Προς το περιεχόμενο

Phoenix Point

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο στρατηγικός χάρτης είναι κλάσεις ανώτερος των XCOM, κατά την άποψή μου.

Το κομμάτι της διπλωματίας το ήθελα λίγο πιο σύνθετο ή, τουλάχιστον, τα factions όχι τόσο στερεοτυπικά. Πάντως (βασικό, για όσους έχουν αντιμετωπίσει τις αμοιβάδες των Assassin's Creed, λ.χ.) τα factions θυμούνται τις βοήθειες αλλά και τις λαδιές που τους κάνει το Phoenix Point.

Τους χάρτες τους βρίσκω αχρείαστα μεγάλους, κι ειδικά αν έρθουν ενισχύσεις από σημείο αντίθετο προς το οποίο είχε μετατοπιστεί η σύγκρουση, χάνεται χρόνος για να μεταφέρεις πάλι το μέτωπο προς τους νέους αντιπάλους. Βέβαια, αν οι ενισχύσεις έρθουν ενώ η αρχική/κυρίως μάχη μαίνεται, προκύπτουν ζόρια. Οι χάρτες των -σύγχρονων- XCOM είναι πολύ πιο σφιχτοί. Ωραίο είναι και το σύστημα στόχευσης.

Για τη δυσκολία σε βάθος χρόνου, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αφού το είχα δει λίγο, ως φιλοξενούμενος, περιμένω να πάρω το κλειδί εκτός EGS. Το ίδιο και για τα upgrades, λίγο τα έχω δει.

Τα DLC φαίνεται πως θα τα δώσουν στους backers, ήδη στο Steam/GOG θα κυκλοφορήσουν σε 9 μέρες τη Year One Edition, με τα τρία DLC που έχουν κυκλοφορήσει ήδη (και τα έδωσαν δωρεάν σε όσους κρέμασαν με την απόφαση να κλείσουν το παιχνίδι για ένα χρόνο στο EGS, ενώ θα δώσουν και τα επόμενα 2 ή 3, το mail δεν ήταν σαφές σε αυτό το σημείο, αφού τα αριθμούσε ως 3, 4 και 5 ενώ έχουν κυκλοφορήσει ήδη τρία, ένα μεγάλο και δύο μικρότερα).

Δεν ξέρω αν το EGS έχει κάποιου είδους σύστημα reviews από χρήστες (δεν νομίζω) πάντως ελπίζω στο Steam και το GOG όσοι απογοητεύτηκαν από τη στάση του Γκόλοπ να σταθούν δίκαια απέναντι στο παιχνίδι. Όταν κυκλοφόρησε είχε πολλά θέματα και ήταν ξεκάθαρο πως το χρονοδιάγραμμα και ο προϋπολογισμός που είχαν ανακοινωθεί αρχικά ήταν -λίαν επιεικώς- εκτός κάθε πραγματικότητας, όμως σταδιακά τα πράγματα βελτιώθηκαν και το παιχνίδι συνεχίζει να υποστηρίζεται με καλό ρυθμό, οπότε, πέρα από τη γνώμη που έχει ο καθένας μας για την αποκλειστικότητα στο EGS, θα πρέπει να αξιολογήσουμε το παιχνίδι ως παιχνίδι, αντικειμενικά.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λενε και για 5ο DLC, σοβαρα? Το 4ο ειναι το σημαντικο γιατι θα προσθετει και αερομαχιες.

Τα στερεοτυπικα factions μου αρεσουν, καθως και το γεγονος οτι μπορουν να εχουν και πολεμο μεταξυ τους.

Για το πως αξιολογουνε τις πραξεις σου δεν μπορω να πω οτι εχει πολλη λογικη. Μπορεις να τους λεηλατησεις τα havens η να τους κλεψεις αεροσκαφος και την επομενη στιγμη να το χρησιμοποιησεις για να κανεις trade μαζι τους στο ιδιο haven με το κλεμενο σκαφος 😄

Επισης δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος που υλοποιησανε τα cybernetics. Σε σημειο που σκεφτομαι να μην τα χρησιμοποιησω καθολου.

Δημοσ.

γενκά όλοι οι χαρακτήρες και τα class είναι φοβερά χρήσιμα και σου ανοιγουν πολλές επιλογές στο πως θα βγάλεις τον χάρτη. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εμένα με είχε ενθουσιάσει αυτό το game όταν το είχα παίξει στο gamepass. Είναι μεγάλο κόλλημα αν αρέσουν σε κάποιον τα xcom. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chek2fire είπε

εμένα με είχε ενθουσιάσει αυτό το game όταν το είχα παίξει στο gamepass. Είναι μεγάλο κόλλημα αν αρέσουν σε κάποιον τα xcom. 

Είναι μεγάλη απογοήτευση άμα σε κάποιον αρέσουν τα XCOM θες να πεις μάλλον. Δεν ξέρω τώρα αλλα μέχρι στιγμής ότι διαβάζω λένε ότι απλά είναι κάπως καλύτερο σε σχέση με το launch. Παραμένει μέτριο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chek2fire είπε

δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι εμένα μου έκανε μια χαρά το game και με κόλησε κιόλας για ώρες

Χαίρομαι, παρόλα αυτά απέχει απίστευτα από το "με ενθουσίασε", ειδικά στο launch. Γιατί άμα σε ενθουσίασε στην αρχή αυτό, τότε το XCOM WOTC θα έπρεπε να σου ανατινάξει τον εγκέφαλο, οποτε καταλαβαίνεις.

Τουλάχιστον στο Steam αρχίζει και παίρνει καλές κριτικές, so far.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλές εντυπώσεις έχω μέχρι στιγμής, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα: αντιμετωπίζω μόνο melee αντιπάλους ως τώρα, οπότε έχω το πλεονέκτημα. Θέλω να δω πώς θα συμπεριφερθούν οι αντίπαλοι όταν θα έχουν ranged δυνατότητες.

Ο στρατηγικός χάρτης έχει ενδιαφέρον, αλλά το θέμα με το range του μεταγωγικού έχει αρχίσει να με ξενίζει: αρχικά υπέθεσα πως θα έπρεπε να στήσω βάσεις ανεφοδιασμού ή να αναπτύξω σχέσεις με κάποιο faction, αλλά όχι, ακόμη και σε scanned/collected σημεία να φτάσεις, το range μηδενίζει και μπορείς να πας μακρύτερα. Πράγμα που, οκ, κάπου με κάνει και σκαλώνω.

Στο campaign που παίζω έχω τους Disciples of Anu τριγύρω, πράγμα που δεν με ενθουσιάζει, από τα τρία factions είναι αυτό που βρίσκω πιο μπερδεμένο (θρησκόληπτοι που προσφέρουν μεταλλάξεις). Δεν έχω πετύχει καν hub των άλλων δύο, και δεν ψήνομαι ιδιαίτερα να προσθέσω melee χαρακτήρα στην ομάδα. Οπότε, συνεχίζω την έρευνα, προχωρώντας την ιστορία: η πρώτη αποστολή ήταν απλούστατη. Γενικά, τόσο σε αυτή τη story mission όσο και στις τυχαίες στα διάφορα spots, βρίσκω τους χάρτες αχρείαστα μεγάλους.

Το προφανές, μέχρι στιγμής, δεδομένου πως αυτό που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα ενός χρόνου αποκλειστικής παραμονής στο EGS με αντάλλαγμα κάποια χρήματα που πήγαν στη βελτίωση του παιχνιδιού, είναι πως είχαν πέσει τελείως έξω τόσο στο χρόνο όσο και στα χρήματα που χρειάζονταν για να φέρουν το Phoenix Point σε καλό επίπεδο.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Καλές εντυπώσεις έχω μέχρι στιγμής, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα: αντιμετωπίζω μόνο melee αντιπάλους ως τώρα, οπότε έχω το πλεονέκτημα. Θέλω να δω πώς θα συμπεριφερθούν οι αντίπαλοι όταν θα έχουν ranged δυνατότητες.

Ο στρατηγικός χάρτης έχει ενδιαφέρον, αλλά το θέμα με το range του μεταγωγικού έχει αρχίσει να με ξενίζει: αρχικά υπέθεσα πως θα έπρεπε να στήσω βάσεις ανεφοδιασμού ή να αναπτύξω σχέσεις με κάποιο faction, αλλά όχι, ακόμη και σε scanned/collected σημεία να φτάσεις, το range μηδενίζει και μπορείς να πας μακρύτερα. Πράγμα που, οκ, κάπου με κάνει και σκαλώνω.

Στο campaign που παίζω έχω τους Disciples of Anu τριγύρω, πράγμα που δεν με ενθουσιάζει, από τα τρία factions είναι αυτό που βρίσκω πιο μπερδεμένο (θρησκόληπτοι που προσφέρουν μεταλλάξεις). Δεν έχω πετύχει καν hub των άλλων δύο, και δεν ψήνομαι ιδιαίτερα να προσθέσω melee χαρακτήρα στην ομάδα. Οπότε, συνεχίζω την έρευνα, προχωρώντας την ιστορία: η πρώτη αποστολή ήταν απλούστατη. Γενικά, τόσο σε αυτή τη story mission όσο και στις τυχαίες στα διάφορα spots, βρίσκω τους χάρτες αχρείαστα μεγάλους.

Το προφανές, μέχρι στιγμής, δεδομένου πως αυτό που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα ενός χρόνου αποκλειστικής παραμονής στο EGS με αντάλλαγμα κάποια χρήματα που πήγαν στη βελτίωση του παιχνιδιού, είναι πως είχαν πέσει τελείως έξω τόσο στο χρόνο όσο και στα χρήματα που χρειάζονταν για να φέρουν το Phoenix Point σε καλό επίπεδο.

Γενικά καλό είναι να βρεις και τα υπόλοιπα faction γιατί και τεχνολογία μπορείς να πάρεις και recruit να κάνεις. Ο Priest των Anu είναι φοβερός όπως και το technician της New Jericho  

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

ειπα μετα απο τοσο καιρο να το βαλω το συγκεκριμενο....any tips/info would be welcome (τωρα θα κατσω να διαβασω τις σελ του τοπικ)
τα dlc βλεπω ειναι το 1 χειροτερο απο το αλλο και δεν αξιζει να τα ενεργοποιησω καν με βαση τις βαθμολογιες του steam τουλαχιστον

Δημοσ.

ασε τις βαθμολογιες και ξεκινα,αν ειναι δυνατον να ρωταμε τη γνωμη του καθενα για να παιξουμε ενα παιχνιδι...λες και πας να αγορασεις αμαξι ενα πραμα..

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...