Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.

Ψαχνω εναν φακο fisheye για canon aps-c συστημα.θελω κατι οικονομικο καθως η χρηση του θα ειναι περιορισμενη.Δεν εχω τρελες απαιτησεις.

Μπατζετ το πολυ 200(αμα υπαρχει και κατι φθηνοτερο,ακομα καλυτερα).

Ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από theonirvana
Δημοσ.
6 ώρες πριν, theonirvana είπε

Καλησπερα παιδια.

Ψαχνω εναν φακο fisheye για canon aps-c συστημα.θελω κατι οικονομικο καθως η χρηση του θα ειναι περιορισμενη.Δεν εχω τρελες απαιτησεις.

Ευχςριστω πολυ.

Από 12 ευρώ για έναν καινούριο  unbranded 8mm f 3.8 , για ef - mount , εννοείται απολύτως χειροκίνητο , συνεχίζετε προς τα 100 και κάτι λίγο , ανεβαίνετε προς τον Meike που σας προτάθηκε ήδη η σε έναν Altura στα ίδια χρήματα ίσως λιγότερο , προχωράτε σε Rokinon λίγο πριν τα 200 ευρώ .........

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, theonirvana είπε

Καλησπερα παιδια.

Ευχαριστω πολυ.

Για ποια μηχανή προορίζεται ο φακός , την καλημέρα μου .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο ψάξιμο , η λύση των 12 ευρώ δεν υφίσταται πλέον δυστυχώς η οποία θα ήταν κάτι καλό .

Οι επόμενες λύσεις για fisheye είναι , πάντα μιλάμε για manual φακούς , πρώτα ο Pixco 8mm f 3.8 ο οποίος είναι ένας CCTV φακός δλδ προέρχεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ο οποίος προσφέρεται από διάφορους προμηθευτές στο eBay και σε διάφορες τιμές . Πρόκειται για έναν φακό c mount ο οποίος αυτή την στιγμή κυκλοφορεί σε τιμές χοντρικά στο πενηνταρικο και πρωτίστως για mft mount δλδ Panasonic , Olympus κλπ . Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα , έτσι κι' αλλιώς δεν είναι σχεδιασμένος για mft αισθητήρες και κυκλοφορούν ευρέως ανταπτορες για ef / ef s mount με κόστος έως πέντε ευρώ . Η κατηγορία των φακών , αφού δουλεύω με Fujian αλλά και αντίστοιχους κλώνους , δίνει πολύ καλά αποτελέσματα , τα δε δαχτυλίδια διαφράγματος και εστίασης είναι χωρίς κλικ και δουλεύουν απίστευτα ομαλά .

Άρα σε περίπτωση που το αποφασίσετε χρειάζεστε έναν τέτοιο συν έναν ανταπτορα διότι αυτός με τον οποίο πωλούνται δεν σας κάνει .

Η επόμενη λύση είναι ο 7 artisans χοντρικά στο 100ευρω και αναφέρομαι στα ποσά με την λογική ότι θέλετε να κινηθείτε χαμηλά και καλά κάνετε .

Οι επόμενες λύσεις είναι πιο ακριβές και δεν σας τις αναφέρω αφού μπορείτε και μόνος σας να τις βρείτε .

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εφόσον δεν έχετε συγκεκριμένη άποψη για το πόσο χρήσιμος θα σας φανεί ένας fisheye να κινηθείτε όσο πιο χαμηλά μπορείτε , ώστε στην περίπτωση που δεν είναι αυτό που θέλατε να έχετε ξοδέψει τα λιγότερα χρήματα .

Για τον Pixco να πω πως , αν περιμένετε οι τιμές μπορεί να πέσουν , διότι μπαίνουν αρκετοί στο παιχνίδι προσφέροντας κλώνους . Ο Pixco αυτή την στιγμή είναι ας πούμε η επώνυμη λύση με τα δικά τους δεδομένα .

Τελευταίο και πολύ σημαντικό , η 1300d δεν έχει focus peaking δλδ δεν υπάρχει καμία βοήθεια για το ζήτημα της εστίασης η οποία είναι χειροκίνητη , οπότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε το ζήτημα χρήσης ενός manual φακού γενικά σε τέτοιο σώμα . Αν ήταν μιρορλες το πράγμα θα ήταν διαφορετικό .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, theonirvana είπε

αυτος της 7 Artisans νομιζω βγαινει μονο για ef-m mount αν δεν κανω λαθος. υπαρχει καποιος και για ef-s?

ευχαριστω πολυ!!

Κοίτα , θα το ψάξω ώστε να έχεις σίγουρη απάντηση και θα σε ενημερώσω .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...