Razgriz Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, ifaist είπε Γιατι σε προσπερασε απο την μεσαια λωριδα ? Καθημερινα το συναντω αυτο το πραγμα... Και ναι μου σπατε τα @@ εσεις που νομιζεται οτι οι δρομοι σας ανηκουν (ναι ειναι η αντιθετη αποψη οσων τρεχουν) και οτι επειδη πηγαινετε κοντα στο οριο ταχυτητας ειναι ΟΚ να ειστε στο αριστερο ρευμα. Οχιιιιι.... Εισαι Εγνατια οδο και πηγαινεις με 120χλμ/ω θελω να σε περασω, ρε φιλε, γιατι ? Γιατι θελω να παω με 150. Γιατι πατας συνεχεια φρενα και δε σε θελω μπροστα μου, Γιατι εισαι κοπελα/γερος/γρια και δε σε εμπιστευομαι μπροστα μου. Γιατι ειναι 7 ωρα το πρωι ή 6 το απογευμα και δεν εχεις αναψει τα φωτα, γιατι εχεις περιεργο αμαξι και δε βλεπω μπροστα στον δρομο (οποτε πρεπει να σε εμπιστευτω ή να αφησω μεγαλη αποσταση ασφαλειας) Γιατι κλανει το γατι... Κανε στην ακρη μωρε, οδηγας, εχε το νου σου στην οδηγηση και στο δρομο. Κοιτα τους διαβολεμενους καθρεφτες, δεν ειναι εκει για να φτιαχνεις το κραγιον σου. Με βλεπεις να ερχομαι??? στην μπαντα !!! Δε θελεις ? καλως καλως καλως... Θα σε περασω απο την μεσαια λωριδα και πηγαινε μετα στην δουλεια να λες ιστοριες για τους Ελληναραδες οδηγους. Τελος, αυτο που εγινε ενα μικρο ατυχημα ή κοβουν χορτα ή επαθε καποιος λαστιχο ή ή ή ή... και σταματατε για να δειτε ποσο μου σπαει τα νευρα! Απιστευτο χαος και μποτιλιαρισμα σε 3 λωριδες χωρις λογο!!!! χαμηλωσε ταχυτητα ΟΚ, μη σταματας το διαβολεμενο το αυτοκινητο , μην πατας φρενα !!! Ακολουθα την ροη της κινησης και ριξε μια κλεφτη ματιά αν τοσο σε καιει. Αφηστε το φρενο , κρατησε λογικες αποστασεις και κοιτατε το δρομο και τους καθρεφτες σας και ολα θα πανε λιγο καλυτερα. Φιλε, @JohnConstantine δε σε ξερω , δε με ξερεις. Δεν ξερω πως οδηγας και τουμπαλιν... Τιποτα απο τα παραπανω δε σε αφορουν, απλα αδραξα την ευκαιρια να πω και εγω το πονο μου! Το οτι υπαρχουν καγκουρες στους δρομους δε θα το αρνηθω, καθως και παπουδια που δεν θα επρεπε να οδηγουν. Anyways... 🎅 Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου. Θέλω να σε κάνω παρέα φίλε. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, JohnConstantine είπε Η οτι οταν εισαι σε εθνικη οδο δεν μπορεις να προσπερνας ουτε απο την Λεα ουτε απο τερμα δεξια; Τι ειναι τοσο ακατανοητο; Και κάπου εδώ κολλάει το προηγούμενό μου μήνυμα για την παράνοια της προσπέρασης. Ένα αμάξι κινείται στην αριστερή με 105 χλμ. Ένα άλλο αμάξι κινείται στην μεσαία (ή δεξιά, το ίδιο είναι) με 110 χλμ. Προφανές είναι ότι μετά από λίγο το δεύτερο αμάξι θα βρίσκεται πιο μπροστά από το πρώτο. Θα πρέπει λοιπόν το δεύτερο αμάξι να το σταματήσουν και ο οδηγός να συλληφθεί/φάει πρόστιμο ή δεν ξέρω τι άλλο? Θεωρείται αυτό προσπέραση και άρα πρέπει να απαγορευτεί ενώ ήταν απλά στην λωρίδα του? Και μετά έρχεται και η παράνοια με το ότι η αριστερή είναι μόνο για προσπέραση. Αν απλά είσαι στην λωρίδα σου (αριστερή) και πας λίγο πιο γρήγορα από τους άλλους και βρεθείς πιο μπροστά από αυτούς, έκανες προσπέραση και καλά κάνεις και είσαι στην αριστερή ή μήπως δεν είναι προσπέραση και πρέπει κάθε φορά που περνάς ένα αμάξι να κάνεις δεξιά για να μπεις μπροστά του (για να θεωρηθεί προσπέραση και να μπορείς να χρησιμοποιείς νόμιμα την αριστερή) και μετά στο επόμενο αμάξι να ξανακάνεις αριστερά με φλας και μετά πάλι δεξιά να μπεις μπροστά του και ούτω καθεξής έχοντας κάνει 300 μανούβρες μέσα σε 30-40 χιλιόμετρα? Για μένα η μόνη καθαρή περίπτωση προσπέρασης είναι όταν είσαι πίσω από κάποιον, βγάζεις φλας αριστερά, μπαίνεις στο αντίθετο ρεύμα, και μετά βγάζεις φλας δεξιά και μπαίνεις μπροστά του. Στις εθνικές οδούς ειδικά όταν έχουν πολλές λωρίδες το να είσαι πίσω από κάποιον και μετά να βρεθείς μπροστά του είναι κάτι που δεν συμβαίνει συνέχεια, και όταν συμβαίνει δεν είναι ξεκάθαρο αν θεωρείται προσπέραση ή όχι 1
ifaist Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Razgriz είπε Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου. Θέλω να σε κάνω παρέα φίλε. Σε βαζω μια κοντριτσα αμα γουσταρεις.... 😂 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από ifaist 1
Razgriz Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, ifaist είπε Σε βαζω μια κοντριτσα αμα γουσταρεις.... 😂 Μέσα Το πρόβλημα με τον Έλληνα οδηγό όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω είναι οτι φαίρεται σαν ρομπότ. Έχει διαβάσει/ του έχουν πει μερικά πράγματα για τον κοκ και πιστεύει οτι ο δρόμος λειτουργεί έτσι. Κυριως δεν έχει το νου του... απλά τους νόμους του. Περιμένω κράξιμο για το πόσο επικίνδυνος είμαι για την κοινωνια απο τους άριστους οδηγούς του φορουμ.
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δεν εχει νοημα .... καλες προσπεράσεις και καλα γκαζια για να πας 100 μετρα πιο μπροστα με κινδυνο της ζωης σου 5
l337 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Razgriz είπε Μέσα Το πρόβλημα με τον Έλληνα οδηγό όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω είναι οτι φαίρεται σαν ρομπότ. Έχει διαβάσει/ του έχουν πει μερικά πράγματα για τον κοκ και πιστεύει οτι ο δρόμος λειτουργεί έτσι. Κυριως δεν έχει το νου του... απλά τους νόμους του. Περιμένω κράξιμο για το πόσο επικίνδυνος είμαι για την κοινωνια απο τους άριστους οδηγούς του φορουμ. Χάσιμο χρόνου. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Το πρόβλημα με τους οδηγούς είναι ο ελλειπής έλεγχος. Σε χώρες του εξωτερικού που υπάρχει, μετά από 2-3 φορές δεν υπάρχει μα μου σου του, απλά το αποδέχονται.
barimagas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην Γερμανία σε παιρναγε audi rs6, με 200, εφόσον υπήρχε κενό, έμπαινε μέσαια και δεξιά λωρίδα. Πιο κάτω ξανά προσπέραση αριστερά και ξανά δεξιά. Στο ελαντα, Αττική οδό προς αεροδρόμιο 110, 120 αριστερή λωρίδα μόνιμα, με κίνηση αλλά 4-5 αυτοκίνητα πίσω. Κάνε στην άκρη ρε διαολε... βρωμάει και καυσαεριλα το σαπακι σου... Έχει καταντήσει η αριστερή λωρίδα, και η λωρίδα έκτακτης ανάγκης η γρηγορότερη από όλες. Ανάποδα δηλαδή, λες και ήρθαμε από την Αγγλία ενα πράμα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από barimagas 2
RcManiac Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Άρθρο 29 του Κ.Ο.Κ. «Κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σήραγγες» Παράγραφος 4. «Σε αυτοκινητόδρομους ή οδούς ταχείας κυκλοφορίας τριών ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας προς την αυτή κατεύθυνση απαγορεύεται στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόννους, των λεωφορείων ή των συνδυασμών οχημάτων (συρμών), μήκους μεγαλύτερου των 7 μέτρων, να καταλαμβάνουν άλλη λωρίδα εκτός των δύο πλησιέστερων προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος. Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης.». Αφού το λέει ξεκάθαρα στον ΚΟΚ, τι λέτε το μακρύ και το κοντό σας περί αριστερής λωρίδας ? 6
barimagas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Προφανώς μιλάμε για καθεστώς μη κυκλοφοριακή συμφορησης. Που κυκλοφοριακή συμφωρηση σημαίνει ο ένας πίσω από τον άλλο σε ασφαλή απόσταση και όχι ένα αμάξι κάθε 500 μέτρα.
RcManiac Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, barimagas είπε Προφανώς μιλάμε για καθεστώς μη κυκλοφοριακή συμφόρησης. Που κυκλοφοριακή συμφόρηση σημαίνει ο ένας πίσω από τον άλλο σε ασφαλή απόσταση και όχι ένα αμάξι κάθε 500 μέτρα. Αν μιλάμε για κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν θα μπορούσε να κάνει προσπέραση από δεξιά όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στον αστικό ιστό. Και μια βόλτα να κάνεις στο λεκανοπέδιο θα σε πείσει, κινητό (και μηνύματα γ@μω) χωρίς ανοιχτή ακρόαση, παραβίαση στοπ, σφήνες, βαθιά κόκκινα που αγνοούνται και άλλα. Αυτά σκοτώνουν κόσμο, αυτά αφήνουν ανάπηρους. Δολοφόνος είναι αυτός που καίει κόκκινο γιατί "προλαβαίνω μωρε", όχι αυτός που πάει 140 σε αυτοκινητόδρομο με (εισπρακτικού χαρακτήρα) όριο 120. Κι επιτέλους μάθετε να χρησιμοποιείτε την δεξια λωρίδα, δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις στην Εθνική για Θεσσαλονίκη και πριν ή μετά τα διόδια στον Α. Στέφανο να μη πετύχεις θειά ή τύπο με hybrid να πάει 50 στη μεσαία λωρίδα. Το να πάς υπερβολικά αργά σε ένα δρόμο, να μη προχωράς όταν έχεις προτεραιότητα σε διασταύρωση και το κοντινότερο αμάξι 1χλμ μακριά, να μη μπαίνεις σε κυκλική πορεία όταν πρέπει, το να φοβάσαι γενικά και τη σκιά σου στο δρόμο σε κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ με τον κάγκουρα που κάνει σφήνες στην Ιερά Οδό. Γιατί πέρα απο τη σύγχυση που προκαλείς σε άλλους οδηγούς, άμα τρέμεις πίσω απο το τιμόνι τη μαλακία θα την κάνεις, μια μέρα θα κοιτάς την ταχύτητα στο καντράν μη τυχόν και πας 5χλμ παραπάνω και θα κάψεις το στόπ και θα στείλεις κάποιον στην καλή περίπτωση στο ΚΑΤ, στην κακή στον άλλο κόσμο. 7
GoMaR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Δεν εχει νοημα .... καλες προσπεράσεις και καλα γκαζια για να πας 100 μετρα πιο μπροστα με κινδυνο της ζωης σου Με κίνδυνο της ζωής του άλλου άτυχου οδηγού εννοείς.
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Ελπιζω ο οδηγαρας να παει μονος του χωρις "παραπλευρες απωλειες" ...
headbanger Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 στο αρχικό 1ο ποστ, φίλε μέχρι τα 25 μου ήμουν Ελλάδα. μηχανάκι στα 14, δίπλωμα στα 18, κτλπ. Κάνω τον πρόλογο, γιατι εδώ και 8 χρόνια είμαι Καναδά. Οργώνω την ήπειρο με μοτοσυκλέτα τα καλοκαίρια, αλλά στην γενέτειρα μου φοβάμαι πλέον να καβαλήσω δίτροχο. Καί οταν έρχομαι τα καλοκαίρια και οδηγώ, απορώ πλέον πως η κοινωνία επιτρέπει και επιβραβέβει μερικές φορές τέτοιες συμπεριφορές 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις