Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και σύντομα μπαίνουμε σε μια νέα δεκαετία και η τηλεφωνία είναι voip τι setup θα προτείνατε για καλωδίωση σε σπίτι που πρόκειται να ανακαινίσω; 

Εγώ έχω σκεφτεί τα εξής. Μια τηλεφωνική πρίζα στην είσοδο το διαμερίσματος για να κουμπώσω πάνω το ρουτερ και μετά όλη η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού αντί για τις τηλεφωνικές πρίζες που έχουμε μέχρι τώρα να γίνεται με καλώδια και πρίζες ethernet. Δηλαδή να ξεκινάνε 3-4 ethernet καλώδια από τη θέση του ρούτερ τα οποία θα κουμπώνουν πάνω σε αυτό και να μοιράζονται σε δωμάτια μέσα στο σπίτι. πχ ένα να καταλήγει στην κουζίνα για να συνδέσω access point, ένα στο γραφείο για να συνδέεται ο υπολογιστής κατευθείαν και ένα στο σαλόνι για να κουμπώνει ένα δεύτερο access point. 

Πώς σας φαίνεται; Τι έχετε να προτείνετε εσείς;

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

wiring-house-for-ethernet-home-structureΓια μένα κάνε ολοκληρωμένη δουλειά.

Δηλαδή δημιουργία ενός σημείου το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο. Εκεί θα καταλήγουν όλα τα καλώδια που αφορούν τηλεφωνία, δίκτυο, κεραίες κλπ

Εκεί βάλε patch panel.

Επίσης κατά τη γνώμη μου σε κάθε δωμάτιο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 καλώδια δικτύου.

Δες ένα παράδειγμα:

spacer.png

Edit

Σκέψου και το ενδεχόμενο του έξυπνου σπιτιού, οπότε καλό θα είναι σε κάθε διακόπτη να υπάρχει κι ο ουδέτερος

Επεξ/σία από elio_1
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, elio_1 είπε

wiring-house-for-ethernet-home-structureΓια μένα κάνε ολοκληρωμένη δουλειά.

Δηλαδή δημιουργία ενός σημείου το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο. Εκεί θα καταλήγουν όλα τα καλώδια που αφορούν τηλεφωνία, δίκτυο, κεραίες κλπ

Εκεί βάλε patch panel.

Επίσης κατά τη γνώμη μου σε κάθε δωμάτιο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 καλώδια δικτύου.

Δες ένα παράδειγμα:

spacer.png

Edit

Σκέψου και το ενδεχόμενο του έξυπνου σπιτιού, οπότε καλό θα είναι σε κάθε διακόπτη να υπάρχει κι ο ουδέτερος

Τι εννοείς με αυτό;

Δημοσ.

η δικη μου αποψη ειναι πας καλωδιο παντου οπου μπορεις και το ασυρματο κομματι ειναι ευκολο και δε χρειαζεται παντου...

εγω το ασυρματο το ενεργοποιω μονο οταν εχω επισκεψεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

η δικη μου αποψη ειναι πας καλωδιο παντου οπου μπορεις και το ασυρματο κομματι ειναι ευκολο και δε χρειαζεται παντου...

εγω το ασυρματο το ενεργοποιω μονο οταν εχω επισκεψεις

Ναι αυτό σκέφτομαι και εγώ

Δημοσ.
20 ώρες πριν, george1807 είπε

Τι εννοείς με αυτό;

Στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού αναφέρομαι.

αντί για:

spacer.png

αυτό:

68747470733a2f2f6269746275636b65742e6f72

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...