Προς το περιεχόμενο

Eλληναρας στο τιμονι και ο χαρος;;;;;;;

JohnConstantine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, tornado είπε

εγω παντως εχω πανω απο 20 χρονια διπλωμα, και δεν εχω - ακομα - ιστορικο τρακαρισματος,

ειτε να φταιω ειτε οχι.

Ο λογος? ισως να ειμαι τυχερος αλλα κυριως οδηγω προσεχοντας συνεχως τι παιζει γυρω μου περιμετρικα.

Σε καθε στενο ασχετος STOP σταματω και ελεγχω για να περασω.

Σε καθε εξυπνακια βιαστικο παραχωρω προτεραιοτητα ειτε εχω ειτε δεν εχω.

Προσεχω ιδιαιτερα τους ταριφες μπροστα μου μηπως σταματησουν να παρουν πελατη πατωντας φρενο στη μεση του δρομου.

Το φαναρι οταν ανοιγει πρασινο, ξεκιναω μεν, αλλα παντα τσεκαρω για τυχον παραβιασεις απο το αντιστοιχο κοκκινο.

Δεν με ενδιαφερει αν εχω προτεραιοτητα, με ενδιαφερει να μην εμπλακω σε τρακαρισμα ακομα και αν ο αλλος ειναι πολυ ηλιθιος

παιρνω τα μετρα μου και κρατιεμαι μακρια του.

Καλως η οχι μεχρι στιγμης το συστημα δουλευει και ειμαι με μηδεν τρακαρισματα, αυτο για μενα ειναι το ζουμι και ετσι συνεχιζω, ελπιζω για τα οσα χρονια οδηγησης μου μενουν.

Χαιρετε,

Εχω υιοθετήσει το παραπανω συστημα και εγω με καποιες διαφορες.. Στα στενα-διασταυρωσεις  κοβω και δε σταματατω με φρενο.. 

και δεν πρεπει να δινεις προτεραιοτητα κατα το δοκουν. Κατα εμε ειναι λαθος και εξηγω με 2 πραγματικα παραδειγματα.

1. Καθημερινα διασχιζω ενα δρομο μηκους 1-2 χλμ. ο οποιος οδηγει στην Εγνατια οδο. Παραπανω απο την μεση αυτου του δρομου υπαρχει ενας στενο που σου γλυτωνει την μιση κινηση-μποτιλιαρισμα. Αρκετοι οδηγοι σταματουν με φρενο και παραχωρουν προτεραιοτητα σε 5-6 αμαξια που εχουν μαζευτει σε αυτο το στενο. Δηλ. διακοπτουν την κυρια ροη της κυκλοφοριας με αποτελεσμα 100αδες αμαξια πισω τους να κανουν το ιδιο πραγμα - να ακινοτοποιουν τα αυτοκινητα τους. Αυτο το φαινεμενο αν το δεις σαν εξωτερικος παρατηρητης μοιαζει μαγικο., και ειναι ο κυριος παραγοντας που δημιουργει μποτιλιαρισμα, με συνεπειες εκνευρισμο, αγχος κτλ κτλ και φυσικα ατυχηματα.

2. Την προηγουμενη Black Friday εκανα την mlkia και πηγα μεσα απο την πολη. Περασα μπροστα απο ενα εμπορικο το οποιο εχει εξωτερικο παρκινγκ απεναντι του αλλα και εσωτερικο-υπογειο. Τα 2 αυτα παρκινγ μοιραζονται τον ιδιο δρομο και εχουν την πυλη-εισοδο σε αυτο το δρομο, ομως σε αντιθετα ρευματα. Οποτε αν μπορειτε να το φανταστειτε , ενα ορθογωνιο που στην πανω αριστερη γωνια του εχει μια εισοδο για παρκινγ και επισης στην κατω δεξια αλλη μια εισοδο για το αλλο. Στην μεση του ορθογωνιου τη διασχίζει ενας δρομος οπου και βρισκομουν. Γινοταν χαμος απο κινηση και καποιοι παραχωρησαν  ταυτοχρονα προτεραιοτητα σε 2 αυτοκινητα που βγαιναν απο τα 2 αυτα παρκινγκ. Το αποτελεσμα φαυλος κυκλος. Ακινοτοποιηθηκαμε σε εκεινο το μερος. Το αυτοκινητο απο την πανω αριστερη γωνια ηθελε να στριψει αριστερα οποτε μπλοκαρε το δρομο γτ ηταν κατα μηκος του. Το αυτοκινητο της κατω δεξια γωνιας , ηθελε να παει αριστερα οποτε εκανε το ιδιο, μπλοκαρε την κινηση και στα 2 ρευματα.. Η αποσταση των 2 εισοδων πρεπει να ηταν λιγοτερο απο 500 μετρα. 

Εμεινα εκει για 15 λεπτα... Δεν αντεξα (...καθως εχω μαθει σε αντιστοιχες περιπτωσεις να κανω προσπεραση απο δεξια , να παιζω φωτα και φυσικα κορνα ,χο χο χο 🎅 )

Βγηκα εξω απο το αυτοκινητο και αφου διαπιστωσα το παραπανω , χτυπουσα τζαμι και παρακαλουσα να κινησουν το αυτοκινητο τους 10 εκ. πιο μπροστα, απο τα 20εκ που ειχαν αφησει. Μερικοι ηταν ανενδοτοι , καποιοι αλλοι με νιωθαν με την μια... μετα απο 20-25 αυτοκινητα δημιουργηθηκε ο απαραιτητος χωρος για να ξεμπλοκαρουμε... 

Αν εισασταν καποιος οδηγος που επωφεληθηκε απο αυτη μου την πραξη, μπορειτε να με ευχαρίστησετε τωρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γενικώς επικρατεί μια χαώδης κατάσταση η οποία διαιωνίζεται και από τα νέα παιδιά και τους νέους άντρες και γυναίκες.

Είναι πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται κυρίως οι γονείς, αλλά επειδή δεν μπορούμε να τα ρίχουμε όλα στους μεγαλύτερους, προφανώς πρέπει να καταλάβουμε ότι και εμείς -οι νεότερες γενιές- έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη στην τελική.

Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τί κάνει ο ίδιος, και όχι να συγκρίνει τον εαυτό του με τα χειρότερα.

Πρέπει να συγκρινόμαστε με τα καλύτερα. Αλλιώς δεν πάμε μπροστά.

Καλησπέρα σας.

2 ώρες πριν, ifaist είπε

και φυσικα ατυχηματα.

Καλησπερα και απο εμενα,

απο το πολυ ενδιαφερον ποστ σου (και μαλιστα περιγραφει ιστοριες καθημερινης τρελας που ζουμε αρκετοι) κρατησα το παραπανω.

Οσο και να βριζω με διαφορους οπως αυτους που περιγραφεις, η πρωτη μου επιλογη ειναι να αποφυγω ατυχημα.

Συνηθως ειμαι και αρκετα κουλ και υπομονετικος, κατι απαραιτητο αν οδηγας στην αθηνα.

Εχω μαθει μετα απο χρονια, οτι δεν κερδιζω κατι αν φτασω 5 λεπτα νωριτερα σπιτι μου.

Αστους να πλακωνονται και να στριμωχνονται για να φτασουν στο φαναρι πρωτοι, δεν πειραζει εγω θα φτασω τελευταιος σπιτι μου,

αλλα ασφαλης και η μερα μου θα κλεισει ομορφα και ωραια...

Εχω και οθονη με android 7" και πλεον βαζω μουσικα βιντεο, η οτι αλλο βρω για να περναει η ωρα μου χαλαρα οταν οι αλλοι ουρλιαζουν

για να χωθουν στο πουθενα....

Καληνυχτα και παντα ξεκιναμε με προτεραιοτητα να φτασουμε ασφαλεις εκει που παμε :)

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/12/2019 στις 11:03 ΜΜ, 1988panos2171 είπε

Για Ελλάδα όντως εκεί είστε αλλού, ξεπερνάτε και τους Πελοποννήσιους. Βέβαια όλα αυτά τα ξεχνάς αν οδηγήσεις Βουλγαρία...

Γραψε ακυρο. Ελα να παμε 2-3 φορες ηρακλειο-χανια και αν δεν κλεισεις τα ματια σου 5-6 φορες, και να λες απο μεσα σου "πεθανα", ο,τι θες. μονο οι κατσικες στο δρομο, οι αποτομες στροφες με ασφαλτο του 1980 και οι παραδρομοι που ξεφυτρωνουν στη μεση των στροφων φτανουν. Για να μην πιασω τους αλλους οδηγους και τις απιθανες εξοδους που περνας κανονικα και κυριος το αλλο ρευμα.

ΥΓ σωστος τιτλος θα ηταν, πιανει ο ελληνας το τιμονι, φευγει ο χαρος μεταναστης

Επεξ/σία από alkis13
  • Like 2

Εχω περιταστατικο, τουριστρια, αρκετα φοβιτσιαρα να το πω, συνεσταλμενη σε μεγιστο βαθμο να το πω, ενικοιαζει αυτοκινητο απο αεροδρομιο ηρακλειου να παει καβρο, 100 χλμ προς χανια περιπου, φτανει στο ξενοδοχειο, μιλουσε σπαστα αγγλικα, γαλλιδα. Καλει η ρεσεψιονιστ, η κυρια θελει να ακυρωσει την ενικοιαση, ελατε να μαζεψετε το αμαξι και θα πληρωσει το κοστος :P

Εκλεγε και μαλιστα ελεγε με εμφαση οτι εμενα η ζωη μου ειναι ωραια για να πεθανω σε αυτους τους δρομους :P

Αδικο δε της δινω (γαρ 50+ νεκροι βοακ 2019), αλλα  μια μικρη δοση υπερβολης την ειχε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, alkis13 είπε

Εχω περιταστατικο, τουριστρια, αρκετα φοβιτσιαρα να το πω, συνεσταλμενη σε μεγιστο βαθμο να το πω, ενικοιαζει αυτοκινητο απο αεροδρομιο ηρακλειου να παει καβρο, 100 χλμ προς χανια περιπου, φτανει στο ξενοδοχειο, μιλουσε σπαστα αγγλικα, γαλλιδα. Καλει η ρεσεψιονιστ, η κυρια θελει να ακυρωσει την ενικοιαση, ελατε να μαζεψετε το αμαξι και θα πληρωσει το κοστος :P

Εκλεγε και μαλιστα ελεγε με εμφαση οτι εμενα η ζωη μου ειναι ωραια για να πεθανω σε αυτους τους δρομους :P

Αδικο δε της δινω (γαρ 50+ νεκροι βοακ 2019), αλλα  μια μικρη δοση υπερβολης την ειχε.

για τον TS αυτη ειναι καλη οδηγος οπως και για πολλες τηλεπερσονες που βγαινουν στα καναλια και παραδιδουν μαθηματα σωστης οδηγικης συμπεριφορας. Δεν θα επρεπε ποτε να εχει παρει διπλωμα αν φοβαται να οδηγησει η αν παντα πιστευει οτι θα εχει ηλιο δεν θα βρεχει και θα μπορει να πηγαινει ανετα και χαλαρα καπου. Γι αυτο και οταν πεφτει μια σταγονα βροχη απο το πουθενα δημιουργειτε μποτιλιαρισμα γτ πηγαινουν με 60 ενω μπορουν 100 και το φρενο κανει υπερωριες απο τη συνεχομενη κριση, αμα ειναι και νυχτα αστο  40-50 δεξια στην εθνικη, οταν εχει δε χιονισει εκει βλεπεις αυτους του δηθεν καλους οδηγους να κυκλοφορουνε με ενα τονο χιονι πανω γτ δεν το εχουν καθαρισει αλλα πηγαινουν με 5 γτ δε βλεπουν την τυφλα τους κοκ.

Επειδη βλεπω αρκετους να το παιζουν υπερανω και να μην βιαζονται εχω να πω οτι δεν εχουμε ολοι τα ιδια προγραμματα ουτε μας τα εφερε ολους η ζωη τοσο καλα για να ειαμστε τοσο χαλαροι και ανετοι. Απο την αλη το ξαναλεω οταν ανεβαινεις στο τιμονι δεν ειναι για να εισαι χαλαρα , οσο το ακουω τοσο ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι μου για την ανευθυνοτητα που σας διακατεχει, αν θελετε χαλαρα πηγαινετε σε μια καφετερια καντε ενα μασαζ αλλα οχι οταν οδηγατε.

Επεξ/σία από dancer

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/12/2019 στις 9:38 ΜΜ, ELTASSOS είπε

Ο ελληνας ειναι ο καλυτετος και πιο τυπικος οδηγος εκτος ελλαδος....δεν φταιει ο ελληνας , αυτο το μπου...λο φταιει φαυλος κυκλος

...γιατί εδώ πηγαίνει σε φίλο αστυνομικό ή πολιτικό για να του σβήσουν τα πρόστιμα. Ξηλώνει τις κάμερες γιατί είναι ακτιβιστής-υπερασπιστής των προσωπικών δεδομένων.

Μετά κατηγορεί το κατεστημένο και τις ξένες δυνάμεις και το "μπου..λο" για να νιώσει ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη.

Στο εξωτερικό τρώει πρόστιμα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενώ έχει και την κατακραυγή των ντόπιων που τον βλέπουν σε εξωγήινο. Γι' αυτό είναι "καλός" στο εξωτερικό.

Στις 6/12/2019 στις 12:38 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στον αστικό ιστό. Και μια βόλτα να κάνεις στο λεκανοπέδιο θα σε πείσει, κινητό (και μηνύματα γ@μω) χωρίς ανοιχτή ακρόαση, παραβίαση στοπ, σφήνες, βαθιά κόκκινα που αγνοούνται και άλλα. Αυτά σκοτώνουν κόσμο, αυτά αφήνουν ανάπηρους. Δολοφόνος είναι αυτός που καίει κόκκινο γιατί "προλαβαίνω μωρε", όχι αυτός που πάει 140 σε αυτοκινητόδρομο με (εισπρακτικού χαρακτήρα) όριο 120. 

Κι επιτέλους μάθετε να χρησιμοποιείτε την δεξια λωρίδα, δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις στην Εθνική για Θεσσαλονίκη και πριν ή μετά τα διόδια στον Α. Στέφανο να μη πετύχεις θειά ή τύπο με hybrid να πάει 50 στη μεσαία λωρίδα. Το να πάς υπερβολικά αργά σε ένα δρόμο, να μη προχωράς όταν έχεις προτεραιότητα σε διασταύρωση και το κοντινότερο αμάξι 1χλμ μακριά, να μη μπαίνεις σε κυκλική πορεία όταν πρέπει, το να φοβάσαι γενικά και τη σκιά σου στο δρόμο σε κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ με τον κάγκουρα που κάνει σφήνες στην Ιερά Οδό. Γιατί πέρα απο τη σύγχυση που προκαλείς σε άλλους οδηγούς, άμα τρέμεις πίσω απο το τιμόνι τη μαλακία θα την κάνεις, μια μέρα θα κοιτάς την ταχύτητα στο καντράν μη τυχόν και πας 5χλμ παραπάνω και θα κάψεις το στόπ και θα στείλεις κάποιον στην καλή περίπτωση στο ΚΑΤ, στην κακή στον άλλο κόσμο. 

Σε αυτό το θέμα και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους.

Προφανώς και δεν πρέπει να κάθεσαι αριστερά με 50-90χλμ/ώρα

Όταν όμως τρέχεις με 120... έχεις δεξιά σου σειρά αυτοκινήτων δεν είναι λογικό να πρέπει να αλλάξεις λωρίδα γιατί κορνάρει ο πίσω που πάει με 170...

Επεξ/σία από The_Judas

Το θέμα της αριστερής είναι μεγάλος καρκίνος. Ακόμα και μέσα στην πόλη βλέπεις ότι αριστερή και μεσαία  είναι πήχτρα και η δεξιά άδεια.

Επίσης ΚΤΗΝΗ βγάζουμε ΦΛΑΣ κάθε φορά που αλλάζουμε λωρίδα ή στρίβουμε. 

Επίσης ΚΤΗΝΗ προσέχουμε που παρκάρουμε. Δεν το βάζουμε στο χιλιοστό από τον μπροστινό ακόμα και σε άδειο δρόμο, ούτε μπροστά στην πυλωτή του άλλου. 

Τροχαία υπάρχει? 

• Like 3

1 ώρα πριν, dancer είπε

για τον TS αυτη ειναι καλη οδηγος οπως και για πολλες τηλεπερσονες που βγαινουν στα καναλια και παραδιδουν μαθηματα σωστης οδηγικης συμπεριφορας. Δεν θα επρεπε ποτε να εχει παρει διπλωμα αν φοβαται να οδηγησει η αν παντα πιστευει οτι θα εχει ηλιο δεν θα βρεχει και θα μπορει να πηγαινει ανετα και χαλαρα καπου. Γι αυτο και οταν πεφτει μια σταγονα βροχη απο το πουθενα δημιουργειτε μποτιλιαρισμα γτ πηγαινουν με 60 ενω μπορουν 100 και το φρενο κανει υπερωριες απο τη συνεχομενη κριση, αμα ειναι και νυχτα αστο  40-50 δεξια στην εθνικη, οταν εχει δε χιονισει εκει βλεπεις αυτους του δηθεν καλους οδηγους να κυκλοφορουνε με ενα τονο χιονι πανω γτ δεν το εχουν καθαρισει αλλα πηγαινουν με 5 γτ δε βλεπουν την τυφλα τους κοκ.

Επειδη βλεπω αρκετους να το παιζουν υπερανω και να μην βιαζονται εχω να πω οτι δεν εχουμε ολοι τα ιδια προγραμματα ουτε μας τα εφερε ολους η ζωη τοσο καλα για να ειαμστε τοσο χαλαροι και ανετοι. Απο την αλη το ξαναλεω οταν ανεβαινεις στο τιμονι δεν ειναι για να εισαι χαλαρα , οσο το ακουω τοσο ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι μου για την ανευθυνοτητα που σας διακατεχει, αν θελετε χαλαρα πηγαινετε σε μια καφετερια καντε ενα μασαζ αλλα οχι οταν οδηγατε.

Δηλαδή κάποιος που φοβάται να οδηγήσει , σημαίνει πως δεν πρέπει να οδηγάει; Ο δρόμος είναι για ολους, αρκεί να σέβονται και να τηρούν τους βασικούς κανόνες. Αν φοβάται, θα πιάνει τη δεξιά λωρίδα και θα πηγαίνει μόνιμα με 70. Θα ξεκινάει 20 λεπτά νωρίτερα για τη δουλειά της για να διαχειριστεί την κατάσταση και να μη βιάζεται οδηγώντας με τρόπο που δε μπορεί να υποστηρίξει κλπ

Το να οδηγάς σήμερα, θεωρώ, είναι βασική γνώση που πρέπει να έχουν όλοι. Όπως θα θεωρείται σε μερικά χρόνια, το να χρησιμοποιείς ΗΥ.

Παράδειγμα; Εγώ. Μου πήρε από τα 18 μέχρι τα 24 που είμαι σήμερα, να αντιμετωπίσω το φόβο που είχα. "Έδεσε" το μυαλό μου και πήρα το δίπλωμα τη στιγμή που θεώρησα κατάλληλη. Το επίπεδο που θα φτάσει η οδήγηση μου θα το δείξει το μέλλον κι η εμπειρία. Αλλά δε θεωρώ ότι μου απαγορεύεται να χρησιμοποιώ το δρόμο.

Ευτυχώς διανθιζω το λεξιλόγιο μου από διάφορους που βλέπουν το "Ν" , αλλά προσπαθούν να περάσουν από πάνω μου. Όταν το επιτρέπει ο δρόμος, κάνω δεξιά και τους αφήνω να με προσπεράσουν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...