Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία και Powerline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, θέλω τα φώτα σας σχετικά με καποια θέματα συνδεσμολογίας και κατ' επέκταση την εγκατάσταση Powerline για να έχω ethernet στον σταθερο υπολογιστή που είναι στην αλλη άκρη του σπιτιού για να παίζω χωρις αυξομειώσεις του latency. Αρχικά έχω 50άρα σύνδεση απλα στο σπίτι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Στην κεντρική πρίζα του σπιτιού που είναι το ρούτερ έχει γίνει διαχωρισμός της υψηλής συχνότητας και της χαμηλής συχνότητας για φωνή και δεδομένα (modem router voip) και η φωνή πάει σε όλο το σπίτι ενω το dsl μόνο στο ρούτερ. Άμα βάλω powerline θα μπορεί να λειτουργήσει μέσω της υπάρχουσας καλωδίωσης ή θέλει διαμοιρασμό του dsl μέσω της κεντρικής πρίζας; Δεύτερη ερώτηση, το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα αλλά λειτουργεί με έναν πίνακα, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο Powerline? 

ΥΓ. Ελπίζω να δημιούργησα το θέμα στην σωστή ενότητα.

Επεξ/σία από AllNatural
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ταχύτητα της σύνδεσης δεν παίζει ρόλο. Μπορείς να βάλεις ένα ζευγάρι plc αλλά το latency ίσως να είναι ένα θέμα. Καλύτερα πέρνα ένα κανάλι με καλώδιο ethernet για πιο αξιόπιστη σύνδεση.

το καλώδιο επειδη θα ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου θελει αρκετα μέτρα και "πατεντα" απο τοιχους κλπ οποτε θα ήθελα να το αποφύγω. Το latency πιστεύω δημιουργείται επειδή είμαι με wifi και κυριως εμφανίζεται οταν συνδεονται αρκετα ατομα στο wifi (ολη η οικογενεια).

Εγω το εχω 3 οροφους μακρυα σε 3 φασικο με υποπινακα σε καθε οροφο. Εχω 2  powerlines και το ωασικο με etherne.tΚανενα προβλημα μπαινουμε 2 ατομα. Aν ηταν να αλλαξω κατι θα αλλαζα την νοβα αλλα μενω λογω δορυφορικου...η συζυγος βλεπει σειρες

• Like 1

20 ώρες πριν, AllNatural είπε

το καλώδιο επειδη θα ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου θελει αρκετα μέτρα και "πατεντα" απο τοιχους κλπ οποτε θα ήθελα να το αποφύγω. Το latency πιστεύω δημιουργείται επειδή είμαι με wifi και κυριως εμφανίζεται οταν συνδεονται αρκετα ατομα στο wifi (ολη η οικογενεια).

Αν δεν μας πεις όμως τι εννοείς latency, δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Το latency εξ'ορισμού είναι το ping. Υψηλό ping σημαίνει κακή σύνδεση broadband ή άσχημη εσωτερική δικτύωση ή και τα δύο. Αν λέγοντας latency εννοείς οτι καθυστερεί να ανοίξει σελίδες στο ίντερνετ, τότε μπορεί να παίζουν πολλά.

Ειμαι συνδεδεμενος μεσω wifi και παιζω παιχνιδια που εχουν ενδειξη για το ping (pubg,overwatch κλπ). Ενω συνηθως παιζει 67-75 , τις μερες που ειναι πολλοι συνδεδεμενοι στο wifi εμφανιζονται lag spikes (στιγμιαια αυξηση του ping σε μεγαλα νουμερα) που πεφτουν μετα απο καποια δευτερολεπτα. Γενικα το ιντερνετ ειναι σταθερο και δεν πεφτει ποτε, οποτε θεωρω οτι αυτα τα προβληματα ειναι λογω του wifi. Επισης εχω το ρουτερ speedport entry 2i.

Μόνο με ένα ακριβό router θα μπορέσεις να κάνεις traffic shaping και να δώσεις προτεραιότητα σε συγκεκριμένες εφαρμογές ή χρήστες. Και κατευθείαν ethernet να τραβήξεις τα ίδια προβλήματα θα έχεις.

Ναι το wifi δεν φτιάχτηκε με σκοπό την εξυπηρέτηση gaming. Ακόμα και στα 5ghz να συνδεθείς, το latency είναι υπαρκτό σε σχέση με το καλώδιο. Αλλά στην περίπτωση σου και καλώδιο να βάλεις, αν συνδεθούν 3-4 χρήστες ταυτόχρονα, αυτά θα συμβαίνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι καταλαβαινω απλα θεωρησα οτι μεσω του powerline θα βελτιωθει η εμπειρια σε γενικες γραμμες. Και επειδη η συνδεσμολογια του σπιτιου εχει αυτη την ιδιαιτεροτητα που περιγραφω παραπανω και το ψαχνω, σκεφτηκα οτι καποιος εδω μεσα πιο σχετικος με αυτα τα ζητηματα ισως μπορεσει να βοηθησει. Ευχαριστω πολυ για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Επεξ/σία από AllNatural

22 λεπτά πριν, AllNatural είπε

Ναι καταλαβαινω απλα θεωρησα οτι μεσω του powerline θα βελτιωθει η εμπειρια σε γενικες γραμμες. Και επειδη η συνδεσμολογια του σπιτιου εχει αυτη την ιδιαιτεροτητα που περιγραφω παραπανω και το ψαχνω, σκεφτηκα οτι καποιος εδω μεσα πιο σχετικος με αυτα τα ζητηματα ισως μπορεσει να βοηθησει. Ευχαριστω πολυ για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Όταν λες για τη κεντρική πρίζα,μιλάμε για αυτή του ρεύματος ή  του τηλεφώνου? Εμείς στο σπίτι που έχουμε powerline ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα πάντως.Τριφασικό επίσης.

Για του τηλεφωνου, εκεινη που ειναι το ρουτερ πανω. Πιο πολυ με προβληματιζει, για το αν επειδη εχει γινει διαχωρισμος των δεδομενων με την φωνη και τα δεδομενα δεν πανε σε ολο το σπιτι αλλα μονο στο ρουτερ, αν το powerline θα ειναι σε θεση να δουλεψει. Αυτο κυριως οφειλεται επειδη δεν ξερω πως δουλευει η τεχνολογια του, μεταφερει καθαρα μεσω της καλωδιωσης του ρευματος;

Το powerline για να λειτουργησει πρέπει δέκτης -πομπος να ειναι στην ίδια φάση. Τώρα για συχνότητες , traffic και λοιπα πάρε ενα tp-link και μη σε νοιάζει τίποτα. 

• Like 1

Δεν πιστευω οτι θα αλλαξει με powerline , επειδη κ εγω ειμαι gamer , ξερω απλα οτι αν μπουν 2-3 ατομα στο wifi κ ενας απο αυτους αρχιζει να κατεβαζει ή να στρεαμαρει βιντεο 1080p πχ θα λαγκαρεις . Το μονο που προτεινω ειναι ενα καλο ρουτερ οπως αυτο που αγορασα προσφατα . ΔΙνει δυνατοτητα να εχεισ προταιρεοτητα στα  games οπως επισης και bandwith limiter se sigkekrimenous χρηστες του wifi . πχ μπορεις να βαλεις ορια mbps ξεχωριστα σε καθε συσκευη :)))

• Like 1

Πιστευω οτι εχετε δικιο σε αυτο που λετε περι του καταιγισμου της συνδεσης απο εξτρα ατομα, απλα η στροφη προς ενσυρματη συνδεση πιστευω οτι ειναι αναποφευκτη καποια στιγμη για περισσοτερη σταθεροτητα. Γενικα και γω δεν παιζω συνεχεια, οποτε θα μπορουσα απλα να αποφευγω τις στιγμες που μπουκαρουν ολοι δεν ειναι και παρα πολλες ετσι κι αλλιως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...