crom251 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εληξε η προηγουμενη χρεωστικη καρτα της Πειραιως που εχω, και μου σταλθηκε με ταχυδρομειο καινουργια (χωρις να το ζητησω). Μπαινω σημερα στο ebanking και βλεπω χρεωση 6 ευρω για την εκδοση της καινουργιας καρτας. Και η ερωτηση ειναι αν δικαιουνται να μου τραβηξουν χρηματα απο τον λογαριασμο μου χωρις να ερωτηθω. Ημουν ετοιμος να παω να κανω φασαρια σημερα, αλλα λεω ας παρω καποιες γνωμες πρωτα ωστε να παω πιο προετοιμασμενος. Το θεμα δεν γινεται για τα 6 ευρω. Ετσι και αλλιως την καρτα την θελω και αν μου τα ζητουσαν θα τα εδινα. Αλλα μου φαινεται τραγικο και παρανομο να μου τραβανε λεφτα απο το λογαριασμο μου χωρις να με ρωτησουν. Και αν εγω δεν ηθελα καινουργια καρτα με το στανιο θα με χρεωσουν 6 ευρω και θα μου δωσουν? Ακουω αποψεις, καθως και αν γνωριζει καποιος κατα ποσο δικαιουνται να το κανουν αυτο (π.χ. μπορει να εχω υπογραψει κανενα ψιλο γραμμα κατα την εκδοση της καρτας) ή αν ειναι παρανομο. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από crom251 1
Μάκαρος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Εχει ανακοινωθει εδω και πολυ καιρο, οτι η ανανεωση της καρτας θα κοστιζει 6 ευρω σε ολες τις τραπεζες 1 2
naimore Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 ακριβως, αν δεν ηθελες (ανανεωση), ας επαιρνες εγκαιρως να τους το πεις
kon1to Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 λογικά σου έχει σταλεί ενημερωτικό μήνυμα μέσω web banking οτι από κάποια ημερομηνία και μετά η ανανέωση κάρτας θα χρεώνεται... είναι γενικά γνωστό εξάλλου.. ειχε βουίξει ο τοπος οταν ανακοινώθηκε... απο εκει και περα, οταν ληγει μια κάρτα, ανανεώνεται αυτόματα, αν δεν πας στην Τράπεζα σου να ακυρωσεις την κάρτα εγκαιρως, πως θα ξέρουν οτι δεν θες καινούργια κάρτα; 1
crom251 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Εχει ανακοινωθει εδω και πολυ καιρο, οτι η ανανεωση της καρτας θα κοστιζει 6 ευρω σε ολες τις τραπεζες Το γνωριζω αυτο. Το θεμα ομως και αυτο που ρωταω ειναι αλλο. Μπορουν χωρις να με ρωτησουν αν θελω ή οχι νεα καρτα, ή να υπογραψω κατι ξερω γω, να τραβηξουν μονοι τους λεφτα απο τον λογαριασμο μου? Γνωστος μου παντως, που ετυχε να ειναι παρων οταν ειδα την χρεωση και του το ανεφερα, μου ειπε πως πηγε στο διευθυντη και τους ξεχεσε απειλωντας πως θα παρει και τα χρηματα απο εκει και του εβαλαν τα 6 ευρω πισω. Τωρα ο τυπος μπορει να ειχε κανενα πακετο μεσα και να μην ηθελαν να τον δυσαρεστησουν δεν το ξερω αυτο... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από crom251 1
fredd0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, crom251 είπε Το γνωριζω αυτο. Το θεμα ομως και αυτο που ρωταω ειναι αλλο. Μπορουν χωρις να με ρωτησουν αν θελω ή οχι νεα καρτα, ή να υπογραψω κατι ξερω γω, να τραβηξουν μονοι τους λεφτα απο τον λογαριασμο μου? Γνωστος μου παντως, που ετυχε να ειναι παρων οταν ειδα την χρεωση και του το ανεφερα, μου ειπε πως πηγε στο διευθυντη και τους ξεχεσε απειλωντας πως θα παρει και τα χρηματα απο εκει και του εβαλαν τα 6 ευρω πισω. Τωρα ο τυπος μπορει να ειχε κανενα πακετο μεσα και να μην ηθελαν να τον δυσαρεστησουν δεν το ξερω αυτο... Παρε τη συμβαση που υπεγραψες οταν πηρες την πρωωωωτη καρτα. Παρε και ενα μεγεθυντικο φακο. Ειμαι βεβαιος οτι μεσα στους ορους θα βρεις και εναν ο οποιος λεει οτι συναινεις για μελλοντικες χρεωσεις για τη χρηση της καρτας συμφωνα με την εμπορικη πολιτικη της τραπεζας η οποια δημοσιευεται. Εχεις δηλαδη το δικαιωμα να διαφωνησεις να παρεις τα λεφτα σου και ... να πας να πληρωσεις σε αλλη τραπεζα 6 ευρω για να βγαλεις debit 3
kostaskalamatas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Εχει ανακοινωθει εδω και πολυ καιρο, οτι η ανανεωση της καρτας θα κοστιζει 6 ευρω σε ολες τις τραπεζες Άλλα λέει η θεία μου.... άλλα ακούν τα αυτιά μου....! 1 5
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε H 1η κάρτα γιατί δεν κοστίζει άραγε; Κοστίζει και η πρώτη πλέον (για τον πελάτη). Παλιότερα δεν κόστιζε καμία (για τον πελάτη). Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
archimidis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Σύμφωνο ότι ο τρόπος που γίνετε η διαδικασία είναι αν όχι παράνομος σίγουρα παραπλανητικός προς τους πελάτες. Συγκεκριμένα πριν ένα μήνα με Πειραιώς εγώ επέστρεψα τη κάρτα σε κατάστημα και η χρέωση δεν έγινε. Αρχικά στο κατάστημα δεν το είχαν δεχθεί και δεν γνώριζαν τη διαδικασία. Μετά από τηλεφώνημα στα κεντρικά με ενημέρωσαν ότι μπορείς να την επιστρέψεις νομίζω σε διάστημα ένα μήνα και να πιστωθεί το ποσό. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να επέμβει ο συνήγορος του καταναλωτή ώστε στην επιστολή με τη κάρτα να αναφέρεται η χρέωση καθώς και η διαδικασία επιστροφής. Αλλά αυτό μόνο σε άλλη χώρα θα μπορούσε να γίνει. ... (Όταν τη πρώτη φορά ρώτησα σε κατάστημα μου είπαν ότι δεν γίνεται φανταστείτε) Αν το κάνανε θα είχαν σίγουρα περισσότερες επιστροφές. Και πέρα από το ότι το έχουν γνωστοποιήσει καιρό δεν νομίζω πως ο κάθε παππούς το ξέρει. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Το ποσό αφαιρείται με την ενεργοποίηση (πρώτη χρήση της κάρτας). Οπότε δικαιολογίες του τύπου μου έστειλαν κάρτα χωρίς να ζητήσω... και μου έφαγαν 6€, δεν μετράνε.
crom251 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, Nikosmile είπε Το ποσό αφαιρείται με την ενεργοποίηση (πρώτη χρήση της κάρτας). Οπότε δικαιολογίες του τύπου μου έστειλαν κάρτα χωρίς να ζητήσω... και μου έφαγαν 6€, δεν μετράνε. Δεν ισχυει αυτο που λες. Εμενα μου τα τραβηξαν πριν την ενεργοποιησω.
Mr_Terror Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Εμενα χθες εγινε χρεωση 6 ευρω για ανανεωση καρτας.Την καρτα την εχω παραλαβει πριν 15 μερες.
archimidis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 ούτε και αυτοί ξέρουν τι ισχύει. και έμενα μου είπαν με την ενεργοποίηση γίνετε η χρέωση. Όπως και να έχει αν δεν τη χρειάζεσαι ρώτα αν μπορεί να γίνει ακόμα επιστροφή και πίστωση των 6€. Προφανώς όσο υπάρχουν άτομα - καταναλωτές που τους υποστηρίζουν και τους φαίνεται λογικό όλο αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Εγώ επιμένω ότι είναι στα όρια της απάτης να μην αναφέρονται οι χρεώσεις και ο τρόπος επιστροφής πάνω στην επιστολή με την κάρτα. Αυτά που λέτε κάποιοι ότι είναι γνωστή η χρέωση από τα ΜΜΕ και θα έπρεπε να την ξέρουμε μου ακούγονται αστεία. Με την ίδια λογική και το γάλα "Χ" ξέρουμε ότι έχει 2,29 να αφαιρέσουν τα ταμπελάκια από τα ράφια... 1
kostasbm Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 αν δεν τη θελεις πηγαινε στη Τραπεζα και δωστη πισω και θα σου βαλουν παλι τα 6 ευρω μεσα...απλα ειναι τα πραγματα οταν θα πας να βγαλεις νεα θα τα πληρωσεις στο γκισε η θα στα χρεωσει εκεινη τη στιγμη οποτε εισαι ενημερος , γιατι οι καρτες βγαινουν απο τα καταστηματα τωρα μιλαμε για τις χρεωστικες οχι πιστωτικες ..... οταν αλλαζει τιμολογιο η τραπεζα δεν ενημερωνει κανεναν πελατη ξεχωριστα ,απλα αναρτα στα γκισε και αλλα εμφανη σημεια του καρταστηματος το τιμολογιο το οποιο βεβαια κανεις δε κοιταζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις