Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ψάχνω για μεταχειρισμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο για οικογένεια (ένα παιδί προς το παρόν), με τα εξής δεδομένα:

- Τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούνται ανά έτος είναι ~7.500. Ως επί το πλείστον για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα (ψώνια και λοιπές δουλειές) και ταξίδια 1-2 φορές το χρόνο. Υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν κι άλλο στο εγγύς μέλλον.

- Γύρω στα 1.400 κυβικά, βενζίνη.

- Πεντάθυρο, ιδανικά hatchback.

- Όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο μοντέλο. Ξέρω ότι σε αυτό το budget πας σε παλιό με πολλά χιλιόμετρα, οπότε είναι ψιλογουρούνι στο σακί, αλλά εννοώ να είναι μοντέλο για το οποίο έχουν ακουστεί τα λιγότερα. Το τι θα κάτσει, είναι άλλο θέμα.

- Χαμηλό κόστος συντήρησης (service, ελαστικά, αμορτισέρ, ανταλλακτικά).

Για παράδειγμα κάτι σαν το κοφτό Corolla του 2004-2006.

Το budget είναι αυτό, μην αρχίζουμε να το ξεχειλώνουμε και φτάσουμε τις 15.000€ όπως συνηθίζεται σε παρόμοια νήματα. Θεμιτή η συζήτηση για κάτι παραπάνω, αλλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πιο πολύ τι χάνω-κερδίζω δηλαδή, όχι ότι θα πάω στις 7.000-8.000€.

Τα χιλιόμετρα που θα γίνονται είναι λίγα. Τις καθημερινές το αυτοκίνητο θα κάθεται ως επί το πλείστον. Δε θα χρησιμοποιείται για πήγαινε-έλα στη δουλειά δηλαδή, εκτός από περιπτώσεις κακοκαιρίας.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βρεις πολλά με τόσα λεφτά. 

Θα πρότεινα ιαπωνικά Toyota, Nissan  κλπ 

Ιδανικό για μένα θα ήταν το Honda jazz

Το είχα του 2007 σε αυτόματο 

Θα σου έλεγα να το κοιτάξεις. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 5
Δημοσ.

Σε σχέση με το Corolla που λέω, τι λέει το Jazz;

Γιατί εμφανισιακά, δε μπορώ να πω ότι συγκινούμαι ιδιαίτερα.

Επίσης, ποιο μοτέρ; Γιατί διαβάζω:

GD1: 1.3 L L13A i-DSI Inline-four engine 2WD (Europe: 1.4 L) 

Πόσα κυβικά είναι τελικά ο ευρωπαϊκός 1.3;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το ξέρω το corola

Το ότι όμως είναι ένας θρύλος δεν είναι τυχαίο 

Του 2007 που είχα ήταν 1400 κυβικα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Κοίτα, επειδή έχουν περάσει 3 μοντέλα Opel απ' την οικογένεια, με τελευταίο το δεύτερο που παραθέτεις (του 2008 αν θυμάμαι καλά), δε μπορώ να πω ότι έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις, ούτε και τις απολύτως χειρότερες.

ΟΚ, είναι πιο καινούργια, αλλά πέρα απ' αυτό τι άλλο προσφέρουν σε σχέση με την Corolla για παράδειγμα;

Δεν είμαι κολλημένος με την Corolla, ρωτάω για να μάθω επειδή δε γνωρίζω.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

ΟΚ, είναι πιο καινούργια, αλλά πέρα απ' αυτό τι άλλο προσφέρουν σε σχέση με την Corolla για παράδειγμα;

Δεν είμαι κολλημένος με την Corolla, ρωτάω για να μάθω επειδή δε γνωρίζω.

Aφού το έχεις αποφασίσει πάρε Corolla. Τώρα να κάτσω να σου πω γιατί ένα αμάξι του 2012 είναι χειρότερο/καλύτερο κλπ από ένα του 2004 δεν πρόκειται. Καλή επιτυχία στην όποια επιλογή σου πάντως :)

Δημοσ.

Δεν έχω αποφασίσει κάτι, συζήτηση κάνουμε.

Εν τω μεταξύ το πρώτο που παραθέτεις είναι το φθηνότερο συγκεκριμένο μοντέλο στο Car και είναι στα Χανιά. Το αμέσως ακριβότερο είναι στα 6.200€ και η μέση τιμή ανεβαίνει πολύ. Είναι σα να σου λέει φύγε μακριά.

Η συγκεκριμένη Corolla που αναφέρω είναι απλά το πρώτο μοντέλο που μου ήρθε στο μυαλό ως ένα πιο decent μοντέλο γύρω στις 4.000€. Αν είχα αποφασίσει ήδη, θα ρωτούσα τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο, όχι τι άλλες επιλογές έχω.

Δημοσ.

Η λογική και μόνο επιβάλει να πάρεις οσο νεότερο αντέχει η τσέπη σου.... εάν τυχόν σε ενδιαφέρει παρεπιπτόντως 1.1 Hyundai έχω ένα κελεπούρι κατά νου στείλε πμ 

Δημοσ.

ΟΚ ρε παιδιά, ας το αναλύσουμε λίγο όμως.

Λόγω ασφάλειας;

Για να έχει λιγότερα χιλιόμετρα;

Λιγότερες πιθανότητες να βγάλει πρόβλημα;

Ποια λογική είναι αυτή ακριβώς;

Δημοσ.

Θα έλεγα να ανέβεις στα 1600 κυβικά. Η κατανάλωση είναι πρακτικά ίδια ενώ οι επιδόσεις είναι εμφανώς καλύτερες. 

Δες επίσης και Mazda 3, Focus 1.6 με τα 115 άλογα ή σε λίγο μικρότερο ίσως υπάρχει και Clio 1.2 tce στα λεφτά αυτά. 

Δημοσ.

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας που ανεβαίνουν πολύ λίγο στα 1600 κυβικά σε σχέση με τα 1358-1548, υπάρχει καμιά άλλη διαφορά φορολογικά;

Που παίζει να αλλάξουν όλ' αυτά, αλλά λέμε.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας που ανεβαίνουν πολύ λίγο στα 1600 κυβικά σε σχέση με τα 1358-1548, υπάρχει καμιά άλλη διαφορά φορολογικά;

Που παίζει να αλλάξουν όλ' αυτά, αλλά λέμε.

Διαφορες φορολογικα ελαχιστες.

Κι εγω θα σου ελεγα για 1600 κυβικα . 

Η μεγαλη διαφορα ειναι απο 1800 σε 2000.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...