Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, έχω μια smart τηλεόραση Sony KDL 705d, η οποία δεν έχει στο λογισμικό της την επιλογή για ασφαλή αποσύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου, με αποτέλεσμα να μου κάψει ένα USB stick, το οποίο το αποσύνδεσα χωρίς καμία διαδικασία, έχει κάποιον άλλο ασφαλή τρόπο, μιας και η τηλεόραση δεν έχει την επιλογή ασφαλής απομάκρυνσης?

Δημοσ.
Στις 3/12/2019 στις 1:07 ΜΜ, Maniatis189 είπε

έχει κάποιον άλλο ασφαλή τρόπο, μιας και η τηλεόραση δεν έχει την επιλογή ασφαλής απομάκρυνσης?

να ρωτήσεις στην τεχνική  υποστήριξη ?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, chrisde είπε

Μπορείς να το βγάλεις αφού κλείσεις πρώτα την τηλεόραση.

Σωστός αυτό που λέει ο φίλος.. βγάλε την και από την μπριζα αν θες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, VIRUSD είπε

Σωστός αυτό που λέει ο φίλος.. βγάλε την και από την μπριζα αν θες

Καλά αυτό είναι υπερβολή :P. Το πολύ πολύ να κλείσει τελείως την τηλεόραση από το κουμπί της, πέρα από το τηλεκοντρόλ (που και αυτό υπερβολή είναι αλλά τεςπα, όποιος έχει καεί από χυλό φυσά και το γιαούρτι...)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο δίσκος είναι 2,5" χωρίς δική του τροφοδοσία τότε μόλις κλείσει η tv κλείνει και αυτός και μπορείς να τον βγάλεις άνετα.

Αν είναι 3,5" με δική του τροφοδοσία τότε κλείνεις την τηλεόραση και μετά από λίγο αν συνεχίζει να σπινάρει κλείνεις και τη δική του τροφοδοσία (on-off) και μετά τον βγάζεις.

Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ που έχω συνδεμένους και από τους 2 στη δική μου Tv.

Επεξ/σία από Kaboomzer
Ορθογραφία
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά από ότι κατάλαβα παιδιά και συνέχισα να το ψάχνω, αρκετές τηλεοράσεις δεν έχουν την επιλογή στο μενού για ασφαλή αποσύνδεση εξωτερικού δίσκου, οπότε στα ξένα φόρουμ που μπήκα λένε ότι υπάρχει το λεγόμενο "soft remove", δηλαδή είναι ασφαλής η απομάκρυνση του εξωτερικού δίσκου όταν το φωτάκι του δεν αναβοσβήνει (άρα δεν διαβάζει ή σπιναρει), εάν αναβοσβήνει και γίνει απομάκρυνση, είναι το "Hard remove", που σημαίνει ότι ήταν σε λειτουργία και έγινε αποσύνδεση, οπότε υπάρχει κίνδυνος να καεί ο δίσκος, φυσικά όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν αν μιλάμε για σκληρό δίσκο με δική του ξεχωριστή τροφοδοσία, οπότε εκεί απλά σβήνεις το διακόπτη, σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και συμβουλές. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...