Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλος έχει πάρει κομμάτια για να του στήσω pc για το γραφείο του. Έχει αγοράσει και αυτό https://www.e-shop.gr/microsoft-windows-10-pro-64-bit-english-dsp-p-PCF.01669 για να είναι νόμιμος. Το hardware του έχει έρθει εδώ και λίγες μέρες, το λειτουργικό όχι. Θέλει να του στήσω το pc για να δούμε αν όλα είναι ok και να μη χάσει καμιά προθεσμία για DOA. Δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου όμως γνήσια windows 😳 και έχω απορίες.

Μπορώ να κατεβάσω από τη Microsoft τα Windows, να στήσω το μηχάνημα, να δούμε ότι είναι ok και όταν έρθει το λειτουργικό να περάσω το κλειδί και να κάνω ενεργοποίηση; Ή πρέπει να τα ξαναεγκαταστήσω τότε;

Αν ναι πρέπει να κατεβάσω ακριβώς την ίδια έκδοση;

Η έκδοση λέει dsp. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει ότι δένεται με συγκεκριμένο μηχάνημα (motherboard). Άκουσα όμως ότι αν τη συνδέσει με λογαριασμό Microsoft μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την άδεια και αν αλλάξει motherboard. Τι είναι ο λογαριασμός microsoft; Έχει σχέση με το λογαριασμό του στο hotmail;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, phph είπε

Μπορώ να κατεβάσω από τη Microsoft τα Windows, να στήσω το μηχάνημα, να δούμε ότι είναι ok και όταν έρθει το λειτουργικό να περάσω το κλειδί και να κάνω ενεργοποίηση; 

Αν ναι πρέπει να κατεβάσω ακριβώς την ίδια έκδοση;

ναι

ναι

Επεξ/σία από 1ns0mn1a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phph είπε

ν ναι πρέπει να κατεβάσω ακριβώς την ίδια έκδοση;

Βασικά, το iso που κατεβαίνει με τον εργαλείο που δίνει η ms έχει μέσα και την home και την pro έκδοση και το μόνο που θα διαλέξεις είναι να κατεβάσεις την 32 ή την 64 bit έκδοση, οπότε δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.
Επίσης, μπορείς να κάνεις κανονικά την εγκατάσταση της pro έκδοσης χωρίς κλειδί και να το αφήσεις έτσι μέχρι να έρθουν τα windows, οπότε και θα περάσεις το κλειδί που πήρες.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατέβασα ήδη τα windows και μάλλον αύριο θα του στήσω το μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...