Προς το περιεχόμενο

Phoenix Point

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τοσο αντεξα το παιχνιδι δεν ειναι καθολου fun...ειναι απλα κουραστικο...ισως για αυτο οπου ειδα τοπικς και αναφορες σε αυτο το νετ ηταν ολα οπως εδω 3-4 σελιδες.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

τοσο αντεξα το παιχνιδι δεν ειναι καθολου fun...ειναι απλα κουραστικο...ισως για αυτο οπου ειδα τοπικς και αναφορες σε αυτο το νετ ηταν ολα οπως εδω 3-4 σελιδες.

Δυστυχώς, με το Gears Tactics, που επίσης δεν λέει πολύ, πέρασα πιο καλά tbh.

Δημοσ.

συμφωνω εκατσα περισσοτερη ωρα αλλα ουτε αυτο το τερματισα....δυστυχως τιποτα δεν ειναι σαν το xcom...
ουτε παιχνιδια που ειναι φτιαγμενα απο τους devs του xcom 😕
απο την αλλη εχω νεο pc και το xcom 2 εχει μια χαρα ωραια γραφικα! 😛

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είναι ένα παιχνίδι με καλές ιδέες, αλλά δυστυχώς, για κάποιο λόγο, δεν με κέρδισε.

Το μοίρασμα της υδρογείου σε ζώνες επιρροής/ελέγχου (το οποίο θυμάμαι καλύτερα/ουσιαστικότερα εφαρμοσμένο από τα -παραγνωρισμένα, αν και επίσης με διάφορα θέματα- UFO της Altar, αρχές/μέσα δεκαετίας 2000) το βρίσκω θετικό, αλλά τα factions είναι εντελώς στερεοτυπικά και αδιάφορα. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το πόσο εύκολο είναι να τα έχεις καλά με όλους ή με όποιον σε εξυπηρετεί τη δεδομένη στιγμή, αναιρεί τα θετικά του μοιράσματος της υδρογείου σε ζώνες επιρροής.

Οι χάρτες παραμένουν, κατά τη γνώμη μου, αχρείαστα μεγάλοι και πρακτικά αναξιοποίητοι. 

Το σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού, άσκοπα κουραστικό. Τα XCOM με τα διάφορα mods (ιδίως τα Long War) είναι σαφώς υπέρτερα.

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 6/11/2021 στις 11:57 ΜΜ, panagiotis54 είπε

συμφωνω εκατσα περισσοτερη ωρα αλλα ουτε αυτο το τερματισα....δυστυχως τιποτα δεν ειναι σαν το xcom...
ουτε παιχνιδια που ειναι φτιαγμενα απο τους devs του xcom 😕
απο την αλλη εχω νεο pc και το xcom 2 εχει μια χαρα ωραια γραφικα! 😛

Στις 7/11/2021 στις 7:49 ΠΜ, Snoob είπε

Είναι ένα παιχνίδι με καλές ιδέες, αλλά δυστυχώς, για κάποιο λόγο, δεν με κέρδισε.

Το μοίρασμα της υδρογείου σε ζώνες επιρροής/ελέγχου (το οποίο θυμάμαι καλύτερα/ουσιαστικότερα εφαρμοσμένο από τα -παραγνωρισμένα, αν και επίσης με διάφορα θέματα- UFO της Altar, αρχές/μέσα δεκαετίας 2000) το βρίσκω θετικό, αλλά τα factions είναι εντελώς στερεοτυπικά και αδιάφορα. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το πόσο εύκολο είναι να τα έχεις καλά με όλους ή με όποιον σε εξυπηρετεί τη δεδομένη στιγμή, αναιρεί τα θετικά του μοιράσματος της υδρογείου σε ζώνες επιρροής.

Οι χάρτες παραμένουν, κατά τη γνώμη μου, αχρείαστα μεγάλοι και πρακτικά αναξιοποίητοι. 

Το σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού, άσκοπα κουραστικό. Τα XCOM με τα διάφορα mods (ιδίως τα Long War) είναι σαφώς υπέρτερα.

παιδες σκεφτομαι να το αγορασω,θυμαμαι απο τοτε που το βαφτιζαν σαν λιγο αψυχο xcom,αλλα περσι βγηκε μια : Year One Edition  που εχει αναβαθμισεις/dlc/fixes και τα λοιπα,εσεις αναφερεστε σε αυτη την εκδοση οτι δεν σας αρεσε η στην αρχικη??

υγ επισης καποιος αλλος αν το επαιξε προσφατα να μας πει γνωμη καλοδεχουμενη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι year 1 επαιξα...το νουμερο 1 θεμα μου ειναι πως δεν μπορω να βαλω mods...να σταματησω τους εχθρους να ερχονται συνεχεια...εχθρους τους οποιους δεν μπορω καλα καλα να αναγνωρισω ποιοι ειναι ποιοι και τι κανουν....δεν ειναι κακο αλλα προτιμω να βαλω xcom, τωρα για τωρα θα περιμενα να πεσει/βγει σε καποια προσφορα για να το παιξω

Επεξ/σία από panagiotis54
  • Like 3
Δημοσ.

Δυστυχώς με όλα τα dlc/patches παραμένει υποδεέστερο του XCOM 2 σχεδόν σε όλα και πιστεύω είναι λόγο budget. Aμα τους αγοράσει κανένας σοβαρός publisher παίζει να βγάλουν συνεχεια που πιστεύω θα είναι καλύτερη από το XCOM 2.

Παρόλα αυτά μέχρι τότε θα έχει βγει λογικά XCOM 3. Το game είναι παρα πολύ καλο άμα δεν έχεις παίξει XCOM 2. Aμα το έχεις παίξει τότε θα σου φανεί πολύ μέτριο imho.

• Like 4
Δημοσ.

εμένα για όσο έπαιξα μου άρεσε αρκετά. Δεν είναι xcom αλλά έχει ωραίες ιδέες που σε κρατάει το gameplay του 

• Super Moderators
Δημοσ.

Το PP αποτέλεσε, για μένα, κλασική περίπτωση παιχνιδιού που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κανονικά θα έπρεπε να με κάνουν να το λατρέψω, αλλά στην πράξη δεν έδεσε.

Γενικά, έχει διάφορες καλές ιδέες (οι εχθροί που σταδιακά μεταλάσσονται, λ.χ.) ή επιχειρεί να εξελίξει παλαιότερες ιδέες (τα διάφορα factions που συνυπάρχουν με την ομάδα που διευθύνει ο παίκτης) αλλά για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρνει να με κερδίσει.

Οι χάρτες μπερδεύουν αχρείαστα με τα διάφορα επίπεδα/los (ακόμη και οι βιομηχανικοί μπερδεύουν, οι "εξωγήινοι" μου φαίνονται πάρα πολύ κουραστικοί στο μάτι και την πλοήγηση), μεγάλο μέρος (αν όχι το μεγαλύτερο) μένει αναξιοποίητο, σε κάποια κομμάτια του παιχνδιού φαίνεται το χαμηλό budget (λ.χ. στον τρόπο που κυλάει η ιστορία). Το σύστημα στόχευσης είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα ιδέα με συζητήσιμη εφαρμογή.

Εντωμεταξύ, θεωρώ πως ο ένας χρόνος που πέρασε αγκιστρωμένο στο EGS, δηλαδή σε μια πλατφόρμα χωρίς άμεσο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ fans και devs (έχοντας καταφέρει νωρίτερα να εξοργίσει, δικαίως κατά την άποψή μου, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που στήριξαν το παιχνίδι, με την αιφνιδιαστική απόφαση να πάει στο EGS), ζημίωσε το παιχνίδι, καθώς σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξης όπου το feedback ανθρώπων που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αποφευχθούν αστοχίες (λ.χ. το αχρείαστα φορτωμένο inventory) χάθηκε, είτε γιατί κάποιοι απείχαν αντιδρώντας στην αποκλειστικότητα, είτε γιατί δεν είχαν εύκολο τρόπο επικοινωνίας με τους devs.

Δεν είναι κακό, χλιαρό είναι. Το War of the Chosen (παρότι έχει κι αυτό τα δικά του θέματα) προσφέρει μια πολύ πιο σφιχτή εμπειρία.

Με χειρότερα visuals αλλά καλύτερο gameplay, συνολικά (αν κι εκεί οι χάρτες δεν έχουν τη σφιχτή δομή των νέων XCOM) υπάρχει το Xenonauts (αναπτύσσεται και το Xenonauts 2, το οποίο προσφέρει demo και έχει και κάποιο invite-only build).

• Like 4
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πολύ κακό παιχνίδι. Έχω κάνει αρκετά rage quit και 2 rage uninstall. Στην ουσία σε κλέβει, ακόμα και χωρίς rng.

Έχω κολλήσει εδώ και καμιά 10αρια ώρες σε αποστολή σε colony. Το τι συμβαίνει για να αποτύχω στην αποστολή, δεν λέγεται. Έχει μια Scylla Regina με άπειρα hit points που με έχει στριμώξει στο σημείο που μπήκα στον χάρτη, μου κάνει συνέχεια daze όλη την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα έρχονται συνεχώς και άλλοι. Καταφέρνω να την τελειώσω με τα χίλια ζόρια και με ελάχιστα πυρομαχικά να έχουν απομείνει. Με το που ξεκινώ να πάω στην έξοδο, κάνει spawn στα νώτα μου Siren Aramis! καθυστερώ 3  turns μέχρι να την τακτοποιήσω (με melee, μην χαλάσω σφαίρες), και μου κάνει spawn 6 enemies, οι 2 με Umbra! Ε, ανάλογα προς ποια από τις 2 εξόδους πάω, μου στήνουν παγίδα. Χωρίς να με βλέπουν!

Σε άλλη αποστολή είχα έναν pandoran με launcher που spawnαρε σε σημείο χωρίς να με βλέπει. Ανάλογα πως έστηνα την ομάδα με overwatch, είτε άλλαζε πλευρά, είτε έριχνε "στα τυφλά" με τον launcher πάνω από το βράχο, σκοτώνοντας τον δίκο μου με τα λιγότερα hit points!

Κλέβει ασύστολα. Στα spawn, στα los, στη ευστοχία, στο fow, στα hit points/armor.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Κατέβασε την δυσκολία?!

Στο normal την έχω 😂

Τελικά θυσίασα έναν 7αρη Berserker για να σωθούν οι υπόλοιποι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...