Προς το περιεχόμενο

Ποιο καλώδιο ethernet cat να πάρω για pc/ps4 pro?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά.

Ότι λέει ο τίτλος.Ποιο καλώδιο/μάρκα ethernet cat να πάρω για ταχύτερη σύνδεση δικτύου σε pc/ps4 pro? Έχω vdsl σύνδεση. Έλεγα να πάρω cat6e αλλά ποιο/ποιας εταιρείας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα πάρεις αν δεν πιάνεις gigabit ταχύτητες στο δίκτυο σου και δεν μεταφέρεις αρχεία, και με cat 5e καλά θα είσαι. Τώρα από μάρκες μπορείς να πας άπλα σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρολογικο υλικό και να σου κάνουν στα μετρά σου καλώδιο.

• Like 1

Έχω τώρα τα καλώδια του οτε που δίνει (με ρουτερ, οτε σινεμα κτλ). Αν τα αλλάξω δηλαδή σε κάποια καλύτερα δεν θα δω διαφορά λέτε; Το Gigabit πως το βλέπω να δω αν έχω στο δίκτυο μου;

Για να παίξει ένα δίκτυο σε Gigabit, πρέπει:

α. Όλες οι συσκευές (Router, switch, PC, κονσόλες κλπ) να έχουν αντίστοιχες δυνατότητες. Το βλέπεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και στις ενδείξεις σύνδεσης των καρτών τους.

β. Τα καλώδια να είναι κατηγορίας τουλάχιστον Cat5e και πάνω. Κοιτάς να υπάρχουν και να είναι συνδεδεμένα και τα 8 εσωτερικά καλωδιάκια στους αντίστοιχους ακροδέκτες.

Γενικά τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές TV, δεν υποστηρίζουν Gigabit.

Αλλάζοντας τα καλώδια δεν πρόκειται να δεις μεγαλύτερες ταχύτητες, εκτός αν τα παλιά είχαν πρόβλημα αλλά τότε θα το καταλάβαινες άμεσα.

• Thanks 1

15 ώρες πριν, Nathan Drake!! είπε

Έχω τώρα τα καλώδια του οτε που δίνει (με ρουτερ, οτε σινεμα κτλ). Αν τα αλλάξω δηλαδή σε κάποια καλύτερα δεν θα δω διαφορά λέτε; Το Gigabit πως το βλέπω να δω αν έχω στο δίκτυο μου;

Δεν σε αφορά το gigabit δίκτυο. Δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά σε μια vdsl σύνδεση. Η μόνη χρησιμότητα που έχει εντός του σπιτιού σου είναι αν θες να διαμοιράζεις αρχεία μέσα στο δίκτυο σου σε gigabit ταχύτητες. Πχ από τον σταθερό υπολογιστή σου στο laptop σου.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...