Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα σας,

Θα μπορουσε καποιος να με συμβουλεψει για αγορες απο την Αμερικη? Θα παω ταξιδι και ακουσα οτι επειδη το προιον βγαινει απο την χωρα πρεπει να επιστραφει ο φορος που εχω πληρωσει. Ισχυει κατι τετοιο?

Θελω να αγορασω ενα Macbook Pro. Θα βγει οντως πιο φτηνα απο εκει? Δεν ειναι καλυτερα να τον αγορασω απο εδω και να το περασω ως εξοδο στην εταιρεια μου?

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.

Δημοσ.

Η πτήση θα είναι με ενδιάμεση στάση σε ευρωπαϊκή χώρα; Ο αδερφός μου πήγε το 2016 στην Αμερική μέσω Λονδίνου και δεν χρεώθηκε κάτι για τις ram και τον επεξεργαστή που μου έφερε.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Η πτήση θα είναι με ενδιάμεση στάση σε ευρωπαϊκή χώρα; Ο αδερφός μου πήγε το 2016 στην Αμερική μέσω Λονδίνου και δεν χρεώθηκε κάτι για τις ram και τον επεξεργαστή που μου έφερε.

Το αγχος μου δεν ειναι το τελωνειο. Ετσι και αλλιως μονο αυτο θα παρω και παω μεσω Ρωσιας. Το θεμα ειναι αν ειναι οντως Tax free και αν θα βγει φτηνοτερα απο το να το αγορασω απο Αγγλια για παραδειγμα.

Δημοσ.

Γιατί μπερδεύεσαι;

θα αγοράσεις το laptop κανονικά (πιστεύω αρκετά φθηνότερα απο εδώ), θα το βγάλεις απο συσκευασίες κλπ για να μην φαίνεται οτι το αγόρασες και θα το φέρεις σαν να ήταν δικό σου εξαρχής.

απλα τσέκαρε αν όντως σε συμφέρει η αγορά εκει σε σχέση με το να το πάρεις εδώ και να το περάσεις σαν έξοδο εταιρείας.

Δημοσ.

Η απαντηση στην πρωτη σου ερωτηση ειναι οχι δεν ισχυει κατι τετοιο, δεν σου επιστρεφεται κατι.

Για την δευτερη σου ερωτηση δεν μπορει καποιος να στην απαντησει αν δεν ξερει που ακριβως στην Αμερικη πηγαινεις τι θες να παρεις και ποσο σου βγαινει εδω αν το παρεις ως εξοδο χωρις να πληρωσεις τον ΦΠΑ

Για να δεις αν σε συμφερει πρεπει να δεις τι sales tax εχει η πολιτεια απο την οποια θες να το αγορασεις, να το προσθεσεις στην τιμη που βλεπεις στο apple store online και μετα συγκρινε το με το ποσο σου βγαινει στην Ελλαδα

Δημοσ.

'Οπως προ είπαν και επειδή το έχω κάνει κι εγώ ο ίδιος, απλά αφαιρείς ζελατίνες οπότε φαίνεται σα να το έχεις καιρό. Για το θέμα τιμής απλά δες που σε συμφαίρει καλύτερα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gmts είπε

'Οπως προ είπαν και επειδή το έχω κάνει κι εγώ ο ίδιος, απλά αφαιρείς ζελατίνες οπότε φαίνεται σα να το έχεις καιρό. Για το θέμα τιμής απλά δες που σε συμφαίρει καλύτερα.

Εννοεί αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα tax free όπως στην ΕΕ. Που έρχονται οι γιαπωνέζοι αγοράζουν με το κιλό και μετά πάνε στο αεροδρόμιο και τους δίνουν πίσω το 24% που πλήρωσαν αρχικά για ΦΠΑ.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, george1807 είπε

Εννοεί αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα tax free όπως στην ΕΕ. Που έρχονται οι γιαπωνέζοι αγοράζουν με το κιλό και μετά πάνε στο αεροδρόμιο και τους δίνουν πίσω το 24% που πλήρωσαν αρχικά για ΦΠΑ.

Κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει πρόσφατα ότι κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν ισχύει στις ΗΠΑ γιατί δεν υπάρχει ενιαίος ομοσπονδιακός φόρος. Το sales tax καθορίζεται αρχικά σε επίπεδο πολιτείας και μετά σε τοπικό επίπεδο κάθε δήμος/county/borough etc μπορεί να βάλει έξτρα local tax. Πάνω κάτω μιλάμε πάντα για  ένα έξτρα κόστος της τάξης του 5-10%, όχι παραπάνω. Για την τελική τιμή του προϊόντος την υπολογίζεις όπως λέει ο οukos. Προσοχή μόνο γιατί ο φόρος υπολογίζεται πάντα στο ταμείο, δεν πληρώνεις την τιμή που αναγράφεται στην ετικέτα.

Aπό πολιτείες η Delaware δεν έχει sales tax και κάποιες (2) έχουν προγράμματα "σαν tax-free shopping". Aυτές είναι το Τέξας και η πόλη της Νέας Ορλεάνης στη Λουιζιάνα όπου δίνουν τη δυνατότητα σε τουρίστες να πάρουν πίσω μέρος ή όλο το φόρο. Στη διάρκεια της χρονιάς παίζουν σε όλη τη χώρα προσφορές του τύπου tax-free weekends όπου τα προϊόντα δεν επιβαρύνονται με sales και local taxes.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...