Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται,και προφανώς θα την είχα την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας αφού μιλάμε για την ΤΡΕΛΗ της πολυκατοικίας.αυτο βέβαια δεν το ήξεραν οι αστυνομικοί που με κάλεσαν και η κουβέντα ήταν αυτή που έγραψα πιο πάνω αφού τους εξήγησα τον λόγο τοποθέτησης ( αστυνομικός υπηρεσίας τμήματος).

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι καμερες ακομα και αυτες που υποτιθεται καταγραφουν παρανομα δημοσιο χωρο,δρομο κτλ εχουν βοηθησει παρα πολυ στην εξιχνιαση εγκληματων οπως πχ δοφολονιες,ληστειες,εξαφανισεις κτλ.Το πρωτο πραγμα που κανει η αστυνομια ειναι να ψαξει το υλικο απο καμερες ασχετα με το αν ειναι νομιμες ή οχι.Ακομα και αυτες που υποτιθεται ειναι παρανομες το υλικο τους χρησιμοποιειται κανονικα απο την αστυνομια οπου αρκετες φορες τους εχει βοηθησει στην συλληψη διαρρηκτων κτλ. χωρις καμια απολυτως συνεπεια για τον κατοχο της καμερας.

Η εγκατασταση καμερων στα αυτοκινητα επρεπε να επιβαλλεται απο την νομοθεσια οπως στην Ρωσια,ετσι παρα πολλες περιπτωσεις τοσο ατυχηματων αλλα και insurance scam θα εξιχνιαζονταν αμεσως και δεν θα οδηγουνταν αδικα οι υποθεσεις στα δικαστηρια.

Αν θελει καποιος να καταγραψει-παρακολουθησει παρανομως τον γειτονα του δεν θα το κανει με φανερη καμερα αλλα με κρυφη πχ  καμερα σε ματακι πορτας,κρυφη καμερα σε εξωτερικο φωτιστικο,καθρεφτης αυτοκινητου με ενσωματομενη κρυφη  καμερα,ξεκλειδωτοι κατανεμητες πολυκατοικιας(υποκλοπη με παραλληλη επισυνδεση),σπασιμο ασυρματου δικτυου κτλ,αναστροφο ματακι πορτας κτλ.....

Αρκετους τους ενοχλουν οι καμερες ενω την ιδια στιγμη αυτοφακελονοντε και βγαζουν τα προσωπικα του δεδομενα στη φορα στο facebook.

Σαφως και πρεπει να υπαρχει σεβασμος στα προσωπικα δεδομενα αλλα πιστευω στην Ελλαδα εχουμε φτασει στο αλλο ακρο,πραγμα το οποιο πιστευω ειναι θεμα χρονου να αλλαξει με πολιτικη πρωτοβουλια.

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλες οι εκθεσεις ιδεων αλλα ο νομος ειναι νομος και μεχρι ο νομοθετης να ενστερνιστει τις ιδεες μας, οφειλουμε να τον εφαρμοζουμε οπως ειναι, ειτε συμφωνουμε, ειτε οχι.

Συνεπως ο παρανομος στην περιπτωση μας ειναι ο ts αλλα απο το τοπικ κραταμε οτι αφιερωσε  μια παραγραφο χαρακτηρισμων για τον γειτονα του που δεν εκανε τιποτε περισσοτερο απο το να διαμαρτυρηθει στην διαχειριστρια για την υπαρξη μιας καμερας που κατα περιπτωση στρεφεται σε σημεια που απαγορευεται να βλεπει.

Που να του τραβαγε και καμια καταγγελια δηλαδη, ως δικαιουται να κανει...

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ultimategr είπε

Οι καμερες ακομα και αυτες που υποτιθεται καταγραφουν παρανομα δημοσιο χωρο,δρομο κτλ εχουν βοηθησει παρα πολυ στην εξιχνιαση εγκληματων οπως πχ δοφολονιες,ληστειες,εξαφανισεις κτλ.Το πρωτο πραγμα που κανει η αστυνομια ειναι να ψαξει το υλικο απο καμερες ασχετα με το αν ειναι νομιμες ή οχι.Ακομα και αυτες που υποτιθεται ειναι παρανομες το υλικο τους χρησιμοποιειται κανονικα απο την αστυνομια οπου αρκετες φορες τους εχει βοηθησει στην συλληψη διαρρηκτων κτλ. χωρις καμια απολυτως συνεπεια για τον κατοχο της καμερας.

Η εγκατασταση καμερων στα αυτοκινητα επρεπε να επιβαλλεται απο την νομοθεσια οπως στην Ρωσια,ετσι παρα πολλες περιπτωσεις τοσο ατυχηματων αλλα και insurance scam θα εξιχνιαζονταν αμεσως και δεν θα οδηγουνταν αδικα οι υποθεσεις στα δικαστηρια.

Αν θελει καποιος να καταγραψει-παρακολουθησει παρανομως τον γειτονα του δεν θα το κανει με φανερη καμερα αλλα με κρυφη πχ  καμερα σε ματακι πορτας,κρυφη καμερα σε εξωτερικο φωτιστικο,καθρεφτης αυτοκινητου με ενσωματομενη κρυφη  καμερα,ξεκλειδωτοι κατανεμητες πολυκατοικιας(υποκλοπη με παραλληλη επισυνδεση),σπασιμο ασυρματου δικτυου κτλ,αναστροφο ματακι πορτας κτλ.....

Αρκετους τους ενοχλουν οι καμερες ενω την ιδια στιγμη αυτοφακελονοντε και βγαζουν τα προσωπικα του δεδομενα στη φορα στο facebook.

Σαφως και πρεπει να υπαρχει σεβασμος στα προσωπικα δεδομενα αλλα πιστευω στην Ελλαδα εχουμε φτασει στο αλλο ακρο,πραγμα το οποιο πιστευω ειναι θεμα χρονου να αλλαξει με πολιτικη πρωτοβουλια.

Συμφωνώ σε πολλά.

Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε ο καθένας να έχει δικαίωμα να κινηματογραφεί οτιδήποτε μπορεί να βλέπει νόμιμα (όχι πχ να κάνει τρύπες σε τοίχους για να κρυφοκοιτάζει), δηλαδή θα έρπεπε να έχει δικαιωμα να "αποθηκευει" αυτά που μπορεί να δει σε όλη του τη ζωή.

πχ

- κάθεται στο μπαλκόνι του και βλέπει το δρόμο από κάτω ... θα έρπεπε να μπορεί να το κινηματογραφεί

- περπατά στο δρόμο, οτιδήποτε είναι στο οπτικό του πέδίο θα έπρεπε να μπορεί να το κινηματογραφεί

κλπ

κλπ

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

Συμφωνώ σε πολλά.

Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε ο καθένας να έχει δικαίωμα να κινηματογραφεί οτιδήποτε μπορεί να βλέπει νόμιμα (όχι πχ να κάνει τρύπες σε τοίχους για να κρυφοκοιτάζει), δηλαδή θα έρπεπε να έχει δικαιωμα να "αποθηκευει" αυτά που μπορεί να δει σε όλη του τη ζωή.

πχ

- κάθεται στο μπαλκόνι του και βλέπει το δρόμο από κάτω ... θα έρπεπε να μπορεί να το κινηματογραφεί

- περπατά στο δρόμο, οτιδήποτε είναι στο οπτικό του πέδίο θα έπρεπε να μπορεί να το κινηματογραφεί

κλπ

κλπ

Δηλαδή άμα εγώ γουστάρω σε τραβάω βίντεο από την ώρα που θα βγεις από το σπίτι σου μέχρι την ώρα που θα επιστρέψεις. σε ακολουθω με μια κάμερα στη μούρη απλά επειδή είσαι στο οπτικό μου πεδίο και σε καταγραφω.. Και μπορώ να το κάνω κάθε μέρα... Και να τα βλέπω οπότε θέλω.. Αποψη μου, φοβερή ιδεα!!

Επεξ/σία από tounion
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Καλες οι εκθεσεις ιδεων αλλα ο νομος ειναι νομος και μεχρι ο νομοθετης να ενστερνιστει τις ιδεες μας, οφειλουμε να τον εφαρμοζουμε οπως ειναι, ειτε συμφωνουμε, ειτε οχι.

Συνεπως ο παρανομος στην περιπτωση μας ειναι ο ts αλλα απο το τοπικ κραταμε οτι αφιερωσε  μια παραγραφο χαρακτηρισμων για τον γειτονα του που δεν εκανε τιποτε περισσοτερο απο το να διαμαρτυρηθει στην διαχειριστρια για την υπαρξη μιας καμερας που κατα περιπτωση στρεφεται σε σημεια που απαγορευεται να βλεπει.

Που να του τραβαγε και καμια καταγγελια δηλαδη, ως δικαιουται να κανει...

Το σωστο θα ηταν ο γειτονας να πιασει τον ts στα πλαισια καλης γειτονιας και να κανει μια συζητηση μαζι του και οχι να απευθυνθει στην διαχειριστρια που στην συγκεκριμμενη περιπτωση δεν εχει καμια αρμοδιοτητα ο διαχειριστης(να ηταν εγκατεστημμενη σε κοινοχρηστο χωρο να το καταλαβω) .Θα μπορουσε να λυθει το 'προβλημα' αν ο ts στο διαχωριστικο των δυο μπαλκονιων εβαζε πχ μια καθετη τεντα.

Η Αρχη καταννοωντας τις αναγκες του πολιτη για να προστατευσει την περιουσια του εβγαλε την 5/2017 γνωμοδοτηση και ετσι ελυσε πολλα προβληματα ειδικα σε πολυκατοικιες.

Επεξ/σία από Ultimategr
Δημοσ.

Να ξεκινήσω ότι μακαρι Ο δικός μου γείτονας να έβαζε κάμερα περιστροφική να ειχα γλιτώσει εγώ από τα έξοδα. 
λοιπον κάμερα βάζεις όπου θες και καταγράφεις τα πάντα και τους πάντες αρκεί να μην είναι ιδιωτικός χώρος και αυτών τα πρόσωπα η οτιδήποτε στοιχεία αν αναρτηθούν κάπου να είναι αλλοιωμένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Το σωστο θα ηταν ο γειτονας να πιασει τον ts στα πλαισια καλης γειτονιας και να κανει μια συζητηση μαζι του και οχι να απευθυνθει στην διαχειριστρια που στην συγκεκριμμενη περιπτωση δεν εχει καμια αρμοδιοτητα ο διαχειριστης(να ηταν εγκατεστημμενη σε κοινοχρηστο χωρο να το καταλαβω) .Θα μπορουσε να λυθει το 'προβλημα' αν ο ts στο διαχωριστικο των δυο μπαλκονιων εβαζε πχ μια καθετη τεντα.

Η Αρχη καταννοωντας τις αναγκες του πολιτη για να προστατευσει την περιουσια του εβγαλε την 5/2017 γνωμοδοτηση και ετσι ελυσε πολλα προβληματα ειδικα σε πολυκατοικιες.

To τι θα ηταν σωστο ειναι λιγο δυσκολο να το κρινουμε απο το πληκτρολογιο μας. Ας πουμε εγω απο τα γραφομενα του ts δεν το κοβω και πολυ ευκολακι στο να δεχεται προσεγγιση και παρατηρηση απο γειτονες, ακομα κι αν ο γειτονας του την εκανε με τον πιο ευγενικο και διακριτικο τροπο. Αν δεν καταλαβαινεις τι εννοω ξαναδιαβασε απλως την 1η παραγραφο του και βγαλε τα συμπερασματα σου.

Εγω λοιπον οταν εχω να κανω με τυπο που θεωρω οτι δεν μπορω να συνενοηθω κι οτι ειναι πιο πιθανο να παιξω σφαλιαρες λογω του τροπου του, το αποφευγω και απευθυνω τους προβληματισμους μου (εφοσον θεωρω πως εχω δικαιο) εκει που μπορω να το κανω και θεωρω οτι θα μπορεσει να υπαρξει λυση. Πχ διαχειριστρια.

Εκ της πραξεως φαινεται οτι ο γειτονας του μια χαρα επραξε γιατι ουτε ενταση δημιουργηθηκε και ο μαγκας ts το ελαβε το μηνυμα του και με το παραπανω. Σε σημειο να ανοιγει τοπικς στο ινσομνια και να ρωταει τις νομικες διαδικασιες σε περιπτωση που μπλεξει, παραδεχομενος μαλιστα οτι κατα καιρους η καμερα του εριχε και κατι κλεφτες ματιες παραεξω... Φανταζομαι λοιπον πλεον, οτι η καμερα δε θα ξαναγυρισει ποτε των ποτων σε δημοσιο/κοινοχρηστο ή ξενο ιδιωτικο χωρο, και ενδεχομενως να εξαφανιστει κι απο το μπαλκονι. Μια χαρα, ολοι ευχαριστημενοι και χωρις φασαριες κιολας.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Αν θες να είσαι εντάξει, πάρε μια γυψοσανιδουλα με μεγαλύτερο ύψος απο αυτό της κάμερας, και βάλτη γυρω γύρω απο την στα σημεία που θα μπορούσε να δείς εκτός του χώρου σου, και τέλος. Αν ειναι περιστρεφόμενη και εγώ που δεν είμαι περίεργος ρε συ θα αντιδρούσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος και οριζει σαφώς με ποιους όρους επιτρεπεται η χρηση καμερας.

Το οτι καποιοι κατα παραβαση βαζουν καμερες που βλεπουν δημόσιους χώρους δεν λεει κατι ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΙΑ οποτε και πρεπει να υπαρξει αμεση συμμόρφωση με το νομο.

Ειναι σαν τις φωτογραφίες και το βιντεο που μπορει να τραβας οποιον γουσταρεις μεχρι να βρεθει αυτος που θα σου πει ΟΧΙ οποτε εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τα σβησεις

Ας βαλει μια ΣΤΑΘΕΡΗ καμερα που θα βλεπει μονο το μπαλκονι του και δεν θα εχει κανενα προβλημα ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...............θΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ κατι που δεν επιτρέπετε.

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπας και έχει καμιά ωραία γυναίκα/κόρη ο γείτονας και χρειάζεται ο ts την περιστροφική 😂. Βάλε μια σταθερή να κοιτάει τον δικό σου χώρο μόνο. Τώρα για το "στόλισμα" στον γείτονα  με τους χαρακτηρισμους αυτό άστο καλύτερα.Αν κοιτάει στο χώρο του καλά έκανε και στην είπε.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι δυστυχώς καταχρηστικο και ο νομοθέτης το λέει ξεκάθαρα αυτό όποτε δεν υπάρχει θέμα να συμφωνήσουν ή όχι οι υπόλοιποι ένοικοι.  Το μόνο που μπορείς να κανείς είναι να βάλεις κάμερα μέσα στο σπίτι που να κοιτάει από την μπαλκονόπορτα σου προς το μπαλκόνι. Έτσι και εσύ θα εσιαι οκ και ο γείτονας cool

Επεξ/σία από ignome4
Δημοσ.

Τέτοιου είδους προβλήματα θα εξαφανιστούν σιγά-σιγά καθώς το μέγεθος των καμερών θα μικραίνει. Ήδη υπάρχουν πολύ μικρές κάμερες, και όσο πάει θα πέφτει και η τιμή τους. Οπότε τότε θα μπορεί καθένας να βάζει κάμερα όπου θέλει χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Το οποίο ήδη το κάνουν πάρα πολλοί καμουφλάροντας τις κάμερές τους.

Δημοσ.

Είναι βλακεία και ανοησία ορισμένα απο αυτά τα διατάγματα που έχουν βγάλει και κάποιες υπερβολές σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα και δημόσιους χώρους είναι μέσα σε αυτά.

Σωστά είπε ο φίλος πιο πάνω πως με τις κάμερες παντού σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει πάρα πολλά θετικά και είναι και μέσο αποτροπής εγκληματικών ενεργειών,τα γνωρίζουμε αυτά μδεν είναι καινούργια,θυμάμαι απο μικρός πως εδω και αρκετά χρόνια σε διάφορες γειτονιές σε πολυκατοικίες αλλά και μονοκατοικίες,έκαναν συνελευση για να βάλουν κάμερες και καλά κάνουν να καταγράφουν την είσοδο και τον άμεσο χώρο του οικήματος.

Το Θέατρο του παραλόγου όμως όταν λέμε δεν πως δεν δέχονται βίντεο ως στοιχεία,ιδιαίτερα όταν έχει γίνει η πήγε να γίνει κάποια εγκληματική ενέργεια.Οκ θα πρέπει να ελένξουν την αυθεντικότητα του βίντεο όμως δεν καταλαβαίνω γιατί,ο οποιοσδήποτε που θα δει η "νομίζει πως είδε κάτι" (γιατί υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν και ερμηνεύουν διαφορετικά διάφορα γεγονότα λόγο συνθηκών) θα πρέπει να θεωρηθεί αξιόπιστος μάρτυρας και να μπορεί κάποιος να καταδικαστεί βάσει των λεγομένων του,ενώ ενα βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα το τι συνέβη και που είναι στοιχείο οχι ?

Αυτό κατ εμέ είναι και υποκριτικό και παράλογο και νομίζω τελικά πως περισσότερο βγήκε για να την γλυτώνουν κάποια αρχιλαμόγια που κάνουν συμφωνίες και εκβιαζμούς,κάτω απο το τραπέζι και φοβούνται πως μπορεί να καταγράφονται και όχι για τόν όποιον ανώμαλο που μπορεί να βλέπει την γειτόνισσα να απλώνει μπουγάδα...πιστεύω πως τουλάχιστον στο σπίτι και γύρω απο αυτό καθώς και στο αυτοκίνητο όπως αναφέρθηκε και όπως γίνεται και έξω,πρέπει να έχει ο καθένας το δικαίωμα να "προστατευτεί" με αυτά τα μέσα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...