Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφω αυτό το κειμενάκι για να μοιραστώ μερικές σκέψεις. Είδα έναν ντοκυμαντέρ στο youtube σχετικά με το θέμα και με έβαλε σε διάφορες σκέψεις. Στην ουσία τρώμε για να νιώσουμε καλύτερα. Είτε επειδή νιώθουμε μόνοι είτε επειδή αγχωνόμαστε πολύ με τη δουλειά και τρώμε βλακείες. Το αποτέλεσμα είναι έξτρα θερμίδες χωρις λόγο. Το έχω δει και σε μια συνάδελφο η οποία πάει στο φούρνο και έρχεται με μια σακούλα φαγώσιμα (και είναι αρκετά γεμάτη). Σαφέστατα το έχω κάνει και εγώ  να τρώω χωρίς να πεινάω. 

Νομίζω το θέμα είναι η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη αίσθηση του να είσαι καλά. Βραχυπρόθεσμα ναι, είσαι καλά άμα τρως μια σοκολάτα και σε μισή ώρα άλλη μια και σε άλλη μισή ώρα ακόμα μια. Όμως χαλάς τα δόντια σου και το σώμα σου. Τελειώνει η δουλειά σου πχ, πήγε καλά μια συνάντηση για την οποία έχεις καταναλώσει +1.500 θερμιδες και τελικα ποιο το αποτελεσμα; Καταλήγεις ένας συμπαθέστατος υπερχοντρούλης χωρίς ζωή. Από το να μην σε νοιάζουν οι εκτπωσεις γιατι ξερεις οτι δεν θαβρεις νουμερα μέχρι το να μην εχεις σχεση. Ενώ αν απλά πίνεις εναν καφε για να δουλέψεις και έχεις βαλει το γυμναστηριο στη ζωη σου στο ιδιο αποτέλεσμα ενδεχομένως να καταλήεις. Με τη διαφορά ότι φροντίζεις τον εαυτό σου και δεν τον βλάπτεις. Και καμιά δουλειά δεν είναι πιο σημαντική απο το να φροντίζεις τον εαυτο σου. Αν κανεις μια δουλεια που σε φθειρει τοσο, απλα αφησε την. Όσα και να σου δινει, μαλλον σου παιρνει πολλα περισσότερα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 4
Δημοσ.

Απο την άλλη το γυμναστήριο καταπονεί το σώμα, όπως και όλα τα πράγματα στον φυσικό κόσμο η χρήση προκαλεί φθορά. Ακολουθεί ένα παράδειγμα.

image.png.a674f74092a6446fbdf74274783b1668.png

• Sad 1
Δημοσ.

Πάντα τρώμε για να νιώσουμε καλύτερα, ακόμα και όταν τρώμε αποκλειστικά για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Το θέμα δεν είναι το γιατί, είναι το τί και το πόσο. Υπάρχουν πχ εξαιρετικοί καλοφαγάδες που λατρεύουν το φαγητό και το μαγείρεμα και τα εστιατόρια, αλλά ταυτόχρονα ελέγχουν τις ποσότητες που τρώνε.

Επίσης, πολλοί θα διαφωνήσουν στο ότι "καμιά δουλειά δεν είναι πιο σημαντική απο το να φροντίζεις τον εαυτο σου". Για πολλούς η δουλειά τους είναι πολύ πιο σημαντική. Ή το χόμπι τους, ή το να προσφέρουν στους άλλους κτλ κτλ. Πχ. έχω τώρα στο μυαλό μου έναν γιατρό ο οποίος είναι ο κορυφαίος στην ειδικότητά του στην Ελλάδα, αριστούχος εδώ και στην Αμερική, και ο οποίος αν τον δεις είναι σαν ντολμάς. Προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες και δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν κάνει σωστά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω οταν εχω δουλεια μου κοβετε η ορεξη.δεν μπορω να αποδοσω.

Τρωμε για να ζουμε .δεν ζουμε για να τρωμε.ολα με μετρο.αυτο τιποτε αλλο.

Τωρα οσο αφορα την δουλεια δεν την παρατας οσο να σε φθειρει.βρισκεις τροπους να εισαι καλα κανοντας την.( εαν φυσικα δεν εχεις επιλογη να βρεις αλλη.).

Υ.γ

Επεξ/σία από mp123
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Στην τρίτη φοράει περούκα;

Αν προσέξεις το hairline της 2ης και 3ης φωτό, είναι ή περούκα ή κακή δουλειά από αυτόν που του έβαλε το καινούριο μαλλί. Γενικώς οι επιλογές του σε γιατρούς "καλλωπισμού" δεν ήταν σωστές. Μάλλον ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα του θρεντ ειναι ...;

Θα μου πεις δες τον OP και θα καταλαβεις

Επεξ/σία από g_alkis
  • Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Στην ουσία τρώμε για να νιώσουμε καλύτερα. Είτε επειδή νιώθουμε μόνοι είτε επειδή αγχωνόμαστε πολύ με τη δουλειά και τρώμε βλακείες.

κοίτα να δεις, γιατί εγώ τόσο καιρό πίστευα ότι τρώμε για να πάρουμε ενέργεια, συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός κ.τ.λ. για να μην πεθάνουμε κ.τ.λ.

👌

Δημοσ.

Ότι τρώμε γιατί άμα δε φάμε θα πεθάνουμε ξερωγω, δεν....? 

11 minutes ago, NT1G said:

κοίτα να δεις, γιατί εγώ τόσο καιρό πίστευα ότι τρώμε για να πάρουμε ενέργεια, συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός κ.τ.λ. για να μην πεθάνουμε κ.τ.λ.

👌

Με πρόλαβες 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φαΐ ειναι ευχαρίστηση του εγκέφαλου. Γιαυτο οποιος κοβει το καπνισμα, βρίσκει ικανοποίηση στο φαΐ και βαζει 15 κιλα.

ενας ανθρωπος με ενα πιατο φαΐ τη μερα μπορει να ζησει κανονικοτατα.

2 ώρες πριν, lactate είπε

Καταλήγεις ένας συμπαθέστατος υπερχοντρούλης χωρίς ζωή. 

αυτο ακριβως, ακομα και λιγο χοντρουλης να ειναι ενας ανδρας, χανει πολλα. Απο αυτοεκτίμηση μεχρι σεξουαλικη διαρκεια και καλύτερη στυση. Ασε που με την κοιλαρα πεφτει και η τεστοστερονη. Γιατι το φαγητο ειναι η ευκολη λυση να δωσεις ντοπαμινη στο μυαλο σου. Να κανεις διετα-γυμναστικη και καλη ζωη χωρις τσιγαρο/αλκοοκ ειναι δυσκολο.

Επεξ/σία από Lumini
  • Like 1
Δημοσ.

υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία.

1) γονίδια. προφανώς και παίζει ρόλο, ορισμενοι έχουν καλύτερο μεταβολισμό.

2) ψυχολογικοι λογοι. έχουν ταυτισει πλήρως το φαγητό με την απόλαυση και τρώνε για να νιώσουν καλα με τον εαυτό τους

3) παρέες. αν η παρέα τρώει πολύ παρασύρει ορισμένους πιο επιρρεπείς που δεν έχουν πειθαρχία

Δημοσ.

Τρωμε για ναψευχαριστησουμε τον μαγειρα...λειτουργει υποσυνειδητα απο τη γεννηση μας....που μας ταιζει η μανα μας που και αυτη υποσυνειδητα μας μπουκωνει  μην παθουμεναβιταμινωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...