα ευαγγέλιά τους αλλά δεν είναι και τόσο δολοφονικό αυτό που κάνουν, τι να κάνουμε.

Πιο light σιγουρα αλλα παραμενει παρανομο και επικινδυνο. Οσο για το φλας, αν εχεις αρκετη αποσταση ναι μην βγαλεις οταν ομως δεν εχεις αποσταση ειναι δολοφονικο. Παραδειγμα, 2 μερες πριν 7 παρα το πρωι φορτηγο μπροστα πισω αμαξι και πιο πισω εγω. Πλησιαζουμε σε φαναρια με νησιδα στη μεση που χωριζε αυτους που πανε δεξια με αυτους που πανε αριστερα, το φορτηγο ηθελε  να παει ευθεια, ο μπροστα απο πισω του χωρις φλας και εγω πισω με φλας για δεξια. 

Εχω ηδη ξεκινησει να πηγαινω δεξια και ξαφνικο ο μπροστινος θυμηθηκε οτι ηθελε να παει δεξια και αυτος. Προφανως ακολουθουσε το φορτηγο και ξεχαστηκε ή χαζευε το κινητο με αποτελεσμα να δω την μουρη του στην πορτα μου και με ελιγμο τελευταιας στιγμης δεν με χτυπησε.. Οποτε καταλαβαινεις οτι τα φλας ειναι δολοφονικα, αν ημουν με τη μηχανη πχ μπορει και να με ειχε τσακισει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να στερούμε το πεζοδρόμιο απο τους πεζούς δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ light.

Το να κλείνουν ΣΥΝΕΧΩΣ οι ραμπες για τα καρότσια και τα άτομα με κινητικα προβλήματα διολου αμελητεο δεν είναι. 

Να τριπλοπαρκαρουμε αδιαφορωντας για την ταλαιπωρία των υπολοίπων που χρησιμοπουν τον δρομο ειναι επισης απαράδεκτο. Τα πεζοδρομια ειναι συντόμευση διαδρομης για τους μηχανόβιους οι οποίοι σε κοιτανε με μισο ματι αν δεν κανεις στην ακρη.

Το να γαμωκορναρουμε 12 το βραδυ και ξημερωματα δεν ειναι light. Ουτε οι γκαζιες του καθε καγκουρα που σου ανεβάζουν 200 πιεση και αναρωτιεσαι μετα γιατι νιωθεις κουραση ολη μερα και εχεις ενα κεφαλι καζανι.

Ολα αυτα (και ποοοσα άλλα) ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΗΣ σημασίας και δειχνουν τι εχει ο καθενας μεσα στο μυαλό του. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

δειτε τι αναφερει ο κοκ περι παρκαρισματος σε γωνια,καντε μια γυρα το τετραγωνο που μενετε,θα δειτε δεκαδες αυτοκινητα πανω σε γωνιες,στο κεντρο της πολης εκατονταδες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όπως και να το κάνεις, είναι πιο light απ' το να πηγαίνεις με 50+ έξω από σχολεία και να περνάς με παραλίγο πράσινο.

Κι εγώ εκνευρίζομαι καθημερινά με όσους δε βγάζουν φλας και μερικοί ακούνε και τα ευαγγέλιά τους αλλά δεν είναι και τόσο δολοφονικό αυτό που κάνουν, τι να κάνουμε.

Ξέρεις πόσοι έχουν σκοτωθεί επειδή ένας οδηγός αυτοκινήτου ξέχασε να βγάλει φλας.

Απο το πολύνεκρο δυστήχημα το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Να τονίσουμε οτι ο οδηγός ηταν Γερμανός. Ναι ήταν Γερμανός. Δεν ήταν Έλληνας!!!!Έφυγαν νέοι άνθρωποι επειδή αποφάσισε τελευταία στιγμη να στρίψει χωρις φλας

https://www.newsit.gr/ellada/thessaloniki-nea-dedomena-gia-polynekro-troxaio-xaropaleyei-ena-18xrono-koritsi-teleytaio-post-enos-apo-ta-thymata/2224302/

grafima_1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παντως εχω πανω απο 20 χρονια διπλωμα, και δεν εχω - ακομα - ιστορικο τρακαρισματος,

ειτε να φταιω ειτε οχι.

Ο λογος? ισως να ειμαι τυχερος αλλα κυριως οδηγω προσεχοντας συνεχως τι παιζει γυρω μου περιμετρικα.

Σε καθε στενο ασχετος STOP σταματω και ελεγχω για να περασω.

Σε καθε εξυπνακια βιαστικο παραχωρω προτεραιοτητα ειτε εχω ειτε δεν εχω.

Προσεχω ιδιαιτερα τους ταριφες μπροστα μου μηπως σταματησουν να παρουν πελατη πατωντας φρενο στη μεση του δρομου.

Το φαναρι οταν ανοιγει πρασινο, ξεκιναω μεν, αλλα παντα τσεκαρω για τυχον παραβιασεις απο το αντιστοιχο κοκκινο.

Δεν με ενδιαφερει αν εχω προτεραιοτητα, με ενδιαφερει να μην εμπλακω σε τρακαρισμα ακομα και αν ο αλλος ειναι πολυ ηλιθιος

παιρνω τα μετρα μου και κρατιεμαι μακρια του.

Καλως η οχι μεχρι στιγμης το συστημα δουλευει και ειμαι με μηδεν τρακαρισματα, αυτο για μενα ειναι το ζουμι και ετσι συνεχιζω, ελπιζω για τα οσα χρονια οδηγησης μου μενουν.

Επεξ/σία από tornado
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι να σου κάνει ο Κώδικας όταν υπάρχουν εκεί έξω πολλοί επικίνδυνοι που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους,τα χέρια τους έχουν πάθει αγκύλωση και οδηγούν.

Για κάποιο προσωπικό λόγο πολλές φορές τελευταία περιμένω μέσα στο αυτοκίνητο παρκαρισμένος έξω από το κέντρο Υγείας Ραφήνας.Το τι βλέπουν τα ματάκια μου δεν μπορείτε να το διανοηθείτε. Λόγω του Κ.Υ. συνεχώς έρχονται και φεύγουν οδηγώντας ηλικιωμένοι που στην  κυριολεξία όταν με το ζόρι ανοίγουν την  πόρτα και κατεβαίνουν με υπεράνθρωπη προσπάθεια από αυτό να μην μπορούν να κάνουν  20 βήματα να μπουν στο Κ.Υ. 

Να βλέπεις να προσπαθούν επί 5-10 λεπτά να παρκάρουν ή να ξεπαρκάρουν να καταβάλουν τρομερή προσπάθεια με τα δύο χέρια να στρίψουν το τιμόνι, από το μαρσάρισμα να λες τώρα θα του φύγει το πόδι από το συμπλέκτη και θα τα πάρει όλα σβάρνα.Να βλέπεις αυτοκίνητα κοπανημένα από παντού  ένα μαύρο χάλι.

Και όμως οδηγούνε γιατί δεν βρέθηκε καμία αρχή να τους πάρει το δίπλωμα όπως καμία αρχή δεν λειτουργεί σε τούτη την έρμη χώρα.

Με όλα αυτά καθόλου δεν μου φάνηκε παράξενο που χτες η ηλικιωμένη στην Παιανία βγαίνοντας από stop διέσχισε κάθετα τη Λεωφόρο χωρίς να ελέγξει και έστειλε το παιδάκι ,που η ατυχία  του το έφερνε εκείνη την ώρα να περνάει από εκεί  να πάει στη δουλειά του, στον άλλο κόσμο.

Όχι δεν μου φάνηκε παράξενο ούτε περιμένω να γίνει κάτι όπως τίποτε δεν γίνεται και όλα τα έχουμε βάλει στον αυτόματο πιλότο.

Δημοσ.

Μεγάλο πρόβλημα επισης η σφήνες. Οχι των μηχανων οπως πολλοί θα πειτε. Των αυτοκινητων. Αφήνεις σε μια λεωφόρο μια ωραία ασφαλή αποσταση εσυ, τσουπ ο σφηνας να μπει για να κερδίσει 10 νανοσεκοντ. Γιατι; Γιατι να το κάνεις αυτό;Τι κερδίζεις;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tyxeros είπε

Μην ξεχναμε και την 3η ηλικια, που θεριζει τις αλλες 2....

https://www.zougla.gr/greece/article/sokaristikes-ikones-apo-to-troxeo-sto-lavrio-enas-nekros-ke-dio-travmaties

όταν στο ατύχημα εμπλέκεται μεγάλος σε ηλικία οδηγός, αρχίζουμε τα γνωστά... πως τους αφήνουμε και οδηγούν σε τέτοια ηλικία, θα έπρεπε να τους πάρουν το δίπλωμα... μπλα μπλα μπλα

αν το ατύχημα γίνει με νεαρούς. εκεί μας φταίνε οι δρόμοι καρμανιόλες και το κράτος. Δε λέει κανένας να τους πάρουν το δίπλωμα.

Όσα χρόνια  οδηγάω τις περισσότερες βλακείες τις βλέπω από νεαρούς οδηγούς. Και φυσικά από γυναίκες (λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια)

Δημοσ.

Nα τονιστεί εδω πως προσφατα απορρίφθηκε από τη νέα κυβέρνηση το νομοσχέδιο που ήθελε τους άνω των 74ων να δίνουν ξανα εξετάσεις για να εξεταστεί η ικανότητά τους να οδηγούν.

Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς, το προβλημα δεν ειναι το ποιοι οδηγούν αλλά τι είδους αστυνόμευση υπάρχει. Μη φανταστειτε δηλαδη οτι στις ΗΠΑ ή στη Γερμανία δεν υπάρχουν κακοί οδηγοί. Απλώς εκει κάποια πράγματα προλαμβάνονται.

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

όταν στο ατύχημα εμπλέκεται μεγάλος σε ηλικία οδηγός, αρχίζουμε τα γνωστά... πως τους αφήνουμε και οδηγούν σε τέτοια ηλικία, θα έπρεπε να τους πάρουν το δίπλωμα... μπλα μπλα μπλα

αν το ατύχημα γίνει με νεαρούς. εκεί μας φταίνε οι δρόμοι καρμανιόλες και το κράτος. Δε λέει κανένας να τους πάρουν το δίπλωμα.

Όσα χρόνια  οδηγάω τις περισσότερες βλακείες τις βλέπω από νεαρούς οδηγούς. Και φυσικά από γυναίκες (λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια)

Η γυναικα ομως θα κανει λαθος απο "βλακεια" ενω ο αντρας απο "μαγκια" οποτε καταλαβαινεις ποιο ειναι χειροτερο

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, pontez2 said:

Nα τονιστεί εδω πως προσφατα απορρίφθηκε από τη νέα κυβέρνηση το νομοσχέδιο που ήθελε τους άνω των 74ων να δίνουν ξανα εξετάσεις για να εξεταστεί η ικανότητά τους να οδηγούν.

Αν και συμφωνούσα με το συγκεκριμένο μέτρο, έγινε  τόσο πρόχειρα που κόσμος περίμενε πόσο  καιρό  επειδή δεν είχαν   προετοιμαστεί  για   την εφαρμογή  του νέου  νομοσχεδίου. Άρπα κόλα  στο  μεγαλείο της...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...