stefanito83 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα λόγω του φόβου για burn in δεν πήγα σε oled. Και σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη LG 55sm9010. https://www.lg.com/gr/televisions/lg-55SM9010PLA Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από stefanito83
OutLawGr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 εργαλείο! μακάρι να της ρίχνανε λίγο την τιμή τα μεγάλα μαγαζιά τώρα την Black Friday ή έστω να δίνανε την 5ετή εγγύηση δώρο, θα την χτύπαγα με κλειστά μάτια, αλλά δυστυχώς βάλανε εκπτώσεις σε κάτι προπέρσινα μοντέλα ως συνήθως... 1
Payne83 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Πολύ καλή τηλεόραση. Full array local dimming, πολύ καλό επεξεργαστή, HDMI 2.1, eARC. Αρκετά Future proof. Βέβαια σε αυτήν την την κατηγορία έχει και καλούς ανταγωνιστές όπως Sansung Q70R, Sony Xf9005 που η καθεμία έχει τα συν και τα πλην. 2
listener Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Review: LG SM90 (SM9000) https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1562915899 In terms of picture quality, SM90 disappoints. The way it processes video in 8-bit SDR - all non-HDR video - is subpar and especially low-bitrate content from streaming services or channels suffer as a result, with green tint and heavy posterization in shadow details. These issues are not present with HDR content but the TV's limitations in zone dimming (48 zones only), contrast, and black levels, affect HDR picture quality, leading to visible halos (blooming) and limited dynamic range. These limitations also affect SDR picture quality but are more prominent in HDR. As the only TV maker so far, LG has equipped many of its 4K TVs, including SM90, with HDMI 2.1 ports and features - a plus in our book. Next-gen game consoles that are expected to be available next year will embrace several of the HDMI 2.1 features and LG TVs should be ready. The company has also managed to reduce input lag on SM90 to one of the lowest levels we have measured on a TV to date. The main advantage of the IPS panel type that LG is using in its LCD TVs is viewing angles but this year Samsung has, through sub-pixel rendering, managed to significantly widen viewing angles on the VA LCD panel type, catering to buyers who seek an alternative to OLED and worries of burn-in. This leaves LG with LCD TVs that are far from matching other top LCD TVs and its own OLED TVs. SM90 delivers mediocre HDR and SDR (channels, DVD, Blu-ray) picture quality and without any obvious advantages over the latest generation of VA LCD panels, LG's LCD TVs are being squeezed. Right now - and luckily for LG perhaps - only Samsung can offer this LCD alternative but unless LG dedicates more development ressources to its LCD TVs, it is hard to see them having a bright future. SM90 is not a TV that we can recommend.
Payne83 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Πολλά που λένε στο παραπάνω review ισχύουν. Για την HDR χρήση ιδιαίτερα φαίνεται σε απόδοση φωτεινότητας και σαν IPS πάνελ δεν δίνει καλά μαύρα και σκουρα. Η Samsung έχει καταφέρει να δώσει μεγαλύτερες γωνιες στις VA της ναι, δεν υποστηρίζει όμως DTS. Άπο την άλλη η LG έχει καλύτερή υποστήριξή, καλύτερο ενσωματωμένο player και εάν σε ενδιαφέρει HDMI 2.1 και eARC τοτε είναι απο τις καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα. Παρόλα αυτά καλό είναι να δεις από κοντά τις τρεις, Xf9005, Q70R και 9010.
stefanito83 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Payne83 είπε Πολύ καλή τηλεόραση. Full array local dimming, πολύ καλό επεξεργαστή, HDMI 2.1, eARC. Αρκετά Future proof. Βέβαια σε αυτήν την την κατηγορία έχει και καλούς ανταγωνιστές όπως Sansung Q70R, Sony Xf9005 που η καθεμία έχει τα συν και τα πλην. Μου αρέσει και η sony , ρώτησα τι παίζει από πλευράς εγγύησης /καμμενα πιξελ κλπ και δεν μου απαντούσαν ξεκάθαρα. Ενώ η lg ήταν ξεκαθαρη 2 ώρες πριν, listener είπε Review: LG SM90 (SM9000) https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1562915899 In terms of picture quality, SM90 disappoints. The way it processes video in 8-bit SDR - all non-HDR video - is subpar and especially low-bitrate content from streaming services or channels suffer as a result, with green tint and heavy posterization in shadow details. These issues are not present with HDR content but the TV's limitations in zone dimming (48 zones only), contrast, and black levels, affect HDR picture quality, leading to visible halos (blooming) and limited dynamic range. These limitations also affect SDR picture quality but are more prominent in HDR. As the only TV maker so far, LG has equipped many of its 4K TVs, including SM90, with HDMI 2.1 ports and features - a plus in our book. Next-gen game consoles that are expected to be available next year will embrace several of the HDMI 2.1 features and LG TVs should be ready. The company has also managed to reduce input lag on SM90 to one of the lowest levels we have measured on a TV to date. The main advantage of the IPS panel type that LG is using in its LCD TVs is viewing angles but this year Samsung has, through sub-pixel rendering, managed to significantly widen viewing angles on the VA LCD panel type, catering to buyers who seek an alternative to OLED and worries of burn-in. This leaves LG with LCD TVs that are far from matching other top LCD TVs and its own OLED TVs. SM90 delivers mediocre HDR and SDR (channels, DVD, Blu-ray) picture quality and without any obvious advantages over the latest generation of VA LCD panels, LG's LCD TVs are being squeezed. Right now - and luckily for LG perhaps - only Samsung can offer this LCD alternative but unless LG dedicates more development ressources to its LCD TVs, it is hard to see them having a bright future. SM90 is not a TV that we can recommend. Ευχαριστώ πολύ! Θα είχες κάποια να μου προτείνεις στην θέση αυτης; 4κ ταινίες ps4 (στο βάθος ps5😭) και πολύ netflix
listener Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stefanito83 είπε Μου αρέσει και η sony , ρώτησα τι παίζει από πλευράς εγγύησης /καμμενα πιξελ κλπ και δεν μου απαντούσαν ξεκάθαρα. Ενώ η lg ήταν ξεκαθαρη Ευχαριστώ πολύ! Θα είχες κάποια να μου προτείνεις στην θέση αυτης; 4κ ταινίες ps4 (στο βάθος ps5😭) και πολύ netflix Για ποιότητα εικόνας σε σχέση με LCD τηλεοράσεις, Sony 55XF9005, όταν ξαναπέσει η τιμή της στα 899. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από listener 1
stefanito83 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, listener είπε Για ποιότητα εικόνας σε σχέση με LCD τηλεοράσεις, Sony 55XF9005, όταν ξαναπέσει η τιμή της στα 899. Την Sony KD-55XG9505 πως την βλεπεις;
listener Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, stefanito83 είπε Την Sony KD-55XG9505 πως την βλεπεις; Παίρνεις 55" OLED με αυτά τα χρήματα,αλλιώς αν επιμείνεις σε LCD,η 55XG9505 θα σου παίξει σύμφωνα με τα πρότυπα , με περισσότερες δυνατότητες από την 55XF9005. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από listener 1
Giorgos91982 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους μόλις σήμερα απέκτησα την 55sm 9010 μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της υπάρχει κάποιος όμως παλιός κάτοχος που μπορεί να με βοηθήσει σε τυχόν ρυθμίσεις που θα πετύχω όσο το δυνατόν την καλύτερη δυνατή εικόνα και γενικά κάποια συμβουλή;;Ευχαριστώ πολύ!!
savvassfa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 22 ώρες πριν, Giorgos91982 είπε Καλησπέρα σε όλους μόλις σήμερα απέκτησα την 55sm 9010 μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της υπάρχει κάποιος όμως παλιός κάτοχος που μπορεί να με βοηθήσει σε τυχόν ρυθμίσεις που θα πετύχω όσο το δυνατόν την καλύτερη δυνατή εικόνα και γενικά κάποια συμβουλή;;Ευχαριστώ πολύ!! Καλορίζικη, δοκίμασε τις ρυθμίσεις από το rtings. https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sm9000/settings 1
John_Ann Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Giorgos91982 Καλησπέρα, Θα ηθελα ενυπωσεις απο την 55SM9010 καθως με ενδιαφερει το μοντελο. Πως ειναι σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου και σε ταινιες? Υπαρχει backlight bleed? το μαυρο της πχ. στις μπαρεσ πανω κατω στις ταινιες ?
aiantas Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) LG 65SM8600 ή 65SM9010 ή LG 65SM9800; Ποιά είναι πιο vfm; Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από aiantas
karamanolisart Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Στις 25/4/2020 στις 6:22 ΜΜ, John_Ann είπε Giorgos91982 Καλησπέρα, Θα ηθελα ενυπωσεις απο την 55SM9010 καθως με ενδιαφερει το μοντελο. Πως ειναι σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου και σε ταινιες? Υπαρχει backlight bleed? το μαυρο της πχ. στις μπαρεσ πανω κατω στις ταινιες ? καλησπερα...παιδια δεν ξερω αν θα σας βοηθησω η αν θα σας τρομαξω...πηρα την 9010 apo Κωτσο στα 799....θα προσπαθησω να ειμαι οσο γινεται πιο κατανοητος. εκανα την αγορα μονο για pc monitor ειμαι φωτογραφος και ασχολουμαι παρα πολυ με editing.στο σαλονι εχω μια 65 qled q60r (παρα πολυ ευχαρηστημενος σε ολα) και με λιγες ρυθμησεις ειναι κορυφη... θα μου πειτε γιατι διαλεξες την 9010 για pc monitor.... παιδια για desktop ειναι παρα πολυ καλη και δινει χρωματα ρεαληστικα και οχι ψευτιες τις samsung q... παιχνιδια που δοκιμασα ειναι σε αλλο επιπεδο..πολυ χαμυλο lug που πραγματικα και σε παιχνιδια fps ειναι τουμπανο....θα σας πω μονο οτι παιζω σε 2Κ dolby atomos σε ηχο και dolby vision εικονα στο battlefield 1 ....φανταστειτε οτι δεν υπαρχει μονιτορ υπολογιστη που να σου δινει αυτα....και αν βασταει η τζεπη σας με καρταρα 2080τι μπορεις να πας σε 4Κ 120hz...για οσους ξερετε τι ειναι αυτο ειναι πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μαζι με dolby vision & dolby atomos. τωρα παιδια τα αρνητικα..γιατι ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθηνο ολο αυτο....σε ταινιες ειναι ΜΟΥΦΑ....πραγματικα σε χαμηλο φωτισμο ειναι σκουπιδι....το NETFLIX ΜΟΝΟ ΣΕ 4Κ ειναι λιγο καλο,,εχω φαει ωρες να την φερω στο επιπεδο samsung q60 που στα ιδια λεφτα περνετε την q70....δλδ για ταινιες αν ειστε απιτητικος δεν κανει για εσας εκτος αν θελετε να εθελοτυφλειτε... λοιπον το raiting απο εμενα ειναι pc monitor 9 sdr pc game 9 hdr pc game 10 dolby vision pc game 50 αχαχαχα dolby atomos ηχος 10 (δεν θα χρειαστειτε ηχομπαρα) playstation 10 hdr movie 7 movie 6 editing photo 10 editing video 10 ελπιζω να βοηθησα....εγω που ειμαι απιτητικος για ταινια θα πηγαινα στην samsung q70 για ολα τα αλλα 9010 ειναι μονοδρομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα