paylidis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε ΟΚ ρε παιδιά, ας το αναλύσουμε λίγο όμως. Λόγω ασφάλειας; Για να έχει λιγότερα χιλιόμετρα; Λιγότερες πιθανότητες να βγάλει πρόβλημα; Ποια λογική είναι αυτή ακριβώς; Λόγω ανώτερης ασφαλείας, καλύτερης κατανάλωσης, μικρότερης ηλικίας, λιγότερων χλμ ( Ίσως και με περισσότερες πιθανότητες πραγματικών), λιγότερα προβλήματα λόγω χαμηλοτερης ηλικίας και με καλύτερη μεταπωλητική αξία δυνητικά...
gia_nnis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, phanispal είπε Καλησπέρα σας. Ψάχνω για μεταχειρισμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο για οικογένεια (ένα παιδί προς το παρόν), με τα εξής δεδομένα: - Τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούνται ανά έτος είναι ~7.500. Ως επί το πλείστον για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα (ψώνια και λοιπές δουλειές) και ταξίδια 1-2 φορές το χρόνο. Υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν κι άλλο στο εγγύς μέλλον. - Γύρω στα 1.400 κυβικά, βενζίνη. - Πεντάθυρο, ιδανικά hatchback. - Όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο μοντέλο. Ξέρω ότι σε αυτό το budget πας σε παλιό με πολλά χιλιόμετρα, οπότε είναι ψιλογουρούνι στο σακί, αλλά εννοώ να είναι μοντέλο για το οποίο έχουν ακουστεί τα λιγότερα. Το τι θα κάτσει, είναι άλλο θέμα. - Χαμηλό κόστος συντήρησης (service, ελαστικά, αμορτισέρ, ανταλλακτικά). Για παράδειγμα κάτι σαν το κοφτό Corolla του 2004-2006. Το budget είναι αυτό, μην αρχίζουμε να το ξεχειλώνουμε και φτάσουμε τις 15.000€ όπως συνηθίζεται σε παρόμοια νήματα. Θεμιτή η συζήτηση για κάτι παραπάνω, αλλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πιο πολύ τι χάνω-κερδίζω δηλαδή, όχι ότι θα πάω στις 7.000-8.000€. Τα χιλιόμετρα που θα γίνονται είναι λίγα. Τις καθημερινές το αυτοκίνητο θα κάθεται ως επί το πλείστον. Δε θα χρησιμοποιείται για πήγαινε-έλα στη δουλειά δηλαδή, εκτός από περιπτώσεις κακοκαιρίας. Κοιτα το corolla 1.6 του 05-06 f/l. Απροβληματιστο αυτοκινητο με καλες επιδοσεις και σχετικα καλες καταναλωσεις για 1.6! Εντος 8.7-9.5λ ΥΓ. Αν δεν ξερεις που να το πας για service ή απο που να προμηθευτεις τα ανταλλακτικα αναλογα το service.. η διαφορα στο κοστος θα ειναι μεγαλη!
lele322 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 βρες ενα οπελ αστρα του 05-08 1.400cc, για καλυτερο πατημα στον δρομο, αλλιως civic του 06-08 .
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 23 ώρες πριν, NickTG είπε Θα έλεγα να ανέβεις στα 1600 κυβικά. Η κατανάλωση είναι πρακτικά ίδια ενώ οι επιδόσεις είναι εμφανώς καλύτερες. Δες επίσης και Mazda 3, Focus 1.6 με τα 115 άλογα ή σε λίγο μικρότερο ίσως υπάρχει και Clio 1.2 tce στα λεφτά αυτά. Με τα τωρινά δεδομένα όντως δεν έχουν μεγάλη διαφορά τα 1600 με τα 1400. Το Mazda 3 το έχει ο αδερφός μου, ικανοποιημένος είναι, απλά έχει δει 1 λίτρο παραπάνω κατανάλωση σε σχέση με το Astra που είχε πριν. Focus δε μπορώ να πω ότι με ψήνει ιδιαίτερα, νομίζω είναι και ψιλοψόφιο. Βέβαια έμαθα ότι και το Mazda 3 είναι σε μεγάλο ποσοστό Ford. Clio Tce μόνο ένα βρίσκω σε αυτά τα χρήματα. 22 ώρες πριν, paylidis είπε Λόγω ανώτερης ασφαλείας, καλύτερης κατανάλωσης, μικρότερης ηλικίας, λιγότερων χλμ ( Ίσως και με περισσότερες πιθανότητες πραγματικών), λιγότερα προβλήματα λόγω χαμηλοτερης ηλικίας και με καλύτερη μεταπωλητική αξία δυνητικά... ΟΚ, αυτά είναι κάπως αόριστα όμως, και ανάλογα την περίπτωση μπορεί να έρχονται και τούμπα. Δηλαδή το Μazda 3 του 2006 πόσο πιο ασφαλές, πόσο καλύτερη κατανάλωση έχει και πόσο λιγότερα προβλήματα θα βγάλει από την Corolla του 2003 ή του 2004; Άσε που τουλάχιστον στο car.gr, στα ίδια χρήματα παίζουν πάνω-κάτω. 14 ώρες πριν, gia_nnis είπε Κοιτα το corolla 1.6 του 05-06 f/l. Απροβληματιστο αυτοκινητο με καλες επιδοσεις και σχετικα καλες καταναλωσεις για 1.6! Εντος 8.7-9.5λ ΥΓ. Αν δεν ξερεις που να το πας για service ή απο που να προμηθευτεις τα ανταλλακτικα αναλογα το service.. η διαφορα στο κοστος θα ειναι μεγαλη! Εννοείς αυτό που λέω κι εγώ; f/l μάλλον εννοείς fuel injection; 4 ώρες πριν, lele322 είπε βρες ενα οπελ αστρα του 05-08 1.400cc, για καλυτερο πατημα στον δρομο, αλλιως civic του 06-08 . Έχει περάσει απ' την οικογένεια το Astra που λες, γι' αυτό δεν ψήνομαι να πάω προς τα εκεί. Αν και όντως έχει καλύτερο πάτημα. Το Civic που λες ανεβαίνει. Προς το παρόν είμαι ανάμεσα στην Corolla και το Mazda 3. Το Focus και το Civic ανεβαίνουν.
paylidis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 36 λεπτά πριν, phanispal είπε Δηλαδή το Μazda 3 του 2006 πόσο πιο ασφαλές, πόσο καλύτερη κατανάλωση έχει και πόσο λιγότερα προβλήματα θα βγάλει από την Corolla του 2003 ή του 2004; Δε θα συγκρίνεις τα Αμαξια του 03-04-05-06 Μεταξυ τους για το θέμα ασφαλείας αλλ ένα πολύ νεότερο που θα μπορούσες να πάρεις (2011-12-13...)
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 ΟΚ, τώρα συνεννοούμαστε. Γύρω στις 4.500€ όμως δε νομίζω ότι παίζει κάτι αξιοπρεπές (2011+ όπως λες), που και να βρω τέτοια αγγελία, κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα. Προς το παρόν έχω βάλει στα φίλτρα μόνο Αττική γιατί το να βρω κάτι π.χ. στη Θεσσαλονίκη δε μου λέει κάτι, και μόνο ιδιώτες. Βέβαια τα αποτελέσματα πέφτουν στα μισά.
blaxos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Έχω toyota yaris d4d diesel foul extra keyless στα 5..αν σε ενδιαφέρει στείλε μου μήνυμα
TikiTaka23 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, blaxos είπε Έχω toyota yaris d4d diesel foul extra keyless στα 5..αν σε ενδιαφέρει στείλε μου μήνυμα Ποιας χρονολογίας;
gia_nnis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, phanispal είπε . Εννοείς αυτό που λέω κι εγώ; f/l μάλλον εννοείς fuel injection; 2005-07 facelift
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Με το «δάκρυ» στο εμπρός φανάρι λες μάλλον. Ένας μηχανικός μου είπε ότι από το 2006 και μετά είχαν ηλεκτρόγκαζο κι αν βρω τέτοιο καλύτερα να πάω σε 1600, διαφορετικά και το ντιζάτο 1400 έχει νεύρο.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Στις 3/12/2019 στις 12:07 ΜΜ, phanispal είπε Καλησπέρα σας. Ψάχνω για μεταχειρισμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο για οικογένεια (ένα παιδί προς το παρόν), με τα εξής δεδομένα: - Τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούνται ανά έτος είναι ~7.500. Ως επί το πλείστον για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα (ψώνια και λοιπές δουλειές) και ταξίδια 1-2 φορές το χρόνο. Υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν κι άλλο στο εγγύς μέλλον. - Γύρω στα 1.400 κυβικά, βενζίνη. - Πεντάθυρο, ιδανικά hatchback. - Όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο μοντέλο. Ξέρω ότι σε αυτό το budget πας σε παλιό με πολλά χιλιόμετρα, οπότε είναι ψιλογουρούνι στο σακί, αλλά εννοώ να είναι μοντέλο για το οποίο έχουν ακουστεί τα λιγότερα. Το τι θα κάτσει, είναι άλλο θέμα. - Χαμηλό κόστος συντήρησης (service, ελαστικά, αμορτισέρ, ανταλλακτικά). Για παράδειγμα κάτι σαν το κοφτό Corolla του 2004-2006. Το budget είναι αυτό, μην αρχίζουμε να το ξεχειλώνουμε και φτάσουμε τις 15.000€ όπως συνηθίζεται σε παρόμοια νήματα. Θεμιτή η συζήτηση για κάτι παραπάνω, αλλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πιο πολύ τι χάνω-κερδίζω δηλαδή, όχι ότι θα πάω στις 7.000-8.000€. Τα χιλιόμετρα που θα γίνονται είναι λίγα. Τις καθημερινές το αυτοκίνητο θα κάθεται ως επί το πλείστον. Δε θα χρησιμοποιείται για πήγαινε-έλα στη δουλειά δηλαδή, εκτός από περιπτώσεις κακοκαιρίας. Το Corolla της γενιάς που κοιτάς έχει θόρυβο γενικα και δεν είναι άνετο αυτοκίνητο. Για μέσα στην πόλη βέβαια δεν είναι τόσο κακό. Ωστόσο καίει γιατί είναι βαρύ αμάξι και παλιάς τεχνολογίας. Εγω θα σου πρότεινα να μην έχεις σκληρό ταβάνι στα χρήματα αλλά μαλακό (αλά salary cap). Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που κάνει 5,500-6,000 και έχει καινούρια λάστιχα, καινούρια φρένα, αμορτισέρ, έχει περάσει πρόσφατα μεγάλο σέρβις αντιπροσωπείας etc, είναι καλύτερο value απο ένα των 5,000 που όμως σε 2-3 μήνες θα αρχίσει να ζητάει.
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Καταλαβαίνω τι λες, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά που κοιτάω μέχρι στιγμής, κοιτάω να είναι πιο κοντά στις 4.000, παρά στις 5.000€. Εσύ τι θα πρότεινες δηλαδή στις 5.500-6.000 που μάλιστα μπορεί να μη χρειάζεται τίποτα;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση (ως αγγελία) απλώς ήμουν στη διαδικασία εύρεσης κι αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου το προηγούμενο διάστημα και τελικά έκανα αυτό που σου πρότεινα, ανέβηκα δηλαδή απο το μπάτζετ για κάτι πιο προσεγμένο. Αν δε κάνετε μεγάλα ταξίδια και το παιδί δεν είναι μωρό να θέλει μεγάλη σιγύριση, κοίτα μήπως βρεις κανα Fiesta απο τη γενιά που βγήκε το 09 κι έπειτα.
NickTG Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βαρύ αυτό το Corolla? Σε σχέση με ποια της κατηγορίας? Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από NickTG
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Σε σχέση με το οτι έχει 95 άλογα και για να πάει 120 θέλει σχεδόν 4,000 στροφές. Δε είπα πως είναι βαρύτερο απο άλλα, είπα πως είναι βαρύ. Επίσης δεν έχει καλή ποιότητα κύλισης και έχει πολύ θόρυβο απο μηχανή κι αέρα στον αυτοκινητόδρομο (συγκριτικά με Golf-Focus αντίστοιχης γενιάς).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα