pan_pap Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Mπορει να φανει λιγο υποχονδρια η ερωτηση αλλα το εχω παρατηρησει και δε ξερω αν ειναι η ιδεα μου. Τα περιμετρικα borders στις oled ειναι ισοποσα? Επειδη διαβαζω οτι υπαρχουν τεχνολογιες μετακινησης των πιξελ για προστασια του πανελ, παρατηρω σε διαφορα βιντεο οτι τα borders πανε και ερχονται? Υπαρχει τετοια περιπτωση? https://ibb.co/4PNVJgb --->δεξι border εμφανως πιο παχυ απο τα αλλα https://ibb.co/QYMxVSr ---> ξαφνικα το αριστερο border γινεται πιο παχυ Αρχική Δημοσίευση από CLEARAUDIO Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια Philips 55oled803...και στις άκρες γύρω γυρω μετά το στενό μαύρο bezel δεν έχω ισσοποσα άκρα...για παράδειγμα αριστερά έχω από το μεταλλικό στεφάνι τις οθόνης μέχρι την ακτινοβολουσα εικόνα πάνω στην οθονη 1.2cm κενό μαζί με το μαύρο bezel που με γυμνό μάτι φαίνεται ότι υπαρχουν πίξελ που δεν παιζουν...... και δεξιά 0.7 όσο δηλαδή είναι το μαύρο bezel της οθόνης μονο......αυτό το κενό με την πάροδο του χρονου πηγενει από την αριστερη πλευρά στην δεξια ...και κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδια ... Το.ιδιο συμβαίνει και πάνω και κάτω ....σε μια πρώτη επικοινωνία με την philips και αφού μου ζήτησαν να τους στείλουν φωτό μου είπαν ότι οφείλεται στην λειτουργία προστασίας burning....Αυτό συμβαίνει σε όλες τις τηλεοράσεις oled philips η μόνο στην δικιά μου Αρχική Δημοσίευση από vagosvts7 Χαιρετώ την παρέα.. Σήμερα το απόγευμα πήρα την τηλεόραση αλλά έχω μερικά θέματακια και δεν ξέρω αν τα έχει προσέξει κι άλλος κάτοχος την tv.. Πρώτον ενώ συνδέθηκα και με ασύρματα και ενσύρματα, δεν μπορώ να συνδεθώ πουθενά και μου λέει δεν βρέθηκε διακοσμητής της Philips προσπαθήστε ξανά αργότερα... Και δεύτερον και σήμαντικοτερο είναι ότι το πάνελ εκεί που είναι εντάξει περιμετρικά η εικόνα μια παχαίνει αριστερά μετά στρώνει παχαίνει από δεξιά και μετά από πάνω και κάποιες στιγμές είναι όλο ομοιόμορφο.. Παίζει κάτι γενικά με τις oled? θελει στρώσιμο? Bρηκα αυτες τις 2 σχετικες αναφορες Tελος διαβαζω οτι αυτη η τεχνολογια ενω στις lg μπορει να απενεργοποιηθει στις philips δε γινεται. Γνωριζει καποιος αν απενεργοποιειται εστω μεσα απο το service menu? Και μια ακομα αναφορα πιο πληρης https://www.avforums.com/threads/phi...DvuV6KAfLXDHKM (post #32) Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από pan_pap
HALF EVIL Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Στην Lg C8 δεν παρατήρησα τίποτε. Και φυσικά να μην απενεργοποιήσεις την λειτουργία μετακίνησης πίξελ διότι συμβάλει στην προστασία του πάνελ.
pan_pap Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Το θέμα είναι ότι αν το παρατηρήσεις είναι ενοχλητικό. Προφανώς για αυτό το ανέφεραν τόσοι χρηστες. Το θέμα είναι αν επηρεάζει την εμπειρία θέασης. Pixel Shift “Pixel shifting” moves the entire displayed content (including OSD / menu) by one pixel to the left/right or up/down up to a total of 8px in order to reduce burn-in effects. The pixel shift will be executed once per 80 seconds of runtime.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα