Προς το περιεχόμενο

χαλασμενος δίσκος


Rumpelstiltskin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μου δώσανε ένα δίσκο ο οποιος περιεχει αρχεία που ο ιδιοκτήτης θελει να σωσει (φωτογραφίες κυρίως). ο δίσκος είναι εξωτερικός. Δε μου δώσανε καλωδια κτλ οποτε το μονο που μπορουσα να κανω ειναι να το συνδεσω ως εσωτερικό μπας και τον αναγνωρίσει ο υπολογιστής. το θεμα μου ειναι πως δε κανει mount ο δισκος για να μπορεσω να εχω προσβαση στα αρχεια. 

δοκιμασα με ubuntu και με mint. αυτη τη στιγμη εχω ανοιχτό το disks σε ubuntu και μου εμφανιζει τις ακολουθες εικονες, καμία βοηθεια για το τι μπορω να κανω μπας και σωσω τιποτα απο τα αρχεια; 

Screenshot from 2019-12-04 14-00-12.png

Screenshot from 2019-12-04 14-01-47.png

Επεξ/σία από Rumpelstiltskin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το gparted σου λεει αυτα, τοτε ειναι ασχημα τα πραγματα. Αν δεν εχει πεθανει ο δισκος, δοκιμασε να τον φορμαρεις σε ntfs απο το gparted και μετα να σωσεις οτι σωζεται με το photorec. Αν δεν στον φορμαρει το gparted και λεει τα δικα του, πεθανε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

3508 bad sectors λέει..  Τι θες να κάνεις ακριβώς???? 

Δύσκολα τα πράγματα, ο δίσκος έδινε σίγουρα  από καιρό συμπτώματα αλλά τα παρεβλεπε ο ιδιοκτήτης, τώρα μου φαίνεται λίγο αργά. Μακάρι να βγάλεις άκρη 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέξε ένα fdisk -l /dev/sda και ένα smartctl -a /dev/sda και πέταξε μας την έξοδο. Μήπως έγινε κάποια χαζομάρα και μπορείς να ανακτήσεις το FS.  Αν όχι, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέξεις το photorec που πρότεινε ο jim_p το οποίο θα σου ανακτήσει όλα τα αρχεία χωρίς όμως να έχουν ονόματα.

Edit: Ωπ, είδα το νέο μήνυμα του sstratos χωρίς να προσέξω πότε άνοιξε το νήμα. Δύσκολα ο OP να ασχολείται ακόμη από τον Δεκέμβριο του 2019.

Επεξ/σία από imitheos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως το παράτησα. ίσως καποια στιγμή που θα έχω χρόνο (και θα είμαι και εκει, γιατι ειναι σε αλλη πόλη ο δίσκος οπότε για λίγες μερες ήμουν εκει) να ξανασχοληθώ. αν βγει κατι θα ενημέρωσω εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...