mp0ukLas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Καλημερα σε ολο το φορουμ! Θελω να αλλαξω την μπαταρια στο macbook !! Εχετε να μου προτεινετε καποια ετερεια? Macbook pro mid 2012 ειναι το μοντελο μου. Δν εχω καμια ιδεα τι τιμες παιζουν τοσο σε original μπαταριες για Apple αλλα ουτε και στις "δευτερες"!! Αν μπορειτε να μου πειτε τιμες για original κτλπ!! Ευχαριστω πολυ!! Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 3 hours ago, mp0ukLas said: Καλημερα σε ολο το φορουμ! Θελω να αλλαξω την μπαταρια στο macbook !! Εχετε να μου προτεινετε καποια ετερεια? Macbook pro mid 2012 ειναι το μοντελο μου. Δν εχω καμια ιδεα τι τιμες παιζουν τοσο σε original μπαταριες για Apple αλλα ουτε και στις "δευτερες"!! Αν μπορειτε να μου πειτε τιμες για original κτλπ!! Ευχαριστω πολυ!! Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!! Εγώ άλλαξα μόνος την μπαταρία στο pro 13" late 2012 από πωλητή στο ebay που έγραφε πως είναι original. Όλα πήγαν καλά αλλά η μπαταρία δεν εμφάνισε ποτέ σωστά νούμερα ως προς το φορτίο κλπ. Η αυτονομία του είναι μια χαρά αλλά σε κάθε αποφόρτιση που έπεφτε κάτω από 20% έχανε 1% από το health της. Οπότε μετά από ένα χρόνο έχει health λίγο πάνω από το 50% αλλά και πάλι χωρίς να χάσει χρόνο από την αυτονομία. Απλά μπορεί να εμφανίζει 1% υπόλοιπο μπαταρίας αλλά να είναι έτσι για 2-3 ώρες! :/
Taxiarxis2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Στις 2/12/2019 στις 6:46 ΠΜ, mp0ukLas είπε Καλημερα σε ολο το φορουμ! Θελω να αλλαξω την μπαταρια στο macbook !! Εχετε να μου προτεινετε καποια ετερεια? Macbook pro mid 2012 ειναι το μοντελο μου. Δν εχω καμια ιδεα τι τιμες παιζουν τοσο σε original μπαταριες για Apple αλλα ουτε και στις "δευτερες"!! Αν μπορειτε να μου πειτε τιμες για original κτλπ!! Ευχαριστω πολυ!! Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!! Όπως και ο φίλος ποιο πάνω , άλλαξα και εγώ μπαταρία σε MacBook Pro 13 2011 και την αγόρασα από ένα κατάστημα εδώ στην Ελλάδα στα 50€ . Βέβαια δεν είναι γνήσια και για του λόγου το αληθές δεν της έχω κάνει πάνω από 3 κύκλους φορτίσεις . Αλλά και πάλι δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος , εαν θες το μηχάνημα να δουλεύει μια χαρά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θα σου πρότεινα να αλλάξεις μπαταρία σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα για Apple μηχανήματα . Τουλάχιστον εγώ έτσι θα κάνω μιας και την (πάτησα ). Γιατί εμένα άντε 1-2 ώρες να κρατάει η μπαταρία και το μηχάνημα την βλέπει για 5200mah ενώ η δικιά του στην αρχή την έβλεπε 5700mah 1
liospi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 δεν νομίζω ότι θα βρει original σε μοντέλο του '12 η καλύτερη λύση (για εμένα) είναι να πας σε επώνυμη μπαταρία όπως η newertech (https://www.newertech.com/batteries/)
gagarin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δες λιγο απο iFixit...πολυ καλη ποιοτητα!!! https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-13"-Unibody
mp0ukLas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Ρωτησα σε ifastrepair καταστημα (ειναι το μονο που εχουμε στην πολη μου για Apple Products) κ μου ειπαν 170 με 200 ευρω για μπαταρια!! Με βαρεσε εγκεφαλικο.. που απ'οσο ξερω δν εινα δυσκολο να την αλλαξεις μονος σου! SSD & Ram μονος μου τις εχω βαλει. μαλλον θα παω στο iFixit που εστειλε ο φιλος ποιο πανω!! Να κανω μια ερωτηση, στην photo που εχω ανεβασει ειναι details απο την μπαταρια μου. Παιζει να φταiει η μπαταρια που μου ανεβαζει θερμοκρασια το laptop? Ανεβασα κ μια photo απο το iStat Menu με της θερμοκρασιες
Hk2004gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/12/2019 στις 10:16 ΠΜ, gagarin είπε Δες λιγο απο iFixit...πολυ καλη ποιοτητα!!! https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-13"-Unibody Σήμερα διαπίστωσα πως φούσκωσε η μπαταρία στο macbook pro μου και πρέπει να αλλαχτεί. Δεν το είχα χρησιμοποιήσει για 1 μήνα περίπου. Κοιτούσα κι εγώ τώρα στο ifix και με μεταφορικά βγαίνει κάπου στα 100ε για macbook pro early 2011 13''. Αυτή που φούσκωσε δεν ήταν η εργοστασιακή αλλά μια της τάξεως των 50ε από Ελληνικό κατάστημα (αντίστοιχα με @Taxiarxis2013), η οποία ισχυριζόταν πως είναι 5200 mAh & κράτησε σχεδόν 2 χρόνια με ελάχιστη χρήση (τύπου 20 κύκλους) με διάρκεια max 2 ώρες. Αντίθετα η εργοστασιακή (πάλι είχε φουσκώσει) κράτησε 8 χρόνια.Θέλω να σε ρωτήσω, εσύ έχεις αγοράσει από ifixit; Έχουν διάρκεια ανάλογη με την εργοστασιακή στη χρήση (δηλαδή 5-6 ώρες;). Αξίζει να την πάρω; Έχω προβληματιστεί γιατί από Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο και φυσικά το μηχάνημα χωρίς μπαταρία δεν λειτουργεί κιόλας. Σκέφτομαι να το δώσω επειδή δεν το χρησιμοποιώ πλέον καθόλου αλλά θέλω να είναι οκ γιατί γενικά το έχω στην πένα. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από Hk2004gr
QuantumWanderer Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Για τέτοια θέματα ρωτάω στο παρακάτω θέμα, αν τυχόν έχει κάποιος εμπειρία να βοηθήσει. Ευχαριστώ!
Taxiarxis2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Στις 14/12/2019 στις 1:03 ΠΜ, mp0ukLas είπε Ρωτησα σε ifastrepair καταστημα (ειναι το μονο που εχουμε στην πολη μου για Apple Products) κ μου ειπαν 170 με 200 ευρω για μπαταρια!! Με βαρεσε εγκεφαλικο.. που απ'οσο ξερω δν εινα δυσκολο να την αλλαξεις μονος σου! SSD & Ram μονος μου τις εχω βαλει. μαλλον θα παω στο iFixit που εστειλε ο φιλος ποιο πανω!! Να κανω μια ερωτηση, στην photo που εχω ανεβασει ειναι details απο την μπαταρια μου. Παιζει να φταiει η μπαταρια που μου ανεβαζει θερμοκρασια το laptop? Ανεβασα κ μια photo απο το iStat Menu με της θερμοκρασιες Δεν νομίζω να σου σηκώνει θερμοκρασίες από την μπαταρία πιο πιθανών να θέλει κάποιο καθάρισμα μαζί με αλλαγή της θερμωαγωγημης πάστας να είσαι οκ. Αλλά και πάλι δεν είμαι τεχνικός για να σου δώσω μια 100% απάντηση.
gagarin Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, Hk2004gr είπε Σήμερα διαπίστωσα πως φούσκωσε η μπαταρία στο macbook pro μου και πρέπει να αλλαχτεί. Δεν το είχα χρησιμοποιήσει για 1 μήνα περίπου. Κοιτούσα κι εγώ τώρα στο ifix και με μεταφορικά βγαίνει κάπου στα 100ε για macbook pro early 2011 13''. Αυτή που φούσκωσε δεν ήταν η εργοστασιακή αλλά μια της τάξεως των 50ε από Ελληνικό κατάστημα (αντίστοιχα με @Taxiarxis2013), η οποία ισχυριζόταν πως είναι 5200 mAh & κράτησε σχεδόν 2 χρόνια με ελάχιστη χρήση (τύπου 20 κύκλους) με διάρκεια max 2 ώρες. Αντίθετα η εργοστασιακή (πάλι είχε φουσκώσει) κράτησε 8 χρόνια.Θέλω να σε ρωτήσω, εσύ έχεις αγοράσει από ifixit; Έχουν διάρκεια ανάλογη με την εργοστασιακή στη χρήση (δηλαδή 5-6 ώρες;). Αξίζει να την πάρω; Έχω προβληματιστεί γιατί από Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο και φυσικά το μηχάνημα χωρίς μπαταρία δεν λειτουργεί κιόλας. Σκέφτομαι να το δώσω επειδή δεν το χρησιμοποιώ πλέον καθόλου αλλά θέλω να είναι οκ γιατί γενικά το έχω στην πένα. Εγω προσωπικα οχι αλλα εχω συναδελφο στην δουλεια που πηρε απο ifixit μπαταρια για macbook pro 13 retina early 2015 την εχει εδω και 8 μηνες και ειναι μια χαρα... 1
janus5555 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Ποιά πιστεύετε ότι είναι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας OEM? Εξηγώ, αγόρασα ακριβώς πριν 2 χρόνια μια μπαταρία από γνωστό κατάστημα στην Ελλάδα, πρόσεχα πολύ φόρτιση αποφόρτιση στα όρια 20-80% και διαπιστώνω σήμερα ότι μου βγάζει service battery. Παράλληλα ποτέ δεν είχε τεράστια διάρκεια εκτός φορτιστή και η βαριά χρήση ήταν browsing με πολλές σελίδες ανοιχτές. Οπότε αναρωτιέμαι, έκανα κακή χρήση και κράτησε μόνο 2 χρόνια, γενικά κρατάνε τόσο, ήταν η μπαταρία που αγόρασα κακής ποιότητας άρα να μην ξαναπάρω ίδια; Τις γνώμες σας [macbook pro mid 2012 i7, sierra]
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, janus5555 είπε Ποιά πιστεύετε ότι είναι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας OEM? Εξηγώ, αγόρασα ακριβώς πριν 2 χρόνια μια μπαταρία από γνωστό κατάστημα στην Ελλάδα, πρόσεχα πολύ φόρτιση αποφόρτιση στα όρια 20-80% και διαπιστώνω σήμερα ότι μου βγάζει service battery. Παράλληλα ποτέ δεν είχε τεράστια διάρκεια εκτός φορτιστή και η βαριά χρήση ήταν browsing με πολλές σελίδες ανοιχτές. Οπότε αναρωτιέμαι, έκανα κακή χρήση και κράτησε μόνο 2 χρόνια, γενικά κρατάνε τόσο, ήταν η μπαταρία που αγόρασα κακής ποιότητας άρα να μην ξαναπάρω ίδια; Τις γνώμες σας [macbook pro mid 2012 i7, sierra] Είναι λίγα τα χρόνια. Πόσους κύκλους έκανες το διάστημα αυτό;
atheatos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 50 λεπτά πριν, janus5555 είπε Ποιά πιστεύετε ότι είναι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας OEM? Εξηγώ, αγόρασα ακριβώς πριν 2 χρόνια μια μπαταρία από γνωστό κατάστημα στην Ελλάδα, πρόσεχα πολύ φόρτιση αποφόρτιση στα όρια 20-80% και διαπιστώνω σήμερα ότι μου βγάζει service battery. Παράλληλα ποτέ δεν είχε τεράστια διάρκεια εκτός φορτιστή και η βαριά χρήση ήταν browsing με πολλές σελίδες ανοιχτές. Οπότε αναρωτιέμαι, έκανα κακή χρήση και κράτησε μόνο 2 χρόνια, γενικά κρατάνε τόσο, ήταν η μπαταρία που αγόρασα κακής ποιότητας άρα να μην ξαναπάρω ίδια; Τις γνώμες σας [macbook pro mid 2012 i7, sierra] Και πολύ κράτησε. Ειδικά αν την φόρτιζες όταν το μηχάνημα ήταν σε φουλ χρήση και με ανεβασμένες θερμοκρασίες.
janus5555 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, natural_sgf είπε Είναι λίγα τα χρόνια. Πόσους κύκλους έκανες το διάστημα αυτό; Γύρω στους 740 (από coconut battery) 7 ώρες πριν, atheatos είπε Και πολύ κράτησε. Ειδικά αν την φόρτιζες όταν το μηχάνημα ήταν σε φουλ χρήση και με ανεβασμένες θερμοκρασίες. Μα σκέψου ότι μια ταινία πχ δεν μπορούσα να δω ολόκληρη εκτός φορτιστή, αναγκαστικά κάποια στιγμή το συνέδεα.. Για υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω, φροντίζω να καθαρίζω συχνά και αλλάζω θερμαγώγιμη πάστα μια φορά στα 3 εξάμηνα περίπου. Τελικά κράτησε λίγο ή πολύ? 0_0
atheatos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, janus5555 είπε Γύρω στους 740 (από coconut battery) Μα σκέψου ότι μια ταινία πχ δεν μπορούσα να δω ολόκληρη εκτός φορτιστή, αναγκαστικά κάποια στιγμή το συνέδεα.. Για υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω, φροντίζω να καθαρίζω συχνά και αλλάζω θερμαγώγιμη πάστα μια φορά στα 3 εξάμηνα περίπου. Τελικά κράτησε λίγο ή πολύ? 0_0 Δεν ξέρω τι είδους ταινία έβλεπες και ποσό ζοριζόταν το λαπτοπ και τι θερμοκρασίες σήκωνε,για να την παιξει , αλλά αφού ήξερες ότι δεν θα την βγάλει όλη γιατί δεν το συνδέες από την αρχή? Πολύ κράτησε αν υπολογίσει κάποιος τους κύκλους που έκανες και τον τρόπο που δούλευες το λαπτοπ. Οταν αδειάζει μια μπαταρία από έντονη χρήση ,να ξέρεις ζεστενεται ,άσχετα αν έχεις καθαρό λαπτοπ ή όχι. Εκείνη την στιγμή αν την βάλεις και στην φόρτιση θα αρχίσει να ζεστενεται περισσότερο. Καλό είναι να την φορτίζεις με κλειστό λαπτοπ. Δηλαδή θα μπορούσες κάλλιστα να ξεκίναγες να έβλεπες την ταινία και λίγο πριν το τέλος της, να αποσυνδέες τον φορτιστή ωστε να αδειάσει η μπαταρία και στο τέλος να το έκλεινες και να το έβαζες στην φόρτιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα