eMike Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, dancer είπε Οσον αφορα τους δρομους και τα ορια κοκ στην ελλαδα υπαρχουν σημεια και για 300 και επισης ενα γρηγορο αμαξι τα 200 τα εχει σε 20δευτερολεπτα δεν χρειαζεται να παταει ποσα λεπτα για να τα φτασει και το ενα και το αλλο οπως νομιζεται καποιοι και λετε ιστοριες για αγριους. Χαλάρωσε λίγο γρήγορε.. Δρόμοι υπάρχουν, τα χέρια σου δε κάνουν..Αυτό δε καταλαβαίνεις. 1
vamvakoolas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) νομιζω ειναι μεγαλο θεμα και σιγουρα εδω δε θα λυθει... εδω στη βουλη εχουν κανει απειρες επιτροπες (με εφαλτηριο πρωτοβουλια του αειμνηστου Α.Σταθακη) καλανε ειδικους και στο τελος #@$#@) Εδω σε σχολεια (ιδιωτικα κυριως) που εχουν μαθημα κυκλοφοριακης αγωγης και πανε τα παιδια σε παρκα ειτε αυτα ειναι σε χαλια κατασταση με ανυπαρκτο εξοπλισμο ειτε σε τελεια κατασταση αλλα....κλειδωμενα (καλα διαβασετε) Η μονη λυση πλεον ειναι τα χρηματα και νομιζω προσφατα τροποποηθηκε ο ΚΟΚ (ελαχιστα αρθρα) προς τη κατευθηνση αυτη.... Υ.Γ1: Στα εγκαινια της αττικης οδου οι κατασκευαστες (με ξενους αναμεσα τους) ηταν τοσο σιγουροι για τη ποιοτητα και τη συντηρηση που λεγανε οτι θεωρουν απιθανο να γινει ατυχημα (οταν ενα απο τα πρωτα δυστηχηματα το προκαλεσαν οι ιδιοι!) Υ.Γ2: Μετα απο κοινοτικη οδηγια περασε και στη χωρα μας και εχει ηδη εκδικαστει οτι και ο αργος οδηγος (δε λεμε να οδηγαει 120 χλμ) σε εθνικη οδο ειναι υπαιτιος ατυχηματος Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από vamvakoolas 1
koeltzakoatl Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 προσωπικά τα μέτρα για μένα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρά: αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων είναι χάδι, μιας και καθημερινά βλέπω αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες να κυκλοφορούν (το καθημερινά χωρίς υπερβολή). Εκτός από δυσβάσταχτα οικονομικά, θα πρέπει να συνοδεύονται και από άλλες κυρώσεις, όπως π.χ. υποχρεωτική εθελοντική εργασία για αρκετές ημέρες/μήνες (και σε εργάσιμες ώρες/ημέρες). Η ασυνείδητη οδήγηση είναι είτε θέμα βλακείας (όπως λέει και ο Ιαβέρης) είτε θέμα επιλογής. Επειδή η βλακεία είναι ανίκητη, ας γίνει ξεκάθαρη η επιλογή: αν οδηγείς συνειδητά τότε όλα καλά, αν οδηγείς ασυνείδητα πληρώνεις πρόστιμο, χάνεις το αυτοκίνητό σου (και εσύ και η οικογένειά σου), δημιουργείς πρόβλημα στη δουλειά σου κτλ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, tutuyo said: Προστιμα,ελεγχοι κτλ ειναι ολα ημιμετρα. Ο μοναδικος τροπος να βελτιωθει η συμπεριφορα του Ελληνα οδηγου ειναι η παιδεια, συνδυαστικα. Εμένα μου φαίνεται το ανάποδο πιο πιθανό. Οσοι ξένοι έρχονται εδώ και μείνουν αρκετό καιρό, γίνονται σαν κι εμάς. Επίσης Έλληνές σε χώρες του εξωτερικού γίνονται σαν τους υπόλοιπους στη χώρα. Αν σε αφήσουν λάσκα, θα κάνεις κι εσύ ότι κι οι υπόλοιποι αργά ή γρήγορα για να "επιβιώσεις"... 4
turbat0s Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 56 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε Μετα απο κοινοτικη οδηγια περασε και στη χωρα μας και εχει ηδη εκδικαστει οτι και ο αργος οδηγος (δε λεμε να οδηγαει 120 χλμ) σε εθνικη οδο ειναι υπαιτιος ατυχηματος Έχεις πετύχει κάνα λινκ που να το αναγράφει? Μου φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να σταθεί στην πράξη. Τον γρήγορο είναι πανεύκολο να τον τυλίξεις σε μια κόλλα χαρτί, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τον "αργό" πώς θα τον καθίσεις στο σκαμνί? Πως θα αποδείξεις ότι είναι αργός, ποιός θα κρίνει ότι είναι αργός?
pontez2 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Αυτό με τις μηχανές, μου θύμισε τη παλιά φάση με τα ποδήλατα. Οι περισσότεροι μηχανόβιοι, οδηγούν και αυτοκίνητο. Πάνω στη μηχανή το ξεχνάνε, το ίδιο και όταν οδηγούν αμάξι. Ε, όταν ειχε γινει η μόδα με τα ποδήλατα, που πλέον μαζευόντουσαν 5000 ποδήλατα και έκαναν βόλτες στην Αθήνα, έβλεπες κάτι τύπους, οι οποίοι είχαν ξεχάσει πως το πρωί οδηγούν αμάξι, να βριζουν οδηγους αυτοκινήτων που περίμεναν υπομονετικά 20-25 λεπτά για να περάσει όλο αυτό το κομβόι. Είναι η νοοτροπία της ιδιότητας. Τωρα οδηγάω ποδήλατο, όλοι πρέπει να με προσέχετε. Αυριο που θα οδηγώ νταλίκα, σας γράφω και κάνω οτι θέλω. 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε Υ.Γ2: Μετα απο κοινοτικη οδηγια περασε και στη χωρα μας και εχει ηδη εκδικαστει οτι και ο αργος οδηγος (δε λεμε να οδηγαει 120 χλμ) σε εθνικη οδο ειναι υπαιτιος ατυχηματος To κατώτερο όριο ταχύτητας ισχύει αλλά όχι στην δεξιά λωρίδα απ΄όσο ειχα διαβάσει πρόσφατα. Επίσης, το άναμα φωτων και το κολλημα πίσω απο το αυτοκίνητο όταν ο άλλος οδηγεί στο όριο και βρισκεται σε οποιαδήποτε λωρίδα εκτός της αριστερής, ειναι παράνομο και απαράδεκτο. Και δυστυχως αποτελεί συνήθεια των επιθετικων οδηγών 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, turbat0s είπε Έχεις πετύχει κάνα λινκ που να το αναγράφει? Μου φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να σταθεί στην πράξη. Τον γρήγορο είναι πανεύκολο να τον τυλίξεις σε μια κόλλα χαρτί, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τον "αργό" πώς θα τον καθίσεις στο σκαμνί? Πως θα αποδείξεις ότι είναι αργός, ποιός θα κρίνει ότι είναι αργός? Οταν πχ εισαι σε ταχειας με 30 και δημιουργεις ουρα θεωρειται παρακώλυση κυκλοφορίας. Μου εχει κορναρει περιπολικό επειδη πηγαινα αργα σε μικρο κιολας δρομο και "βιαζοταν". Γενικα ισχυει το οτι οσο παρανομο ειναι να πηγαινεις γρηγορα αλλο τοσο ειναι και το αργα (προφανως και δεν μιλαμε σε κατοικημενη περιοχη ε), για αυτο κιολας σε αυτοκινητοδρομο καποια οχηματα απαγορεύονται να μπουν λόγω χαμηλης ταχυτητας 1
drpaneas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην Γερμανία εδώ που μένω, σχεδόν όλοι κυκλοφορούν με τρένα, μετρό, τραμ, αστικά, ποδήλατα και πατίνια. Σίγουρα έχουν και αυτοκίνητα, αλλά δεν τα χρησιμοποιούν τόσο όσο οι Έλληνες. Ιδιαίτερως όσοι μένουν στην πόλη το αποφεύγουν λόγω κίνησης. Για παράδειγμα, όταν πάνε στην δουλειά τους ή βόλτα (είτε πιουν είτε όχι) χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούν σε περιπτώση όπου χρειάζεται, πχ supermarket, road-trips και γενικότερα όπου δεν βολεύει να πάνε με τα ΜΜΜ. Εγω είμαι 5.5 χρόνια χωρίς αμάξι πλέον. Δεν το χρειάζομαι. Όταν έχω μεγάλη παραγγελία από supermarket την κάνω online, αλλιώς για τα μικρά πάω με τα πόδια ή το ποδήλατο για να ξεσκουριάσω. Για πεζοπορία, παίρνω το τρένο και πάω σε κανα βουνο/χωριό και μετά πάλι πίσω. Γενικά περπάταει ο κόσμος. Και μετά επιστρέφω Θεσσαλονίκη και έχω την μάνα μου που θέλει να την πάω με το αμάξι στον φούρνο (ο οποίος είναι περίπου 5 λεπτά μετα πόδια) και να παρκάρω όσο πιο κοντά γίνεται. Αν μπορώ να μπω και μέσα στο κατάστημα με το αυτοκίνητο, ακόμα καλύτερα... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από drpaneas 4
katman2000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 τον τελευταιο μηνα εχω κοντεψει να τρακαρω τρεις φορες με πορτα που μου ανοιξαν χωρις να κοιταξουν καθρεφτη. για τον πο@@τσο 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Παντως οσο και αν μας κραζω εμας τους νεοέλληνες, εχω καταλήξει πως είμαστε προϊόντα της κοινωνίας που βρηκαμε. Με την σειρα μας την συντηρούμε, μετά έρχονται οι νεότεροι και συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος. Ελάχιστοι εχουν ανησυχίες και αντιδρουν στα κακώς κείμενα (όσο μπορούν βέβαια). Η συντριπτική πλειοψηφία το καταπίνει αμασητο με αποτέλεσμα ολη αυτη η κοινωνική σηψη να διαιωνιζεται. Ειδικα με τους σταρχιδιστες νεους (κάτω των 25) στεναχωριεμαι πάρα πολύ. Για αυτο ακριβως πιστεύω πως δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι. Ο πολυς κόσμος δεν νοιάζεται για τον διπλανό του.
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι εφικτό να αλλάξουν π.χ. λόγω ρυμοτομίας; Δεν αναφέρομαι σε παραβίαση κόκκινου, στοπ, ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή κ.λπ., αλλά σε άλλα, πιο "light".
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, phanispal είπε Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι εφικτό να αλλάξουν π.χ. λόγω ρυμοτομίας; Δεν αναφέρομαι σε παραβίαση κόκκινου, στοπ, ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή κ.λπ., αλλά σε άλλα, πιο "light". Αναλογα τι θεωρει ο καθενας λαιτ ομως, γιατι για μενα το να σταθμευσεις/σταματησεις για να πεταχτεις καπου σε σημειο που ενοχλεις δεν εινια λαιτ ακομη αν ειναι και για 1 λεπτο. Εδω πχ εχουμε ενα κεντρικο δρομο που εχει 2 λωριδες και η μια απο καθε κατευθυνση ειναι αχρηστη απο τα σταθμευμενα/παρκαρισμενα. Οταν σε λιγο θα μπουν και τα ηλιθια φαναρια που εβαλαν σε λειτουργεια τοτε θα πεσει το γελιο της αρκουδας με την κινηση που θα δημιουργησουν (ο συγκεκριμενος δρομο μπορει και χωρις φαναρια αλλα σιγουρα δεν θελει οσα εβαλαν)
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Όπως και να το κάνεις, είναι πιο light απ' το να πηγαίνεις με 50+ έξω από σχολεία και να περνάς με παραλίγο πράσινο. Κι εγώ εκνευρίζομαι καθημερινά με όσους δε βγάζουν φλας και μερικοί ακούνε και τα ευαγγέλιά τους αλλά δεν είναι και τόσο δολοφονικό αυτό που κάνουν, τι να κάνουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ χτες παραλίγο να μείνω χωρίς γυναίκα και παιδί. Ανάβει πράσινο για τους πεζούς και σκύβει η γυναίκα μου να πάρει το παιδί αγκαλια να περάσουν γρήγορα κ με ασφάλεια. Με το που τον σήκωσε κ πήγε να κατέβει το πεζοδρόμιο,περνάει τύπος με κόκκινο κ παίρνει σβαρνα ένα αμάξι το οποίο με τη σειρά τη παίρνει σβαρνα ένα άλλο λόγω της σφοδρότητας. Τώρα εγώ τι να πρωτοπώ. Το φανταστείτε πόση ώρα πέρασε μέχρι να σηκώσει η γυναίκα μου το παιδί άρα το ποσό κατακόκκινο ήταν το φανάρι? Το ότι ήταν οχτώ το πρωί σε κατοικημένη περιοχή με σχολείο κοντα? Το ότι έτρεχε ??? Γιατί ρε παραλίγο σκοτωθεί η οικογένειά μου??? Αυτουνου τώρα τι τιμωρία πρέπει να του επιβληθεί? Δίπλωμα? Αμάξι? Μήνυση για σωματικές βλάβες? Για ψυχική οδύνη? Τα γράφω και δεν χορταινω ρε πουστη μου. Τίποτα δεν μου κάνουν . Και δεν θα μου έκαναν πάλι τπτ αν είχαν σκοτωθεί οι δικοί μου... Υ.Γ Αγ.Νικολαου και Παπανδρέου (Αθηνών) στη Γλυφάδα.
panostom Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ηλια Ηλιου διασταύρωση με Φρατζή. Νέος οδηγός εγώ βλέπω 3 λωρίδες, οι 2 αριστερά για όσους στρίβουν (σήμανση στην άσφαλτο) και η δεξιά για όσους πάνε ευθεία ή δεξιά. Κάθομαι στη μεσαία για να πάω αριστερά. Ανοίγει πράσινο για ευθεία ενώ για αριστερά ακόμα κόκκινο. Ακούω από πίσω μου τον κακό χαμό από κόρνες. Τι έφταιγε; Η δεξιά λωρίδα ήταν κατειλημμένη από παρκαρισμένα. Ούτε δίμηνο δεν οδηγάω και προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου ανά 10 λεπτά και να κάνω όσα έχω μάθει. Δε γεννήθηκα οδηγός ράλλυ. Όλοι στους ίδιους δρόμους μαθανε να οδηγανε. Όποιος/α βιάζεται, ας περάσει από πάνω μου Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από panostom 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις