vasiliis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπερα, πριν 2-3 μερες αλλαξα την οθονη που ειχα, μια LG 22" και πηρα μια samsung 24" curved. Σαν οθονη αρχικα μου φαινεται πολυ καλη, με ενοχλει ομως αρκετα στα ματια. Η χρηση της ειναι για απλο σερφαρισμα, δουλεια γραφειου, λιγο web development διαβασμα κλπ, καθολου game και ταινιες. Με εχει προβληματισει γιατι δεν με ειχε ενοχλησει ξανα καμια οθονη, ακομα και σε πολλες ωρες συνεχομενης χρησης. Μπορει να φταιει το μεγεθος ή επειδη ειναι κυρτη; Οποιος μπορει να μου πει τι γνωμη του, ευχαριστω.
Amstrad6128 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, vasiliis είπε Καλησπερα, πριν 2-3 μερες αλλαξα την οθονη που ειχα, μια LG 22" και πηρα μια samsung 24" curved. Σαν οθονη αρχικα μου φαινεται πολυ καλη, με ενοχλει ομως αρκετα στα ματια. Η χρηση της ειναι για απλο σερφαρισμα, δουλεια γραφειου, λιγο web development διαβασμα κλπ, καθολου game και ταινιες. Με εχει προβληματισει γιατι δεν με ειχε ενοχλησει ξανα καμια οθονη, ακομα και σε πολλες ωρες συνεχομενης χρησης. Μπορει να φταιει το μεγεθος ή επειδη ειναι κυρτη; Οποιος μπορει να μου πει τι γνωμη του, ευχαριστω. Δεν εισαι ο μονος τα ιδια επαθα οταν επαιξα fifa 2020 σε ενα samsung ενος κολλητου . Σου δινει αυτη την αισθηση του βαθους που ζαλιζει τα ματια. Για την ιστορια τα οποια πλεονεκτηματα που προσφερουν οι curved οθονες πανε περιπατο αν καθεσαι πολυ κοντα Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από Amstrad6128
dpolal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, vasiliis είπε Καλησπερα, πριν 2-3 μερες αλλαξα την οθονη που ειχα, μια LG 22" και πηρα μια samsung 24" curved. Σαν οθονη αρχικα μου φαινεται πολυ καλη, με ενοχλει ομως αρκετα στα ματια. Η χρηση της ειναι για απλο σερφαρισμα, δουλεια γραφειου, λιγο web development διαβασμα κλπ, καθολου game και ταινιες. Με εχει προβληματισει γιατι δεν με ειχε ενοχλησει ξανα καμια οθονη, ακομα και σε πολλες ωρες συνεχομενης χρησης. Μπορει να φταιει το μεγεθος ή επειδη ειναι κυρτη; Οποιος μπορει να μου πει τι γνωμη του, ευχαριστω. Ότι λέει και ο αποπάνω, άλλαξα την παλιά οθόνη με 27αρα κυρτή και παρατήρησα ότι μερικές φορές με ζάλιζε. Την μετακίνησα λίγο ποιό μακρυά και είναι οκ προς το παρόν.
elpenor Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, vasiliis είπε Καλησπερα, πριν 2-3 μερες αλλαξα την οθονη που ειχα, μια LG 22" και πηρα μια samsung 24" curved. Σαν οθονη αρχικα μου φαινεται πολυ καλη, με ενοχλει ομως αρκετα στα ματια. Η χρηση της ειναι για απλο σερφαρισμα, δουλεια γραφειου, λιγο web development διαβασμα κλπ, καθολου game και ταινιες. Με εχει προβληματισει γιατι δεν με ειχε ενοχλησει ξανα καμια οθονη, ακομα και σε πολλες ωρες συνεχομενης χρησης. Μπορει να φταιει το μεγεθος ή επειδη ειναι κυρτη; Οποιος μπορει να μου πει τι γνωμη του, ευχαριστω. Μεγάλο ποσοστό σήμερα έχει 27 και 32 inch οθόνες για την δουλειά του, το μέγεθος από μόνο του δεν φταίει, τώρα αν είσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και έχεις brightness στο 50 και contrast 90 τότε όσο πιο μεγάλη η οθόνη τόσο πιο πολύ θα σε κουράζει. Εγώ χρησιμοποιώ 40 brightness 80 contrast όταν μπαίνει ο ήλιος, 20 brightness 70 contrast τη μέρα και 10 brightness 60 contrast το βράδυ. Πάντα με ένα φως έστω μικρό ώστε πίσω από την οθόνη ο τοίχος να μην είναι τελείως σκοτεινός. Ένας ακόμα παράγοντας είναι το color temperature και το color tilt, μία οθόνη με ψυχρά (μπλε) χρώματα είναι πολύ πιο κουραστική από μία με ζεστά. Επίσης είναι καλύτερα να πρασινίζει λίγο. Τέλος αν η οθόνη δεν είναι flicker free και το backlight αναβοσβύνει (ιδίως αν δεν το κάνει πολύ γρηγόρα) κουράζει πολλούς άνθρωπους που έχουν ευαισθησία. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις αλλά είναι αρκετά τεχνικά και επειδή δεν ξέρω αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα σου δεν θα τα αναλύσω. Επιγραμματικά μπορείς να βάλεις τέρμα τo brightness ώστε να σταματήσει να αναβοσβύνει το backlight και να χαμηλώσεις το white point ή να δοκιμάσεις να κάνεις overclock τα hz του modulation. 1
vasiliis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα δοκιμασω με αυτες τις αλλαγες και θα δω.
vasiliis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Η ενοχληση δεν διορθωθηκε, και την εχω βαλει για πωληση.
Nemo1776 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Από όσο έχω διάβαση επειδή η Samsung έχουν sva panel κουράζει πολύ όταν διαβάζεις τα γράμματα δλδ τώρα ποιο συγκεκριμένα δεν ξέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα