Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

θέλω να διαθέσω 300-350€ για αντικατάσταση πλυντηριου.

ακούω για αξιόπιστες μαρκες τις bosch, pitsos, siemens, aeg, morris και λέω να επιλέξω 7άρι κάδο (7kg) μιας και είμαστε 4μελής οικογένεια και τώρα με τον 5άρι μπαίνει πλυντήριο κάθε μέρα.

γνωρίζει κανείς;;; μπορείτε να μου προτείνεται αξιόπιστο κατασκευαστή ή μάρκα μετά απο χρήση;;;;

Επεξ/σία από batman_gardiki
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Siemens, Bosch , LG είναι καλές επιλογές.  Υπάρχουν και 8kg σε αυτά τα χρήματα.

Εγώ έχω αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/15951690/LG-FH2J3TDN0.html

Να κοιτάξεις να είναι Α+++ και να έχει καλή απόδοση στυψίματος (και αρκετές στροφές).

ορισμένα δίνουν και 10 χρόνια εγγύηση στο μοτερ (με online δήλωση του προιόντος)

Επίσης καλό είναι να έχει αρκετά προγράμματα... αν και στην πράξη θα χρησιμοποιείς τελικά 2-3 από τα 10...

• Like 1
Δημοσ.

bosch pitsos siemens σε αυτη την τιμή ειναι το ίδιο πλυντηριο με διαφορετικο σχέδιο η χρωμα στα λαμπακια. ιδια μαρκα ειναι, 99% ιδια προιοντα. lg λένε οτι ειναι τοπ στα πλυντηρια, εγω ενα που εχω ειναι μια χαρα παντως. aeg λογικά δεν φτιαχνει τιποτα στην γερμανια, τουρκικα?! δεν ξερω παντως δεν θα επαιρνα, δεν εχω καλες εμπειριες. morris σιγουρα δεν θα επαιρνα για τους ιδιους λογους. αν θες κατι καλο παντως τα λεφτα ειναι λίγα. το πλυντηριο σαν συσκευη ειναι πιο ευπαθης και το 450άρι για οικογένια θα ηταν πιο λογικο budget. στα λεφτα που κοιτας θα έπαιρνα μάλλον κορεάτικο. ισως καποιο γερμανικο αν ειχε καλες κριτικες. παντως να ξερεις οτι (ισως ηταν παντα ετσι) ενα 8κιλο σε πολλα προγράμματα απαιτει 3-4 κιλα και οχι 8!

Δημοσ.

Bosch, Pitsos, Siemens, Neff, Gaggenau κλπ : μία εταιρεία

Elextrolux, AEG, Zanussi : μία εταιρεία

LG

Morris : ελληνική μάρκα φασόν συσκευών, δεν είναι κατασκευαστής, δεν είναι πολυεθνική επωνυμία

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

aeg λογικά δεν φτιαχνει τιποτα στην γερμανια, τουρκικα?

Και πολλά από τα ΠΙΤΣΟΣ, Μπος κλπ φτιάχνονται πλέον Τουρκία. Κάποια άλλα φτιάχνονται πολωνία.

Η AEG αν δεν κάνω λάθος έχει εξαγοραστεί από Σουηδούς - κατασκευή δεν έχω ιδέα που κάνουν.

Γενικά πολλές μάρκες, ειδικά στα οικονομικά τους μοντέλα, τα φτιάχνουν στην Τουρκία.

Επεξ/σία από djcat
Δημοσ.

αρα ποια μάρκα εμπιστευόματε;; απο οτι καταλαβαίνω πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε pistos/siemens/bosch  ή LG

ειναι κάποια που δεν βγάζει πολλές βλάβες;;;

εγγυηση δινουν όλοι την ιδια;; τι πρέπει να προσέξω;;

τα 7 ή 8 κιλά είναι οκ σαν κάδος λαμβάνοντας υποψιν την επιβάρυνση μηχανής κτλ;;

Δημοσ.
19 ώρες πριν, batman_gardiki είπε

Καλησπέρα.

θέλω να διαθέσω 300-350€ για αντικατάσταση πλυντηριου.

ακούω για αξιόπιστες μαρκες τις bosch, pitsos, siemens, aeg, morris και λέω να επιλέξω 7άρι κάδο (7kg) μιας και είμαστε 4μελής οικογένεια και τώρα με τον 5άρι μπαίνει πλυντήριο κάθε μέρα.

γνωρίζει κανείς;;; μπορείτε να μου προτείνεται αξιόπιστο κατασκευαστή ή μάρκα μετά απο χρήση;;;;

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις 9άρι.Υπάρχουν αρκετά στην τιμή που ζητάς έστω και αν δεν είναι στις παραπάνω μάρκες.

4 άτομα είχαμε 7άρι και σχεδόν κάθε μέρα βάζαμε.Τα έπαιξε.Τελικά πήρα το 10άρι candy και σώθηκα.Δεν χρειάζεται πλέον κάθε μέρα πλυντήριο.

Μπορεί να μην είναι bosch ,ήταν το προηγούμενο και δεν μου πρόσφερε και πολλά περισσότερα στην πλύση από το καινούργιο.Με λίγα λόγια πήγαινε σε μεγαλύτερο από 7άρι.

Εγγύηση όλα ίδια δίνουν από τη λήξη και μετά θεωρώ ότι περισσότερο είναι θέμα τύχης παρά μάρκας εκτός και πας από 500-600 και πάνω οπότε αλλάζεις επίπεδο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν θες μια γνώμη:

- Προτίμησε 8άρι ή 9άρι, να μην ζορίζεται ιδιαίτερα το πλυντήριο μιας και είστε 4 άτομα. Έχει όμως δίκιο ο παραπάνω φίλος, ΔΕΝ δέχονται τόσα κιλά τα περισσότερα προγράμματα.

- Siemens/Bosch/Pitsos έχουν αξιοπιστία και καλό service αν χρειαστεί. Μια λεπτομέρεια: αν πας σε αυτές τις μάρκες να πάρεις μοντέλο με EcoSilence Drive (μοτέρ inverter με εγγύηση 10 ετών) διότι δεν βγάζει τις βλάβες του απλού (σύμφωνα με τον τεχνικό).

• Like 2
Δημοσ.

Elextrolux, AEG, Zanussi πάντως μην αποκλείεις, μόνο άγνωστη εταιρεία δεν είναι. Μαζί με την Whirlpool, είναι  δύο κατασκευαστές που προμηθεύουν πχ τις συσκευές με το σήμα της ΙΚΕΑ.

Και όπου Elextrolux, σουηδικής προέλευσης πολυεθνική από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Για αξιοπιστία δεν ξέρω αλλά αν θα έπρεπε να ποντάρω σε ποιά χώρα κατασκευάζονται Electrolux-AEG-Zanussi θα έλεγα Πολωνία/Ιταλία/Γερμανία και όχι Τουρκία.

Δημοσ.

Για 4 άτομα θες σίγουρα 10κιλο.

Εμείς 2 και το 7κιλο είναι λίγο. 2 πλυντήρια την βδομάδα βάζω. Που να έχεις και εφήβους ή άλλα ενήλικα άτομα. Το 7ρι λίγο είναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα πω την αποψη μου, που όμως ειναι εκτός μπατζετ σου.

Ομως θα συμφωνήσω με τους υπολοιπους, το 7 κιλο ειναι λίγο. 

Γενικα θα δείς οτι τα πλυντηρια οδεύουν σε 8-9-10κιλα (με το 8-9κιλο το πιο "συνηθες"). Με τη λογική οτι βάζεις λιγοτερα πλυντήρια, μεγαλύτερη ποσότητα, μεγαλύτερη οικονομία λογω Α++,+++.

Εμείς, παρόλο που είμαστε 2 ατομα σήμερα, πήραμε 9κιλο πίτσος. Συγκεκριμμένα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/15206587/Pitsos-WQP1400G9.html?from=cat-match&keyphrase=1400

Aπο πλυντήρια η αλήθεια ειναι οτι δεν ήξερα. Η γυναίκα ειχε εμπειρία απ'τη μανα της. Οπότε σύμφωνα με αυτή τα ρούχα βγαίνουν πεντακάθαρα, ελάχιστο ΕΩΣ μηδενικο σιδέρωμα σε φορμες, φουτερ κτλ. Πουκάμισα δε πλύναμε

Εχει ένα κάρο ρυθμίσεις, πλένω και ταρούχα του ποδηλάτου που εινια ευαίσθητα εκει. Γενικα φαίνεται εύχρηστο και καλό. Made ιν Σερβία νομίζω ή Πολωνία. Καπου το ειδα οταν τοποθετούσα το πλυντήριο.

Υ.Γ. επίσης, εννοειται πως σε πολλα προγράμματα μπορεις να αλλάξεις ρυθμίσεις σε θερμοκρασίες, στροφές, προπλύσεις κτλ κτλ κτλ.

Επεξ/σία από kanesaxo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πιο πάνω LG που ανέφερα, παρόλο που είναι 8κιλο τα περισσότερα προγράμματα είναι για 4 κιλά.

Το γενικό για τα βαμβακερά κάνει για 8κιλα... αλλά διάρκεια 4+ ώρες!

Προσωπικά προτιμώ να βάζω πολλές μικρές πλύσεις 4 κιλών στα γρήγορα προγράμματα (30-40 λεπτά) παρά να περιμένω ώρες.

Πάντως τα προγράμματα είναι ενδεικτικά ευέλικτα, καθώς μπορείς να αλλάξεις στροφές/θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...