EvilEyes Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, είμαι στο ψάξιμο για άμεση αγορά micro atx με b450. Η msi mortar max δεν είναι πουθενά διαθέσιμη και σκέφτομαι την Asus tuf b450m pro-gaming. Οι μνήμες που έχω είναι οι tridenz z rgb και ο cpu ο ryzen 2200g, με πλάνο αναβάθμισης το επόμενο διάστημα σε ryzen 3600. Overclock δε με ενδιαφέρει τόσο, αρκεί να είναι σταθερό το σύστημα. Έχετε κάποια εναλλακτική πρόταση ή να περιμένω τη Mortar μέχρι να γίνει πάλι διαθέσιμη;
dpolal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δες και τις Asrock B450M Pro4 ή την Asrock B450M Steel Legend. Την πρώτη την έχω βάλει σε 2 συστήματα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα (χωρίς όμως o/c και πειράγματα). Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από dpolal
leros2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, EvilEyes είπε Καλησπέρα, είμαι στο ψάξιμο για άμεση αγορά micro atx με b450. Η msi mortar max δεν είναι πουθενά διαθέσιμη και σκέφτομαι την Asus tuf b450m pro-gaming. Οι μνήμες που έχω είναι οι tridenz z rgb και ο cpu ο ryzen 2200g, με πλάνο αναβάθμισης το επόμενο διάστημα σε ryzen 3600. Overclock δε με ενδιαφέρει τόσο, αρκεί να είναι σταθερό το σύστημα. Έχετε κάποια εναλλακτική πρόταση ή να περιμένω τη Mortar μέχρι να γίνει πάλι διαθέσιμη; TUF 450, μακρυά. Προσωπικά θα έβαζα παραγγελία την mortar, λογικά 2 εβδομάδες θα σου πάρει η αναμονή. Αν το βιάζεσαι Asrock B450M Pro4 Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από leros2004
nicksoti Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η Asrock από ότι βλέπω έχει 3 φάσεις στο soc έναντι 2 "γυμνών", και μάλιστα με ψύκτρα. Αν σκοπεύεις να υπερχρονίσεις την APU ΙΣΩΣ είναι καλύτερη. Μεταξύ μας όμως, γι αυτά που γράφεις οποιαδήποτε και να πάρεις δεν θα έχεις θέμα. Δεν θα έδινα πάνω από 70€ δεν χρειάζεται. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από nicksoti
ilos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Για 2200g πάρε την πιο φτηνή που υπάρχει με τα features που χρειάζεσαι. Αν έχεις υπόψιν σου να αναβαθμίσεις cpu στο μέλλον, περίμενε για την mortar.
akoinonitos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι Msi B450 εχουν έλλειψη παλι ,εγω με το ζοτι βρηκα μια bazooka v2 αναγκαστικα αφου εφαγα ακυρο για tomahawk και Mortar. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
Rebel21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Τα m/b msi max ίσως είναι αυτή την στιγμή ότι πιο δυσεύρετο όσων αφορά τα συστήματα ryzen. Το φαινόμενο είναι Παγκόσμιο. Ούτε οι μεγάλοι(Amazon) δεν μπορούν να στοκάρουν πλέον. Μετά την mortar θα επέλεγα steel legend που είναι και σχετικά καινούργιο και τέλος pro4. Τίποτα από εκεί και πέρα δεν αξίζει σε matx. 1
dpolal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Rebel21 είπε Τίποτα από εκεί και πέρα δεν αξίζει σε matx. Κοίτα, έχω στήσει σύστημα με την καρα entry level Gigabyte B450M DS3H και R5 2600 σε ψιλομάπα κουτί, χωρίς ιδιαίτερο airflow, που βρίσκεται σε χάλια περιβάλλον εργασίας χωρίς ups και στο οποίο ο χρήστης κάνει όλη τη μέρα renders με vray, πολλές φορές το αφήνει να τρέχει και όλο το βράδυ. Ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει κιχ . Εγώ πάλι, έχω στο δικό μου σύστημα την Asrock K4 Fatality την οποία πριν την αγοράσω είχα ψάξει και είχα δεί καλές κριτικές. Πρόσφατα που έτυχε να μιλήσω με παλικάρι που δουλεύει στο service μεγάλου καταστήματος, μου είπε ότι η συγκεκριμένη έχει πολύ μεγάλο αριθμό επιστροφών. Γενικά, θεωρώ ότι πολλές φορές είμαστε όλοι λίγο προκατελειμένοι από αυτά που διαβάζουμε κυρίως στο νετ. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από dpolal 2
ilos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις μητρικές παίζουν χίλια-δύο ρόλο, δεν είναι μόνο ά αυτή έχει "σάπια" vrm αν της δώσω λίγο παραπάνω ρεύμα θα κάνουμε Πάσχα (που ούτε και αυτό γίνεται στις σύγχρονες γιατί έχουν limits και throtlάρουν). Μπορεί να είναι πρόβλημα κατασκευαστικό εξαρχής πχ στα p67 αν θυμάστε έκανε downgrade ο sata controller στις πρώτες παρτίδες τους και ουσιαστικά αντικαταστάθηκαν από τις z68. Οι παλιές am3 δε κάναν για τις μετέπειτα μπουλντόζες (και το έγραφε κιόλας ο κατασκευαστής) και οι τύποι βάζαν εξεπίτηδες ακατάλληλα cpu για χαβαλέ. Στις ab350pro4 υπήρχε προβληματική παρτίδα αρχές του 18 είχε βουήξει ο τόπος από τα rma που κατά τα άλλα ήταν μια vfm mobo. Shit happens, όλα στο πρόγραμμα είναι. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από ilos
Rebel21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dpolal είπε Κοίτα, έχω στήσει σύστημα με την καρα entry level Gigabyte B450M DS3H και R5 2600 σε ψιλομάπα κουτί, χωρίς ιδιαίτερο airflow, που βρίσκεται σε χάλια περιβάλλον εργασίας χωρίς ups και στο οποίο ο χρήστης κάνει όλη τη μέρα renders με vray, πολλές φορές το αφήνει να τρέχει και όλο το βράδυ. Ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει κιχ . Εγώ πάλι, έχω στο δικό μου σύστημα την Asrock K4 Fatality την οποία πριν την αγοράσω είχα ψάξει και είχα δεί καλές κριτικές. Πρόσφατα που έτυχε να μιλήσω με παλικάρι που δουλεύει στο service μεγάλου καταστήματος, μου είπε ότι η συγκεκριμένη έχει πολύ μεγάλο αριθμό επιστροφών. Γενικά, θεωρώ ότι πολλές φορές είμαστε όλοι λίγο προκατελειμένοι από αυτά που διαβάζουμε κυρίως στο νετ. Για κάποιον που θέλει απλά να κάνει την δουλειά του,οποιαδήποτε m/b που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά είναι αρκετή. Παίρνεις την φθηνότερη βάζεις πάνω έναν φθηνό ryzen5/7 και είσαι οκ.Σε αυτά τα συστήματα οι παράγοντες που ανέφερες δεν έχουν καμία σημασία,ούτε αποτελεί επίτευγμα να δουλεύει ένα pc όλη μέρα. Από εκεί και πέρα για κάποιον που θέλει μία δοκιμασμένη λύση που θα είναι αξιόπιστη για ενδεχόμενο overclock, συμβατότητα με γρήγορα ram kits,upgrade σε ryzen3000 και μεγαλύτερες πιθανότητες για αξιόπιστη συμβατότητα με ryzen4000,σε αυτήν την περίπτωση και μόνο οι επιλογές μειώνονται δραστικά στις matx. Ένας ακόμα παράγοντας είναι η μεταπώληση. Αν εσύ αποφασίσεις να κάνεις ολική αναβάθμιση πχ σε 1,5 χρόνο και βάλεις αγγελία μία mortar max θα πουληθεί σε λίγες ώρες. Με την gigabyte ds3h θα δυσκολευτείς και ίσως δεν την πουλήσεις. Τέλος η asrock ανέκαθεν ήταν στις υψηλότερες θέσεις σε failure rate και είναι ακόμα. Αυτά συμβαίνουν στα pc.Αν για παράδειγμα εσύ αύριο πάρεις 10 asrock p4,υπάρχει πιθανότητα η μία η και δύο να έχουν πρόβλημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 8 δεν θα είναι σκυλιά για μία πενταετία και παραπάνω. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από Rebel21 1
dpolal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Rebel21 είπε Για κάποιον που θέλει απλά να κάνει την δουλειά του,οποιαδήποτε m/b που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά είναι αρκετή. Παίρνεις την φθηνότερη βάζεις πάνω έναν φθηνό ryzen5/7 και είσαι οκ.Σε αυτά τα συστήματα οι παράγοντες που ανέφερες δεν έχουν καμία σημασία,ούτε αποτελεί επίτευγμα να δουλεύει ένα pc όλη μέρα. Από εκεί και πέρα για κάποιον που θέλει μία δοκιμασμένη λύση που θα είναι αξιόπιστη για ενδεχόμενο overclock, συμβατότητα με γρήγορα ram kits,upgrade σε ryzen3000 και μεγαλύτερες πιθανότητες για αξιόπιστη συμβατότητα με ryzen4000,σε αυτήν την περίπτωση και μόνο οι επιλογές μειώνονται δραστικά στις matx. Ένας ακόμα παράγοντας είναι η μεταπώληση. Αν εσύ αποφασίσεις να κάνεις ολική αναβάθμιση πχ σε 1,5 χρόνο και βάλεις αγγελία μία mortar max θα πουληθεί σε λίγες ώρες. Με την gigabyte ds3h θα δυσκολευτείς και ίσως δεν την πουλήσεις. Τέλος η asrock ανέκαθεν ήταν στις υψηλότερες θέσεις σε failure rate και είναι ακόμα. Αυτά συμβαίνουν στα pc.Αν για παράδειγμα εσύ αύριο πάρεις 10 asrock p4,υπάρχει πιθανότητα η μία η και δύο να έχουν πρόβλημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 8 δεν θα είναι σκυλιά για μία πενταετία και παραπάνω. Θα σε εκπλήξει το γεγονώς ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα σύστημα θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, να είναι ο υπολογιστής τους αξιόπιστος 24/7 και να τον κρατήσουν για παραπάνω από 1,5 χρόνο πάντως. Καταλαβαίνω το σκεπτικό που ανέπτυξες καθώς και εγώ αλλάζω τα συστήματα μου συνήθως στα 3 χρόνια αλλά όλα όσα ανέφερες δεν αφορούν την πλειοψηφία των χρηστών παρά μόνο ίσως το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του insomnia. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από dpolal
nicksoti Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, dpolal είπε Κοίτα, έχω στήσει σύστημα με την καρα entry level Gigabyte B450M DS3H και R5 2600 4 + 3 φάσεις με ψύκτρα, 4 dimm slots και 2 θύρες Χ16. Και μια χαρά εμφάνιση με ανθρακί χρωματάκι. Υπάρχουν και πιο entry level με λιγότερες και γυμνές φάσεις, 2 dimms μονή Χ16 και κακάσχημες (έχω τέτοια μην ρωτήσεις πως😁) στα 45-50€. Η Asrock B450M όμως από ότι βλέπω έχει καλύτερη σχεδίαση, ΔΕΝ χάνεις την pcie X1 θύρα αν μπει κάρτα γραφικών, ούτε και sata θύρα. Το μόνο που παρατηρώ είναι οι 2 μόνο πυκνωτές στο κύκλωμα ήχου κάτω αριστερά, σχεδόν όλες σήμερα έχουν 4 τουλάχιστο, δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει το φιλτράρισμα, γενικά οι πολλοί πυκνωτές εκεί είναι καλό. Το μόνο που μου την έδινε κάποτε στις φτηνές μητρικές είναι ο άθλιος ήχος με παράσιτα, ευτυχώς αυτό σήμερα έχει βελτιωθεί. Παρεπιπτόντως, στις Asrock είναι αξιοσημείωτο πώς κολούν τα πηνία στο κύκλώμα τροφοδοσίας, ακόμα και στις ακριβές μητρικές τους, αλλού κοιτά το ένα αλλού το άλλο. Προφανώς είναι από τα components που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται ανθρώπινα χέρια, αλλά πχ στις Asus φαίνεται να το προσέχουν, είναι αλφάδι (εκτός κι αν φωτογραφίζουν ειδικά samples). Όχι ότι μετρά, απλά μια παρατήρηση, σίγουρα θα έχει χάσει κάμποσους... ψυχαναγκαστικούς από πελάτες😂
EvilEyes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Θέλω να σας ενημερώσω ότι βρήκα κατάστημα ελληνικό, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει άμεσα διαθέσιμες Mortar Max. Παρέλαβα ήδη τη δική μου σήμερα το πρωί στην επαρχία. Από ότι βλέπω, έχει ακόμα διαθεσιμότητα στις Mortar Max, αλλά δεν ξέρω για πόσα κομμάτια. Εάν κάποιος ψάχνει τη συγκεκριμένη μητρική, μπορεί να μπει στο παρακάτω Link. Να σημειώσω ότι η συσκευασία ήταν άψογη και πολύ προσεγμένη, με μεταφορικά και αντικαταβολή στα 3 ευρώ. https://www.tetrabyte.gr/hardware/motherboards/msi-b450m-mortar-max-detail Αν θεωρείται διαφήμιση, παρακαλώ να αφαιρεθεί το link. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από EvilEyes 3 1
duffyduck Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Παρτε την MSI B450 Mortar Max, ειναι κριμα λογο βιασυνης και ελλειψη υπομονης να πάρετε χειροτερη μητρικη. Η υπομονη θα σας γλιτωσει απο μελλοντικα βασανα. Ακουστε τον παλιο που την εχει πατησει στο παρελθον. AM4 VRM Tier list https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c7qj5e/am4_vcore_vrm_ratings_to_help_you_decide_on_a/ https://forums.tomshardware.com/threads/x570-x470-x370-b450-b350-a320-motherboards-am4-socket-for-amd-ryzen-cpus-sortable-comparison-tables.3110172/ https://linustechtips.com/main/topic/1046357-motherboard-tier-list-x570-update/ Buildzoid's massive AM4 motherboard roundup 2019 // ALL X570 X470 and B450 https://www.youtube.com/watch?v=ti38JS8RuPU Best Motherboards for Ryzen 3000 CPUs: X570 vs. X470 & B450 https://www.youtube.com/watch?v=zuyuS04lD4o B450 VRM Temp Test: Asus & Gigabyte Disappoint! https://www.youtube.com/watch?v=EqQcgwz1hYA
physics Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Στις 5/12/2019 στις 11:44 ΠΜ, EvilEyes είπε Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Θέλω να σας ενημερώσω ότι βρήκα κατάστημα ελληνικό, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει άμεσα διαθέσιμες Mortar Max. Παρέλαβα ήδη τη δική μου σήμερα το πρωί στην επαρχία. Από ότι βλέπω, έχει ακόμα διαθεσιμότητα στις Mortar Max, αλλά δεν ξέρω για πόσα κομμάτια. Εάν κάποιος ψάχνει τη συγκεκριμένη μητρική, μπορεί να μπει στο παρακάτω Link. Να σημειώσω ότι η συσκευασία ήταν άψογη και πολύ προσεγμένη, με μεταφορικά και αντικαταβολή στα 3 ευρώ. https://www.tetrabyte.gr/hardware/motherboards/msi-b450m-mortar-max-detail Αν θεωρείται διαφήμιση, παρακαλώ να αφαιρεθεί το link. Δυστυχώς δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Στην αναμονή λοιπόν. Λόγω μικρής διαθεσιμότητας ανέβηκε η τιμή της. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα