Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παθων και εγω εχω να αναφερω τα εξης...

Κανενα μυνημα δεν εχει ερθει στο web bank το τελευταιο 5μηνο περι εκδοσης και χρεωσης(πιθανον να ηρθε το 2018 οταν στηθηκε το κολπο).

Την νεα καρτα δεν την εχω χρησιμοποιησει αλλα η χρεωση των 6 ευρω εχει γινει.

Δεν νομιζω πριν χρονια οταν υπεγραφα την συμβαση εφοσον δεν υπηρχαν χρεωσεις να γινοταν σαφη αναφορα σε κατι ακριβως τετοιο 

πλην γενικης αερολογιας ΄΄η τραπεζα εχει δικαιωμα να......΄΄

Εδω και 10 χρονια μισθοι στον πατο και κοστος ζωης στο θεο για να σωθουν αυτοι που μοιραζαν εορτοδανεια χωρις εγγυησεις.

Αυτο μαλλον ειναι η εξοδος απ τα μνημονια που διαφήμιζαν οι παλιοι και η επιστροφη στην κανονικοτητα που προμοταρουν οι νεοι.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, TitanX είπε

@crom φίλε τα έχεις υπογράψει όλα στη πρώτη σύμβαση. Μη το ψάχνεις τσάμπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε χρέωση η τράπεζα χωρίς να είναι 100% κατοχυρωμένη. Και όπως είπαν και ποιπροηγούμενη αν είχες διαβάσει τη σύμβαση  θα μπορούσες να είχες ακυρώσει η τη μη επανέκδοση της κάρτας. 

Φιλε τι εχω υπογραψει?

Πιθανον να εχω υπογραψει κατι γενικολογο του στυλ '' Η τραπεζα εχει δικαιωμα να επιβαλλει μελλοντικες χρεωσεις'' κλπ.

Ο οποιος ορος ειναι προφανως καταχρηστικος χωρις νομικη ισχυ ουσιαστικα.

Αν ειναι ολα ok και ο ορος αυτος ας πουμε εχει νομικη ισχυ, η τραπεζα εχει το δικαιωμα ανα πασα στιγμη να μου τραβηξει ολες τις καταθεσεις γιατι ...ετσι εχει δικαιωμα και δεν μπορω να πω τιποτα.

Δεν ισχυουν πρακτικα αυτοι οι οροι... Ειναι καταχρηστικοι.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα σας χρεώνουν 11 ευρώ το μήνα για έξοδα λογαριασμού όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Ναι εκεί που με 20Ε το μήνα έχει απεριόριστα ΜΒ, λεπτά και SMS προς όλους. Γιατί πολλές φορές συγκρίνουμε με την Ελλαδίτσα μας μόνο ότι μας συμφέρει.

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα σας χρεώνουν 11 ευρώ το μήνα για έξοδα λογαριασμού όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Ναι εκεί που με 20Ε το μήνα έχει απεριόριστα ΜΒ, λεπτά και SMS προς όλους. Γιατί καμιά φορά τα θέλουμε όλα δικά μας.

Εισαι εκτος θεματος φιλε...

Δεν συζηταμε αν ειναι μεγαλη ή μικρη η χρεωση, δικαιη ή οχι και αν πρεπει ή οχι να υπαρχει.

Συζηταμε τον τροπο που εγινε.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Αυτή η δέσμευση των 6€ περιλαμβάνει 24% ΦΠΑ; Έχει πάρει κανένας απόδειξη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Πήγες την κάρτα πίσω τουλάχιστον για να δείξεις πόσο large είσαι ή την κράτησες για να κάνεις τις δουλειές σου;

Εγώ κύριε large πληρώνω τις υποχρεώσεις μου εδώ και 13 χρόνια και δε θες να μάθεις πόσα είναι το μήνα. Μαγκιές σε ξένα πορτοφόλια αλλού.

1 ώρα πριν, TitanX είπε

Αυτή η κλασική άποψη του ελληναρα. Εμένα ποιος με ενημέρωσε έπρεπε να μου στείλετε επιστολή η να με πάρετε τηλ Η ακόμη καλύτερα να έρθετε σπίτι μου να μου το πείτε. Το να ξεστραβωθει να διαβάσει το τιμολόγιο δε παιζει ούτε καν περνά από το μυαλό του. Και μετά κλασσικά φταίνε οι άλλοι ποτέ εμεις.

@crom φίλε τα έχεις υπογράψει όλα στη πρώτη σύμβαση. Μη το ψάχνεις τσάμπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε χρέωση η τράπεζα χωρίς να είναι 100% κατοχυρωμένη. Και όπως είπαν και ποιπροηγούμενη αν είχες διαβάσει τη σύμβαση  θα μπορούσες να είχες ακυρώσει η τη μη επανέκδοση της κάρτας. 

Ο ελληνάρας δικαιώθηκε τελικά γιατί είχε δίκιο. Εσύ μπορείς να επιτρέπεις σε όποιον θέλεις να βάζει χέρι στα χρήματα σου, εγώ δεν επιτρέπω και δεν θα ρωτήσω και κανέναν τη γνώμη του.

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.

Ο τρόπος που το είπες ήταν σαν να μην χρειαζόσουν κάρτα και στην πάσαραν με το ζόρι για να σου πάρουν τα 6€. Οπότε το λογικό θα ήταν να την επιστρέψεις και να πεις ότι δεν την χρειάζεσαι και να πάρεις τα 6€ πίσω. Αλλά μπήκες έμμεσα σε διαδικασία να πάρεις πίσω τα 6€, και τελικά κράτησες την "τζάμπα κάρτα" για να  μη χάσεις τα προνόμια της!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι κολλατε στο αν καποιος χρειαζεται τελικα την καρτα? Αν η τραπεζα ακολουθουσε σωστες διαδικασιες δεν θα υπηρχε θεμα.

Το θεμα ειναι πως με το ετσι θελω σου τραβανε λεφτα απο τον λογαριασμο σου χωρις να ερωτηθεις και να δωσεις την εγκριση σου.

Και πολυ σωστα εκανε ο doubt που το κυνήγησε και δεν το αφησε να περασει ετσι... Ακομα και αν την καρτα την χρειαζοταν ετσι και αλλιως.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, crom251 είπε

Φιλε τι εχω υπογραψει?

Πιθανον να εχω υπογραψει κατι γενικολογο του στυλ '' Η τραπεζα εχει δικαιωμα να επιβαλλει μελλοντικες χρεωσεις'' κλπ.

Ο οποιος ορος ειναι προφανως καταχρηστικος χωρις νομικη ισχυ ουσιαστικα.

Αν ειναι ολα ok και ο ορος αυτος ας πουμε εχει νομικη ισχυ, η τραπεζα εχει το δικαιωμα ανα πασα στιγμη να μου τραβηξει ολες τις καταθεσεις γιατι ...ετσι εχει δικαιωμα και δεν μπορω να πω τιποτα.

Δεν ισχυουν πρακτικα αυτοι οι οροι... Ειναι καταχρηστικοι.

ισχύει ότι λέει η πρώτη σύμβαση που έχεις υπογράψει με την τράπεζα

οι όροι είναι απόλυτοι νόμιμοι και πίστεψε με η τράπεζα είναι 100% νομικά κατοχυρωμένη.

άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις λογαριασμό και κάρτα σε τράπεζα που δεν θες μπορείς να πας σε όποια τράπεζα θες (Ελληνική ή Ξένη) αλλά την χρέωση πιθανόν να μην την γλυτώσεις...

σε όλες τις τράπεζες ισχύει η χρέωση για την ανανέωση/επανέκδοση της κάρτας

επίσης σου υπενθυμίζω φίλε μου ότι υπάρχουν ελληνικές τράπεζες που σε χρεώνουν 12 ευρώ για την έκδοση/ανανέωση/επανέκδοση κάρτας και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς

μιλάω για χρεωστική κάρτα (VISA/MASTERCARD) της ALPHA BANK και οι κάρτες είναι οι γνωστές ENTER (BONUS) και υπόψη δεν μπορώ ούτε να ακυρώσω την χρεωστική κάρτα ούτε τον λογαριασμό καθώς είναι της μισθοδοσίας μου

λιγότερη χρέωση έχω σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ισχύει ότι λέει η πρώτη σύμβαση που έχεις υπογράψει με την τράπεζα

οι όροι είναι απόλυτοι νόμιμοι και πίστεψε με η τράπεζα είναι 100% νομικά κατοχυρωμένη.

άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις λογαριασμό και κάρτα σε τράπεζα που δεν θες μπορείς να πας σε όποια τράπεζα θες (Ελληνική ή Ξένη) αλλά την χρέωση πιθανόν να μην την γλυτώσεις...

σε όλες τις τράπεζες ισχύει η χρέωση για την ανανέωση/επανέκδοση της κάρτας

επίσης σου υπενθυμίζω φίλε μου ότι υπάρχουν ελληνικές τράπεζες που σε χρεώνουν 12 ευρώ για την έκδοση/ανανέωση/επανέκδοση κάρτας και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς

μιλάω για χρεωστική κάρτα (VISA/MASTERCARD) της ALPHA BANK και οι κάρτες είναι οι γνωστές ENTER (BONUS) και υπόψη δεν μπορώ ούτε να ακυρώσω την χρεωστική κάρτα ούτε τον λογαριασμό καθώς είναι της μισθοδοσίας μου

λιγότερη χρέωση έχω σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Πηγαινε ρωτα ενα δικηγορο ή κανε μια αναζητηση στο Internet για καταχρηστικους ορους μια συμβασης.

Το να σου λεει ο αλλος σε μια συμβαση πως στο μελλον μπορει να σε χρεωσω ...οτι μου κατεβει στο κεφαλι δεν εχει απολυτως καμια νομικη ισχυ! Και φανηκε και στην πραξη γιατι οσοι το κυνηγησαν τους γυρισαν τα 6ευρω πισω.

Επισης οτι δεν με υποχρεωνει κανενας να εχω λογαριασμο και καρτα στην τραπεζα δεν σημαινει πως θα στησω κωλο και θα δεχομαι οτι θελει η τραπεζα χωρις να εχω δωσει και εγω την εγκριση μου.

Και τελος ξαναλεω. Δεν με απασχολει ουδολως η χρεωση των 6, των 12 ή των ...100 ευρω που θελει να επιβαλλει οποιοσδηποτε, Με απασχολει οταν δεν το κανει με σωστο τροπο και οταν το κανει χωρις την εγκριση μου.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, crom251 είπε

Πηγαινε ρωτα ενα δικηγορο ή κανε μια αναζητηση στο Internet για καταχρηστικους ορους μια συμβασης.

Το να σου λεει ο αλλος σε μια συμβαση πως στο μελλον μπορει να σε χρεωσω ...οτι μου κατεβει στο κεφαλι δεν εχει απολυτως καμια νομικη ισχυ!

Επισης οτι δεν με υποχρεωνει κανενας να εχω λογαριασμο και καρτα στην τραπεζα δεν σημαινει πως θα στησω κωλο και θα δεχομαι οτι θελει η τραπεζα.

Και τελος ξαναλεω. Δεν με απασχολει ουδολως η χρεωση των 6, των 12 ή των ...100 ευρω που θελει να επιβαλλει οποιοσδηποτε, Με απασχολει οταν δεν το κανει με σωστο τροπο και και οταν το κανει χωρις την εγκριση μου.

δεν έχεις καταλάβει μερικά πράγματα αγαπητέ μου φίλε

οι όροι στις συμβάσεις των τραπεζών είναι νόμιμοι 100% (το γνωρίζω από το νομικό τμήμα της (πολυεθνικής) εταιρείας όπου εργάζομαι καθώς το έψαξαν αυτοί που είναι οι ειδικοί σε πρόβλημα που είχαμε με χρέωση συναλλαγής)

οι χρεώσεις αυτές πήραν την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

είναι ενημερωμένες και οι προηγούμενοι (ΣΥΡΙΖΑ) που κυβέρνησαν και αυτοί (ΝΔ) τώρα που κυβερνούν

επαναλαμβάνω δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις λογαριασμό ή κάρτα στην τράπεζα που νομίζεις ότι θίγουν τα δικαιώματα σου

αλλά σε όποια τράπεζα και να πας να ανοίξεις λογαριασμό και να βγάλεις κάρτα την χρέωση θα την φας φίλε μου

ενημέρωση για τις χρεώσεις σε περιπτώσεις ανανέωσης (επειδή έχει λήξει) ή επανέκδοσης λόγω απώλειας/κλοπής/καταστροφής έχει γίνει πάρα πολύ καιρό τώρα

όπως επίσης έχει γίνει ενημέρωση για χρέωση αν χρειαστεί να επανεκδόσεις το PIN για την κάρτα σου

και διάφορες άλλες τραπεζικές υπηρεσίες

το γιατί έγινε αυτό (η χρέωση) θα πρέπει να ρωτήσεις τους "ελληναράδες" που ξεχνούσαν το PIN ή έκαναν διάφορα με τις κάρτες τους...έτσι βγήκε η οδηγία για τις χρεώσεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Προμήθεια" τραπεζών ονομάζεται, και όλα αυτά είναι κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεν είναι τίποτα κρυφό. Το γράφουν και στις σελίδες τους. πχ για την Πειραιώς.

image.png.3a08728d9591ed5993367760d7c80ddb.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ikorolis είπε

άλλωστε δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις λογαριασμό και κάρτα σε τράπεζα

Αλήθεια τώρα δεν σε υποχρεώνει κάνεις τότε ΓΙΑΤΊ η μισθοδοσία μου πρέπει να κατά βάλετε υποχρεωτικά στην τράπεζα, ΓΙΑΤΊ οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ πρέπει να εξοφλούνται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης. Πόσο κόστος έχει η τράπεζα να διαχειριζετε τα αποθεματικά μου που πρέπει να με χρεώνει κιόλας για το λόγο αυτό και στην τελική το μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα γιατί 4 χρόνια δεν μπορούσα να εχω διαθέσιμα όλα μου τα ΜΕΤΡΗΤΑ.ΓΙΑ ποιον δούλεψε όλη αυτή η κατάσταση;;; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cd2matheos είπε

Αλήθεια τώρα δεν σε υποχρεώνει κάνεις τότε ΓΙΑΤΊ η μισθοδοσία μου πρέπει να κατά βάλετε υποχρεωτικά στην τράπεζα, ΓΙΑΤΊ οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ πρέπει να εξοφλούνται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης. Πόσο κόστος έχει η τράπεζα να διαχειριζετε τα αποθεματικά μου που πρέπει να με χρεώνει κιόλας για το λόγο αυτό και στην τελική το μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα γιατί 4 χρόνια δεν μπορούσα να εχω διαθέσιμα όλα μου τα ΜΕΤΡΗΤΑ.ΓΙΑ ποιον δούλεψε όλη αυτή η κατάσταση;;; 

για να μην κλέβεις (φοροδιαφυγή) ούτε εσύ ως μισθωτός ούτε ο εργοδότης σου το κράτος

δηλαδή το δημόσιο

δηλαδή την κυβέρνηση

έτσι εφόσον δουλεύεις

υποχρεωτικά πρέπει ο εργοδότης/επιχείρηση/εταιρεία που θα σε προσλάβει να σου ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας με την πρόσληψη σου , να χρεωθείς για την έκδοση της χρεωστικής σου κάρτας και να την χρησιμοποιείς για τις συναλλαγές σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...