haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ωραία, πες ότι προκύπτουν άλλες 3.000€ (λέμε τώρα). Προς τα πού κοιτάω; Το πιο βασικο που πρεπει εσυ να απαντησεις, ειναι τι μεγεθος αυτοκινητο χρειαζεσαι/θελεις. Θελεις supermini, μικρομεσαιο ή μεσαιο; Αφοτου απαντησεις σε αυτο, μετα θα βαλεις σε προτεραιοτητα τι ειναι σημαντικο για εσενα: χρονολογια, χιλιομετρα, επιδοσεις, αξιοπιστια, καταναλωση, εξοπλισμος. Μετα κοιτας βασει του budget σου(ευελικτο ή οχι) τι επιλογες εχεις και ποιες καλυπτουν περισσοτερο τα κριτηρια που εθεσες πιο πανω. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από haHa 1
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Νομίζω δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Εννοώ ότι μπορεί π.χ. το Corolla να είναι μικρομεσαίο και το Mazda 3 να είναι μεσαίο, εγώ όμως τα θεωρώ ίδια πάνω-κάτω. Αυτό που ψάχνω είναι ένα 5θυρο hatchback σχετικά έως αρκετά άνετο. Δηλαδή οι πίσω να μην είναι στριμωχτά και να έχει ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές πορτμπαγκάζ. Το πιθανότερο είναι να παίξει και μπαγκαζιέρα (έχω ήδη, αλλά επειδή τώρα έχω Starlet δεν είναι μεγάλη και θα είναι αναλογικά μικρή σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο), οπότε δεν ψάχνω το πορτμπαγκάζ του Octavia. Αν τώρα υπάρχει κάποιο «μαζεμένο» hatchback με πολλούς χώρους, προφανώς μου κάνει. Δηλαδή σκεφτείτε ότι τώρα είμαι με 3θυρο Starlet και παιδικό κάθισμα. Θεωρώ ότι ακόμα και με το Corolla θα δω διαφορά σε όλους τους τομείς προς το καλύτερο, εκτός απ' την αξιοπιστία.
filarhos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, phanispal είπε Ωραία ως εδώ. Για το Mazda 3 γνωρίζεις τίποτα συγκριτικά με τα από πάνω; Για Ibiza έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι σε 1600. Leon κάτι βρήκα αλλά δε με ψήνει. Γι' αυτό είπα από πάνω: Ωραία, πες ότι προκύπτουν άλλες 3.000€ (λέμε τώρα). Προς τα πού κοιτάω; Κοίτα καινούρια μεταχειρισμένα είναι λαχείο, αν σου κάτσει ζημιά θα πληρώσεις. Λες για toyota έχω δύο συγγενείς που τους έκατσε σε κορούλα μάλιστα του 04 και του 07 και ο τελευταίος το έδωσε κακήν κακώς. Και έχω και κολλητό φίλο με mito πετρέλαιο που έχει 300 Χιλ χλμ και δεν έχει κάνει επισκευή ούτε στην τουρμπίνα (πολλά ήρεμα ταξίδια άλλη περιπτωση) Οπότε βγάλε από το μυαλό σου το τι ακούγεται... Τώρα εγώ θα κοιτούσα όλα τα μικρομεσαία και μεσαία fiesta, punto, corsa, yaris, ignis αν το παρκάρισμα είναι δύσκολο και μάλιστα πετρέλαιο (3,2 με 5,5 καταναλωση το punto εντός εκτός και λοιπα). Ότι μου άρεσε σε τιμή και εμφάνιση. Αν δεν έχεις θέμα πάρκινγκ κοιτούσα σε passat μετά το 06, mondeo μετά το 08 και απο τις άλλες εταιρίες έχει πολλά. Το πασσατ το 1.6 πάει ταξίδι με 130 με 7λ/100, πάνω κάτω εκεί είναι αυτής της κατηγορίας. Γενικά ρίξε και μια ματιά στα crash test για μια ιδέα... Είπα για φίλο με μίτο, έχει δύο παιδιά 7 και 3ων, στα ταξίδια με όλη την οικογένεια (4) βάζει μπαγκαζιερα (+1 λιτρο καταναλωση). Τον υπόλοιπο καιρό πάει επαγγελματικά ταξιδια με τρομερή οικονομία (μέχρι 5λ/100). Βασικό να ελέγξεις όσο καλύτερα μπορείς να μην έχει τρακάρεις σοβαρά, όλα τα άλλα επισκευάζονται το τρακαρισμένο όμως δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση.
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Νομίζω δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Εννοώ ότι μπορεί π.χ. το Corolla να είναι μικρομεσαίο και το Mazda 3 να είναι μεσαίο, εγώ όμως τα θεωρώ ίδια πάνω-κάτω. Μικρομεσαιο ειναι και το mazda 3, φτιαγμενο πανω στην ιδια πλατφορμα με το ford focus της ιδιας εποχης. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αυτό που ψάχνω είναι ένα 5θυρο hatchback σχετικά έως αρκετά άνετο. Δηλαδή οι πίσω να μην είναι στριμωχτά και να έχει ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές πορτμπαγκάζ. Αρα ξεχνας τα supermini (yaris, fiesta, corsa) και ξεχνας και τα μεσαια(mondeo, passat) που ειναι μεγαλυτερα, οπoτε βαρυτερα, πιο αργα, μεγαλυτερη καταναλωση, δυσκολοτερα στο παρκινγκ κλπ. Κοιτας για μικρομεσαια τυπου mazda 3, corolla, golf, auris, focus. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από haHa
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, haHa είπε Μικρομεσαιο ειναι και το mazda 3, φτιαγμενο πανω στην ιδια πλατφορμα με το ford focus της ιδιας εποχης. Αρα ξεχνας τα supermini (yaris, fiesta, corsa) και ξεχνας και τα μεσαια(mondeo, passat) που ειναι μεγαλυτερα, οπoτε βαρυτερα, πιο αργα, μεγαλυτερη καταναλωση, δυσκολοτερα στο παρκινγκ κλπ. Κοιτας για μικρομεσαια τυπου mazda 3, corolla, golf, auris, focus. Ωραία, έτσι τα είχα στο μυαλό μου κι εγώ. Για το Mazda 3 είπα και πιο πάνω ότι μου είπαν ότι είναι σε μεγάλο ποσοστό σαν το Focus. Αυτό σημαίνει ότι είναι κι αυτό πιο αργό απ' το Corolla, σωστά; Ναι, Mondeo, Passat κ.λπ. δεν τα κοιτάω καν.
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, phanispal είπε Ωραία, έτσι τα είχα στο μυαλό μου κι εγώ. Για το Mazda 3 είπα και πιο πάνω ότι μου είπαν ότι είναι σε μεγάλο ποσοστό σαν το Focus. Αυτό σημαίνει ότι είναι κι αυτό πιο αργό απ' το Corolla, σωστά; Ναι, ειναι βαρυτερο και πιο αδυναμο απο το αντιστοιχο corolla, οποτε ειναι πιο αργο(και καιει περισσοτερο). Αλλα εχει μεγαλυτερους χωρους και μαλλον καλυτερο κρατημα. Οπως ειπαμε και προηγουμενως, το corolla ειναι απο τα πιο σβελτα ατμοσφαιρικα μικρομεσαια 1.4l εκενης της εποχης(οντας δυνατοτερο και ελαφρυτερο απο τον ανταγωνισμο). Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από haHa
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Το Mazda 3 το έχει ο αδερφός μου, και είπα πιο πάνω ότι σε σχέση με το 1600άρι Astra του '08 που είχε πριν, είδε διαφορά προς τα πάνω στην κατανάλωση, περίπου 1 λίτρο. Οπότε μέχρι στιγμής στην κατηγορία των 4.000€-4.500€ κοιτάω το Corolla ως πιο σβέλτο και πιο λιτό από ηλεκτρονικά, και Mazda 3/Focus 115 άλογα αν θέλω κάτι πιο ευρύχωρο και με καλύτερο πάτημα, σωστά; Άλλη επιλογή υπάρχει σε αυτό το budget με τα όσα έχουμε πει έως τώρα; Είχαμε πει και το Jazz στην αρχή που δεν το απορρίπτω ακόμα, εκτός αν υπάρχει λόγος. Μετά, αν υποθέσουμε ότι ανεβαίνουμε 2-3 χιλιάρικα, πού πάμε;
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Το Mazda 3 το έχει ο αδερφός μου, και είπα πιο πάνω ότι σε σχέση με το 1600άρι Astra του '08 που είχε πριν, είδε διαφορά προς τα πάνω στην κατανάλωση, περίπου 1 λίτρο. Οπότε μέχρι στιγμής στην κατηγορία των 4.000€-4.500€ κοιτάω το Corolla ως πιο σβέλτο και πιο λιτό από ηλεκτρονικά, και Mazda 3/Focus 115 άλογα αν θέλω κάτι πιο ευρύχωρο και με καλύτερο πάτημα, σωστά; Άλλη επιλογή υπάρχει σε αυτό το budget με τα όσα έχουμε πει έως τώρα; Είχαμε πει και το Jazz στην αρχή που δεν το απορρίπτω ακόμα, εκτός αν υπάρχει λόγος. Μετά, αν υποθέσουμε ότι ανεβαίνουμε 2-3 χιλιάρικα, πού πάμε; To jazz ειναι μικροτερο, δεν ειναι μικρομεσαιο. Το mazda 3 ειναι πιο ευρυχωρο απο το corolla και το focus. Focus και corolla εχουν μικρες διαφορες στους χωρους. Απο ηλεκτρονικα, στα ιδια επιπεδα ειναι τα περισσοτερα εκεινης της εποχης. Τωρα τι αλλες επιλογες υπαρχουν, εσυ θα πρεπει να ψαξεις, εσυ εχεις κανει την ερευνα αγορας. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από haHa 1
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 ΟΚ, αν πούμε ότι ανεβαίνουμε, π.χ. το Auris τι λέει; Κοιτάω φωτό στο car.gr, μου φαίνεται μικρότερο απ' το Corolla. Βέβαια φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.
gia_nnis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ωραία, έτσι τα είχα στο μυαλό μου κι εγώ. Για το Mazda 3 είπα και πιο πάνω ότι μου είπαν ότι είναι σε μεγάλο ποσοστό σαν το Focus. Αυτό σημαίνει ότι είναι κι αυτό πιο αργό απ' το Corolla, σωστά; Ναι, Mondeo, Passat κ.λπ. δεν τα κοιτάω καν. Για σενα τι σημαινει γρηγορο?
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Για σενα τι σημαινει γρηγορο? Δεν εννοώ τόσο τα απόλυτα νούμερα, όσο τι αίσθηση σου δίνει στην οδήγηση. Δε με απασχολεί ούτε να κάνω κόντρες στα φανάρια, ούτε να πιάνω 200 στα ταξίδια. Απλά να έχει ελαστικό κινητήρα, μην είναι ψόφιο στις χαμηλές. Να είναι σβέλτο μέσα στην πόλη, που θα είναι και η κύρια χρήση του.
haHa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, phanispal είπε ΟΚ, αν πούμε ότι ανεβαίνουμε, π.χ. το Auris τι λέει; Κοιτάω φωτό στο car.gr, μου φαίνεται μικρότερο απ' το Corolla. Βέβαια φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε αυτά τα χρήματα. Για ποιας χρονολογιας auris μιλαμε; Αν μιλαμε για 2006-2012, ειναι ουσιαστικα απλο facelift του corolla και εχει ιδιες διαστασεις/χωρους. Βαζε αν θελεις και φωτο ή λινκ για να ξερουμε για τι αυτοκινητα μιλας.
gia_nnis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν εννοώ τόσο τα απόλυτα νούμερα, όσο τι αίσθηση σου δίνει στην οδήγηση. Δε με απασχολεί ούτε να κάνω κόντρες στα φανάρια, ούτε να πιάνω 200 στα ταξίδια. Απλά να έχει ελαστικό κινητήρα, μην είναι ψόφιο στις χαμηλές. Να είναι σβέλτο μέσα στην πόλη, που θα είναι και η κύρια χρήση του. Αυτο θα το βρεις σιγουρα στο corolla 1.4 κ 1.6 e130. Σε συμφερει να παρεις ενα μεχρι 1.350cc τελη 135ευρω που να θεωρειται αξιοπιστο,καλο στις χαμηλες με νορμαλ καταναλωσεις.. Το προβλημα ειναι οτι το θες και καπως καλυτερο σε χωρους.. Αμα σε παιρνει στα οικονομικα κοιτα και το i20 1.2 Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από gia_nnis 1
phanispal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, haHa είπε Για ποιας χρονολογιας auris μιλαμε; Αν μιλαμε για 2006-2012, ειναι ουσιαστικα απλο facelift του corolla και εχει ιδιες διαστασεις/χωρους. Βαζε αν θελεις και φωτο ή λινκ για να ξερουμε για τι αυτοκινητα μιλας. Βασικά κοιτάω αυτά: https://www.car.gr/classifieds/cars/?sort=pra®istration=>2002&doors=>4&doors=<5&condition=used&make=248&model=798&category=11&fuel_type=1&rg=3&doors=4-5&significant_damage=f&st=private https://www.car.gr/classifieds/cars/?sort=pra&doors=>4&doors=<5&condition=used&make=248&model=791&category=11&fuel_type=1&rg=3&doors=4-5&significant_damage=f&st=private https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=used&category=11&make=192&model=332&fuel_type=1&significant_damage=f&doors=4-5&sort=pra&rg=3&st=private https://www.car.gr/classifieds/cars/?category=11&condition=used&doors=4-5&fuel_type=1&make=126&make=126&model=178&pg=2&rg=3&significant_damage=f&sort=pra&st=private 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Σε συμφερει να παρεις ενα μεχρι 1.350cc τελη 135ευρω που να θεωρειται αξιοπιστο,καλο στις χαμηλες με νορμαλ καταναλωσεις.. Το προβλημα ειναι οτι το θες και καπως καλυτερο σε χωρους.. Αμα σε παιρνει στα οικονομικα κοιτα και το i20 1.2 Εδώ με μπέρδεψες. Ποιο είναι αυτό που είναι έως 1350 κυβικά και μικρομεσαίο; Το i20 1.2 πόσα άλογα βγάζει; Εν τω μεταξύ παίζει να είναι η τελευταία χρονιά με αυτά τα τέλη κυκλοφορίας, θεωρώ πολύ πιθανό να αλλάξουν πολλά πράγματα από του χρόνου, οπότε δε βασίζομαι σε αυτά.
zeys13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, haHa είπε To jazz ειναι μικροτερο, δεν ειναι μικρομεσαιο. Το mazda 3 ειναι πιο ευρυχωρο απο το corolla και το focus. Focus και corolla εχουν μικρες διαφορες στους χωρους. Απο ηλεκτρονικα, στα ιδια επιπεδα ειναι τα περισσοτερα εκεινης της εποχης. Τωρα τι αλλες επιλογες υπαρχουν, εσυ θα πρεπει να ψαξεις, εσυ εχεις κανει την ερευνα αγορας. Το jazz μπορεί να ανήκει στη μικρή κατηγορία, έχει όμως χώρους μικρομεσαίου. Όμως απο επίπεδο άνεσης και αίσθησης αυτοκινήτου σίγουρα δεν φτανει το επίπεδο μικρομεσαίου. Κάτοχος opel astra h 1.4 2004 και honda jazz 1.3 2003
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα