Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις ΗΠΑ γιατί στην Ελλάδα οι προσφορές ήταν σκέτη γελοιότητα. Τι ξεστοκάρισμα να κάνουν τα καταστήματα όταν αγοράζουν μετρημένα προϊόντα και ποια black friday που οι προσφορές ήταν οι εντελώς συνηθισμένες τύπου -20 -30%

Πραγματικά έψαξα πολύ να βρω κάτι που να άξιζε να το αγοράσεις λόγο τιμής κι ας μην το χρειαζόσουν... άλλα δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα και πουθενά.

Όταν δεν βλέπεις ουρές στα καταστήματα, όταν βλέπεις απάτες με τα τιμολόγια και τιμές -70% σε τελείως ότι να ναι ρούχα και παμπάλαιες συσκευές... πόσο να κοροϊδέψεις τον κόσμο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κακό είναι ότι τελευταία μεταλλάσεται σε μια μέρα όπου οι εταιρίες κερδοσκοπούν έναντι όσων έχου άγνοια των προϊόντων που θα αγοράσουν και επομένως είτε γίνεται υπερκοστολόγηση ή λελογισμένο ξεστοκάρισμα αλλά σε καμία των περιπτώσεων "τρελές προσφορές". Γι' αυτό το καλύτερο είναι πριν από αυτή τη μέρα να έχει μελετηθεί τι ακριβώς θέλει ο καθένας να αγοράσει ώστε να μη γίνεται αφενός αλόγιστη σπατάλη για πράγματα αχρείαστα στην πραγματικότητα, αλλά και να αγοραστεί στη σωστή τιμή το χρειαζούμενο.

Επεξ/σία από GiannisK45
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, GiannisK45 είπε

Το κακό είναι ότι τελευταία μεταλλάσεται σε μια μέρα όπου οι εταιρίες κερδοσκοπούν έναντι όσων έχου άγνοια των προϊόντων που θα αγοράσουν και επομένως είτε γίνεται υπερκοστολόγηση ή λελογισμένο ξεστοκάρισμα αλλά σε καμία των περιπτώσεων "τρελές προσφορές". Γι' αυτό το καλύτερο είναι πριν από αυτή τη μέρα να έχει μελετηθεί τι ακριβώς θέλει ο καθένας να αγοράσει ώστε να μη γίνεται αφενός αλόγιστη σπατάλη για πράγματα αχρείαστα στην πραγματικότητα, αλλά και να αγοραστεί στη σωστή τιμή το χρειαζούμενο.

Η κερδοσκοπία τελικά είναι κακό;

Αποφάσισε γιατί στην αγγελία από κάτω αγόρασες σε black friday προσφορά για να το πουλήσεις την επόμενη μέρα +100 ευρώ ή κάπου τόσο.

Για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό να βγάζει κάποιος λεφτά χρησιμοποιώντας το μυαλό του btw.

Το μόνο που δεν ανέχομαι είναι να κάθεται και να πληρώνεται κάποιος.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasft είπε

Αυτό λέω ότι ήθελαν να αγοράσουν iPhone 

Α ναι οκ, μα αυτό είναι και το όλο νόημα του σωστού καταναλωτή, να αγοράζει στις εκπτώσεις κάτι που όντως θέλει και χρειάζεται, όχι να πέφτει με τα μούτρα σαν το πρόβατο σε κάτι που το διαφημίζουν ως έκπτωση ενώ μπορεί να μην είναι καν..!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alex1001 είπε

δεν ξέρω αν έχει νόημα στην Ελλάδα όλο αυτό.. οι τιμές που λένε αυτοί ότι είναι μισοτιμής τα βρίσκεις πιο φτηνά στα skroutzo-μάγαζα από ότι στις εκπτώσεις τους! πιο πολύ είναι τελικά black friday για τον καταναλωτή γιατί δεν κερδίζει και τίποτα μόνο χάνει

Τα σκρουτζομαγαζα έχουν εγγύηση νομίζω τον μπάρμπα μητσο απέναντι που έφτιαχνε κασετόφωνα και ραδιοφωνα το 1980.......😂😅

Αυτό μου έτυχε σε αγορά κινητου........

*Εχουν εγγύηση τα σκρουτζομαγαζα που πολλές φορές οι αντιπροσωπείες δεν την αναγνωρίζουν........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, polaki είπε

Ακριβώς αυτό. Έχεις 3 ανάγκες, κάνεις μία καταγραφή από πριν και λες θέλω πχ PS4 ή ένα πλυντήριο με τα τάδε χαρακτηριστικά. Αν βγει κάτι τετοιο σε προσφορά το παίρνεις. Αν όχι, προχωράς. Το βαπτίζει μία εταιρεία έκπτωση 50% κάτι δεν μου λέει κάτι. Αρχικά το ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ναι ή όχι. Αν ναι, ΑΞΙΖΕΙ να το πάρω ναι ή όχι? Μόνο έτσι κάνουμε αγορές. 

Τώρα όσο για τη συγκριση με την Αμερικάνικη αγορά (ακόμα και με UK θα έλεγα εγώ) είναι άδικο. Το Πλαίσιο αγοράζει πχ 200 πλυντήρια siemens, και το Amazon 2.000 είναι πασιφανές ότι το Amazon έχει σαφώς καλύτερη δυνατότητα έκπτωσης, ακόμα και καθαρά και μόνο από άποψη χονδρικής αγοράς να το πάρουμε (βγάζοντας έξω το άψογο σύστημα logistics που έχει και μειώνει κόστη μεταφοράς). 

Σωστότατος στο πρώτο σκέλος. Εν μέρη στο δεύτερο σε βρίσκω λάθος. Σαν καταναλωτή δεν με νοιάζει το πόσα αγοράζει η x/y εταιρεία. Ας μην ξεχνάμε οτι:

α)όλες αυτές οι εταιρείες συγχωνεύτηκαν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα και

β) δεν έχω δει καμία απο αυτες να μην έχει εκατομμύρια κέρδη (είτε μιλαμε για Ελλάδα, είτε Αμερική, είτε Ευρώπη). 

1 ώρα πριν, d4mage είπε

Στις ΗΠΑ γιατί στην Ελλάδα οι προσφορές ήταν σκέτη γελοιότητα. Τι ξεστοκάρισμα να κάνουν τα καταστήματα όταν αγοράζουν μετρημένα προϊόντα και ποια black friday που οι προσφορές ήταν οι εντελώς συνηθισμένες τύπου -20 -30%

Πραγματικά έψαξα πολύ να βρω κάτι που να άξιζε να το αγοράσεις λόγο τιμής κι ας μην το χρειαζόσουν... άλλα δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα και πουθενά.

Όταν δεν βλέπεις ουρές στα καταστήματα, όταν βλέπεις απάτες με τα τιμολόγια και τιμές -70% σε τελείως ότι να ναι ρούχα και παμπάλαιες συσκευές... πόσο να κοροϊδέψεις τον κόσμο. 

Αδερφέ υπήρχαν ουρές σε καταστήματα. Απλά ο κόσμος έπαιρνε αυτό που του πλάσαραν (αυτό που ήθελαν να διώξουν, είτε αυτό που πλασματικά έβαλαν με μεγαλύτερη έκπτωση αφού είχαν πρώτα αυξήσει την αρχική τιμή).

Επεξ/σία από Lanc3r
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Lanc3r είπε

Σωστότατος στο πρώτο σκέλος. Εν μέρη στο δεύτερο σε βρίσκω λάθος. Σαν καταναλωτή δεν με νοιάζει το πόσα αγοράζει η x/y εταιρεία. Ας μην ξεχνάμε οτι:

α)όλες αυτές οι εταιρείες συγχωνεύτηκαν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα και

β) δεν έχω δει καμία απο αυτες να μην έχει εκατομμύρια κέρδη (είτε μιλαμε για Ελλάδα, είτε Αμερική, είτε Ευρώπη). 

Σαν καταναλωτή μπορεί να μη σε νοιάζει επιφανειακά, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε ίδιες τιμές για τους λόγους που ανέφερα. Ένα επίσης μεγάλο θέμα είναι ότι στο εξωτερικό δεν έχουν τόση εξοικείωση με τις δόσεις, με αποτέλεσμα το χρήμα που παίρνει πχ. η Amazon να είναι ζεστό. Σε μας βάζεις 48 δόσεις και ο Κότσος θα πάρει τα λεφτά σου για ένα PS4 (που αγόρασε απ'τον distributor με 3-5 μήνες τιμολόγιο) σε 4 χρόνια. Όλα μετράνε λίγο ή πολύ στον καθορισμό της τιμής...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, deukaleionas είπε

Αυτα να τα βλεπουν τα δικα μας μαγαζια,να κανουν του χρονου κ καμια προσφορα της προκοπης..!!

Άμα κάνουν καμιά προσροφά τις προκοπής, μετά μπορεί να λέτε "κοιτάχτε τι μεγάλο κέρδος που βγάζουν τον υπόλοιπο χρόνο"

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannisK45 είπε

1 ώρα πριν, skiabox είπε

Η κερδοσκοπία τελικά είναι κακό;

Αποφάσισε γιατί στην αγγελία από κάτω αγόρασες σε black friday προσφορά για να το πουλήσεις την επόμενη μέρα +100 ευρώ ή κάπου τόσο.

Ά ρε κατακαημένε Γιαννάκη...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, deukaleionas είπε

Αυτα να τα βλεπουν τα δικα μας μαγαζια,να κανουν του χρονου κ καμια προσφορα της προκοπης..!!

και μετά τα σπασμένα θα τα βγάλουν πάνω σε εργαζομένους τους (τι θέλεις μισθό? παρε 400 και πολλά σου είναι )

Δημοσ.

Να πω και εγω την αποψη μου?

Γιατι αυτη η  καραμελα "ξεστοκαρισμα"? Πηγατε? ειδατε? ή μονο πισω απο το πληκτρολογιο?

Επισκέφτηκα  τον Κωτσο οπως τον λετε που ξεκινησε απο Δευτερα το blackfriday και πηγα τεταρτη για μια TV... ΔΕΝ ειδα ξεστοκαρισμα καθως ειχε ΟΛΑ τα καινουργια προιοντα με προσφορα εκτος εαν δεν γνωριζετε τι σημαινει ξεσκοκαρισμα! ΔΕΝ μπορεις ρε φιλε να πεις την καινουργια QLED της Samsung ξεστοκαρισμα !!! ΔΕΝ μπορεις να πεις ξεστοκαρισμα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ κινητα που οταν πλησιασα το μερος με τα κινητα δεν επεφτε καρφιτσα!! και απο ποσοτητα να φανε και οι κοτες.... ξαναπηγα το Σαββατο καθως την τεταρτη ΔΕΝ αγορασα λογο καποιου προβληματος με την πιστωτικη μου και ως δια ΜΑΓΕΙΑΣ γιατι μαλλον μαγεια θα θεωρειται απο καποιους αρνητικους ....υπηρχαν ακομη κομματια απο πολλες TV, κινητα, λευκες συσκευες και στους διαδρομους γινοταν ΧΑΜΟΣ απο κλειστες κουτες.... και απορω.....ΠΟΥ ειδατε το ξεστοκαρισμα και την ελειψη προιοντων? ρωτησα τους υπαλληλους και μου εδειξαν στον υπολογιστη αποθεμα να φανε και οι κοτες! εκτος εαν σαν γνησιοι ελληναραδες των πληκτρολογιων ζητατε παμπαλαια προιοντα σε τελειος ξεφτιλα τιμες!!!! ΟΚ ρε ανθρωπε......μαγαζι εχεις ΟΧΙ ιδρυμα!!!! ζωες εχεις μεσα στο μαγαζι  που πρεπει να πληρωθουν!!! εαν εσυ πουλησεις ΟΛΑ κοψοχρονιας αυτο σημαινει οτι ΟΤΙ εβγαλες ολο το χρονια παει στραφι και μπηκες μεσα για χρονια.... οποτε διωχνεις οτι υπαλληλο εχεις! (καταστημα εχω, ελευθερος επαγγελματιας ειμαι).

Δεν ειδα πουθενα μεσα στο χωρο να προσπαθουσαν να πλασαρουν οπως λενε καποιοι που ΟΥΤΕ απο εξω περασαν!!! ειδα ανθρωπους να δειχνουν με το χερι ΝΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ να λενε και να του το δινουν χωρις ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ! 

επισης Πιστευω οτι ΔΕΝ ειναι ολα τα μαγαζια το ιδιο!!! ξερω οτι οι υπαλληλοι τουλαχιστον του Κωτσου πληρωθηκαν μεχρι και την τελευταια ωρα εργασιας (εχω το θαρρος και τους ρωτησα καθως χρονια πελατης).

Υ.Γ. δικη μου γνωμη .....

ΔΕΝ θα ηθελα με τιποτα το blackfriday των αμερικανων που τοσο λατρευετε και προσκυνατε καθως θελω να παω ησυχος να αγορασω και οχι αυτο το μπουγιο με κλωτσιες, μπουνιες!! ΕΠΙΠΕΔΟ οι ατιμοι !!!!

αυτα ειναι τα πιστευω μου και να με συμπαθατε αλλα ΔΕΝ ειμαστε ολοι μεσα σε μια φουσκα και να τα βλεπουμε ΟΛΑ μονοπλευρα! Γι αυτο και σαν λαος ειμαστε μια ζωη στην μιζερια! ΟΛΑ μας φταινε, ΠΑΝΤΑ οι αλλοι ειναι καλυτεροι και πιο μπροστα!!! ΝΑΙ ρε φιλε αφου μια ζωη γκρινιαζεις και ολα σου φταινε και μαλιστα ΑΜΕΣΩΣ να τρεξεις να γραψεις-σχολιασεις με οσο δυνατον πιο μισητα μπορεις......τοτε ΝΑΙ μια ζωη σκατα λαος θα ειμαστε!!!

αυτα απο εμενα    και πιστευω οτι ΑΜΕΣΑ θα τρεξετε παρα πολλοι να γραψετε ΟΣΟ πιο πολυ μπορειτε να βγαλετε την πικροχολιαση σας με τα λεγομενα μου!!! γιατι ? γιατι απλα ο ελληναρας ΠΑΝΤΑ ξερει  απο τον αλλο καλυτερα τα ΠΑΝΤΑ! και ΠΑΝΤΑ εχει δικιο.

Ευχαριστω

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, alex1001 είπε

δεν ξέρω αν έχει νόημα στην Ελλάδα όλο αυτό.. οι τιμές που λένε αυτοί ότι είναι μισοτιμής τα βρίσκεις πιο φτηνά στα skroutzo-μάγαζα από ότι στις εκπτώσεις τους! πιο πολύ είναι τελικά black friday για τον καταναλωτή γιατί δεν κερδίζει και τίποτα μόνο χάνει

Οι μεγαλες αλυσιδες στην ελλαδα εχουν ενιαια πολιτικη, ειναι συννεοημενοι με απλα λογια και εχουν ολοι τις ιδιες τιμες.Πονταρουν στις μεγαλες ηλικιες και σε αυτους που δεν εχουν ιδεα. Ισως στην Αθηνα να ειναι λιγο πιο ενημερωμενοι αλλα στην υπολοιπη ελλαδα θα δεις τραγικα πραγματα.Τωρα το κολπο ειναι να μπορεσεις να φας και εσυ απο την πιτα.Ασε αυτους να βαζουν καρτα στο κινητο με 12 και 15 ευρω στα ταμεια, και εσυ κανε σωστα τις αγορες σου,γιατι σιγουρα εσενα σου λειπουν τα χρηματα, ενω σε αυτους οχι

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος ζητάει εκπτώσεις 50+% σε καινούργια προϊόντα ουσιαστικά ζητάει να πουλήσουν με χασούρα. Καλά θα κάνει να επισκεφτεί γιατρό αν πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοια κορόιδα. Και όποιος βρει στην Αμερική εκπτώσεις 50+ σε καινούργια παίρνει λουκούμι.

Επεξ/σία από possiz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...