Προς το περιεχόμενο

Raptor question? aksizei?

stroumfita24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί ένας 250GB να έχει μεγαλύτερη μέση διαμεταγωγή, αλλά και πάλι στην πραγματικότητα να είναι πιο αργός... και εξηγούμαι...:

Η διαμεταγωγή δεν καθορίζεται μόνο από τις στροφές του δίσκου (στροφορμή στην ουσία), αλλά και από την διάμετρό του, των αριθμό κεφαλών του και ούτω καθεξής... Έτσι ένας σκληρός με μεγαλύτερη χωρητικότητα, έχει περισσότερα platters και περισσότερες κεφαλές, πράγμα το οποίο μπορεί να τον βοηθά να έχει καλύτερη μέση διαμεταγωγή... AΛΛΑ, όταν ένας σκληρός γυρνάει στις 10Κrpm τότε το seek-time πέφτει από ~9ms στα <4msec... Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για να κινηθεί η κεφαλή στην επόμενη θέση (λόγο περιστροφής του δίσκου), την οποία και τις δίνουν τα I/O σήματα του controler, είναι ο μισός από του 7.200rpm... Επομένως, σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ένας 10Κrpm είναι γρηγορότερος, αφού κινεί γρηγορότερα πάνω στα platters τις κεφαλές του, επομένως εννοείται ότι ένα λειτουργικό θα είναι πιο γρήγορο σε έναν 10Κ και γενικά θα φωρτώνει πιο γρήγορα, αλλά σε ένα copy/paste ο 250GB στις 7.2Κ θα είναι πιο γρήγορος αφού έχει να χειριστεί ένα ενιαίο αρχείο... Γι' αυτό και τους δίσκους αυτούς τους χρησιμοποιούν σαν back-up, ενώ π.χ. τους scsi (10K) τους έχουν για Ι/Ο αρχείων αφού μπορούν οι κεφαλές να κινούνται πολύ πιο γρήγορα από το ένα μέρος του δίσκου στο άλλο... Για παράδειγμα, έχω ένα δίσκο scsi που ενώ το SS2004 μου λέει ότι δίνει μέσο 34MB/sec κάνει bursts με 100+ΜΒ/sec... άρα είναι σαφώς γρηγορότερος από έναν 7.2Κ που δίνει μέχρι 60ΜΒ/sec...

Γενικότερα, η ταχύτητα σε ένα δίσκο είναι περισσότερο εμφανή σε κανονική λειτουργία και όχι σε benchmarks...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Den prolavainw na diavasw olo to katevatw poy les , apla:

Se diametagwgh ( eggrafh / read / read-write ) einai grhgoroteros o MAXTOR

Opws katalavaineis , an valeis na fortwsei px mia photo epeksergasmenh me PhotoShop CS , apo CAM 5MP , megalou megethous ( anw twn 100MB ) , o MAXTOR 8a TELEIWSEI PRWTOS

Δημοσ.

Βάλε τον όμως boot και μιλάμε με τελείως διαφορετικά δεδομένα, σωστά;

Παρεπιπτόντως, αν και δεν το εμπιστεύομουν ποτέ το Sisoft Sandra το έτρεξα στον Fujitsu μου και έβγαλε seek time ~3ms. Είπαμε γρήγορος, αλλά όχι και έτσι... :D

Δημοσ.

ΟΚ ρε φίλε!

Πάμε λοιπόν να πετάξουμε όλοι τους άχρηστους τους SCSI και να πάρουμε τον Maxtor επειδή ο φίλος μας ο billpeppas μόνο ό,τι γουστάρει καταλαβαίνει.

Πραγματικά, εκτός από αυτόν, όλοι οι άλλοι για πέταμα.

Δημοσ.

Πάντα μου άρεσαν τα benchmark reallife ή εργαστηρίου, που πάντα βγαίνει πιο γρήγορο ότι ΕΧΩ στο μηχάνημα μου, επειδή το έχω βρε αδερφέ :shock: :shock: :shock:

Δεν έχω σκάζια, αλλά θα ήθελα να έχω, έστω και στα 36g, αν και με τα ίδια λεφτά παίρνεις 3 γρήγορους PATA στα 200g ή τουλάχιστον 2x10k SATA στα 76g, και σου μένουν και φράγκα για κανένα round cable.

Τέσπα, Jaco & KWSN_Men με κάλυψαν. Όσοι κουβαλάνε φαιά ουσία, & όχι coca cola κατάλαβαν. Όσοι γουστάρουν να εθελοτυφλούν, πρόβλημα τους.

sc

Δημοσ.

Pedia min epimenete.exo katsei se RAID 0 2x36GB Raptor kai exo ena filo mou pou exei valei 2x250GB Maxtor Serial ATA se RAID.den mopu arese to apotelesma alla ypoklithika stin anoterotita ton Maxtor pou epi xronia tous systino se opion thelei grigoro disko.ego fysika den eixa lefta gia 2x250GB sklirous(milao gia to 250GB Serial ATA montelo pou to exo dei se allo PC).O Billpeppas exei dikio se sxesi me tous Raptor 36GB giati ta exo dei me ta idia mou ta matia.Gia SCSI den mporo na po an exei adiko i dikio giati einai kati pou den to ksero kai den to exo dei.An den exete provlima me xrimata sas systino kai ego 2x250GB Maxtor Serial ATA.I moni periptosi pou mporei na ysteroun einai me 2x74GB Raptor se RAID0.Ayto omos den to exo dei kai den mporo na paro thesi.Ksero omos sigoura oti oi 74GB Raptor einai klaseis anoteroi se sxesi me tous 36GB Raptor stin apodosi.to mono koino pou exoun einai oti anikoun sti seira Raptor tis Western Digital.se ola ta alla exoun ypostei veltioseis se kapies leptomeries.elpizo kapia stigmi kapios na mporesei na dokimasei 2x74GB Raptor(i esto kai ena) kai na mas pei kapia bench.

Δημοσ.

Re file eisai ligo ...???

Kontrareis tous koryfaious SCSI me tous Raptor???

Ksereis , eimai se dekades sovarotera forum , kai den exw xrono na asxoloumai me tetoia thread , kai tetoio typo an8rwpou ( pou den pairnei apo logia )

Δημοσ.

billpeppas, συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά λίγο πιο πάνω, ο Jaco αιτιολογεί την άποψη του για τους Raptor:

Μπορεί ένας 250GB να έχει μεγαλύτερη μέση διαμεταγωγή' date=' αλλά και πάλι στην πραγματικότητα να είναι πιο αργός... και εξηγούμαι...:

Η διαμεταγωγή δεν καθορίζεται μόνο από τις στροφές του δίσκου (στροφορμή στην ουσία), αλλά και από την διάμετρό του, των αριθμό κεφαλών του και ούτω καθεξής... Έτσι ένας σκληρός με μεγαλύτερη χωρητικότητα, έχει περισσότερα platters και περισσότερες κεφαλές, πράγμα το οποίο μπορεί να τον βοηθά να έχει καλύτερη μέση διαμεταγωγή... AΛΛΑ, όταν ένας σκληρός γυρνάει στις 10Κrpm τότε το seek-time πέφτει από ~9ms στα <4msec... Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για να κινηθεί η κεφαλή στην επόμενη θέση (λόγο περιστροφής του δίσκου), την οποία και τις δίνουν τα I/O σήματα του controler, είναι ο μισός από του 7.200rpm... Επομένως, σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ένας 10Κrpm είναι γρηγορότερος, αφού κινεί γρηγορότερα πάνω στα platters τις κεφαλές του, επομένως εννοείται ότι ένα λειτουργικό θα είναι πιο γρήγορο σε έναν 10Κ και γενικά θα φωρτώνει πιο γρήγορα, αλλά σε ένα copy/paste ο 250GB στις 7.2Κ θα είναι πιο γρήγορος αφού έχει να χειριστεί ένα ενιαίο αρχείο... Γι' αυτό και τους δίσκους αυτούς τους χρησιμοποιούν σαν back-up, ενώ π.χ. τους scsi (10K) τους έχουν για Ι/Ο αρχείων αφού μπορούν οι κεφαλές να κινούνται πολύ πιο γρήγορα από το ένα μέρος του δίσκου στο άλλο... Για παράδειγμα, έχω ένα δίσκο scsi που ενώ το SS2004 μου λέει ότι δίνει μέσο 34MB/sec κάνει bursts με 100+ΜΒ/sec... άρα είναι σαφώς γρηγορότερος από έναν 7.2Κ που δίνει μέχρι 60ΜΒ/sec...

Γενικότερα, η ταχύτητα σε ένα δίσκο είναι περισσότερο εμφανή σε κανονική λειτουργία και όχι σε benchmarks...

[/quote']

κι εσύ απαντάς:

Den prolavainw na diavasw olo to katevatw poy les ' date=' apla:

Se diametagwgh ( eggrafh / read / read-write ) einai grhgoroteros o MAXTOR

Opws katalavaineis , an valeis na fortwsei px mia photo epeksergasmenh me PhotoShop CS , apo CAM 5MP , megalou megethous ( anw twn 100MB ) , o MAXTOR 8a TELEIWSEI PRWTOS

[/quote']

Εγώ πάντως που *πρόλαβα* και διάβασα ΟΛΕΣ τις απαντήσεις κατάλαβα τι ήθελε να πει και ο Jaco και ο KWSN_Men και δεν έσπευσα να καταλήξω σε συμπεράσματα για κάποιους που γνωρίζω ελάχιστα (και, όχι, δεν γνωρίζομαι προσωπικά με κανένα απ' όσους συμμετείχαν στο thread)...

Δημοσ.
Re file eisai ligo ...???

Kontrareis tous koryfaious SCSI me tous Raptor???

Ksereis ' date=' eimai se dekades sovarotera forum , kai den exw xrono na asxoloumai me tetoia thread , kai tetoio typo an8rwpou ( pou den pairnei apo logia )[/quote']

Αγοράκι μου (μια και καταλαβαίνω ότι είσαι μικρός σε ηλικία) σε καμία στιγμή δε σου επιτέθηκα προσωπικά, πράγμα που εσύ (το έμπειρο μέλος των σοβαρών fora) με μεγάλη προθυμία (ή ανάγκη) έκανες. Νιώθεις καλύτερος σαν άνθρωπος ή είναι κάποιο είδος αυτοϊκανοποίησης η προσωπική επίθεση εναντίον ανθρώπων που δε ξέρεις;

Τα δεκάδες αυτά fora τα γνωρίζουν πολλοί, άσχετα αν γράφουν ή όχι. Δεν έχεις πιάσει τον παπά από τα @@ με άλλα λόγια. Το PcTech για παράδειγμα το γνωρίζω από την εποχή που οι χρήστες του forum του μετριούνταν σε δάκτυλα.

Και για να μιλήσουμε και για το θέμα (αν φτάσεις μέχρι εδώ μια και βαριέσαι να διαβάζεις καταβατά).

Εκτός από το interface τι κοινά έχει ένας Raptor με τους SCSI; Θες να σου μιλήσω για μερικές; Ταχύτητα (στροφές ανά λεπτό), χωρητικότητα, τιμή, εγγύηση, τεχνολογία bearing, seek times κ.α. Πόσο μοιάζει με τους άλλους SATA και πόσο μοιάζει με Mid-End SCSI;

Δημοσ.

Xe xe xe!

Chill out file.

Den sou epite8hka , alla mhn leme oti mas katevei.

SCSI Disks rotate at 15kRPM , 17kRPM , kai syntoma 8a pane stis 20kRPM.

To mikros se ilikia , apo pou erxetai??? ( mhpws nomizeis oti kati eipes twra? )

DEN SYGRINONTAI FILE OI EPIDOSEIS TOY RAPTOR ME TOUS TWRINOUS SCSI.

Poso exeis epafh me to hardware???

P.S. Exw Hardware Review Labs , kai synergasia me 4 promi8eytes hardware/software , an 8es na mou thn peis legontas thn hlikia...

( kai eimai 20 1/2 an sou einai toso 8ema h hlikia )

Ektos aytou , pws evgales symperasmata , gia kapoion pou den ksereis oute kata dianoia????

Filika

Bill

Δημοσ.

Διαβάζοντας την απάντησή σου η αρχική μου σκέψη ήταν 'Μα καλά διαβάζει τι του λέμε;'. Η δεύτερη 'Μα καταλαβαίνει τι του λέμε;'

Τις στροφές των δίσκων γιατί τις αναφέρεις; Για να τις πληροφορηθώ; Αν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες ότι είπα Mid-End SCSI. Δεν ακούω πρώτη φορά για τις ταχύτητές τους, μια και 3 SCSI δουλεύουν στο μηχάνημά μου.

Για την επαφή μου με το hardware θα έλεγα καμία.

Για την ηλικία σου θα έλεγα ότι κάνει μπαμ ότι είσαι πιτσιρικάς...

Άντε και καλά κρασά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...