gia_nnis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 54 λεπτά πριν, phanispal είπε Εδώ με μπέρδεψες. Ποιο είναι αυτό που είναι έως 1350 κυβικά και μικρομεσαίο; Το i20 1.2 πόσα άλογα βγάζει; Εν τω μεταξύ παίζει να είναι η τελευταία χρονιά με αυτά τα τέλη κυκλοφορίας, θεωρώ πολύ πιθανό να αλλάξουν πολλά πράγματα από του χρόνου, οπότε δε βασίζομαι σε αυτά. Κοιτα αν παρεις κατι που να καιει εντος 9λ+ και κανεις τον χρονο πανω απο 5000χλμ θα σου κακοφανει.. Το i20 παει καλα για 1.2 και εντος θα εισαι στα 7-7.5λ. -εμφανιση πλαστικων και θορυβωδης κινητηρας
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Όπως είπα στο αρχικό post, κάθε χρόνο κάνω περίπου 7.500 χιλιόμετρα. Τώρα όμως αναμένεται να πέσουν κι άλλο. Υπολογίζω γύρω στις 5.000. Το Starlet καίει ~8.3 l/100 στην πόλη, οπότε δε θα μου κακοφανεί ένα αντίστοιχο νούμερο. Καλοδεχούμενο το χαμηλότερο, αλλά δε θα σκάσω. Πιο πολύ με νοιάζει η αξιοπιστία, παρά η κατανάλωση. Το Starlet καίει 8.3 στην πόλη, αλλά το κόστος συντήρησής του είναι τόσο αστείο, που σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που κάνω, και 15 να έκαιγε, παίζει να μου έβγαινε πιο φθηνά από ένα άλλο που καίει 6 αλλά βγάζει πολλαπλασιαστές, αντλίες, αισθητήρες λ, maf και τα λοιπά γνωστά που ακούω από συγγενείς και φίλους που έχουν αρκετά νεότερα αυτοκίνητα. Όχι, δεν κοιτάω για αδύναμο και οικονομικό αυτοκίνητο, θέλω στο ταξίδι να έχω τη στοιχειώδη ασφάλεια σε προσπέραση, να το έχει το νεύρο του.
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, phanispal είπε Όπως είπα στο αρχικό post, κάθε χρόνο κάνω περίπου 7.500 χιλιόμετρα. Τώρα όμως αναμένεται να πέσουν κι άλλο. Υπολογίζω γύρω στις 5.000. Το Starlet καίει ~8.3 l/100 στην πόλη, οπότε δε θα μου κακοφανεί ένα αντίστοιχο νούμερο. Καλοδεχούμενο το χαμηλότερο, αλλά δε θα σκάσω. Πιο πολύ με νοιάζει η αξιοπιστία, παρά η κατανάλωση. Το Starlet καίει 8.3 στην πόλη, αλλά το κόστος συντήρησής του είναι τόσο αστείο, που σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που κάνω, και 15 να έκαιγε, παίζει να μου έβγαινε πιο φθηνά από ένα άλλο που καίει 6 αλλά βγάζει πολλαπλασιαστές, αντλίες, αισθητήρες λ, maf και τα λοιπά γνωστά που ακούω από συγγενείς και φίλους που έχουν αρκετά νεότερα αυτοκίνητα. +1 Ας πουμε οτι κανεις 7000km/ετος. Ας πουμε οτι ειναι ολα στην πολη και το αυτοκινητο καιει 9lt/100km εντος πολης. Αυτο σημαινει οτι θα καψεις (7000/100)*9=630lt το χρονο Μεση τιμη ας πουμε 1.6€/lt, αρα τα καυσιμα θα σου κοστισουν 630*1.6= ~1000€/ετος Αν το αυτοκινητο εκαιγε 7lt/100km(μεγαλη διαφορα, δυσκολα βλεπεις τετοιες διαφορες σε ιδιας κατηγοριας και αποδοσης αυτοκινητο)αντι για 9lt/100km, τοτε θα ειχες καυσιμα (7000/100)*7*1.6= ~800€/ετος Ολα αυτα βαζοντας ακραια νουμερα: 7000km/ετος οταν λες οτι θα κανεις 5000km/ετος και τα βαλαμε ολα στην πολη και 9lt/100km που ειναι σχετικα τσιμπημενη καταναλωση. Σε 1600αρι βεβαια εκεινης της γενιας τετοια καταναλωση θα δεις εντος πολης κατα μεσο ορο. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από haHa 2
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Σωστός, αν και όντως τραβηγμένα τα νούμερα. Στην πραγματικότητα η διαφορά θα είναι ακόμα μικρότερη. Το θέμα είναι, γιατί δεν αναφέρθηκε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, και η αξιοπιστία. Ο μηχανικός πού πάω το Starlet, έχει το Corolla που κοιτάω, αλλά το 1800άρι με τα 192 άλογα. Μου έλεγε ότι διάλεξε αυτό σε σχέση με ένα πιο καινούργιο και "φορτωμένο" ακριβώς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Κι εγώ μαζί του. Ωραία τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα, αλλά αν είναι να γίνεις τακτικός πελάτης στο συνεργείο, τι να το κάνεις. Δε λέω, φαντάζομαι πως το μεθεπόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω θα τα έχει αναγκαστικά, αλλά για την ώρα δε θα χαλαστώ ιδιαίτερα να έχω κάτι λιτό και αξιόπιστο, απλά να είναι πιο ευρύχωρο και πιο ασφαλές απ' το Starlet.
raflas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Alfa romeo 147 5d 120Hp full extra Το είχα ένα σωρό χρόνια και,μεγάλωσε την οικογένεια μας ,πήγε παντού, έχει και γκάζι. Σου περισσεύει και ένα χιλιάρικο να το κάνεις όπως θες. Και αν θελήσεις να το δώσεις, λεφτά δεν θα χάσεις. Ζημιά τόσα χρόνια δεν μου έβγαλε, αλλά υπ όψιν το πήγαινα σε μηχανικό γνώστη των ιταλικών αυτοκινήτων . 1
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Ωραίο αυτοκίνητο, αλλά θεωρείται μικρομεσαίο ή μικρό;
Redragon7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κάτοχος Honda Jazz 1.2 2012 με 2 μικρά παιδιά. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος. https://www.gocar.gr/test-drives/test/6827,Honda_Jazz_14.html Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από Redragon7
haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, raflas είπε Alfa romeo 147 5d 120Hp full extra Το είχα ένα σωρό χρόνια και,μεγάλωσε την οικογένεια μας ,πήγε παντού, έχει και γκάζι. Σου περισσεύει και ένα χιλιάρικο να το κάνεις όπως θες. Και αν θελήσεις να το δώσεις, λεφτά δεν θα χάσεις. Ζημιά τόσα χρόνια δεν μου έβγαλε, αλλά υπ όψιν το πήγαινα σε μηχανικό γνώστη των ιταλικών αυτοκινήτων . 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ωραίο αυτοκίνητο, αλλά θεωρείται μικρομεσαίο ή μικρό; Μικρομεσαιο, αλλα απο τα πιο μικρα μικρομεσαια.
fotisdra Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, phanispal είπε Σωστός, αν και όντως τραβηγμένα τα νούμερα. Στην πραγματικότητα η διαφορά θα είναι ακόμα μικρότερη. Το θέμα είναι, γιατί δεν αναφέρθηκε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, και η αξιοπιστία. Ο μηχανικός πού πάω το Starlet, έχει το Corolla που κοιτάω, αλλά το 1800άρι με τα 192 άλογα. Μου έλεγε ότι διάλεξε αυτό σε σχέση με ένα πιο καινούργιο και "φορτωμένο" ακριβώς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Κι εγώ μαζί του. Ωραία τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα, αλλά αν είναι να γίνεις τακτικός πελάτης στο συνεργείο, τι να το κάνεις. Δε λέω, φαντάζομαι πως το μεθεπόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω θα τα έχει αναγκαστικά, αλλά για την ώρα δε θα χαλαστώ ιδιαίτερα να έχω κάτι λιτό και αξιόπιστο, απλά να είναι πιο ευρύχωρο και πιο ασφαλές απ' το Starlet. Ρε φίλε δεν πρόκειται κανένας να σου αλλάξει γνώμη αλλά κάτι μου λέει ότι τρολαρεις; Άμα προτιμήσεις να πάρεις corolla του 04 από honda jazz ή opel astra j θα είναι μεγάλο λάθος . Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Εγώ έχω το opel έχει 5* στα κρας τεστ . Το ίδιο νομίζω και το honda. Το παιδί σου θα βάλεις μέσα και να σου βγάλει μια βλάβη παραπάνω δεν έγινε και κάτι. Που δεν θα σου βγάλει είναι και τα δύο πολύ αξιόπιστα . Σκέψου να βγει κανένας από στοπ και να σε χτυπήσει στο πλάι.Πριν είχα corolla καμιά ενεργητική και παθητική ασφάλεια
haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, fotisdra είπε Ρε φίλε δεν πρόκειται κανένας να σου αλλάξει γνώμη αλλά κάτι μου λέει ότι τρολαρεις; Άμα προτιμήσεις να πάρεις corolla του 04 από honda jazz ή opel astra j θα είναι μεγάλο λάθος . Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Εγώ έχω το opel έχει 5* στα κρας τεστ . Το ίδιο νομίζω και το honda. Το παιδί σου θα βάλεις μέσα και να σου βγάλει μια βλάβη παραπάνω δεν έγινε και κάτι. Που δεν θα σου βγάλει είναι και τα δύο πολύ αξιόπιστα . Σκέψου να βγει κανένας από στοπ και να σε χτυπήσει στο πλάι.Πριν είχα corolla καμιά ενεργητική και παθητική ασφάλεια Honda jazz 2004 (4 αστερια) report Adult Occupant: 25 Child Occupant: 31 Pedestrian: 19 Opel Astra (5 αστερια) report: Adult Occupant: 34 Child Occupant: 39 Pedestrian: 3 Toyota Corolla 2002 (4 αστερια) report Adult Occupant: 28 Child Occupant: Not scored Pedestrian: 11 Toyota Auris 2006 (5 αστερια) report Adult Occupant: 35 Child Occupant: 37 Pedestrian: 21 To auris με το corolla ειναι ουσιαστικα σχεδον το ιδιο σασι κλπ, απλα το auris εχει στανταρ 6 αεροσακους και ετσι πηρε 5 αστερια, γιατι βελτιωθηκε κυριως το Adult Occupant. Σημειωτεον οτι το Opel Astra ειναι σκοτωστρα οσον αφορα τους πεζους(Pedestrian) : "Only two small areas of the bonnet top offered protection. But its leading edge and the car’s bumper proved to be very unfriendly. This was a disappointing result for a new design, and Euro NCAP urges Opel to take this vital safety area more seriously." Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από haHa 1
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, fotisdra είπε Ρε φίλε δεν πρόκειται κανένας να σου αλλάξει γνώμη αλλά κάτι μου λέει ότι τρολαρεις; Άμα προτιμήσεις να πάρεις corolla του 04 από honda jazz ή opel astra j θα είναι μεγάλο λάθος . Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Εγώ έχω το opel έχει 5* στα κρας τεστ . Το ίδιο νομίζω και το honda. Το παιδί σου θα βάλεις μέσα και να σου βγάλει μια βλάβη παραπάνω δεν έγινε και κάτι. Που δεν θα σου βγάλει είναι και τα δύο πολύ αξιόπιστα . Σκέψου να βγει κανένας από στοπ και να σε χτυπήσει στο πλάι.Πριν είχα corolla καμιά ενεργητική και παθητική ασφάλεια Opel Astra J βρίσκεις στα 4.000€-5.000€; Astra H είχαμε και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου φαίνεσαι κάπως υπερβολικός. Δε λέω ότι το Corolla είναι καλύτερο απ' το δικό σου, αλλά να μην υπάρχει και καμία σύγκριση, μάλλον στο μυαλό σου είναι.
fotisdra Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, haHa είπε Honda jazz 2004 (4 αστερια) report Adult Occupant: 25 Child Occupant: 31 Pedestrian: 19 Opel Astra (5 αστερια) report: Adult Occupant: 34 Child Occupant: 39 Pedestrian: 3 Toyota Corolla 2002 (4 αστερια) report Adult Occupant: 28 Child Occupant: Not scored Pedestrian: 11 Toyota Auris 2006 (5 αστερια) report Adult Occupant: 35 Child Occupant: 37 Pedestrian: 21 To auris με το corolla ειναι ουσιαστικα σχεδον το ιδιο σασι κλπ, απλα το auris εχει στανταρ 6 αεροσακους και ετσι πηρε 5 αστερια, γιατι βελτιωθηκε κυριως το Adult Occupant. Σημειωτεον οτι το Opel Astra ειναι σκοτωστρα οσον αφορα τους πεζους(Pedestrian) : "Only two small areas of the bonnet top offered protection. But its leading edge and the car’s bumper proved to be very unfriendly. This was a disappointing result for a new design, and Euro NCAP urges Opel to take this vital safety area more seriously." Συγκρίνουμε κρας τεστ του 2011 με του 2004 έχουν αλλάξει τα στάνταρ... Και του punto του 99 πέντε αστέρια είχε 1 ώρα πριν, phanispal είπε Opel Astra J βρίσκεις στα 4.000€-5.000€; Astra H είχαμε και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου φαίνεσαι κάπως υπερβολικός. Δε λέω ότι το Corolla είναι καλύτερο απ' το δικό σου, αλλά να μην υπάρχει και καμία σύγκριση, μάλλον στο μυαλό σου είναι. Στην πρώτη σελίδα είχε ποσταρει κάποιος αγγελία με j του 12 στα 4.999. το h ήταν πολύ ζημιαρικο από ότι μου έχει πει ο μηχανικός μου καθωτι περισσότερο πολύπλοκο . Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι το άστρα είναι αμαξαρα εξάλλου και εγώ αν είχα τα χρήματα τότε που το πήρα σε jazz θα πήγαινα αλλά δεν έβρισκα στα λεφτά που ήθελα. Αλλά να το συγκρίνουμε με οποιοδήποτε αυτοκίνητο της κατηγορίας του κατασκευής του 02?
haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, fotisdra είπε Συγκρίνουμε κρας τεστ του 2011 με του 2004 έχουν αλλάξει τα στάνταρ... Και του punto του 99 πέντε αστέρια είχε Punto 1997 Punto 2000 Δεν ξερω τι συνεκρινες εσυ, εγω παρεθεσα τα τεστ απο διαφορα μοντελα παρομοιας χρονολογιας.
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, fotisdra είπε Στην πρώτη σελίδα είχε ποσταρει κάποιος αγγελία με j του 12 στα 4.999. Ναι, πρόσεξες ότι ήταν το απολύτως φθηνότερο, ότι το αμέσως ακριβότερο είχε 6.200€ και μετά ανέβαιναν στα 7.000€ και βάλε; Ότι οι φωτογραφίες ήταν άθλιες και ότι ήταν στα Χανιά; Δηλαδή τι, βρήκαμε ένα εντός του budget, λογικά είναι καλό;
gia_nnis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, phanispal είπε Όπως είπα στο αρχικό post, κάθε χρόνο κάνω περίπου 7.500 χιλιόμετρα. Τώρα όμως αναμένεται να πέσουν κι άλλο. Υπολογίζω γύρω στις 5.000. Το Starlet καίει ~8.3 l/100 στην πόλη, οπότε δε θα μου κακοφανεί ένα αντίστοιχο νούμερο. Καλοδεχούμενο το χαμηλότερο, αλλά δε θα σκάσω. Πιο πολύ με νοιάζει η αξιοπιστία, παρά η κατανάλωση. Το Starlet καίει 8.3 στην πόλη, αλλά το κόστος συντήρησής του είναι τόσο αστείο, που σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που κάνω, και 15 να έκαιγε, παίζει να μου έβγαινε πιο φθηνά από ένα άλλο που καίει 6 αλλά βγάζει πολλαπλασιαστές, αντλίες, αισθητήρες λ, maf και τα λοιπά γνωστά που ακούω από συγγενείς και φίλους που έχουν αρκετά νεότερα αυτοκίνητα. Όχι, δεν κοιτάω για αδύναμο και οικονομικό αυτοκίνητο, θέλω στο ταξίδι να έχω τη στοιχειώδη ασφάλεια σε προσπέραση, να το έχει το νεύρο του. Μην συγκρινεις το starlet με τα πιο καινουργια ιαπωνικα αυτοκινητα.. Τα καινουργια εχουν περισσοτερα ηλεκτρονικα.. Πρεπει να γνωριζεις το αυτοκινητο αποτελειται απο πολλα αναλωσιμα εξαρτηματα.. Φαντασου και το ψυγειο νερου θεωρειται αναλωσιμο! Αυτα που δεν θεωρουνται αναλωσιμα ειναι η καροτσα και ο κινητηρας σκετος χωρις τα περιφερειακα του! Ακομα και να βρεις ενα αυτοκινητο με λιγα χλμ μονο απο την πολυκαιρια θα εχουν χαλασει-φθαρει οι αρθρωσεις του.. οπου υπαρχουν λαστιχα πχ βασεις κινητηρα,φουσκες.. κ.α! Οποτε αν σ ενα μεταχειρισμενο εχουν αλλαξει αρκετα αναλωσιμα για τα χρονια του.. τοτε θα σου βγει πιο αξιοπιστο-οικονομικο πραγμα πολυ δυσκολο γιατι αυτα δεν τα κανει κανενας ιδιοκτητης ή αν θα βρεις θα ειναι ανεβασμενη η τιμη του και δεν θα το προτιμησεις! Γι αυτο και πιο πανω σου προτεινα αλλη κατηγορια φιεστα 06-08 γιατι πχ στα 4000-4500ε θα βρεις(και παλι με ψαξιμο) κατι πιο σωστο..! 16 ώρες πριν, phanispal είπε Σωστός, αν και όντως τραβηγμένα τα νούμερα. Στην πραγματικότητα η διαφορά θα είναι ακόμα μικρότερη. Το θέμα είναι, γιατί δεν αναφέρθηκε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, και η αξιοπιστία. Ο μηχανικός πού πάω το Starlet, έχει το Corolla που κοιτάω, αλλά το 1800άρι με τα 192 άλογα. Μου έλεγε ότι διάλεξε αυτό σε σχέση με ένα πιο καινούργιο και "φορτωμένο" ακριβώς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Κι εγώ μαζί του. Ωραία τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα, αλλά αν είναι να γίνεις τακτικός πελάτης στο συνεργείο, τι να το κάνεις. Δε λέω, φαντάζομαι πως το μεθεπόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω θα τα έχει αναγκαστικά, αλλά για την ώρα δε θα χαλαστώ ιδιαίτερα να έχω κάτι λιτό και αξιόπιστο, απλά να είναι πιο ευρύχωρο και πιο ασφαλές απ' το Starlet. Ναι το corοlla στο περας του χρονου θα σου βγει πιο οικονομικο σε σχεση με ενα γερμανικο.. Αυτο και παλι ειναι ρευστο γιατι δεν ξερεις σε ποσο καλη κατασταση θα το παρεις..! Επισης θελει προσοχη γιατι καποια vvti εκαιγαν λαδια! Βεβαια δεν εχει αναφερθει τιποτα για το 1.6 05-07 6 ώρες πριν, raflas είπε Alfa romeo 147 5d 120Hp full extra Το είχα ένα σωρό χρόνια και,μεγάλωσε την οικογένεια μας ,πήγε παντού, έχει και γκάζι. Σου περισσεύει και ένα χιλιάρικο να το κάνεις όπως θες. Και αν θελήσεις να το δώσεις, λεφτά δεν θα χάσεις. Ζημιά τόσα χρόνια δεν μου έβγαλε, αλλά υπ όψιν το πήγαινα σε μηχανικό γνώστη των ιταλικών αυτοκινήτων . Ακυρο και μακρια! Καρκινωμα στην τσεπη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα