NickTG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 16 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Σε σχέση με το οτι έχει 95 άλογα και για να πάει 120 θέλει σχεδόν 4,000 στροφές. Δε είπα πως είναι βαρύτερο απο άλλα, είπα πως είναι βαρύ. Επίσης δεν έχει καλή ποιότητα κύλισης και έχει πολύ θόρυβο απο μηχανή κι αέρα στον αυτοκινητόδρομο (συγκριτικά με Golf-Focus αντίστοιχης γενιάς). Δεν υπάρχει λόγος να πάει για το 1400 στο συγκεκριμένο, αν και πάλι μάλλον ήταν αυτό που έπαιρνε πιο πολύ τα πόδια του σε αυτά τα κυβικά από την κατηγορία ακριβώς λόγω βάρους. Μα αν δεν είναι βαρύτερο από αλλά πως ακριβώς κρίνεται βαρύ? Εκτός αν μιλάς γενικά για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας οπότε ΟΚ. Ρίχνοντας πάντως μια ματιά στο Euroncap το 1.25 Fiesta της γενιάς που προτείνεις το έχουν ζυγίσει μόλις 80 κιλά περίπου πιο ελαφρύ από την Corolla σε 1.4. Ποιότητα κύλισης και θόρυβο είναι πολύ εύκολο να τα δει από μια βόλτα με το κάθε αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 με το "βαρύ" που λέτε μην κάθεστε και συγκρίνετε πόσα κιλά είναι το κάθε αμάξι αλλά την αναλογία κιλών ανά ίππο. Ένα αμάξι με 120 άλογα και 900 κιλά είναι πιο "βαρύ" (πιο αργό δηλαδή) από ένα που είναι 1,5 τόνο αλλά έχει 350 άλογα.
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση (ως αγγελία) απλώς ήμουν στη διαδικασία εύρεσης κι αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου το προηγούμενο διάστημα και τελικά έκανα αυτό που σου πρότεινα, ανέβηκα δηλαδή απο το μπάτζετ για κάτι πιο προσεγμένο. Αν δε κάνετε μεγάλα ταξίδια και το παιδί δεν είναι μωρό να θέλει μεγάλη σιγύριση, κοίτα μήπως βρεις κανα Fiesta απο τη γενιά που βγήκε το 09 κι έπειτα. Δεν εννοούσα να μου προτείνεις συγκεκριμένη αγγελία, αλλά αν έχεις να προτείνεις άλλο αυτοκίνητο σε αυτό το αυξημένο budget των 5.500-6.000€ που λες. Το παιδί είναι περίπου 1½ έτους αυτή τη στιγμή. Ίσως τα επόμενα χρόνια έρθει κι άλλο. Και ήθελα να ρωτήσω πάνω σ' αυτό, αλλά φαντάζομαι είναι δύσκολο να πάρω γνώμες από πρώτο χέρι: δηλαδή πόσο βολεύουν αυτά τα που κοιτάω για βάλε-βγάλε παιδί, παιδικό κάθισμα κ.λπ. και ποιο είναι πιο βολικό σε αυτόν τον τομέα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν εννοούσα να μου προτείνεις συγκεκριμένη αγγελία, αλλά αν έχεις να προτείνεις άλλο αυτοκίνητο σε αυτό το αυξημένο budget των 5.500-6.000€ που λες. Το παιδί είναι περίπου 1½ έτους αυτή τη στιγμή. Ίσως τα επόμενα χρόνια έρθει κι άλλο. Και ήθελα να ρωτήσω πάνω σ' αυτό, αλλά φαντάζομαι είναι δύσκολο να πάρω γνώμες από πρώτο χέρι: δηλαδή πόσο βολεύουν αυτά τα που κοιτάω για βάλε-βγάλε παιδί, παιδικό κάθισμα κ.λπ. και ποιο είναι πιο βολικό σε αυτόν τον τομέα. Άμα θες καρότσια, καλαθάκια κλπ πας σε μεγάλο αυτοκίνητο, supermini δε θα σε βολέψουν. Οριακά μικρομεσαία...
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Νταξ τα καρότσια κ.λπ. είναι άλλο θέμα, θα βολευτούν όπως και να 'χει, είτε με μπαγκαζιέρα είτε με στρίμωγμα. Εδώ χωράνε τώρα που έχω πολύ μικρότερο. Αλλά η Corolla, το Mazda 3, το Focus, τι θεωρούνται; Γιατί έτσι όπως το λες είναι σα να είναι supermini αυτά που κοιτάω, ενώ εγώ τα θεωρώ τουλάχιστον μικρομεσαία. Sedan πάντως δε θέλω για πολλούς λόγους.
haHa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Σε σχέση με το οτι έχει 95 άλογα και για να πάει 120 θέλει σχεδόν 4,000 στροφές. Δε είπα πως είναι βαρύτερο απο άλλα, είπα πως είναι βαρύ. Επίσης δεν έχει καλή ποιότητα κύλισης και έχει πολύ θόρυβο απο μηχανή κι αέρα στον αυτοκινητόδρομο (συγκριτικά με Golf-Focus αντίστοιχης γενιάς). Τo Golf αντιστοιχης γενιας ηταν βαρυτερο και αισθητα αργοτερο: εβγαινε με εναν πεθαμενο κινητηρα στα 75 αλογα και εναν λιγοτερο πεθαμενο(τον FSI) στα 90 αλογα. Το Corolla με τα 97 αλογα ειχε σεβαστη διαφορα στις επιδοσεις: 11.6s εναντι 14.7 και 12.9 των 2 Golf, που μαλιστα εκαιγαν και παραπανω λογω των πεθαμενων κινητηρων και των ~+100 κιλων. Τελος, το golf παρολο που ηταν βαρυτερο, ειχε μικροτερο μεταξονιο. 6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Άμα θες καρότσια, καλαθάκια κλπ πας σε μεγάλο αυτοκίνητο, supermini δε θα σε βολέψουν. Οριακά μικρομεσαία... Δεν ειναι supermini τα μοντελα που κοιταει ο φιλος, supermini ειναι το fiesta που προτεινες.
gia_nnis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/12/2019 στις 1:13 ΜΜ, phanispal είπε Με το «δάκρυ» στο εμπρός φανάρι λες μάλλον. Ένας μηχανικός μου είπε ότι από το 2006 και μετά είχαν ηλεκτρόγκαζο κι αν βρω τέτοιο καλύτερα να πάω σε 1600, διαφορετικά και το ντιζάτο 1400 έχει νεύρο. Ναι με το δακρυ! Εχει ηλεκτρογκαζο αλλα συμπεριφερεται σαν ντιζατο! Εχει πολυ καλο γκαζι απο την στιγμη που πατας το πενταλ! και μεγαλυτερη σχεση να εχεις παλι ακουει καλα! Σαν πλεονεκτημα/μειονεκτημα εχει κοντη 5η με αποτελεσμα ν ανοιγει γρηγορα! αλλα μετα τα 120χλμ να τσιμπαει βενζιζη! Να σου δωσω μια εικονα μεχρι τα 160χλμ ανοιγει πολυ ωραια!(αναιμακτα). Ισχυει οτι ειναι θορυβωδης στα ταξιδια αλλα και αυτο ειναι υποκειμενικο θα το κρινεις εσυ αν ειναι σε ενοχλητικα επιπεδα.. Με οικονομικη οδηγηση εντος εισαι 8.5-9λ ενω στα κρυα με μικρες διαδρομες ανετα θα φτανει τα 10+λ! Ειναι τιμιο και το fiesta 1.2 06-08. Νευρικο και σχετικα ποιοτικο αυτοκινητο! Αν το ψαξεις/περιμενεις στα 4000ευρω σιγουρα θα το βρεις σε καλη κατασταση! Στο λεω γιατι το corolla σε αυτη τη τιμη θα το βρεις ταλαιπωρημενο με πολλα χλμ με μικρο αριθμο μεταχειρισμενων.. Στις 6/12/2019 στις 12:47 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε Το Corolla της γενιάς που κοιτάς έχει θόρυβο γενικα και δεν είναι άνετο αυτοκίνητο. Για μέσα στην πόλη βέβαια δεν είναι τόσο κακό. Ωστόσο καίει γιατί είναι βαρύ αμάξι και παλιάς τεχνολογίας. Εγω θα σου πρότεινα να μην έχεις σκληρό ταβάνι στα χρήματα αλλά μαλακό (αλά salary cap). Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που κάνει 5,500-6,000 και έχει καινούρια λάστιχα, καινούρια φρένα, αμορτισέρ, έχει περάσει πρόσφατα μεγάλο σέρβις αντιπροσωπείας etc, είναι καλύτερο value απο ένα των 5,000 που όμως σε 2-3 μήνες θα αρχίσει να ζητάει. Ουτε καιει! ουτε ειναι βαρυ! ουτε και η τεχνολογια του ειναι ασχημη! Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από gia_nnis
Pariis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Seat Ibiza του 2008 το έχω κυρίως για την Αθήνα.Δεν μου έχει βγάλει καμία ζημιά,δεν καίει πολύ,άντεξε σε πλαγιομετωπική με νταλίκα, κουβαλάει οικογένεια σε ταξίδια.Λογικά θα βρεις με αυτήν την τιμή.
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ειναι τιμιο και το fiesta 1.2 06-08. Νευρικο και σχετικα ποιοτικο αυτοκινητο! Αν το ψαξεις/περιμενεις στα 4000ευρω σιγουρα θα το βρεις σε καλη κατασταση! Πιο πάνω δεν είπαν όμως ότι είναι μικρό/δεν είναι τόσο βολικό για οικογένεια; 13 λεπτά πριν, Pariis είπε Seat Ibiza του 2008 το έχω κυρίως για την Αθήνα.Δεν μου έχει βγάλει καμία ζημιά,δεν καίει πολύ,άντεξε σε πλαγιομετωπική με νταλίκα, κουβαλάει οικογένεια σε ταξίδια.Λογικά θα βρεις με αυτήν την τιμή. Ναι, γνωρίζω ότι είναι κλασική λύση, αλλά είναι group VAG με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ναι με το δακρυ! Εχει ηλεκτρογκαζο αλλα συμπεριφερεται σαν ντιζατο! Εχει πολυ καλο γκαζι απο την στιγμη που πατας το πενταλ! και μεγαλυτερη σχεση να εχεις παλι ακουει καλα! Σαν πλεονεκτημα/μειονεκτημα εχει κοντη 5η με αποτελεσμα ν ανοιγει γρηγορα! αλλα μετα τα 120χλμ να τσιμπαει βενζιζη! Να σου δωσω μια εικονα μεχρι τα 160χλμ ανοιγει πολυ ωραια!(αναιμακτα). Ισχυει οτι ειναι θορυβωδης στα ταξιδια αλλα και αυτο ειναι υποκειμενικο θα το κρινεις εσυ αν ειναι σε ενοχλητικα επιπεδα.. Με οικονομικη οδηγηση εντος εισαι 8.5-9λ ενω στα κρυα με μικρες διαδρομες ανετα θα φτανει τα 10+λ! Ειναι τιμιο και το fiesta 1.2 06-08. Νευρικο και σχετικα ποιοτικο αυτοκινητο! Αν το ψαξεις/περιμενεις στα 4000ευρω σιγουρα θα το βρεις σε καλη κατασταση! Στο λεω γιατι το corolla σε αυτη τη τιμη θα το βρεις ταλαιπωρημενο με πολλα χλμ με μικρο αριθμο μεταχειρισμενων.. Ουτε καιει! ουτε ειναι βαρυ! ουτε και η τεχνολογια του ειναι ασχημη! Φίλε έχουμε το Auris 1.4 και φίλος έχει το Corolla 1.4 το ακριβώς προηγούμενο. Το 1.6 σίγουρα είναι καλύτερο απο θέμα επιδόσεων, το 1.4 (ίδιο μοτέρ φοράνε οι δύο γενιές) είναι αργό, έχει λίγα άλογα για το βάρος του. Και έχει θόρυβο πολύ στο δρόμο. Κι ακριβώς τα ίδια λέει κι ο φίλος με το Corolla. Για μένα δεν αξίζει καθόλου, ειδικά το 1.4, εκτός αν είναι κάποιος υπερβολικά τζαπανόφιλος καθώς με την τρέλα που μας βαράει στην Ελλάδα με τα Toyota, τα δίνουν ακριβά για τα χρόνια τους. 3 ώρες πριν, phanispal είπε Πιο πάνω δεν είπαν όμως ότι είναι μικρό/δεν είναι τόσο βολικό για οικογένεια; Ναι, γνωρίζω ότι είναι κλασική λύση, αλλά είναι group VAG με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτή η ελληνικη προκατάληψη με το VAG πάντως είναι φοβερή. Τι συνεπάγεται; Τα supermini αυτης της γενιας (μαζί και το Fiesta) είναι μικρά για αυτό που θες. Εγώ ανέφερα το Fiesta το επόμενο μάλιστα, μόνο στην περίπτωση που είχες κανά ξεπεταγμένο παιδάκι και δεν είχες πολλά πράγματα να κουβαλάς. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από ProponitisTouKanape
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Ε είναι κάπως βάσιμη η προκατάληψη, δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ποιο group θα ονομάσουμε ζημιάρικο και λαδιέρα. Το παιδί από ένα σημείο και μετά δε θα χρειάζεται καρότσι. Παιδικό κάθισμα όμως θα χρειάζεται για χρόνια ακόμα, οπότε πρέπει να είναι κάπως βολικό το αυτοκίνητο. Και λοιπά τσουμπλέκια (παιχνίδια κ.λπ.) πρέπει να μεγαλώσει πολύ για να μην κουβαλάς τίποτα. Αλλά και πάλι αυτή είναι κουβέντα για τα ταξίδια πιο πολύ, όταν το πηγαίνω στον παιδίατρο ή πάμε για ψώνια (καθημερινότητα και 95% της χρήσης δηλαδή) δε θα έχω να ασχοληθώ με τέτοια.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, phanispal είπε γνωρίζω ότι είναι κλασική λύση, αλλά είναι group VAG με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για αυτό ακριβώς στο προτείνει, αξιόπιστο, οικονομικό με πληθώρα ανταλλακτικών γνήσιων ή μη και ποιότητα σε καλή τιμή.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Είναι κάπως α-βάσιμη η προκατάληψη γιατί το VAG βγάζει δεκάδες αυτοκίνητα, μερικά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και με διαφορετικά "επίπεδα" αξιοπιστίας. Σε άλλο νήμα απέτρεπαν ένα φίλο να πάρει Polo του 2019 με χειροκίνητα επειδή τα DSG πριν 10 χρόνια έβγαζαν βλάβες. Βοηθάει και πως είναι γερμανικό το γκρουπ. Το Fiesta απο το 09 και μετά είναι πολύ ωραίο για πόλης. Δε θα σε χωράει για ταξίδι, ειδικά αν κάνεις και δεύτερο παιδί αλλά για πόλη είναι εξαιρετικό. Εύκολο και ωραίο στην οδήγηση, καλό απο θέμα αξιοπιστίας, και τσιμπάει για μικρό το γκάζι του, απλά δεν αξίζει να πας στον 1.25 κινητήρα που είναι αρχαίος, ο 1.4 έχει περισσότερη δύναμη χωρίς διαφορά στην κατανάλωση. Πήγαινε δες το κιολας, τους χώρους του, το πορτ μπαγκάζ του, αν σ' αρέσει στην οδήγηση etc.
Pariis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, omitziz είπε Για αυτό ακριβώς στο προτείνει, αξιόπιστο, οικονομικό με πληθώρα ανταλλακτικών γνήσιων ή μη και ποιότητα σε καλή τιμή. Seat Ibiza και τα μυαλά στα κάγκελα.
gia_nnis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, phanispal είπε Πιο πάνω δεν είπαν όμως ότι είναι μικρό/δεν είναι τόσο βολικό για οικογένεια; Πηγαινε δες το απο κοντα και οδηγησε μερικα να δεις πως παει.. Με το θεμα των χώρων θα το κρινεις εσυ.. Εγω το ανεφερα γιατι σε αυτα τα χρηματα εισαι πιο κοντα στο να το βρεις σε αριστη κατασταση! +Τελη 135ε,παει καλα για 1.2,νορμαλ καταναλωσεις,μεταπωληση -Καποια ανταλλακτικα η ford τα χτυπαει.. Και θελει καλο ελεγχο γιατι τα περισσοτερα(σχεδον ολα) ειναι εισαγωγης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα