Προς το περιεχόμενο

To Laptop μου έχει υποδοχή για SIM card αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί!

MessengerOfGood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το HP ENVY 14-1200en

Έχει υποδοχή για μια SIM Card (κανονικού μεγέθους, όχι micro ή mini).

Βάζω μια της Cosmote αλλά δεν βλέπω καμια διαφορά. ούτε κάποια νέα συσκευή στο device manager.

Ξέρει κανείς αν τελικά μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να έχω mobile data στο laptop?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανο ειναι το laptop σου να ερχεται σε υποδοχη SIM αλλα να μην εχει το καταλληλο εξοπλισμο (WWAN card), τους ειναι πιο οικονομικο να κατασκευαζουν ενα σασι και αναλογα τα options που επιλεγονται να εχει ή οχι υποστηριξη για mobile data.

Αν το manual που κοιταξα ειναι σωστο, στην σελιδα 47 αναφερει ποια μοντελα υποστηριζονται πχ αυτο https://www.ebay.com/c/27012045527 - οποτε με μια απλη εγκατασταση και τους καταλληλους driver θα μπορεις να εχεις υποστηριξη για mobile data στο μηχανημα σου...

Αυτό δεν έχει Cellular, είναι μόνο WiFi:

https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/hp-envy-14-1200en/prod1120395pp/#

Δεν διαθέτει τηλεπικοινωνία, μόνο Wifi, bluetooth και ethernet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, asmilon είπε

Το πιο πιθανο ειναι το laptop σου να ερχεται σε υποδοχη SIM αλλα να μην εχει το καταλληλο εξοπλισμο (WWAN card), τους ειναι πιο οικονομικο να κατασκευαζουν ενα σασι και αναλογα τα options που επιλεγονται να εχει ή οχι υποστηριξη για mobile data.

Αν το manual που κοιταξα ειναι σωστο, στην σελιδα 47 αναφερει ποια μοντελα υποστηριζονται πχ αυτο https://www.ebay.com/c/27012045527 - οποτε με μια απλη εγκατασταση και τους καταλληλους driver θα μπορεις να εχεις υποστηριξη για mobile data στο μηχανημα σου...

Πολύ κατατοπιστικό. Ναί αυτό είναι το manual. Δεν ξέρω μόνο τι κάρτα WLAN φοράει το δικό μου. Θα το ανοίξω να δώ.

Με την ευκαιρία, η μνήμη (RAM) που φοράει είναι ένα  SODIMM Hynix 4 GB  1067 ΜΗz DDR3  Synchronous. Αν του βάλω δύο SODIMM (ζευγάρι φυσικά) με ταχύτητα 1600 MHz (skroutz) για να έχω 8 GB γρήγορη RAM λές να υπάρξει πρόβλημα?

Και μια και βρήκαμε παπά ;),  το άλλο λαπτοπ της συζύγου (ΗΡ Pavilion g6-1218ev) με ακριβώς τον ίδιο SSD 500GB και 4 GB ταχύτερη όμως RAM 1333 ΜΗz , αλλά  με CPU AMD) , κάνει 90 sec να μπουταρει ενώ το δικό μου κάνει 10 sec! Τι μπορεί να φταίει??? Το Hardware check από την ΗΡ τα δείχνει όλα ενταξει...

ΥΓ και τα δύο λαπτοπ τρέχουν φρεσκοεγκατεσημένη καθαρή εγκατάσταση Win 10 64 bit.

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Για σιγουρια καλυτερα 1333αρες μνημες, ουτως η αλλως στα 1600 δεν θα παιξουν.
🅰️
Αν δεν φταιει κατι αλλο στη σειρα εκκινησης, η στα προγραμματα που ξεκινουν με
τα windows, τοτε ευθυνεται ο (σχετικα) μικρος επεξεργαστης του, και ram για apu
https://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A6-3400M-Notebook-Processor.55753.0.html

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 3/12/2019 στις 5:46 ΠΜ, MessengerOfGood είπε

Πολύ κατατοπιστικό. Ναί αυτό είναι το manual. Δεν ξέρω μόνο τι κάρτα WLAN φοράει το δικό μου. Θα το ανοίξω να δώ.

Με την ευκαιρία, η μνήμη (RAM) που φοράει είναι ένα  SODIMM Hynix 4 GB  1067 ΜΗz DDR3  Synchronous. Αν του βάλω δύο SODIMM (ζευγάρι φυσικά) με ταχύτητα 1600 MHz (skroutz) για να έχω 8 GB γρήγορη RAM λές να υπάρξει πρόβλημα?

Και μια και βρήκαμε παπά ;),  το άλλο λαπτοπ της συζύγου (ΗΡ Pavilion g6-1218ev) με ακριβώς τον ίδιο SSD 500GB και 4 GB ταχύτερη όμως RAM 1333 ΜΗz , αλλά  με CPU AMD) , κάνει 90 sec να μπουταρει ενώ το δικό μου κάνει 10 sec! Τι μπορεί να φταίει??? Το Hardware check από την ΗΡ τα δείχνει όλα ενταξει...

ΥΓ και τα δύο λαπτοπ τρέχουν φρεσκοεγκατεσημένη καθαρή εγκατάσταση Win 10 64 bit.

Για πληροφόρηση αν τυχόν έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με το λαπτοπ της συζύγου: Δεν είχε εγκατασταθεί ο οδηγός της κάρτας γραφικών AMD (μου το έφτιαξαν σε service μαζί με ένα γενικό καθαρισμό). Τώρα μπουτάρει σε 10".

Έβαλα και στα 2 8 GB RAM και σηκώνουν πολλά ανοικτα προγράμματα ταυτόχρονα.

Συγνωμη αλλα αυτο που σου ειπαν ηταν λιγο ο,τιναναι! Ακομη και με εντελως generic drivers, δεν μπορει να φταιει αυτο!
😑
Λογος παντοτε υπαρχει καποιος, αλλα ο συγκεκριμενος στην πραξη δεν εχω δει να φταιει [-> παλι με amd apus σεναρια]

Υποψιν οτι προσφατα ειδα i7 με 1TB ssd (sata 3) να καθυστερει: γιατι στην εκκινηση φορτωνανε η Αρτα και τα Γιαννενα...
😋

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...