Alkoiosm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Γεια σέ όλους. Εύχομαι να υπάρχει κάποιος που να θέλει να με βοηθήσει. Ψάχνω αυτόματο αυτοκίνητο. 5_6000 από το 08 και μετά. Ξεκίνησα να διαβάζω γιατί δεν ξέρω τίποτα και δεν έχω κάποιον που να ξέρει. Είδα αυτόματα ( splash - wagon r ) και yaris με mmt ημιαυτόματο. Διάβασα για το yaris δεύτερης γενιάς αυτόματο όχι καλά λόγια. Όχι από όλους αλλά αρκετά. Έψαξα mikra, q10 ,alto. Δεν έχω απαιτήσεις να τρέχω τό αυτοκίνητο θα είναι δεύτερο για μεταφορά παιδιού σε δραστηριότητες άντε και στο χωριό 120 χιλιόμετρα μια στο τόσο. Στα χρήματα που έχω από ιδιώτη που θέλω δεν βρίσκω και πολύ καλά. Αυτά που έχω δει χρεπια. Και τελικά βρίσκω Yaris του 08 τόσο περιποιημένο σαν καινούργιο. Αγρατσουνιστο. Πεντακάθαρο. Μέσα νόμιζες ότι το τιμόνι δεν το είχε πιάσει άνθρωπος. Η κυρία είπε ότι πίσω δεν έχει κάτσει κανείς. Όλα τέλεια. Εκτός από το mmt . Ρωτάω στην Toyota. Είναι σαν αυτό που φοράει το aygo και κάθε λίγο θέλει δίσκο? Θα χαλάει και θα τρέχω? Και απαντάει. Ναι ο τρόπος είναι ό ίδιος αλλά ο κινητήρας είναι άλλος δεν έχει καμία σχέση ό ένας με τον άλλο.και αυτός δίνει ώθηση για να δουλέψει αυτό το σύστημα (αν κατάλαβα καλά) και ναι έχουμε προβλήματα με το aygo αλλά όχι κανένα πρόβλημα με yaris και auris. Δεν χαλάει ο δίσκος έτσι απλά. Αύριο θα πάμε τεχνικό έλεγχο το αμάξι και αν όλα είναι καλά πρέπει να αποφασίσω. Το είδε και άλλος μαζί μου και είπε τέτοιο αμάξι δεν θα βρεις από άποψη προσεγμενου.Δεν είχα αυτόματο ποτέ δεν έχω σύγκριση τύπου κλωτσαει στις αλλαγές και τέτοια. Θέλω αξιόπιστο . Έχω οδηγήσει 3 φορές αυτόματο. Υπάρχει κάποιος να με ξεμπλοκαρει? Με τις γνώσεις του?
kalmik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Σε αντίθεση με το Yaris 1ης γενιάς που είχε αυτόματο κιβώτιο με υδραυλικό μετατροπέα ροπής (αλεξισφαιρο αλλά καίει...) το ΜΜΤ είναι στην πράξη ημιαυτόματο με συμπλέκτη και ένα σύστημα ρελέδων για ενεργοποίηση που ελέγχονται από μια κεντρι΄κή μονάδα (εγκεφαλάκι του σαζμάν). Σε πολλούς ειχε προβλήματα απότομης εκκίνησης/εναλλαγής ταχυτήτων και γρήγορης φθοράς συμπλέκτη. Προσωπικά δεν θα το προτιμούσα. ΣΣ η γυναίκα μου έχει ένα αυτοματο 1ης γενιάς με μετατροπέα ροπής.
tutuyo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Απο την στιγμη που το αυτοματο κιβωτιο ειναι το μοναδικο επιφοβο σημειο γιατι να το ρισκαρεις? Υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος που θελεις αυτοματο? Δεδομενου οτι περιοριζει αρκετα το ευρος αναζητησης σου
Alkoiosm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Θα κινούμαι μόνο μέσα στην πόλη οπότε είναι πιο εύκολο. Επίσης έχω πρόβλημα και στα δύο γόνατα και το αριστερό με τον συμπλέκτη μεγαλύτερο. Οπότε σκέφτηκα γιατί όχι. 8 λεπτά πριν, kalmik είπε Σε αντίθεση με το Yaris 1ης γενιάς που είχε αυτόματο κιβώτιο με υδραυλικό μετατροπέα ροπής (αλεξισφαιρο αλλά καίει...) το ΜΜΤ είναι στην πράξη ημιαυτόματο με συμπλέκτη και ένα σύστημα ρελέδων για ενεργοποίηση που ελέγχονται από μια κεντρι΄κή μονάδα (εγκεφαλάκι του σαζμάν). Σε πολλούς ειχε προβλήματα απότομης εκκίνησης/εναλλαγής ταχυτήτων και γρήγορης φθοράς συμπλέκτη. Προσωπικά δεν θα το προτιμούσα. ΣΣ η γυναίκα μου έχει ένα αυτοματο 1ης γενιάς με μετατροπέα ροπής. 1ης γενιάς δεν βρίσκω αξιόλογο στην Αθήνα από ιδιώτη. Και αξίζει να πάρω του 04 αντί του 08 ας πούμε.? Αυτό που βρήκα νομίζω ότι την γλίτωσε από χαλάσματα γιατί έχει όλα τα service στην ώρα του στην αντιπροσωπεία.
Ioannisto Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Τα αυτοματα κιβωτια στη χαμηλη κατηγορια τιμης (πχ σμαρτ φορφορ κ φιατ 500 που εχω οδηγησει) δν κανουν ομαλα τις αλλαγες, νιωθεις το κενο στις αλλαγες και δν ειναι οτι καλυτερο. Σε αντιθεση, ακομα κ παλιοτερα μοντελα απο μερσεντες ή bmw, κανουν τελειες αλλαγες, προφανως λογω ακριβου κιβωτιου. Αν θελεις λοιπον αυτοματο χωρις να "κλωτσαει" με λιγα χρηματα, θα προτεινα κιβωτιο cvt, οπως εχει το nissan micra εδω κ αρκετα χρονια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Alkoiosm είπε Γεια σέ όλους. Εύχομαι να υπάρχει κάποιος που να θέλει να με βοηθήσει. Ψάχνω αυτόματο αυτοκίνητο. 5_6000 από το 08 και μετά. Ξεκίνησα να διαβάζω γιατί δεν ξέρω τίποτα και δεν έχω κάποιον που να ξέρει. Είδα αυτόματα ( splash - wagon r ) και yaris με mmt ημιαυτόματο. Διάβασα για το yaris δεύτερης γενιάς αυτόματο όχι καλά λόγια. Όχι από όλους αλλά αρκετά. Έψαξα mikra, q10 ,alto. Δεν έχω απαιτήσεις να τρέχω τό αυτοκίνητο θα είναι δεύτερο για μεταφορά παιδιού σε δραστηριότητες άντε και στο χωριό 120 χιλιόμετρα μια στο τόσο. Στα χρήματα που έχω από ιδιώτη που θέλω δεν βρίσκω και πολύ καλά. Αυτά που έχω δει χρεπια. Και τελικά βρίσκω Yaris του 08 τόσο περιποιημένο σαν καινούργιο. Αγρατσουνιστο. Πεντακάθαρο. Μέσα νόμιζες ότι το τιμόνι δεν το είχε πιάσει άνθρωπος. Η κυρία είπε ότι πίσω δεν έχει κάτσει κανείς. Όλα τέλεια. Εκτός από το mmt . Ρωτάω στην Toyota. Είναι σαν αυτό που φοράει το aygo και κάθε λίγο θέλει δίσκο? Θα χαλάει και θα τρέχω? Και απαντάει. Ναι ο τρόπος είναι ό ίδιος αλλά ο κινητήρας είναι άλλος δεν έχει καμία σχέση ό ένας με τον άλλο.και αυτός δίνει ώθηση για να δουλέψει αυτό το σύστημα (αν κατάλαβα καλά) και ναι έχουμε προβλήματα με το aygo αλλά όχι κανένα πρόβλημα με yaris και auris. Δεν χαλάει ο δίσκος έτσι απλά. Αύριο θα πάμε τεχνικό έλεγχο το αμάξι και αν όλα είναι καλά πρέπει να αποφασίσω. Το είδε και άλλος μαζί μου και είπε τέτοιο αμάξι δεν θα βρεις από άποψη προσεγμενου.Δεν είχα αυτόματο ποτέ δεν έχω σύγκριση τύπου κλωτσαει στις αλλαγές και τέτοια. Θέλω αξιόπιστο . Έχω οδηγήσει 3 φορές αυτόματο. Υπάρχει κάποιος να με ξεμπλοκαρει? Με τις γνώσεις του? Αν ειναι ετσι μακρυα φιλε μου .Εχει η κορη μου το C1 που ειναι κια αυτο Toyota και ολοιδιο με το Aygo . Μονο αυτοματο δεν το λες αυτο το κιβωτιο .Το λεω εγω που εχω αλλαξει 4 αυτοματα ( 2 Honda CRV , Jazz και Civic). Καμμια σχεση Για κοιτα για καποιο Jazz αν βρεις .Παρα πολυ καλο . Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από Γιάννης Platano
Alkoiosm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι ετσι μακρυα φιλε μου .Εχει η κορη μου το C1 που ειναι κια αυτο Toyota και ολοιδιο με το Aygo . Μονο αυτοματο δεν το λες αυτο το κιβωτιο .Το λεω εγω που εχω αλλαξει 4 αυτοματα ( 2 Honda CRV , Jazz και Civic). Καμμια σχεση Για κοιτα για καποιο Jazz αν βρεις .Παρα πολυ καλο . Το jazz φοράει cvt δηλαδή? Επίσης βλέπω τώρα και το kia piccanto έχει λεβιέ P R N D που σημαίνει ότι δεν είναι σειριακό. Να το ψάξω και αυτό? 40 λεπτά πριν, Ioannisto είπε Τα αυτοματα κιβωτια στη χαμηλη κατηγορια τιμης (πχ σμαρτ φορφορ κ φιατ 500 που εχω οδηγησει) δν κανουν ομαλα τις αλλαγες, νιωθεις το κενο στις αλλαγες και δν ειναι οτι καλυτερο. Σε αντιθεση, ακομα κ παλιοτερα μοντελα απο μερσεντες ή bmw, κανουν τελειες αλλαγες, προφανως λογω ακριβου κιβωτιου. Αν θελεις λοιπον αυτοματο χωρις να "κλωτσαει" με λιγα χρηματα, θα προτεινα κιβωτιο cvt, οπως εχει το nissan micra εδω κ αρκετα χρονια. Τώρα εγώ που δεν έχω εμπειρία στα αυτόματα θα καταλάβω την διαφορά και θα με ενοχλεί η θα μάθω έτσι και δεν θα με νοιάζει? Αυτοί που τά έχουν δεν τα συνηθίζουν?
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, Alkoiosm είπε Το jazz φοράει cvt δηλαδή? Επίσης βλέπω τώρα και το kia piccanto έχει λεβιέ P R N D που σημαίνει ότι δεν είναι σειριακό. Να το ψάξω και αυτό? Τώρα εγώ που δεν έχω εμπειρία στα αυτόματα θα καταλάβω την διαφορά και θα με ενοχλεί η θα μάθω έτσι και δεν θα με νοιάζει? Αυτοί που τά έχουν δεν τα συνηθίζουν? Ναι το jazz έχει cvt Έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις και με το χέρι ταχύτητες αν και πότε δεν το χρειάστηκα. Αν μπορείς δοκίμασε ένα σαν το aygo και μετά ένα κανονικό να δεις την μεγάλη διαφορά.
Alkoiosm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ναι το jazz έχει cvt Έχεις την δυνατότητα να αλλάζεις και με το χέρι ταχύτητες αν και πότε δεν το χρειάστηκα. Αν μπορείς δοκίμασε ένα σαν το aygo και μετά ένα κανονικό να δεις την μεγάλη διαφορά. Δηλαδή για να καταλάβω το mmt σασμάν δεν κάνει ομαλές αλλαγές , νιώθεις σαν να μην τραβάει δεν ανταποκρίνεται γρήγορα δηλαδή σε αυτό που ζητάς και τρώει δίσκο μιας και έχει. Το cvt δεν έχει δίσκο άρα ανθεκτικό αλλά καίει περισσότερο. Σωστά? Άρα ψάχνω κάτι σε cvt . Θα μάθω και ποιο άλλο έχει. Αν ξέρεις άλλο πες μου να ψάξω καί αυτό. Το colt ίσως? Ευχαριστώ για την βοήθεια σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Alkoiosm είπε Δηλαδή για να καταλάβω το mmt σασμάν δεν κάνει ομαλές αλλαγές , νιώθεις σαν να μην τραβάει δεν ανταποκρίνεται γρήγορα δηλαδή σε αυτό που ζητάς και τρώει δίσκο μιας και έχει. Το cvt δεν έχει δίσκο άρα ανθεκτικό αλλά καίει περισσότερο. Σωστά? Άρα ψάχνω κάτι σε cvt . Θα μάθω και ποιο άλλο έχει. Αν ξέρεις άλλο πες μου να ψάξω καί αυτό. Το colt ίσως? Ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Νομίζω ίδιο καλά είναι και τα colt Με επιφύλαξη. Στα mmt τυπου aygo φυσικά και καταλαβαίνεις τις αλλαγές. Είναι και μικρά αμάξια και δεν τραβάνε. Τα θεωρώ μόνο για εντός πόλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα